Статыстыка |
Анлайн усяго: 3 Гасцей: 3 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 1083 Паказана матэрыялаў: 601-650 |
Старонкі: « 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 21 22 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Мёд растварыць у цёплай кіпячонай вадзе, дадаць сок каліны, усё перамяшаць і падаваць у астуджаным выглядзе. |
Выцісніце сок з цытрыны. Ваду закіпеціце разам з цукрам і тонка зрэзанай цытрынавай скарынкай. |
Свежы сок чорнай парэчкі (50 г) і лісце свежай мяты заліваюць вадой і кіпяцяць на слабым агні 2-3 хвіліны, настойваюць 20 хвілін. |
Яблыкі здрабніць на тарцы, адціснуць сок і працадзіць яго праз марлю. Выцісканні ад яблыкаў заліць вадой, закіпяціць, працадзіць. |
Морс рыхтуецца з чырвонай парэчкі, маліны, трускаўкі, ажыны, касцяніцы і іншых ягад. Перабраныя і чыста вымытыя ягады скласці ў рондаль і заліць вадой. |
Вымытыя ягады іргі расцерці, адціснуць сок. Выцісканні варыць на працягу 10 хвілін, адвар змяшаць з адціснутым сокам, дадаць цукар і пакінутую ваду. |
Бурак памыць, пачысціць і нацерці на дробнай тарцы. Са здробненага бурака адціснуць сок. Выцісканьні заліць гарачай вадой і праварыць 15-20 хвілін. |
Дадзены напой ужываюць як лячэбнае пітво; яму прыпісваюць эфектыўнае ўздзеянне супраць рэўматызму і ішыясу. У ім утрымоўваюцца рэчывы, стымулюючыя дзейнасць залоз унутранай сакрэцыі і стрававальнага тракта. |
Барбарыс заліць гарачай вадой, варыць, пакуль ягады не стануць мяккімі, і працадзіць. |
З перабраных і прамытых журавін адціснуць сок. Выцісканні заліць гарачай вадой, давесці да кіпення, пракіпяціць 5-8 хвілін і працадзіць. |
Журавіны перабраць, прамыць і бланшаваць (г.зн. апусціць свежую ягаду на 2-3 хвіліны ў кіпячую ваду), пасля чаго ягады расцерці, кіпяціць усю сумесь 5 хвілін. |
Журавіны перабіраюць, прамываюць, размінаюць драўляным песцікам ці лыжкай у неакісляючымся посудзе і адціскаюць сок. Выцісканні заліваюць вадой, ставяць на агонь, кіпяцяць 10 хвілін і працэджваюць. |
Перабраныя і прамытыя ягады праціраюць і адціскаюць сок. Для лепшага аддзялення соку з чорнай парэчкі да здробненай масы дадаюць халодную кіпячоную ваду. |
Лепш за ўсё морс рыхтаваць з замарожаных ягад журавін - пры такім спосабе падрыхтоўкі ў журавінах захоўваецца максімальная колькасць вітаміна С. |
Журавіны перабраць, прамыць, раздушыць драўлянай лыжкай, пасля чаго адціснуць сок. |
Журавіны перабраць, прамыць, адціснуць сок, уліць трохі кіпячонай вады і працадзіць. Выцісканні заліць вадой, закіпяціць і працадзіць. У адвар дадаць цукар, давесці да кіпення, астудзіць і ўліць сыры сок. |
Ягады таўкуць, адціскаюць праз марлю сок і змяшчаюць яго на холад. |
Журавіны здрабніць, адціснуць сок і працадзіць яго праз марлю. Выцісканні ад журавінаў заліць вадой, закіпяціць, працадзіць. Моркву нацерці, сок працадзіць праз марлю. |
Прамытую і вызваленую ад костачак вішню расцерці і пакласці ў шэйкер ці міксер. Дадаць вішнёвы і цытрынавы сокі, цукар і ўсё добра размяшаць. |
Вішні прамыць, выдаліць костачкі і расцерці. Вылучыўшыйся сок зліць у шкляную пасудзіну, шчыльна зачыніць яго і паставіць на холад. Вішні заліць гарачай вадой, кіпяціць 10 хвілін. |
Вішні памыць, выдаліць костачкі, ягады расцерці драўляным песцікам (ці драўлянай лыжкай), адціснуць сок, зліць яго ў шкляны слоік, накрыць вечкам і паставіць у халадзільнік. |
Бурак ачысціць і нацерці на дробнай тарцы. Са здробненага бурака адціснуць сок. Выцісканні заліць гарачай вадой, давесці да кіпення і праварыць 10-20 хвілін. |
Брусніцу заліваюць кіпячонай вадой, ставяць на агонь і даводзяць да кіпення, дадаюць цукар і стамляюць на слабым агні 15 хвілін. Гатовы морс працэджваюць. |
Шклянку прамытай брусніцы заліваюць дзвюма шклянкамі халоднай вады і даводзяць да кіпення, дадаюць 5-6 гарбатных лыжак цукру і стамляюць 15 хвілін на слабым агні, затым працэджваюць. Прымаюць па 1-1,5 шклянцы. Рэкамендуецца пры прастудных захворваннях. |
