Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1083
    Паказана матэрыялаў: 601-650
    Старонкі: « 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 21 22 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Мёд растварыць у цёплай кіпячонай вадзе, дадаць сок каліны, усё перамяшаць і падаваць у астуджаным выглядзе.

    Напоі | Просмотров: 197 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Выцісніце сок з цытрыны. Ваду закіпеціце разам з цукрам і тонка зрэзанай цытрынавай скарынкай.

    Напоі | Просмотров: 183 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежы сок чорнай парэчкі (50 г) і лісце свежай мяты заліваюць вадой і кіпяцяць на слабым агні 2-3 хвіліны, настойваюць 20 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі здрабніць на тарцы, адціснуць сок і працадзіць яго праз марлю. Выцісканні ад яблыкаў заліць вадой, закіпяціць, працадзіць.

    Напоі | Просмотров: 160 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Морс рыхтуецца з чырвонай парэчкі, маліны, трускаўкі, ажыны, касцяніцы і іншых ягад. Перабраныя і чыста вымытыя ягады скласці ў рондаль і заліць вадой.

    Напоі | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Вымытыя ягады іргі расцерці, адціснуць сок. Выцісканні варыць на працягу 10 хвілін, адвар змяшаць з адціснутым сокам, дадаць цукар і пакінутую ваду.

    Напоі | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Бурак памыць, пачысціць і нацерці на дробнай тарцы. Са здробненага бурака адціснуць сок. Выцісканьні заліць гарачай вадой і праварыць 15-20 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Дадзены напой ужываюць як лячэбнае пітво; яму прыпісваюць эфектыўнае ўздзеянне супраць рэўматызму і ішыясу. У ім утрымоўваюцца рэчывы, стымулюючыя дзейнасць залоз унутранай сакрэцыі і стрававальнага тракта.

    Напоі | Просмотров: 201 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Барбарыс заліць гарачай вадой, варыць, пакуль ягады не стануць мяккімі, і працадзіць.

    Напоі | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    З перабраных і прамытых журавін адціснуць сок. Выцісканні заліць гарачай вадой, давесці да кіпення, пракіпяціць 5-8 хвілін і працадзіць.

    Напоі | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Журавіны перабраць, прамыць і бланшаваць (г.зн. апусціць свежую ягаду на 2-3 хвіліны ў кіпячую ваду), пасля чаго ягады расцерці, кіпяціць усю сумесь 5 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 166 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Журавіны перабіраюць, прамываюць, размінаюць драўляным песцікам ці лыжкай у неакісляючымся посудзе і адціскаюць сок. Выцісканні заліваюць вадой, ставяць на агонь, кіпяцяць 10 хвілін і працэджваюць.

    Напоі | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Перабраныя і прамытыя ягады праціраюць і адціскаюць сок. Для лепшага аддзялення соку з чорнай парэчкі да здробненай масы дадаюць халодную кіпячоную ваду.

    Напоі | Просмотров: 185 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Лепш за ўсё морс рыхтаваць з замарожаных ягад журавін - пры такім спосабе падрыхтоўкі ў журавінах захоўваецца максімальная колькасць вітаміна С.

    Напоі | Просмотров: 178 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Журавіны перабраць, прамыць, раздушыць драўлянай лыжкай, пасля чаго адціснуць сок.

    Напоі | Просмотров: 156 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Журавіны перабраць, прамыць, адціснуць сок, уліць трохі кіпячонай вады і працадзіць. Выцісканні заліць вадой, закіпяціць і працадзіць. У адвар дадаць цукар, давесці да кіпення, астудзіць і ўліць сыры сок.

    Напоі | Просмотров: 170 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Ягады таўкуць, адціскаюць праз марлю сок і змяшчаюць яго на холад.

    Напоі | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Журавіны здрабніць, адціснуць сок і працадзіць яго праз марлю. Выцісканні ад журавінаў заліць вадой, закіпяціць, працадзіць. Моркву нацерці, сок працадзіць праз марлю.

    Напоі | Просмотров: 158 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Прамытую і вызваленую ад костачак вішню расцерці і пакласці ў шэйкер ці міксер. Дадаць вішнёвы і цытрынавы сокі, цукар і ўсё добра размяшаць.

