- бульба - 600 г
- памідоры (дробныя) - 500 г
- адыгейскі сыр ці брынза - 750 г
- швейцарскі сыр - 150 г
- яйка - 2 шт.
- сліўкі (тлустыя) - 200 мл
- соль - па густу,
- чорны перац (молаты) - па густу
- зялёная цыбуля - 1 пучок.
Бульбу ачысціць, нарэзаць кружочкамі і варыць у кіпячай падсоленай вадзе 5 хвілін. Памідоры вымыць і, выдаліўшы падставы пладаножак, нарэзаць кружочкамі.
Адыгейскі сыр нарэзаць кубікамі, швейцарскі сыр нацерці на буйнай тарцы. У змазаную тлушчам форму пакласці пластамі памідоры і бульбу.
Пасыпаць адыгейскім і швейцарскім сырам, злёгку ўзбіць яйкі са сліўкамі, соллю і перцам, выліць у форму.
Запякаць пры 225°С на ніжнім узроўні на працягу 10-15 хвілін да утварэння залацістай скарыначкі.
Зялёную цыбулю нарэзаць кольцамі і перад падачай пасыпаць запяканку.
|