Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Усяго матэрыялаў ў каталогу: 7783 Паказана матэрыялаў: 7101-7150 |
Старонкі: « 1 2 ... 141 142 143 144 145 ... 155 156 » |
Сырую вычышчаную бульбу нацерці на буйнай тарцы. Адціснуць бульбяную масу, дадаць яйка, муку, старанна перамяшаць і пасаліць. Курыныя грудкі дробна пасекчы, пасаліць і паперчыць. |
Аўсяныя шматкі заліць кіпенем і пакінуць на 10 хвілін, каб яны набрынялі. |
Абабраную бульбу надраць на тарцы, пасаліць. Бульбяную масу выкладваць лыжкай на моцна разагрэтую патэльню з алеем і абсмажваць з абодвух бакоў. |
Абабраную бульбу надраць на тарцы, дадаць змельчаныя на тарцы яблыкі, яйка, соль, муку, перамяшаць. Выпякаць аладкі на добра разагрэтай патэльні. Падаць са смятанай і павідлам. |
Бульбу абабраць, надраць на тарцы, адціснуць. Уліць гарачае малако (заварыць). |
Бульбу абабраць, памыць, надраць на дробнай тарцы, дадаць соль, яйка, перамяшаць. На патэльню з добра разагрэтым алеем лыжкай выкладваць бульбяную масу. Абсмажваць аладкі з абодвух бакоў. |
У надраную на дробнай тарцы бульбу дадаць яйка, соль, дробна нарэзаную цыбулю, змельчаны часнок, усё перамяшаць. Выпечы аладкі. |
Адвараную ў мундзіры бульбу ачысціць і расцерці ў пюрэ. Паступова дадаць муку і вымесіць эластычнае цеста. Падзяліць цеста на 12-14 частак, раскачаць у тонкія аладкі дыяметрам каля 18-20 см і смажыць на сухой патэльні на сярэднім агні. |
Торбачнік вымыць, абсушыць і дробна пасекчы, бульбу нацерці на тарцы, цыбулю дробна нарэзаць. Усё змяшаць, дадаць соль, перац, крухмал і муку. |
Гарох адварыць да мяккасці і, не зліваючы рэштак вады, расцерці, дадаўшы 0,5 шклянкі пшанічнай мукі на 750 г гарохавага пюрэ. З атрыманага цеста сфармаваць аладкі, абкачаць у муце і выпекчы на патэльнях на алеі ці сале. |
Замясіць цеста, дадаць у яго дробна нарэзаныя рэпчатую цыбулю і зеляніну. Даць пастаяць гадзіну. |
Разагрэць духоўку да 200 С. Каб зрабіць пекан у кляновым сіропе, раскладзіце палоўкі арэхаў на блясе і пасмажце ў разагрэтай духоўцы на працягу 5 хвілін. |
Прасеяць муку ў міску. Дадаць цукар, пекарскі парашок, соду, нацерці цэдру цытрыны. Дадаць ёгурт і малако. Разбіць яйкі і ўзбіць. Растапіць 25 г сметанкавага масла, дадаць у міску з чарніцай, затым акуратна змяшаць. |
Высушаныя карэнішчы змалоць у кавамолцы. З парашка дуброўкі, мукі, кефіру і яйка замясіць цеста як для бліноў. Спячы аладкі на масле ці маргарыне. |
Высушаныя карэнішчы дуброўкі гусінай змалоць у кавамолцы. |
Крапіву апарыць, адкінуць на друшляк і даць вадзе цалкам сцячы. Астатнюю зеляніну прамыць. |
Высушаныя карэнішчы перамолваюць на муку. Затым яе змешваюць з пшанічнай мукой, дадаюць соду, соль, алей, яйка, кефір, ўзбіваюць і выпякаюць аладкі. |
Высушаныя карэнішчы скрыпня размалоць у муку ў кававым млыне. Змяшаць муку са скрыпня з пшанічнай, дадаць соль, соду, масла, яйка і кефір. |
Ачысціць банан і яблыка, нарэзаць невялікімі кавалачкамі, дадаць кефір, цукар і соль, усё добранька ўзбіць пры дапамозе блендэра. Дадаць астатнія прадукты. |
Расцерці 1 фунт варанага гароху , пакласці тоўчанага канаплянага насення, змяшаць з гарохам, зрабіць вялікія аладкі (пампушкі) і паставіць на блясе на 10 хвілін у печ. |
Яблыкі і грушу парэзаць на кубікі (не церці на тарцы!). Злучыць яйка, цукар, соль, сліўкі і муку. |
Каб прыгатаваць апельсінавае масла, узбівайце ў місцы ўсе яго кампаненты, пакуль сумесь не стане аднастайнай і паветранай. Прасейце муку, пекарскі парашок і соль у чыстую міску, змяшайце з цукровай пудрай і зрабіце паглыбленне ў цэнтры. |
Варыць вермішэль у 250 мл падсоленай вады на працягу 5 хвілін на павольным агні. Затым раскласці на дошцы і даць астыць. Маладую цыбулю нарэзаць кольцамі. |
Змяшаць рыкоту, малако і жаўткі ў місцы. Прасеяць пекарскі парашок і дробку солі, перамяшаць. |
Змяшаць муку, цукар, пекарскі парашок, соль і соду. Асобна ўзбіць яйкі з маслёнкай і распушчаным маслам. Злучыць змесціва абедзвюх місак. |
Сварыць у малацэ патрэбную колькасць мукі, пакуль не атрымаецца крутое цеста. |
