- рыба – 1 кг
- кветкавая капуста (качан) - 1 шт.
- кансерваваны зялёны гарошак (без соку) - 1 шклянка
- сухарны соус - 1 шклянка
- смятана - 1/2 шклянкі
- сыр (цёрты) - 1 ст.л.
- сметанкавае масла - 1 ст.л.
- соль - па густу,
-спецыі - па густу.
Рыбу раскрыжоўваюць на паляндвіцы са скурай без костак, наразаюць невялікімі кавалачкамі і пасыпаюць соллю і перцам.
Кветкавую капусту адварваюць, разбіраюць на суквецці і змешваюць з зялёным гарошкам.
На патэльню, змазаную тлушчам, кладуць пласт капусты з гарошкам, паліваюць сухарным соусам, затым кавалачкі рыбы, а зверху ізноў пласт капусты з гарошкам і сухарным соусам.
Паверхню стравы выраўніваюць, паліваюць смятанай, пасыпаюць цёртым сырам і запякаюць у духоўцы да гатовасці.
|