- рыс - 1 шклянка
- вада - 3 шклянкі
- цыбуля рэпчатая (дробна нарэзаная) - 2 шт.
- семечкі сланечніка (вычышчаныя) - 100 г
- кунжут (карычневыя зерні) - 50 г
- пекан (здробненыя арэхі) - 50 г
- сметанкавае масла (мяккае) - 50 г
- соевы соус - 2 ст. л.
- яйка - 2 шт.
- масла - для змазвання.
Заліваем рыс вадой і пакідаем на гадзіну Зліць ваду, памыць і перакласці рыс у рондаль.
Дадаць ваду і давесці да кіпення. Накрыць вечкам і варыць 25 хвілін на сярэднім агні. Прамыць і адцадзіць семечкі, дадаць да рысу і кіпяціць яшчэ 15 хвілін не накрываючы.
Нагрэць духоўку да сярэдняй тэмпературы. Зняць рыс з агню, злёгку астудзіць і перакласці ў вялікую міску.
Дадаць арэхі пекан, масла і соевы соус. Дадаць яйкі і ўзбіць да аднастайнай масы.
Вышмараваць бляху, перакласці ў яе сумесь і злёгку прыціснуць лыжкай, што б выраўняць паверхню. Запякаць 35 хвілін ці да гатовасці. Астудзіць перад падачай.
|