Статыстыка |
Анлайн усяго: 2 Гасцей: 2 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 206 Паказана матэрыялаў: 101-150 |
Старонкі: « 1 2 3 4 5 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
2 кг прамытых, вычышчаных ад пладаножак і костачак вішань усыпаць у бутлю і паставіць на сонца, засыпаўшы зверху 1 кг цукру. |
Свежую спелую адсартаваную вішню мыюць, вызваляюць ад костачак, дадаюць вінны спірт (65), настойваюць на працягу 14 дзён. Пасля чаго адціскаюць і фільтруюць. |
Журавіны растаўчы, засыпаць цукрам і заліць гарэлкай. Зачыніць слоік вечкам і паставіць у прахалоднае месца на 2 тыдні. Праз 2 тыдні працадзіць. Віно гатова! |
На літр гарэлкі дадаем літр вінаграднага соку, кілаграм цукру, сталовую лыжку гарбаты, 5 лаўровых лісцяў, пяць зерняў чорнага перцу, палову гарбатнай лыжкі ваніліну. |
Вінаград расціскаюць і выціскаюць сок, да апошняга, дадаюць вінны спірт 60%-вы, настойваюць на працягу 10 дзён, змешваюць з цукровым сіропам, дадаюць вінаградную эсэнцыю, вінны спірт 90%-вы. |
Змешваюць спірт з ваніллю, карыцай і гваздзікай, дадаюць настоеную халодную ваду і ставяць на 2 тыдні на сонца. Затым працэджваюць і змешваюць з сіропам звычайным спосабам. |
Свежыя апельсінавыя скарынкі вызваляюць ад губчатай парэнхімы, дадаюць ванілін, вінны спірт (100), настойваюць на працягу 12 дзён і фільтруюць. |
Усе інгрэдыенты змешваюць, дадаюць цукровы сіроп, падфарбоўваюць у жоўты колер і фільтруюць. |
Духмяную анісавую настойку працадзіць, змяшаць з 66%-ным цукровым сіропам, разліць у бутэлькі і закаркаваць. Атрыманы напой бясколерны, салодкі, рэзкі з водарам аніса. |
Ананас ачысціць, мякаць парэзаць на кавалачкі і ў 1 л вады варыць 30 хвілін. Затым астудзіць. |
Алычовы спіртаваны сок змяшаць з сіропам, цытрынавай кіслатой для давядзення кіслотнасці лікёру да 0, 45 г/100 мл, дадаць ванілін, тартразін і колер. |
Абмыць айву і нацерці на буйнай тарцы. Заліць невялікай колькасцю вады і варыць да мяккасці. Працадзіць сок праз складзеную ўдвая марлю і дадаць гарэлку, цукар, гваздзіку і карыцу. |
Вычышчаную ад скуркі айву заліць гарэлкай і паставіць настаяцца на 6 тыдняў. Сварыць цукар з 1 шклянкай вады да атрымання густога сіропу. |
Сварыць айву у вадзе да размякчэння. Працадзіць сок і змяшаць яго з аднолькавай колькасцю спірту. Дадаць карыцу, гваздзіку, трохі нарэзанага міндаля, лупіну паловы цытрыны і цукар. |
Змесціце малако, цукар, гарэлку, ваніль і чвэртачкі цытрыны ў шкляны слоік і добранька перамяшайце. Пакіньце сумесь на 12 дзён, час ад часу памешваючы яе лыжкай. |
Абрыкосы вымыць, падзяліць на палоўкі і выдаліць костачкі, заліць вадой і вытрымаць 24 гадзіны. Зліць ваду, дадаць у абрыкосы цукар і праварыць 10-15 хвілін, затым працадзіць сок праз палатняную тканіну, дадаць ром і спірт. |
Прамытыя абрыкосы расцерці, а костачкі растаўчы. Заліць плады і костачкі спіртам і вытрымаць 7 дзён, перамешваючы кожны дзень па 1 -2 разы. Затым дадаць сіроп, прыгатаваны з цукру і вады, а таксама карыцу. |
Са спелых (нават пераспелых) абрыкосаў выдаліць костачкі і адціснуць сок, які затым змяшаць з такой жа колькасцю спірту. Дадаць цукар і 2 пакуначка ваніліну ці сумесь карыцы і гваздзікі - па густу. Разліць у бутэлькі і пакінуць лікёр настойвацца. |
Саспелыя абрыкосы нарэзаць кавалачкамі разам з лупінай, костачкі растаўчы асобна, а мякаць старанна расцерці. |
Свежыя спелыя абрыкосы без костачак расціскаюць і адціскаюць сок, затым дадаюць каньяк, вінны спірт і настойваюць на працягу 10 дзён. |
Заварыць як гарбату: 1 г. лыжку на 1 шклянку вады, настойваць 10 хвілін. Дадаць мёд па густу. |
