-800 г морквы,
-1 шклянка рысу,
-1 галоўка цыбулі,
-4 ст. лыжкі алею,
-2 ст. лыжкі сметанкавага масла,
-3 ст. лыжкі малака,
-2 яйкі,
-2 шклянкі гарачай вады,
-3 ст. лыжкі зеляніны салеры,
-4 ст. лыжкі зеляніны пятрушкі,
-соль - па густу
Дробна насечаную цыбулю і моркву, нарэзаную тонкімі кружкамі, пасаліць і спасераваць на працягу 10 хвілін з алеем. Давесці на слабым агні да мяккасці, дадаючы перыядычна трохі гарачай вады.
Рыс спасераваць са сметанкавым маслам, пасаліць і ўліць 1 шклянку кіпеню. Вытрымаць на агні да набракання рысу.
У змазаны тлушчам посуд пакласці лустачкі памідораў, пасаліць і дадаць здробненыя лісцікі салеры і зеляніну пятрушкі. Другім пластом змясціць палову морквы, а трэцім - рыс.
Ізноў пакласці пласт лустачак памідораў з зелянінай, пласт з пакінутай морквы і накрыць лустачкамі памідораў.
Уліць 1 шклянку гарачай вады ці гародніннага адвара і запякаць у моцна разагрэтай духоўцы на працягу 25 - 30 хвілін. Змяшаць масла, муку і малако і заліць запяканку.
Дапячы да утварэння румянай скарыначкі. Падаць на стол з кефірам.
|