-1 кг нарэзаных памідораў
-150 г манных круп
-300 г нетлустага тварагу
-700 мл гародніннага булёна
-1 г. л. чырвонага молатага перцу
-1 нацёрты зубчык часныку
-2 ст. л. аліўкавага алею
-1/2 г. л. здробненага маярану
-2 нарэзаных салодкіх перца
-1 здробненая цыбуліна
-40 г паніровачных сухароў
-1 нарэзаная цыбуля-парэя
-зеляніна пятрушкі
Булён закіпяціць, павольна ўсыпаць манныя крупы і, памешваючы, варыць прыкладна 15 хвілін. Разагрэць 1 ст. лыжку аліўкавага алею і трохі абсмажыць цыбулю, цыбулю-парэю, салодкі перац і часнык.
Дадаць молаты перац, маяран і, памешваючы, абсмажыць яшчэ 10 хвілін. Затым змяшаць з тварагом і зваранымі маннымі крупамі. Пераліць сумесь у вогнетрывалы керамічны посуд і зверху пакласці памідоры.
Апырскаць аліўкавым алеем і пасыпаць паніровачнымі сухарамі. Паставіць запякаць у разагрэтую да 230°С духоўку. Праз 20 хвілін лёгкая запяканка гатовая. Упрыгожыць зелянінай і падаць да стала.
|