| Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 206 Паказана матэрыялаў: 51-100 |
Старонкі: « 1 2 3 4 5 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
У бутэльку каньяку пакласці свежую мяту, закаркаваць бутэльку і паставіць у цёплае месца.
|
Свежыя спелыя і вымытыя ягады расціраюць, адціскаюць і даюць соку сцячы.
|
Маліну перасыпаць цукрам і пакінуць, пакуль яна не пусціць сок. Старанна перамяшаць і заліць гарэлкай.
|
Са свежай спелай маліны атрымайце малінавы сок. Змяшайце з цукрам у прапорцыі адзін да аднаго.
|
Маліну расцерці, заліць спіртам і настойваць 15 дзён,
|
Змесціце маліну і гарэлку ў бутэльку, закаркуйце яе няшчыльна і пастаўце на сонечнае месца прыкладна на два месяца. Падтрасайце бутэльку часцей.
|
Усе інгрыдыенты, акрамя гарэлкі, пакласці ў рондаль - заліць вадой.
|
З вады і цукру сварыць сіроп, ў канцы варкі дадаць цытрынавую кіслату. Ягады маліны выкласці ў рондаль і заліць кіпячым сіропам.
|
1,5 кг трускаўкі пакласці ў шкляны слоік і заліць 1,5 л гарэлкі. У другі слоік пакласці яшчэ 1,5 кг трускаўкі і заліць вадой на 3 дні.
|
Перабраць ягаду, прамыць, расцерці і пакласці ў рондаль. Дадаць гваздзіку і гарэлку.
|
Узяць зрэзанай верхняй цэдры цытрынавай ці апельсінавай, калі свежай, то 1 фунт, а калі сухой , то 0,5 фунта.
|
Перабраць свежую суніцу, усыпаць у бутлю, наліць спіртам так, каб яе пакрыла, а затым паставіць на 2 дні ў цёплае месца ў цені, потым зліць.
|
Усё змяшаць і праварыць на слабым агні. Астудзіць і разліць па бутэльках.
|
Падрыхтоўваецца, як і "лікёр малінавы".
|
Збіраюць толькі што распусціўшыяся бутоны руж (шыпшыны), абіраюць пялёсткі і ўкладваюць іх у бутлю, злёгку ўтоптваючы, заліваюць іх спіртам, каб ён ледзь пакрываў пялёсткі.
|
Сабраць толькі што распускаючыяся бутоны руж, абрэзаць белыя кончыкі, скласці ў бутлю і заліць спіртам 3 разы вычышчаным так, каб ледзь пакрыла лісце.
|
Ў бутлю наліць каньяк, пакласці туды галінкі мяты, закаркаваць і паставіць у цёплае месца.
|
Мяту скласці ў бутлю з шырокім горлачкам, заліць гарэлкай, шчыльна закаркаваць і даць настаяцца на працягу 2 тыдняў.
|
Свежае лісце кучаравай і перачнай мяты старанна вымыць, дадаць цытрынавую лупіну, заліць вінным спіртам і вадой.
|
З вады і цукру падрыхтоўваюць сіроп. Затым бяруць вішнёвыя костачкі, таўкуць іх, дадаюць дробку ванілі.
|
5 бутэлек малінавай вады, 1,5 бутэлькі вішнёвай вады, 1,75 бутэлькі вады памяранцавых кветак,
|
Суніцу ачысціць ад пладаножак, старанна прамыць і здрабніць. Заліць ягады гарэлкай, настойваць на працягу 1 тыдня,
|
Свежыя ягады расцерці, працадзіць скрозь палатно,
|
З розных ягад можна прыгатаваць у хатніх умовах лікёр - клубнічны, малінавы, вішнёвы.
|
Ягады добра прамыць у праточнай вадзе, прама са сцяблінкамі паскладаць у рондаль, заліць зверху вадой і праварыць на ўмераным агні 1 гадзіну.
|
Усе інгрэдыенты змешваюць і настойваюць на сонцы на працягу 8 дзён, часта ўзбоўтваюць.
