- рыс - 2 шклянкі
- цыбуля рэпчатая - 2 шт.
- цыбуля-парэя - 1 шт.
- масліны - 100 г
- алей - 4-6 ст. л.
- вада (гарачая) - 5 шклянак
- соль - па густу
-перац - па густу
- пятрушка (сечаная зеляніна) - па густу.
Здробненыя галоўкі цыбулі і 2 шклянкі рысу спасераваць у алеі да празрыстасці рысу і падзяліць на дзве часткі. Дробна нарэзанае сцябло цыбулі –парэі пасаліць і змяшаць з маслінамі, з якіх папярэдне выдаліць костачкі.
Палову рысу пакласці раўнамерным пластом у змазаны маслам посуд. Другім пластом змясціць змяшаныя парэю і масліны і накрыць трэцім пластом з другой паловы рысу.
Ўліць 5 шклянак гарачай вады, пасыпаць молатым чорным перцам і запякаць у духавым шафе пры ўмеранай тэмпературы ў працягу 25-30 хвілін.
Пасыпаць сечанай зелянінай пятрушкі і падаць да стала з марынадамі і саленнямі ці ж з салатай з квашанай капусты, пасыпанай чырвоным перцам.
|