Статыстыка |
Анлайн усяго: 2 Гасцей: 2 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 206 Паказана матэрыялаў: 51-100 |
Старонкі: « 1 2 3 4 5 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
У бутэльку каньяку пакласці свежую мяту, закаркаваць бутэльку і паставіць у цёплае месца. |
Свежыя спелыя і вымытыя ягады расціраюць, адціскаюць і даюць соку сцячы. |
Маліну перасыпаць цукрам і пакінуць, пакуль яна не пусціць сок. Старанна перамяшаць і заліць гарэлкай. |
Са свежай спелай маліны атрымайце малінавы сок. Змяшайце з цукрам у прапорцыі адзін да аднаго. |
Маліну расцерці, заліць спіртам і настойваць 15 дзён, |
Змесціце маліну і гарэлку ў бутэльку, закаркуйце яе няшчыльна і пастаўце на сонечнае месца прыкладна на два месяца. Падтрасайце бутэльку часцей. |
Усе інгрыдыенты, акрамя гарэлкі, пакласці ў рондаль - заліць вадой. |
З вады і цукру сварыць сіроп, ў канцы варкі дадаць цытрынавую кіслату. Ягады маліны выкласці ў рондаль і заліць кіпячым сіропам. |
1,5 кг трускаўкі пакласці ў шкляны слоік і заліць 1,5 л гарэлкі. У другі слоік пакласці яшчэ 1,5 кг трускаўкі і заліць вадой на 3 дні. |
Перабраць ягаду, прамыць, расцерці і пакласці ў рондаль. Дадаць гваздзіку і гарэлку. |
Узяць зрэзанай верхняй цэдры цытрынавай ці апельсінавай, калі свежай, то 1 фунт, а калі сухой , то 0,5 фунта. |
Перабраць свежую суніцу, усыпаць у бутлю, наліць спіртам так, каб яе пакрыла, а затым паставіць на 2 дні ў цёплае месца ў цені, потым зліць. |
Усё змяшаць і праварыць на слабым агні. Астудзіць і разліць па бутэльках. |
Падрыхтоўваецца, як і "лікёр малінавы". |
Збіраюць толькі што распусціўшыяся бутоны руж (шыпшыны), абіраюць пялёсткі і ўкладваюць іх у бутлю, злёгку ўтоптваючы, заліваюць іх спіртам, каб ён ледзь пакрываў пялёсткі. |
Сабраць толькі што распускаючыяся бутоны руж, абрэзаць белыя кончыкі, скласці ў бутлю і заліць спіртам 3 разы вычышчаным так, каб ледзь пакрыла лісце. |
Ў бутлю наліць каньяк, пакласці туды галінкі мяты, закаркаваць і паставіць у цёплае месца. |
Мяту скласці ў бутлю з шырокім горлачкам, заліць гарэлкай, шчыльна закаркаваць і даць настаяцца на працягу 2 тыдняў. |
Свежае лісце кучаравай і перачнай мяты старанна вымыць, дадаць цытрынавую лупіну, заліць вінным спіртам і вадой. |
З вады і цукру падрыхтоўваюць сіроп. Затым бяруць вішнёвыя костачкі, таўкуць іх, дадаюць дробку ванілі. |
5 бутэлек малінавай вады, 1,5 бутэлькі вішнёвай вады, 1,75 бутэлькі вады памяранцавых кветак, |
Суніцу ачысціць ад пладаножак, старанна прамыць і здрабніць. Заліць ягады гарэлкай, настойваць на працягу 1 тыдня, |
Свежыя ягады расцерці, працадзіць скрозь палатно, |
З розных ягад можна прыгатаваць у хатніх умовах лікёр - клубнічны, малінавы, вішнёвы. |
Ягады добра прамыць у праточнай вадзе, прама са сцяблінкамі паскладаць у рондаль, заліць зверху вадой і праварыць на ўмераным агні 1 гадзіну. |