|
Свежы сок чырвонай парэчкі фільтруюць і дадаюць цукар, які раствараюць, даводзячы сок да кіпення.
|
Свежую чорную парэчку, карыцу, гваздзічку і вінны спірт змешваюць, настойваюць, адціскаюць і фільтруюць
|
Бяруць спелую свежую чарніцу, сартуюць яе, мыюць. Расціскаюць і даюць брадзіць на працягу 4-5 дзён, затым адціскаюць сок.
|
Пялёсткі руж (лепш за ўсё ад паркавай ружы) паскладаць у слоік. Кожны пласт (? ~ 3 см) перасыпаць цукрам (3-4 ст. лыжкі).
|
Пялёсткі руж заліць 0,5 л вады і пакінуць на 2 дні ў зачыненай пасудзіне.
|
Сабраць толькі што распусціўшыяся бутоны руж, абарваць пялёсткі, абрэзаць белыя кончыкі.
|
Усё змешваюць і фільтруюць, затым разліваюць у бутэлькі і зашпунтоўваюць.
|
Інгрэдыенты змешваюць і настойваюць на працягу 14 дзён, фільтруюць.
|
Збіраюць няспелыя плады грэцкіх арэхаў (сярэдзіна чэрвеня),
|
Ўзяць па 1,5 залатніка ванілі і вымытай, але не таўчонай карыцы, 3 гваздзікі, усё заліць 1 гарнцам спірту 4 разы вычышчаным і 3 шклянкамі вады.
|
З ягад актынідыі можна прыгатаваць вельмі духмяны, смачны і гаючы напой.
|
Мытую айву здрабняюць на тарцы, заліваюць вадой і вараць да мяккасці.
|
Журавіны расцерці, заліць гарэлкай, настаяць 3-4 дні, шчыльна зачыніўшы посуд вечкам.
|
Перакруціць журавіны праз мясасечку з цукрам, дадаць гарэлку.
|
Вінаград, лісце вішні і 4 літра вады варыць 30 хвілін.
|
Рэзкія затаўкі настойваць 8 дзён у цёмным месцы, часта падтрасаючы бутэльку.
|
З дапамогай дыстыляцыйнага апарата рыхтуюць малінавую. вішнёвую і памяранцавую воды, змешваюць іх, разводзяць у іх цукар і даліваюць вычышчаны вуглём спірт.
|
Апельсінавыя скарыначкі, карыцу і гваздзічку заліваюць гарэлкай і вытрымліваюць на сонцы 10-15 дзён.
|
Прыгатаваць цукровы сіроп, які павінен быць не вельмі густым і не вельмі вадкім, дадаць ружовае варэнне і паставіць не агонь. Варыць датуль, пакуль сіроп зусім не згусне. У сіроп выціснуць сок цытрыны і два разы закіпяціць.
|
Вараць каву ў 200 г вады, пераліваюць адвар у іншы посуд і настойваюць суткі. Настаяўшаюся вадкасць фільтруюць праз палатно і заліваюць спіртам і сіропам.
|
Бяруць паленую каву, дадаюць гваздзіку, карыцу, мушкатавы арэх, вінны спірт, настойваюць і пераганяюць. Да перагона дадаюць раствор цукру, памяранцавыя кветкі, перагнаную ваду.
|
Журавіны расцерці, заліць гарэлкай, пакінуць на 2-3 дні. Суніцу і маліну засыпаць цукрам і праз суткі адлучыць сіроп.
|
Грушы прамыць і здрабніць на дробнай тарцы. Зaліць 0,5 л спірту і 250 г вады і вытрымаць 7-8 дзён. Зaтым працерці праз сіта.
|
Свежыя духмяныя грушы мыюць, здрабняюць на тарцы і дабаўляюць вінны спірт (150), настойваюць на працягу 10 дзён, адціскаюць, сок фільтруюць, дадаюць цукровы сіроп, цытрынавую кіслату, грушавую эсэнцыю, вінны спірт (50).
|
|