- рыба (паляндвіца) – 500 г
- сметанкавае масла - 4 ст.л.
- шпінат – 500 г
- мука - 2 ст.л.
- яйка (жаўток) - 2 шт.
- алей - 2 ст.л.
- малако - 1 шклянка
- сыр (цёрты) - 2 ст.л.
- рыс (адвараны) - 2 шклянкі
- пятрушка (зеляніна дробна нарэзаная) - 1 ст. л.
- соль.
Шпінат нарэзаць, тушыць з невялікай колькасцю вады і сметанкавым маслам, спасераваць муку, развесці летнім малаком да кансістэнцыі густога соусу, пасаліць.
У цёплы соус ўліць яечныя жаўткі, старанна перамяшаць. У змазаную маслам форму пакласці рыс, на яго рыбу, затым пюрэ са шпінату, заліць прыгатаваным соусам, пасыпаць сырам, зверху раскласці кавалачкі сметанкавага масла.
Запякаць у турбапечы на працягу 10 хвілін пры тэмпературы 200°. Падаць з растопленым маслам.
|