-300 г рысу,
-200 г курынай паляндвіцы,
-100 г сыра,
-100 г вешанак,
-100 г вяндліны,
-3 памідора,
-1 цыбуліна,
-2 ст.л. алею,
-1 ст.л. масла сметанкавага,
-1 ст.л. сухароў паніровачных,
-перац,
-соль.
Звычайным спосабам адварыць рыс у падсоленай вадзе да гатовасці. Нарэзаць саломкай паляндвіцы курыцы і грыбы, на патэльні з алеем 5 хвілін абсмажыць, пакласці дробна нарэзаныя цыбулю і памідоры, затым кубікамі парэзаную вяндліну, паперчыць і пасаліць, на павольным агні патушыць усё да гатовасці. Вышмараваць сметанкавым маслам форму для запяканкі, прысыпаць яе паніровачнымі сухарамі. Пакласці палову рысу, затым курына-гароднінную сумесь з вяндлінай, апошнім пластом - пакінуты рыс. Пасыпаць цёртым сырам, запекчы 5-10 хвілін у разагрэтай да сярэдняй тэмпературы духоўцы. Запекчы курыцу з рысам можна і інакш, дадаўшы цыбулю-парэю і ананасы
|