Фасоль прамыць і замачыць у халоднай вадзе на 3 гадзіны, затым адварыць у той жа вадзе да частковага разварывання. Ваду зліць, але не выкідваць. |
У місцы змяшайце нацёрты на буйнай тарцы гарбуз, арэхі, разынкі, цукар, спецыі, цэдру, муку і яйка. Добра перамяшайце да растварэння цукру. |
Гарбуз ачысціць, парэзаць буйнымі кубікамі, і, зрабіць пюрэ. Дадаць яйкі (у мяне было 1 яйка і бялок), соду, соль, сыр. Перамяшаць і смажыць гарбузовыя аладкі на патэльні. |
На тарцы нацерці гарбуз. Дадаць курагу распараную, трохі парэзаную, пару ст. лыжак мукі (ці вотруб'я і 1 яйка(бялок), сіроп агавы, ці мёд, ці фруктозу, малако (можна і без). |
Гарбуз натрыце на дробнай тарцы ці прапусціце праз мясасечку. Дадайце яйка, муку, соль, перац, мушкатавы арэх і ўсё добра перамяшайце. |
Аладкі я рыхтую, як звычайныя бульбяныя дранікі. Тру гарбуз, дадаю яйка, муку, трохі солі (цукар я не дадаю, бо гарбуз сам па сабе салодкі, але глядзіце самі), плюс трохі соды. |
Гарбуз ачысціць і нацерці на буйнай тарцы. |
Развесці дрожджы ў цёплым малацэ (менавіта цёплым, а не гарачым, калі гэта сухія дрожджы - пачакаць 15 хвілін), дадаць да малака з дрожджамі ўзбітае яйка і 1 ст. лыжку сланечнікавага алею. Дадаць соль і цукар. |
У ананаса зрэзаць верхавіну, ачысціць ад лупіны, мякаць разрэзаць на восем тонкіх кавалачкаў. Для цеста змяшаць муку, дробку солі, цукар і яечныя жаўткі. |
З малодзіва, малака (вады), соды і солі прыгатаваць не вельмі густое цеста. На добра разагрэтую патэльню з алеем выкладваць лыжкай невялікія аладкі і смажыць з абодвух бакоў. |
Яблыкі (разам са скуркай) змяльчыць на буйной тарцы, дадаць яйка, цукар, кіслае малако, соду, муку, добра вымешаць. |
Жаўткі расцерці з соллю і, размешваючы, дадаць малако і муку. У добра выбітае цеста асцярожна ўвесці ўзбітыя бялкі. Цеста павінна мець гушчыню смятаны. |
Сыраквашу змяшаць з яйкамі, мукой, соллю і цукрам. Вымесіць лыжкай так, каб атрымалася гдадкая пышная маса, як густая смятана. У канцы вымешвання дадаць соду. |
На дробнай тарцы тром моркву, уліваем кефір, можна ражанку ці сыраватку, дадаем манныя крупы, дадаем соль па густу і чвэрць гарбатнай лыжкі соды, згашанай воцатам. Усё гэта добра змешваем і даем пастаяць паўгадзіны. |
Буракі зварыць, абабраць, змяльчыць на тарцы. Дадаць муку, дробна нарэзаныя ачышчаныя яблыкі (не абавязкова), добра расцёрты тварог, малако, яйка, цукар, соль, усё перамяшаць. |
У падагрэтым малацэ развесці дрожджы, усыпаць муку і замясіць цеста, даць яму падысці ў цёплым месцы. |
Бульбу нарэзаць лустачкамі, 100 г брынзы нарэзаць кубікамі і 100 г брынзы нацерці на тарцы буйнай. Выкласці ў форму ці на ліст бульбу, паперчыць, пакласці на бульбу брынзу кубікамі і кавалачкі масла, накрыць яшчэ пластом бульбы, калі трэба, то ледзь-ледзь пасаліць і паперчыць. |
Дзве адвараных курыных паляндвіцы дробна нарэзаць ці здрабніць у мясасечцы.150 грамаў сыра нацерці на буйнай тарцы Змяшаць курынае мяса і сыр, дадаць сухую ці свежую зеляніну. Можна дадаць сухі кроп і сухую зялёную цыбулю. |
Ўсе кампаненты змяшаць ў крутую масу і напоўніць ёю змазаную маслам патэльню. Верх запяканкі загладзіць змочанай у халоднай вадзе лыжкай, не зачыняючы вечкам, паставіць у духоўку на вельмі слабы агонь на 30 хвілін. |
Бульбу пачысціць, прамыць і нарэзаць тонкімі лустачкамі. Прасушыць лустачкі папяровым ручніком. Жаўткі ўзбоўтаць і падмяшаць да малака са сліўкамі. |
Ачысціць бульбу і нацерці яе на буйнай тарцы. Нацерці рэпчатую цыбулю і змяшаць яе з бульбай, соллю і белым молатым перцам. |
Бульбу пачысціць, адварыць да гатовасці ў падсоленай вадзе. Цыбулю дробна парэзаць. Перац ачысціць ад насення, дробна парэзаць. Цыбулю абсмажыць на алеі да залацістага колеру. |
Адварыць бульбу. Рэпчатую цыбулю дробна нарэзаць і падсмажыць да светла-залацістага колеру. Сварыць пшонную малочную кашу. |
Курыную паляндвіцу нарэзаць кубікамі. Вычышчаную бульбу і моркву нацерці на буйнай тарцы. Рэпчатую цыбулю і часнык дробна пасекчы. |
|