Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    ЗАПЯКАНКА З РАСКАЙ

    -700 г раскі (раска маленькая ці раска трохдольная),

    -100 г сметанкавага масла,

    -½ шкл. мукі,

    -300 мл малака,

    -50 г сыра,

    -3 ст. л. рысу,

    -2 яйкі,

    -масла для змазвання формы,

    -паніровачныя сухары,

    -соль - па густу,

    -спецыі - па густу.

     

    Раску добра прамыць у праточнай вадзе і адварыць у кіпячай падсоленай вадзе 10 хвілін. Адкінуць на сіта, калі вада сцячэ, дробна пасекчы.

    Прамыты рыс заліць вадой (на 2 см вышэй узроўня рысу), давесці да кіпення, пераключыць на мінімальны агонь, зачыніць вечкам і варыць да выкіпання вады.

    Муку абсмажыць на сметанкавым масле, пасля чаго дадаць рыс і раску, абсмажваць 5 хвілін, пасля чаго ўліць, бесперапынна памешваючы, летняе малако.

    Зняць з агню і дадаць соль і спецыі. Форму вышмараваць тлушчам і абсыпаць паніровачнымі сухарамі, яйкі ўзбіць, сыр пацерці.

    Масу пакласці ў форму, заліць яйкамі і пасыпаць сырам. Запякаць на сярэднім агні да залацістай скарыначкі.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (24.08.2014)
    Праглядаў: 280 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar