- морква - 8 шт.
- бульба - 1 шт.
- яйка - 5 шт.
- мука - 4 лыжкі
- кроп (нарэзаны) - 1/2 шклянкі
- часнык - 3 зубчыка
- чорны перац - па густу
- белы перац - па густу
- соль - па густу
- алей - 2 ст. л.
- манныя крупы - 1 ст. л.
Награваем духоўку да сярэдняй тэмпературы. Кладзем моркву і бульбу ў рондаль, наліваем ваду, каб пакрыла гародніну, і варым да гатовасці. Сцэджваем ваду, перакладаем ў вялікую міску і шаруем на тонкай тарцы.
Дадаем ўзбітыя яйкі, муку, кроп, раздушаны часнык і змешваем. Запраўляем чорным і белым перцам, соллю і зноў змешваем.
Змазваем бляху, пасыпаем манкай. Выкладваем прыгатаваную сумесь, выраўніваем. Апырскваем запяканку астатнім маслам і запякаем 45 хвілін.
|