-паўбуханкі пшанічнага хлеба
-1 шклянка малака
-2 морквы
-2 яйкі
-2 ст. лыжкі цукру
-соль - па густу
- 1 ст. лыжка молатых сухароў
-1 ст. лыжка маргарыну.
1. Хлеб замачыце ў малацэ.
2. Сырую моркву для запяканкі пачысціць, нацерці на тарцы з дробнымі адтулінамі. Жаўткі расцерці з цукрам, бялкі ўзбіць у пышную пену.
3. Падрыхтаваныя прадукты злучыць, пасаліць і вымешаць да аднастайнай кансістэнцыі.
4. Масу пакласці ў змазаную маргарынам і абсыпаную молатымі сухарамі форму, паверхню разраўняць нажом, выпякаць у духоўцы.
5. Падаваць запяканку з морквы з салодкім соусам ці смятанай.
|