Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Усяго матэрыялаў ў каталогу: 7783 Паказана матэрыялаў: 7051-7100 |
Старонкі: « 1 2 ... 140 141 142 143 144 ... 155 156 » |
Разагрэць духоўку да 200 гр. С. Пакласці 750 г маладой бульбы ў форму для духоўкі. Разабраць цэлую галоўку часныку на долькі і змесцаваць іх паміж бульбінамі. |
Маладую бульбу аскрэбці, памыць, абсушыць, буйныя клубні разрэзаць. Бульбіну (калі дробная, то 2-3 штукі), галінку кропу, лісточак мяты і кавалачак масла пакласці на алюмініевую фольгу, пасаліць. |
Разагрэць духоўку да 160 гр. С. Нацерці долькай часныку форму для запекання, затым вышмараваць маслам. |
Абабраную бульбу надраць на тарцы, змяшаць з мукой, сыраквашай, соллю і содай і адразу ж выпячы бліны на разагрэтай патэльні, падмазанай кавалачкам сала. |
Бульбу абабраць, надраць на тарцы. Каб бульба не пацямнела, трэба спачатку сцерці па ўсёй паверхні таркі ачышчаную цыбулю. У бульбяную масу ўбіць яйка, дадаць смятану, муку, соль, усё перамяшаць. Выпякаць бліны на разагрэтай патэльні, падмазанай кавалачкам сала. |
Бататкі сварыць да мяккасці. Зліць вадзіцу, астудзіць. |
Бліны з бульбы. Лакальная назва драчы. Гатуюць з дранай ( таркаванай) на тарцы бульбы, у якую часам дадаюць муку. |
Бульбу вычышчаную нацерці на тарцы, дадаць перац, соль і ўсё старанна перамяшаць. |
Сырую бульбу дзярэм на дробнай тарцы (зрэшты, з памеркамі таркі можна імправізаваць), дадаць муку, сыраквашу, соль і старанна зьмяшаць. Бярэм патэльню, награем яе моцна, заліваем туды алей (не шкадуючы) і атрыманае цеста выкладаем на патэльню. |
Бульбачку чысцім і тром на самую дробную тарку. Пячонку здрабняем блендэрам да аднастайнага стану, дадаем цыбулю. Дадаем яйка. Добра змешваем з бульбачкай, солім па густу і кладзём адну лыжку крухмалу. |
Чысцім бульбу і здрабняем блендэрам, можна на дробную тарку, цыбулю туды ж. і выкладваем на марлю каб сцёк лішні сок (сцячы павінна каля 1 шклянкі вадкасці). |
Для пачатку натром бульбу на дробнай тарцы, у атрыманую масу дадаем 1 яйка, 2 сталовыя лыжкі мукі, трохі солі і чорнага перцу, можна яшчэ дадаць дробку соды. Старанна змешваем. З атрыманай масы на добра разагрэтым алеі абсмажваем аладкі да хрумсткай скарыначкі. |
Вычышчаную сырую бульбу нацерці на сярэдняй тарцы, адціснуць, дадаць яйкі, нацёрты на тарцы сыр, муку, соль, перац. Усё добранька вымесіць да аднастайнай масы. Паверхню сэндвічніцы вышмараваць алеем, разагрэць і выкласці бульбяную масу. Выпякаць да гатовасці. |
Нацерці сыр, бульбу, цыбулю на буйнай тарцы. Дадаць у сумесь яйка, трохі малака, соль, муку. Ўсё перамяшаць і выпякаць блінцы . |
Бульбу нацерці на дробнай тарцы, адціснуць, вадкасць зліць, дадаць яйкі, муку, нацёртыя на сярэдняй тарцы сардэлькі. Добранька перамяшаць масу. |
Бульбу пачысціць, нацерці на буйнай тарцы, дадаць цытрынавы сок і добра перамяшаць. Бульбу старанна адціснуць. Салеру пачысціць, памыць і нацерці на буйнай тарцы. |
Бульбу ачысціць, прамыць і нацерці на тарцы. Таксама паступіць і з цыбуляй. Паляндвіцу ласося нажом парэзаць на маленькія кавалачкі прыкладна па 1 см. Змяшаць у місцы бульбу, рыбу і цыбулю, дадаць яйкі, крухмал. Пасаліць і паперчыць. |