Усе інгрэдыенты змешваюць і настойваюць на сонцы на працягу 8 дзён, часта ўзбоўтваюць. |
Свежы сок чырвонай парэчкі фільтруюць і дадаюць цукар, які раствараюць, даводзячы сок да кіпення. |
Свежую чорную парэчку, карыцу, гваздзічку і вінны спірт змешваюць, настойваюць, адціскаюць і фільтруюць |
Бяруць спелую свежую чарніцу, сартуюць яе, мыюць. Расціскаюць і даюць брадзіць на працягу 4-5 дзён, затым адціскаюць сок. |
Пялёсткі руж (лепш за ўсё ад паркавай ружы) паскладаць у слоік. Кожны пласт (? ~ 3 см) перасыпаць цукрам (3-4 ст. лыжкі). |
Пялёсткі руж заліць 0,5 л вады і пакінуць на 2 дні ў зачыненай пасудзіне. |
Сабраць толькі што распусціўшыяся бутоны руж, абарваць пялёсткі, абрэзаць белыя кончыкі. |
Усё змешваюць і фільтруюць, затым разліваюць у бутэлькі і зашпунтоўваюць. |
Інгрэдыенты змешваюць і настойваюць на працягу 14 дзён, фільтруюць. |
Збіраюць няспелыя плады грэцкіх арэхаў (сярэдзіна чэрвеня), |
Ўзяць па 1,5 залатніка ванілі і вымытай, але не таўчонай карыцы, 3 гваздзікі, усё заліць 1 гарнцам спірту 4 разы вычышчаным і 3 шклянкамі вады. |
З ягад актынідыі можна прыгатаваць вельмі духмяны, смачны і гаючы напой. |
Мытую айву здрабняюць на тарцы, заліваюць вадой і вараць да мяккасці. |
Журавіны расцерці, заліць гарэлкай, настаяць 3-4 дні, шчыльна зачыніўшы посуд вечкам. |
Перакруціць журавіны праз мясасечку з цукрам, дадаць гарэлку. |
Вінаград, лісце вішні і 4 літра вады варыць 30 хвілін. |
Рэзкія затаўкі настойваць 8 дзён у цёмным месцы, часта падтрасаючы бутэльку. |
З дапамогай дыстыляцыйнага апарата рыхтуюць малінавую. вішнёвую і памяранцавую воды, змешваюць іх, разводзяць у іх цукар і даліваюць вычышчаны вуглём спірт. |
Апельсінавыя скарыначкі, карыцу і гваздзічку заліваюць гарэлкай і вытрымліваюць на сонцы 10-15 дзён. |
Прыгатаваць цукровы сіроп, які павінен быць не вельмі густым і не вельмі вадкім, дадаць ружовае варэнне і паставіць не агонь. Варыць датуль, пакуль сіроп зусім не згусне. У сіроп выціснуць сок цытрыны і два разы закіпяціць. |
Вараць каву ў 200 г вады, пераліваюць адвар у іншы посуд і настойваюць суткі. Настаяўшаюся вадкасць фільтруюць праз палатно і заліваюць спіртам і сіропам. |
Бяруць паленую каву, дадаюць гваздзіку, карыцу, мушкатавы арэх, вінны спірт, настойваюць і пераганяюць. Да перагона дадаюць раствор цукру, памяранцавыя кветкі, перагнаную ваду. |
Журавіны расцерці, заліць гарэлкай, пакінуць на 2-3 дні. Суніцу і маліну засыпаць цукрам і праз суткі адлучыць сіроп. |
Грушы прамыць і здрабніць на дробнай тарцы. Зaліць 0,5 л спірту і 250 г вады і вытрымаць 7-8 дзён. Зaтым працерці праз сіта. |
Свежыя духмяныя грушы мыюць, здрабняюць на тарцы і дабаўляюць вінны спірт (150), настойваюць на працягу 10 дзён, адціскаюць, сок фільтруюць, дадаюць цукровы сіроп, цытрынавую кіслату, грушавую эсэнцыю, вінны спірт (50). |
|