Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1083
    Паказана матэрыялаў: 351-400
    Старонкі: « 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 21 22 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Трускаўку, суніцу ці маліну перабраць, выдаліць пладаножкі, прамыць халоднай вадой і працерці праз частае сіта.

    Напоі | Просмотров: 197 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Трускаўку расцерці ў аднастайную масу. Закіпяціць 2 ст. вады, дадаць цукар і разведзены ў халоднай вадзе крухмал.

    Напоі | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамытую ў гарачай вадзе сушаную чарніцу (або сухія ягады шыпшыны) заліць 2 шклянкамі халоднай вады і паставіць варыць на 15-20 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 264 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Чарніцу перабіраюць, прамываюць ухалоднай вадзе, кладуць у посуд, заліваюць халоднай вадой і вараць прыкладна 20 хвілін да поўнага размякчэння ягады.

    Напоі | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамытую ў гарачай вадзе сушаную чарніцу заліць 2 шклянкамі халоднай вады і паставіць варыць на 15-20 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 190 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамытыя ягады працерці праз сіта. У рондаль уліць гарачую ваду, дадаць цукар і пракіпяціць.

    Напоі | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Рабінавы сок засыпаць цукрам, заліць вадой, давесці да кіпення, уліць крухмал, разведзены халоднай вадой, перамяшаць, давесці да кіпення.

    Напоі | Просмотров: 205 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Ягады аддзяліце ад галінак, прамыйце, дадайце 2 шклянкі вады, шчыльна зачыніце рондаль вечкам і пакіньце ў духоўцы 2-3 гадзіны пры 100 - 120С.

    Напоі | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Перабраную каліну перамяшаць з соладам, заліць вадой (1 л) і варыць 5-6 гадз.

    Напоі | Просмотров: 201 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Ягады каліны перабраць, прамыць, адціснуць сок, а жамерыны заліць кіпенем і добра праварыць.

    Напоі | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Плады шыпшыны прамыць, заліць кіпенем і кіпяціць 10 хвілін пад вечкам, даць настаяцца 6-8 гадзін, затым працадзіць і давесці да кіпення.

    Напоі | Просмотров: 186 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Курагу перабраць, старанна прамыць у цёплай вадзе, пакласці ў посуд, заліць гарачай вадой і варыць да гатовасці.

    Напоі | Просмотров: 235 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Курагу перабраць, старанна прамыць у цёплай вадзе, пакласці ў посуд, заліць гарачай вадой (3 шклянкі) і варыць да гатовасці.

    Напоі | Просмотров: 214 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Густой кісель з курагі з малаком прыгатаваць гэтак жа, як "Кісель з курагі ", але з большай нормай закладкі сушоных абрыкосаў, цукру і крухмалу.

    Напоі | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Маліну перабраць, прамыць халоднай вадой, працерці праз сіта, зліць сок.

    Напоі | Просмотров: 233 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Касцяніцу расцерці ў місцы драўляным песцікам. Крухмал развесці 1 шклянкай вады.

    Напоі | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Кізіл, алычу, мірабель перабраць, прамыць халоднай вадой, пакласці ў посуд. Заліць гарачай вадой (3 шклянкі) і кіпяціць 7-10 хвілін. Гатовы адвар зліць у іншы посуд.

    Напоі | Просмотров: 196 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Ягады прамыць, пакласці ў гарачую ваду і кіпяціць 10 мінут. Адвар зліць, а пакінутыя ягады расцерці.

    Напоі | Просмотров: 214 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Ягады прамыць, костачкі выдаліць, заліць іх гарачай вадой, пракіпяціць некалькі мінут і працадзіць.

    Напоі | Просмотров: 213 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Ягады чаромхі заліць вадой і кіпяціць 20 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежую прамытую суніцу вызваліць ад пладаножак і чашалісцікаў, працерці праз сіта.

    Напоі | Просмотров: 226 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць 3 шклянкі вады, дадаць цёртую цэдру цытрыны і цукар.

    Напоі | Просмотров: 209 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Ваду (3 шклянкі) закіпяціць, дадаць цёртую цэдру 1 цытрыны і цукар.

    Напоі | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2014 | Комментарии (0)

    Слівы перабраць, прамыць у халоднай вадзе. На кожнай ягадзе зрабіць надрэз узбоч да костачкі і апошнюю выдаліць, затым слівы перасыпаць цукрам.

    Напоі | Просмотров: 163 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Перабраныя і прамытыя фінікі без костачак прапусціць праз мясасечку, заліць гарачай вадой (3 шклянкі) і варыць да атрымання аднастайнай паразварванай масы.

    Напоі | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Персікі добра прамыць у цёплай вадзе, разрэзаць напалову і выняць з іх костачкі; затым плады пакласці ў посуд, заліць гарачай вадой і варыць да гатовасці.