Чысцім і тром на буйнай тарцы бульбу. Солім, перчым. Тром туды ж адну цыбуліну, разбіваем два яечка. Добра змешваем. Прыгатаваць фарш ці купіць гатовы. Солім, перчым яго. Дадаем дробна нарэзаную зялёную цыбулю і зеляніну. Змешваем. |
Для падрыхтоўкі мачанкі вэнджаніну нарэзаць на невялікія кавалачкі, цыбулю пацерці на дробнай тарцы. Выкласці вэнджаніну і цыбульную масу на патэльню, падліць трохі вады, дадаць соль, перац, кмен. Тушыць каля 20 хвілін. |
Мак заліць 5 ст. л. кіпеню, перамяшаць, накрыць і пакінуць на 30 хвілін. Дадаць 1 ст. л. цукру, перамяшаць. |
Рэжам грудку невялікімі пласцінкамі, дадаем соль, спецыі і пакідаем на некалькі хвілін. Бульбу тром на тарцы прама ў ваду. Добранька прамываем - так бульба не пацямнее і будзе такой белай і залацістай, затым солім, пакідаем на некалькі хвілін і зліваем лішні сок. |
Прыгатуем начынне: для гэтага дробна нарэжам свежыя шампіньёны, адну цыбулю. Абсмажым на патэльні з мінімальнай колькасцю алею грыбы і цыбулю. Калі начынне будзе гатовае, выкладзем яго на талерку і дамо трохі астыць, затым умяшаем у яго 100 грам смятанкавага сыра. |
Спачатку абсмажваем дадатковыя інгрэдыенты, дадаткі да бульбы. Важны момант: і грыбы, і грудзінка, і цыбуля павінны быць абсмажаны да залацістай, хрумсткай скарыначкі. Для гэтага рэжам вышэйпаказаныя кампаненты кубікамі з гранню 7-8 мм. На патэльню кучай не навальваем, выкладваем у адзін пласт. |
Бульбу вычышчаную нацерці на тарцы, дадаць перац, соль і ўсё старанна перамяшаць. |
Яйкі ўзбіць з соллю, дадаць смятану, перамяшаць. Бульбу ачысціць, вымыць, нацерці на тарцы ці прапусціць праз мясасечку. Такім чынам, каўбасу (ці бекон) нарэзаць маленькімі кубікамі. Зеляніну вымыць, абсушыць і дробна пасекчы. |
Батат здрабніць на буйнай тарцы, перакласці ў вялікую міску. Дадаць цыбулю, яйкі, муку, 1 г. л. солі і 1/2 г. л. перцу. Добра перамяшаць. З атрыманага фаршу сфармаваць невялікія авальныя катлеты (павінна атрымаецца каля 12 шт.). |
Мак заліць кіпенем, накрыць вечкам і пакінуць на 30 хвілін. Калі вада цалкам убярэцца і мак набракне, дадаць 1 ст. л. цукру, перамяшаць. Сырую вычышчаную бульбу нацерці на буйнай тарцы, дадаць яйка, муку, старанна перамяшаць і пасаліць. |
Бульбу пачысціць, нацерці на буйнай тарцы, дадаць цытрынавы сок і добра перамяшаць. Бульбу старанна адціснуць. Пастарнак памыць, пачысціць і нацерці на буйнай тарцы. |
Рэцэпт дранікаў з бульбы без яйкаў практычна не адрозніваецца ад звычайнага, але ўтрымоўвае маленькую хітрасць - каб бульбяныя дранікі без яйкаў не распадаліся і былі прыгожымі, палову бульбы варта нацерці на дробнай тарцы, а палову - на буйнай. |
Дранікі можна нафаршаваць грыбамі (мясны, рыбны фарш не падыходзіць, бо гэта прадукты бялковай групы). Для гэтага падрыхтаваную бульбяную масу пакласці ў выглядзе аладак на моцна разагрэтую патэльню, пакласці на кожную фарш і зверху зачыніць бульбянай масай. Абсмажыць з усіх бакоў да з'яўлення румянай скарыначкі. |
Ачысціць бульбу, нацерці на тарцы, дадаць муку, соль і ўсё перамяшаць. |
