-700 г раскі (раска маленькая ці раска трохдольная),
-100 г сметанкавага масла,
-½ шкл. мукі,
-300 мл малака,
-50 г сыра,
-3 ст. л. рысу,
-2 яйкі,
-масла для змазвання формы,
-паніровачныя сухары,
-соль - па густу,
-спецыі - па густу.
Раску добра прамыць у праточнай вадзе і адварыць у кіпячай падсоленай вадзе 10 хвілін. Адкінуць на сіта, калі вада сцячэ, дробна пасекчы.
Прамыты рыс заліць вадой (на 2 см вышэй узроўня рысу), давесці да кіпення, пераключыць на мінімальны агонь, зачыніць вечкам і варыць да выкіпання вады.
Муку абсмажыць на сметанкавым масле, пасля чаго дадаць рыс і раску, абсмажваць 5 хвілін, пасля чаго ўліць, бесперапынна памешваючы, летняе малако.
Зняць з агню і дадаць соль і спецыі. Форму вышмараваць тлушчам і абсыпаць паніровачнымі сухарамі, яйкі ўзбіць, сыр пацерці.
Масу пакласці ў форму, заліць яйкамі і пасыпаць сырам. Запякаць на сярэднім агні да залацістай скарыначкі.
|