Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы

    Усяго матэрыялаў ў каталогу: 7783
    Паказана матэрыялаў: 7101-7150
    Старонкі: « 1 2 ... 141 142 143 144 145 ... 155 156 »

    Сырую вычышчаную бульбу нацерці на буйнай тарцы. Адціснуць бульбяную масу, дадаць яйка, муку, старанна перамяшаць і пасаліць. Курыныя грудкі дробна пасекчы, пасаліць і паперчыць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 182 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі заліць кіпенем і пакінуць на 10 хвілін, каб яны набрынялі.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Абабраную бульбу надраць на тарцы, пасаліць. Бульбяную масу выкладваць лыжкай на моцна разагрэтую патэльню з алеем і абсмажваць з абодвух бакоў.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 208 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Абабраную бульбу надраць на тарцы, дадаць змельчаныя на тарцы яблыкі, яйка, соль, муку, перамяшаць. Выпякаць аладкі на добра разагрэтай патэльні. Падаць са смятанай і павідлам.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 215 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу абабраць, надраць на тарцы, адціснуць. Уліць гарачае малако (заварыць).

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу абабраць, памыць, надраць на дробнай тарцы, дадаць соль, яйка, перамяшаць. На патэльню з добра разагрэтым алеем лыжкай выкладваць бульбяную масу. Абсмажваць аладкі з абодвух бакоў.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    У надраную на дробнай тарцы бульбу дадаць яйка, соль, дробна нарэзаную цыбулю, змельчаны часнок, усё перамяшаць. Выпечы аладкі.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Адвараную ў мундзіры бульбу ачысціць і расцерці ў пюрэ. Паступова дадаць муку і вымесіць эластычнае цеста. Падзяліць цеста на 12-14 частак, раскачаць у тонкія аладкі дыяметрам каля 18-20 см і смажыць на сухой патэльні на сярэднім агні.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Торбачнік вымыць, абсушыць і дробна пасекчы, бульбу нацерці на тарцы, цыбулю дробна нарэзаць. Усё змяшаць, дадаць соль, перац, крухмал і муку.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 217 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарох адварыць да мяккасці і, не зліваючы рэштак вады, расцерці, дадаўшы 0,5 шклянкі пшанічнай мукі на 750 г гарохавага пюрэ. З атрыманага цеста сфармаваць аладкі, абкачаць у муце і выпекчы на патэльнях на алеі ці сале.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Замясіць цеста, дадаць у яго дробна нарэзаныя рэпчатую цыбулю і зеляніну. Даць пастаяць гадзіну.

    Мучныя стравы | Просмотров: 274 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць духоўку да 200 С. Каб зрабіць пекан у кляновым сіропе, раскладзіце палоўкі арэхаў на блясе і пасмажце ў разагрэтай духоўцы на працягу 5 хвілін.

    Мучныя стравы | Просмотров: 415 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Прасеяць муку ў міску. Дадаць цукар, пекарскі парашок, соду, нацерці цэдру цытрыны. Дадаць ёгурт і малако. Разбіць яйкі і ўзбіць. Растапіць 25 г сметанкавага масла, дадаць у міску з чарніцай, затым акуратна змяшаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 217 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Высушаныя карэнішчы змалоць у кавамолцы. З парашка дуброўкі, мукі, кефіру і яйка замясіць цеста як для бліноў. Спячы аладкі на масле ці маргарыне.

    Мучныя стравы | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Высушаныя карэнішчы дуброўкі гусінай змалоць у кавамолцы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Крапіву апарыць, адкінуць на друшляк і даць вадзе цалкам сцячы. Астатнюю зеляніну прамыць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 311 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Высушаныя карэнішчы перамолваюць на муку. Затым яе змешваюць з пшанічнай мукой, дадаюць соду, соль, алей, яйка, кефір, ўзбіваюць і выпякаюць аладкі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 265 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Высушаныя карэнішчы скрыпня размалоць у муку ў кававым млыне. Змяшаць муку са скрыпня з пшанічнай, дадаць соль, соду, масла, яйка і кефір.

