- рабарбар – 1 кг
- цукар – 80 г
- малако - 125 мл
- манныя крупы - 3 ст.л.
- яйка (жаўток) - 1 шт.
- яйка (бялок) - 1 шт.
- тлусты тварог – 50 г
- трускаўка – 250 г
- цёртая цэдра - 1/2 цытрыны
- ванільны цукар - 1 пакуначак
- цытрынавая мята - па густу.
Рабарбар ачысціць і нарэзаць кавалкамі. Закіпяціць 125 мл вады з цукрам і бланшаваць рабарбар 2 хвіліны.
Выняць, адкінуць на друшляк і пакласці ў форму 22 см. Уварваць адвар 4 хвіліны. Уліць малако і закіпяціць.
Засыпаць манныя крупы і, памешваючы, пакінуць на 3 хвіліны. Змяшаць з тварагом. Бялок ўзбіць.
Перамяшаць жаўток з тварогавай масай. Дадаць бялок і цэдру цытрыны. Пакласці на рабарбар і запякаць 10 хвілін пры 200-225°.
Зрабіць пюрэ з ягад і ванільнага цукру. Упрыгожыць запяканку мелісай і падаць да яе ягадны соус.
|