Бальзам "Чырвоны корань" валодае выяўленым супрацьпухлінным, стымулюючым дзеяннем. Рэкамендуецца як болесуцішальны, супрацьзапаленчы, агульнаўмацавальны і кроваспыняючы сродак. |
Хваёвыя іголкі і бярозавыя почкі заліце гарэлкай і настойвайце 2 тыдні. |
Бальзам "Хабараўскі" - гэта рака прыроднага спакою, якая, сцякаючы ў кубак гарбаты ці кавы, уцякае ў нас, змятаючы на шляху ўсё дрэннае. Сапраўдны бальзам для душы і цела! |
Заліце траву кіпенем і патрымайце на вадзяной лазні 15 хвілін. Затым зліце, працадзіце. |
Усе кампаненты заліце гарэлкай і настойвайце ў зачыненым посудзе 3 тыдні. |
Бальзам "Стары Яраслаўль" выпускаецца з 1999 года і за гэтыя без малога 10 год стаў вельмі папулярны сярод пакупнікоў. |
Заліце траву гарэлкай, настойвайце 1–2 тыдні. Затым працэдзіце, траву адцісніце праз марлю. |
Для вырабу бальзама "Сібірскі" запатрабуюцца наступныя складнікі рэцэпту: |
Склад: вада пітная выпраўленая, спірт этылавы рэктыфікаваны "Люкс" з харчовай сыравіны, цукровы сіроп, |
Шышкі хмеля, кару дуба, карані дзьмухаўца заліце гарэлкай і настойвайце 2 тыдні. |
Карані лопуха і шчаўя памыйце і высушыце ў духоўцы. Заліце ўсе інгрэдыенты гарэлкай і настойвайце 3 тыдні ў цёмным месцы. Затым працадзіце, дадайце каньяк і мёд. |
Усю траву заліце 2 шклянкамі кіпеню і трымайце на вадзяной лазні 10–15 хвілін. |
Усе кампаненты складзіце ў посуд, у якім будзеце рыхтаваць бальзам, і заліце гарэлкай. Настойвайце 3 тыдні, затым працадзіце і дадайце мёд. |
Склад траў і рэзкіх затавак, якія ўваходзяць у бальзам: |
Траву заліце гарэлкай і настойвайце 2 тыдні ў цёмным месцы. Затым дадайце каньяк і мёд і настойвайце яшчэ 2 тыдні. Пасля гэтага бальзам працадзіце. |
Ў складзе 17 траў, 7 рэзкіх затавак, 2 эфірных масла! |
Бальзам распрацаваны адмыслоўцамі заводу. |
Склад траў і рэзкіх затавак, якія ўваходзяць у бальзам: |
Складанасць падрыхтоўкі дадзенага бальзама (яго можна прыгатаваць толькі адзін раз у годзе) акупляецца , бо манахі манастыра св. Андроніка прыпісваюць яму цудадзейную лекарскую сілу. Па меры красавання лекавай травы напаўняем літровыя слоікі неабходным матэрыялам, парэзаўшы яго нажом, а лепш скамячыўшы яго рукамі. |
Паводле рэцэпту старых майстроў мёд абавязкова дадаецца ў башкірскі бальзам. |
Бальзам "Каліна красная" (на асн. соку каліны) карысна прымаць пры стрэсах, падвышаным ціску, пачашчаным сэрцабіцці, трывогах і бессані. |
Корань цыкорыя памыйце, пасушыце ў духоўцы датуль, пакуль ён не стане далікатным. |
Для атрымання Бальзама выкарыстоўваюцца эфірамаслічныя расліны |
Дадзены бальзам аказвае агульнаўмацавальнае і заспакаяльнае дзеянне, дапамагае пры галаўных болях і стэнакардыі. Для вырабу бальзама "Істрынскі" спатрэбяцца інгрэдыенты: |
Рэцэпт башкірскага бальзама "Ірамель" прайшоў шматгадовую праверку, у яго складзе настоі з дзясяткаў гаючай травы, вядомы башкірскі мёд. "Ірамель" неаднаразова быў прызнаны эталонным бальзамам Расіі. |
Імартэль - высокаканцэнтраваны напой, які ўяўляе сабою комплекс гаючых інгрэдыентаў чырвоных гатункаў вінаграда – поліфункцыянальна біялагічна актыўны дадатак, які змяшчае шырокі спектр бія-антыаксідантаў, вітамінаў, мікраэлементаў і арганічных кіслот. |
Бальзам "Іднакар" - гэта дужы алкагольны напой, які шчодра ўвабраў у сябе 18 каштоўных лекавых траў. |
Цэдру цытрыны і апельсіна, кававыя зерні, ліпавыя кветкі заліце гарэлкай і настойвайце 2 тыдні. |
Думаю, што не дарма лекары, траўнікі, якія займаюцца лячэннем розных хвароб, імкнуцца рыхтаваць свае зёлкі з самых першых, свежых і маладзенькіх раслін, мяркуючы, што ў іх больш тых самых дзейсных рэчываў, якія і вядуць да акрыяння. |
|