    Напоі | Просмотров: 200 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    1. 1 літр вады давесці да кіпення і змясціць туды плады ядлоўца.

    2. Ізноў давесці да кіпення і ўліць 1 шклянку вады з разведзеным крухмалам, асцярожна памешваючы.

    Напоі | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Вараць густыя кісялі з журавін і чарніцы. У глыбокую эмаляваную бляху наліваюць пласт журавінавага кісяля;

    Напоі | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    З маліны выціснуць сок. Зліць сок у парцалянавы посуд і паставіць на холад.

    Напоі | Просмотров: 204 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    1. Ягады марошкі расцерці песцікам.

    2. Дадаць 1 шклянку халоднай вады, пракіпяціць 10 хвілін і працадзіць праз сіта.

    Напоі | Просмотров: 227 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Перабраць і прамыць чорную парэчку, расцерці і працадзіць сок праз марлю ці сіта ў посуд, які шчыльна зачыняецца.

    Напоі | Просмотров: 155 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваныя сушоныя карані дзівасіла заліць гарачай вадой, нагрэць да кіпення і варыць да мяккасці.

    Напоі | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Вішні перабраць, прамыць у халоднай вадзе, выняць з іх костачкі.

    Напоі | Просмотров: 264 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    З прамытых вішань выдаліць костачкі, вішні засыпаць цукрам і даць пастаяць ЗО хвілін.

    Напоі | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў гарачую ваду ўліць вішнёвы сіроп, дадаць цукар, цытрынавую кіслату, разведзеную ў невялікай колькасці вады.

    Напоі | Просмотров: 214 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячую ваду пакласці цукар, уліць фруктовы сок, давесці да кіпення, увесці, увесь час памешваючы, бульбяны крухмал, разведзены ў халоднай вадзе, даць ускіпець, разліць у шклянкі і астудзіць.

    Напоі | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Ягады змяшаць з мукой, вытрымаць 3-4 гадзіны, заліць кіпенем, дадаць здробненыя грушы, варыць 1,5 гадзіны на пліце, затым паставіць у духоўку на 1,5 гадзіны.

    Напоі | Просмотров: 192 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць цукровы сіроп на вадзе. У кіпячы сіроп, памешваючы, уліць бульбяны крухмал, разведзены паловай соку.

    Напоі | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Кізіл, алычу, мірабель ці агрэст перабраць, прамыць халоднай вадой, пакласці ў посуд, заліць гарачай вадой і кіпяціць 7-10 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаную долькамі айву заліць гарачай вадой і варыць на працягу 20 - 25 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Ягады працерці праз сіта. Атрыманы сок працадзіць у асобны посуд і астудзіць.

    Напоі | Просмотров: 209 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраную ажыну апарыць кіпенем, працерці праз дробнае сіта. Атрыманае пюрэ зліць у асобны посуд і паставіць у халадзільнік.

    Напоі | Просмотров: 209 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваны некрупны агрэст заліць гарачай вадой, уліць цукровы сіроп і варыць.

    Напоі | Просмотров: 195 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць самы свежы, спелы агрэст ад галінак і кветак. Затым высыпаць агрэст у тазік. Наліць 3 шклянкі вады, каб пакрыла ягады, пакласці цукар.

    Напоі | Просмотров: 204 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    З 3 шклянак вады і цукру сварыць сіроп, усыпаць у яго ягады і варыць, пакуль яны не разварацца.

    Напоі | Просмотров: 231 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Абрыкосы добра прамыць у цёплай вадзе, затым кожны плод надрэзаць узбоч і выдаліць з яго костачку. Костачкі пакласці ў посуд, заліць гарачай вадой і кіпяціць 5хвілін.

    Напоі | Просмотров: 216 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Крухмал развесці ў невялікай колькасці вады, паступова ўліць, памешваючы, у гарачы сок, разведзены вадой, дадаць цукар, памешваючы, давесці да кіпення.

    Напоі | Просмотров: 232 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Журавіны перабраць, вымыць, расцерці лыжкай у місцы ўсе ягады, развесці гарачай вадой, выціснуць праз сурвэтку, выліць у рондаль, дадаць сок з цытрыны, цукар, даць ускіпець.

    Напоі | Просмотров: 230 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    Журавіны перабраць, прамыць, выціснуць з іх сок і прыбраць яго ў зачыненым посудзе ў халадзільнік.

    Напоі | Просмотров: 215 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)

    З адабраных і бланшаваных журавін адціснуць сок. Выцісканні заліць 3 шклянкамі вады і кіпяціць 5 мін, адвар працадзіць, трохі астудзіць і развесці ім крухмал.

    Напоі | Просмотров: 204 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2014 | Комментарии (0)