Гародніну пачысціць. Часнык здрабніць. Салеру нацерці на буйнай тарцы. Бульбу гэтак жа нацерці на буйнай тарцы і змяшаць з сокам цытрыны. Затым бульбу старанна адціснуць. |
На дробнай тарцы здрабніць бульбу і цыбулю. Адціснуць атрыманую масу і дадаць здробнены часнык, яйка, соль, перац і муку. |
На дробнай тарцы здрабніць бульбу і цыбулю. Адціснуць атрыманую масу і дадаць яйка, муку і соль. Фарш пасаліць, паперчыць, ўліць 3-4 сталовыя лыжкі вады і перамяшаць. |
Бульбу пачысціць і нацерці на тарцы. Пасаліўшы, перамяшаць масу і выкласці ў патэльню з разагрэтым алеем. Раўнамерна размеркаваць па дне і абсмажыць аладку з аднаго боку. Затым аладку перавярнуць з дапамогай талеркі і абсмажыць з другога боку. |
Абабраную бульбу надраць на тарцы, частку бульбянай масы адціснуць, дадаць муку, соль, перамяшаць і адразу смажыць аладкі на добра разагрэтай патэльні з алеем. |
Прыгатаваць таркаваную масу, перамяшаць яе з мукой, яйкамі, разрабіць на аладкі і, абкачаўшы ў вотруб'і, муце ці сухарах, абсмажыць абапал. Гатовыя дранікі скласці ў нагрэты посуд са смятанай і паставіць у духоўку на 10 хвілін. |
Нацерці на тарцы сырую бульбу, дадаць пшанічную муку, соль, соду, усё перамяшаць і смажыць аладкі на алеі. Падаць са сметанкавым маслам ці смятанай. |
Бульбу ачысціць, прамыць і нацерці на дробнай тарцы. У атрыманую масу дадаць соль, муку, усё добра перамяшаць і смажыць на топленым маслі ці алеі, як аладкі. |
З рыбнай паляндвіцы прыгатаваць фарш. Цыбулю дробна нарэзаць. Грыбы можна папярэдне адварыць на працягу 10 хвілін. Нарэзаць невялікімі кавалачкамі. |
Сырую цёртую бульбу злучыце з пшанічнай мукой, соллю, содай, масу перамяшайце і адразу ж выпякайце аладкі. Падайце іх з бруснічным сіропам, паклаўшы ў яго ягады. |
На дробнай тарцы здрабніць вычышчаную сырую бульбу, змяшаць з нарэзанай кубікамі каўбасой, сечанай цыбуляй, часныком. Дадаць соль, яйкі, маянэз і добра перамяшаць. |
На дробнай тарцы здрабніць сырую вычышчаную бульбу, адціснуць і дадаць дробна нарэзаную цыбулю, яйка, соль, перац і муку. |
Вычышчаную сырую бульбу здрабніць на тарцы. Часнык прапусціць праз часныкадавілку, цыбулю дробна пасекчы. Змяшаць бульбу, цыбулю, часнык, дадаць смятану, муку, соду і ўзбітыя яйкі. |
Вычышчаную сырую бульбу, цыбулю і часнык здрабніць на дробнай тарцы. Адціснуць бульбяную масу. |
Вычышчаную сырую бульбу і моркву здрабніць на дробнай тарцы. Дадаць ўзбітыя яйкі, прапушчаны праз прэс часнык, соль і перац па густу. |
Вычышчаную сырую бульбу, цыбулю, часнык нацерці на дробнай тарцы. Салеру разам з зелянінай дробна нарэзаць. |
Сырую вычышчаную бульбу нацерці на буйнай тарцы, дадаць яйка, муку, старанна перамяшаць і пасаліць. Сталовай лыжкай выкласці на гарачую змазаную маслам патэльню бульбяную масу і смажыць з 2-х бакоў як аладкі. |
Сырую вычышчаную бульбу нацерці на дробнай тарцы і выкласці на друшляк, каб сцёк сок. Пад друшляк паставіць талерку. Зліць бульбяны сок, а крухмал дадаць у бульбяную масу. Туды ж пакласці ўзбітыя з соллю яйка і перамяшаць. |
Маладыя кабачкі нацерці на сярэдняй тарцы. Калі рыхтуеце з цукіні, то скурку з іх лепш зрэзаць. Дадаць яйкі, дробна насечаную зеляніну, соль, перац, арэгана, муку і добра перамяшаць. |
|