-10-12 бульбін,
-4 ст. лыжкі алею,
-0,5 шклянкі паніровачных сухароў,
-5 г сыра,
-1 яйка,
-2 вараных яйкі,
-0,5 шклянкі рысу,
-цыбуліна,
-соль,
-перац.
Вычышчаную бульбу адварыце ў падсоленай вадзе, разамніце ў пюрэ і ўбіце яйка.
Вараныя яйкі дробна пасечыце, змяшайце з вараным рысам, здробненай цыбуляй, пасераванай у алеі і запраўце соллю, перцам і здробненай зелянінай пятрушкі і кропу.
На патэльню, змазаную алеем і пасыпаную паніровачнымі сухарамі, выкладзіце пласт бульбы, затым рыс з яйкам і астаўшуюся бульбу.
Верх вышмаруйце яйкам, апырскайце алеем і пасыпце цёртым на буйнай тарцы сырам. Запякайце ў гарачай духоўцы 10-15 хвілін.
|