- рыба (паляндвіца) - 4 кавалка
- шпінат – 250 г
- алей - 1/4 шклянкі
- малако - 1.5 шклянкі
- мушкатавы арэх - 1/4 г. л.
- цёрты сыр - 1/2 шклянкі
- хлебных дробак - 1 шклянка
Выкласці рыбную паляндвіцу ў адзін шэраг у рондаль для запяканак. Растапіць масла ў асобным посудзе на працягу 40 секунд пры поўнай магутнасці.
Дадаць муку і ўсё добра перамяшаць. Тушыць яшчэ 1 хвіліну на той жа адзнацы. Ўліць малако, добра размяшаць, тушыць 3 хвіліны пры поўнай магутнасці, двойчы памяшаўшы падчас гатавання.
Дадаць мушкатавы арэх і шпінат. Заліць соусам рыбную паляндвіцу. Пасыпаць зверху сырам і хлебнымі дробкамі.
Запякаць 20-22 хвіліны пры магутнасці вышэй сярэдняй, пры гэтым верх павінен стаць залаціста-румяным.
|