    Мучныя стравы | Просмотров: 204 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць банан і яблыка, нарэзаць невялікімі кавалачкамі, дадаць кефір, цукар і соль, усё добранька ўзбіць пры дапамозе блендэра. Дадаць астатнія прадукты.

    Мучныя стравы | Просмотров: 209 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Расцерці 1 фунт варанага гароху , пакласці тоўчанага канаплянага насення, змяшаць з гарохам, зрабіць вялікія аладкі (пампушкі) і паставіць на блясе на 10 хвілін у печ.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 217 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі і грушу парэзаць на кубікі (не церці на тарцы!). Злучыць яйка, цукар, соль, сліўкі і муку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Каб прыгатаваць апельсінавае масла, узбівайце ў місцы ўсе яго кампаненты, пакуль сумесь не стане аднастайнай і паветранай. Прасейце муку, пекарскі парашок і соль у чыстую міску, змяшайце з цукровай пудрай і зрабіце паглыбленне ў цэнтры.

    Мучныя стравы | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Варыць вермішэль у 250 мл падсоленай вады на працягу 5 хвілін на павольным агні. Затым раскласці на дошцы і даць астыць. Маладую цыбулю нарэзаць кольцамі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць рыкоту, малако і жаўткі ў місцы. Прасеяць пекарскі парашок і дробку солі, перамяшаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 387 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць муку, цукар, пекарскі парашок, соль і соду. Асобна ўзбіць яйкі з маслёнкай і распушчаным маслам. Злучыць змесціва абедзвюх місак.

    Мучныя стравы | Просмотров: 369 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць у малацэ патрэбную колькасць мукі, пакуль не атрымаецца крутое цеста.

    Мучныя стравы | Просмотров: 218 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Фасоль прамыць і замачыць у халоднай вадзе на 3 гадзіны, затым адварыць у той жа вадзе да частковага разварывання. Ваду зліць, але не выкідваць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 278 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    У місцы змяшайце нацёрты на буйнай тарцы гарбуз, арэхі, разынкі, цукар, спецыі, цэдру, муку і яйка. Добра перамяшайце да растварэння цукру.

    Мучныя стравы | Просмотров: 208 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз ачысціць, парэзаць буйнымі кубікамі, і, зрабіць пюрэ. Дадаць яйкі (у мяне было 1 яйка і бялок), соду, соль, сыр. Перамяшаць і смажыць гарбузовыя аладкі на патэльні.

    Мучныя стравы | Просмотров: 217 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    На тарцы нацерці гарбуз. Дадаць курагу распараную, трохі парэзаную, пару ст. лыжак мукі (ці вотруб'я і 1 яйка(бялок), сіроп агавы, ці мёд, ці фруктозу, малако (можна і без).

    Мучныя стравы | Просмотров: 216 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз натрыце на дробнай тарцы ці прапусціце праз мясасечку. Дадайце яйка, муку, соль, перац, мушкатавы арэх і ўсё добра перамяшайце.

    Мучныя стравы | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Аладкі я рыхтую, як звычайныя бульбяныя дранікі. Тру гарбуз, дадаю яйка, муку, трохі солі (цукар я не дадаю, бо гарбуз сам па сабе салодкі, але глядзіце самі), плюс трохі соды.

    Мучныя стравы | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз ачысціць і нацерці на буйнай тарцы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 211 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Развесці дрожджы ў цёплым малацэ (менавіта цёплым, а не гарачым, калі гэта сухія дрожджы - пачакаць 15 хвілін), дадаць да малака з дрожджамі ўзбітае яйка і 1 ст. лыжку сланечнікавага алею. Дадаць соль і цукар.