Брусніцу перабраць, вымыць, расцерці і адціснуць сок, пераліць яго ў слоік, накрыць вечкам і паставіць у цёмнае прахалоднае месца. Выцісканні заліць гарачай вадой, паставіць на агонь і давесці да кіпення. Зняць з агню і працадзіць. Адвар трохі астудзіць, змяшаць з раней атрыманым сокам, дадаць цукар і перамяшаць. |
З вымытай перабранай брусніцы адціснуць сок і прыбраць яго ў цёмнае прахалоднае месца. |
Зніміце з апельсінаў (цытрын) цэдру. Затым выдаліце белую мякаць і адцісніце сок. |
З цытрын зняць цэдру, выдаліць белую мякаць, адціснуць сок. |
Расцерці ягады, заліць халоднай вадой, пракіпяціць, дадаць мёд і мяту, грэць 10 хвілін на павольным агні, затым астудзіць і працадзіць. |
Адабраныя і бланшаваныя журавіны расцерці, заліць вадой і кіпяціць 5-10 хвілін. |
Сок змяшаць з цёплым настоем, настойваць 2 гадзіны, падаваць астуджаным. |
Адабраныя і прамытыя журавіны кіпяціць у вадзе 10 хвілін, працадзіць адвар, дадаць у яго цукар, давесці да кіпення і астудзіць. |
Журавіны расціраюць драўляным песцікам і працэджваюць. У сок ўсыпаюць цукровы пясок і лыжку ванільнага цукру і ўсё добранька праціраюць, посуд зачыняюць вечкам і ставяць у халоднае месца. |
Палову шклянкі міндальных арэхаў заліваюць кіпенем, праз 5-7 хвілін арэхі чысцяць ад скуркі, укладваюць у ступку, засыпаюць паўшклянкі цукровага пяску і таўкуць да атрымання аднастайнай масы. |
Ягады вішні прамываюць і выдаляюць з іх костачкі, змешваюць іх з ягадамі маліны, засыпаюць цукрам, змешваюць, зачыняюць вечкам і пакідаюць стаяць у прахалодным месцы (у халадзільніку) на працягу сутак. |
У ваду дадаюць паўшклянкі цукру і кіпяцяць на слабым агні 2-3 хвіліны, астуджаюць і ўліваюць вінаградны сок і цытрынавы сіроп. |
Бурак натрыце на дробнай тарцы, выцісніце сок. Жамерыны заліце гарачай вадой, сумесь давядзіце да кіпення і праварыце 10-20 хвілін. У канцы варкі дадайце цукар, цытрынавы і бурачны сок. Ізноў давядзіце да кіпення. |
Мыем брусніцу, перабіраем. Выкладваем у шкляную ёмістасць і заліваем кіпенем так, каб замарожаныя ягады вада накрыла. |
З брусніцы выцісніце сок. Пакінутыя жамерыны заліце гарачай вадой і кіпеціце на працягу 5 хвілін. |
Цытрусавыя памыць, здрабніць у блендэры ці на тарцы, затым працадзіць сок (можна адціснуць сок з апельсінаў без папярэдняга здрабнення, а затым іх разам з цэдрай дробна нарэзаць). Выцісканні заліць гарачай вадой, кіпяціць 10-15 хвілін, затым спыніць награванне і настойваць 25-30 хвілін. |
Ажынавы морс - адрозніваецца інтэнсіўнай афарбоўкай, параўнальна духмяным пахам і прыемным густам свежых ягад. Ажыну перабраць, прамыць, расцерці, адціснуць сок, зліць яго ў шкляны посуд, накрыць вечкам і паставіць у халадзільнік. |
Усе кампаненты пакласці не змешваючы ў крэманку. |
У высокую шклянку ці фужэр кладзём фруктовае марозіва, дадаем грушавы сок, кансерваванаую садавіну асарці, заліваем парэчкавым морсам. Кактэйль падаём з саломінкай і лыжачкай. |
У высокую шклянку ці фужэр кладзём сметанкавае марозіва, дадаем сунічны сок, свежую спелую суніцу, і заліваем бярозавікам. Кактэйль падаём з саломінкай і лыжачкай. |
У місцы змяшайце нарэзаную трускаўку, чарніцу, маліну, ажыну, цукар, лікёр, апельсінавую цэдру і здробненую мяту. Накрыйце і студзіце 2 гадзіны. |
У вазачку пакласці 50 г сунічнага марозіва, 50 г размятай трускаўкі, наліць 20 г сунічнага сіропу і ўпрыгожыць 1-2 ягадамі трускаўкі або маліны. |
У высокі куфель ці фужэр кладзём фруктова-ягаднае марозіва, дадаем вішнёвы сіроп, журавінавы ці вішнёвы, ці чорнасмародавы сок, наліваем фруктовай вады (вішнёвай, клубнічнай). |
Каб прыгатаваць яблычны сандзі, вымыйце яблыкі, выдаліце асяродак і натрыце садавіну на дробнай тарцы. Потым у куфель, не змешваючы, выкладзіце марозіва і цёртыя яблыкі і акуратна ўліце сок. |
Сандзі - гэта крэмы-напоі, прыгатаваныя ў куфлях. Кампаненты кладуць у куфлі ў той паслядоўнасці, у якой яны паказаны ў рэцэптуры, не змешваючы. |
Растапіць шакалад з кавы на вадзяной лазні. Зняць з агню і дадаць карыцу, сліўкі і сметанкавае масла. |
|