    Мучныя стравы | Просмотров: 227 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    У ананаса зрэзаць верхавіну, ачысціць ад лупіны, мякаць разрэзаць на восем тонкіх кавалачкаў. Для цеста змяшаць муку, дробку солі, цукар і яечныя жаўткі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 244 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    З малодзіва, малака (вады), соды і солі прыгатаваць не вельмі густое цеста. На добра разагрэтую патэльню з алеем выкладваць лыжкай невялікія аладкі і смажыць з абодвух бакоў.

    Мучныя стравы | Просмотров: 331 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі (разам са скуркай) змяльчыць на буйной тарцы, дадаць яйка, цукар, кіслае малако, соду, муку, добра вымешаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Жаўткі расцерці з соллю і, размешваючы, дадаць малако і муку. У добра выбітае цеста асцярожна ўвесці ўзбітыя бялкі. Цеста павінна мець гушчыню смятаны.

    Мучныя стравы | Просмотров: 273 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Сыраквашу змяшаць з яйкамі, мукой, соллю і цукрам. Вымесіць лыжкай так, каб атрымалася гдадкая пышная маса, як густая смятана. У канцы вымешвання дадаць соду.

    Мучныя стравы | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    На дробнай тарцы тром моркву, уліваем кефір, можна ражанку ці сыраватку, дадаем манныя крупы, дадаем соль па густу і чвэрць гарбатнай лыжкі соды, згашанай воцатам. Усё гэта добра змешваем і даем пастаяць паўгадзіны.

    Мучныя стравы | Просмотров: 250 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Буракі зварыць, абабраць, змяльчыць на тарцы. Дадаць муку, дробна нарэзаныя ачышчаныя яблыкі (не абавязкова), добра расцёрты тварог, малако, яйка, цукар, соль, усё перамяшаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 278 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    У падагрэтым малацэ развесці дрожджы, усыпаць муку і замясіць цеста, даць яму падысці ў цёплым месцы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 275 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу нарэзаць лустачкамі, 100 г брынзы нарэзаць кубікамі і 100 г брынзы нацерці на тарцы буйнай. Выкласці ў форму ці на ліст бульбу, паперчыць, пакласці на бульбу брынзу кубікамі і кавалачкі масла, накрыць яшчэ пластом бульбы, калі трэба, то ледзь-ледзь пасаліць і паперчыць.

    Запяканка | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Дзве адвараных курыных паляндвіцы дробна нарэзаць ці здрабніць у мясасечцы.150 грамаў сыра нацерці на буйнай тарцы Змяшаць курынае мяса і сыр, дадаць сухую ці свежую зеляніну. Можна дадаць сухі кроп і сухую зялёную цыбулю.

    Запяканка | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Ўсе кампаненты змяшаць ў крутую масу і напоўніць ёю змазаную маслам патэльню. Верх запяканкі загладзіць змочанай у халоднай вадзе лыжкай, не зачыняючы вечкам, паставіць у духоўку на вельмі слабы агонь на 30 хвілін.

    Запяканка | Просмотров: 217 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу пачысціць, прамыць і нарэзаць тонкімі лустачкамі. Прасушыць лустачкі папяровым ручніком. Жаўткі ўзбоўтаць і падмяшаць да малака са сліўкамі.

    Запяканка | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць бульбу і нацерці яе на буйнай тарцы. Нацерці рэпчатую цыбулю і змяшаць яе з бульбай, соллю і белым молатым перцам.

    Запяканка | Просмотров: 201 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу пачысціць, адварыць да гатовасці ў падсоленай вадзе. Цыбулю дробна парэзаць. Перац ачысціць ад насення, дробна парэзаць. Цыбулю абсмажыць на алеі да залацістага колеру.

    Запяканка | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць бульбу. Рэпчатую цыбулю дробна нарэзаць і падсмажыць да светла-залацістага колеру. Сварыць пшонную малочную кашу.

    Запяканка | Просмотров: 205 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Курыную паляндвіцу нарэзаць кубікамі. Вычышчаную бульбу і моркву нацерці на буйнай тарцы. Рэпчатую цыбулю і часнык дробна пасекчы.

    Запяканка | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)