    Напоі | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Вішні прамыць, выдаліць костачкі і расцерці. Вылучыўшыйся сок зліць у шкляную пасудзіну, шчыльна зачыніць яго і паставіць на холад. Вішні заліць гарачай вадой, кіпяціць 10 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 167 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Вішні памыць, выдаліць костачкі, ягады расцерці драўляным песцікам (ці драўлянай лыжкай), адціснуць сок, зліць яго ў шкляны слоік, накрыць вечкам і паставіць у халадзільнік.

    Напоі | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Бурак ачысціць і нацерці на дробнай тарцы. Са здробненага бурака адціснуць сок. Выцісканні заліць гарачай вадой, давесці да кіпення і праварыць 10-20 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Брусніцу заліваюць кіпячонай вадой, ставяць на агонь і даводзяць да кіпення, дадаюць цукар і стамляюць на слабым агні 15 хвілін. Гатовы морс працэджваюць.

    Напоі | Просмотров: 169 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Шклянку прамытай брусніцы заліваюць дзвюма шклянкамі халоднай вады і даводзяць да кіпення, дадаюць 5-6 гарбатных лыжак цукру і стамляюць 15 хвілін на слабым агні, затым працэджваюць. Прымаюць па 1-1,5 шклянцы. Рэкамендуецца пры прастудных захворваннях.

    Напоі | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Брусніцу перабраць, вымыць, расцерці і адціснуць сок, пераліць яго ў слоік, накрыць вечкам і паставіць у цёмнае прахалоднае месца. Выцісканні заліць гарачай вадой, паставіць на агонь і давесці да кіпення. Зняць з агню і працадзіць. Адвар трохі астудзіць, змяшаць з раней атрыманым сокам, дадаць цукар і перамяшаць.

    Напоі | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    З вымытай перабранай брусніцы адціснуць сок і прыбраць яго ў цёмнае прахалоднае месца.

    Напоі | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Зніміце з апельсінаў (цытрын) цэдру. Затым выдаліце белую мякаць і адцісніце сок.

    Напоі | Просмотров: 140 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    З цытрын зняць цэдру, выдаліць белую мякаць, адціснуць сок.

    Напоі | Просмотров: 171 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Расцерці ягады, заліць халоднай вадой, пракіпяціць, дадаць мёд і мяту, грэць 10 хвілін на павольным агні, затым астудзіць і працадзіць.

    Напоі | Просмотров: 171 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Адабраныя і бланшаваныя журавіны расцерці, заліць вадой і кіпяціць 5-10 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Сок змяшаць з цёплым настоем, настойваць 2 гадзіны, падаваць астуджаным.

    Напоі | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Адабраныя і прамытыя журавіны кіпяціць у вадзе 10 хвілін, працадзіць адвар, дадаць у яго цукар, давесці да кіпення і астудзіць.

    Напоі | Просмотров: 256 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Журавіны расціраюць драўляным песцікам і працэджваюць. У сок ўсыпаюць цукровы пясок і лыжку ванільнага цукру і ўсё добранька праціраюць, посуд зачыняюць вечкам і ставяць у халоднае месца.

    Напоі | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Палову шклянкі міндальных арэхаў заліваюць кіпенем, праз 5-7 хвілін арэхі чысцяць ад скуркі, укладваюць у ступку, засыпаюць паўшклянкі цукровага пяску і таўкуць да атрымання аднастайнай масы.

    Напоі | Просмотров: 155 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Ягады вішні прамываюць і выдаляюць з іх костачкі, змешваюць іх з ягадамі маліны, засыпаюць цукрам, змешваюць, зачыняюць вечкам і пакідаюць стаяць у прахалодным месцы (у халадзільніку) на працягу сутак.

    Напоі | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    У ваду дадаюць паўшклянкі цукру і кіпяцяць на слабым агні 2-3 хвіліны, астуджаюць і ўліваюць вінаградны сок і цытрынавы сіроп.

    Напоі | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Бурак натрыце на дробнай тарцы, выцісніце сок. Жамерыны заліце гарачай вадой, сумесь давядзіце да кіпення і праварыце 10-20 хвілін. У канцы варкі дадайце цукар, цытрынавы і бурачны сок. Ізноў давядзіце да кіпення.

    Напоі | Просмотров: 167 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Мыем брусніцу, перабіраем. Выкладваем у шкляную ёмістасць і заліваем кіпенем так, каб замарожаныя ягады вада накрыла.

    Напоі | Просмотров: 159 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    З брусніцы выцісніце сок. Пакінутыя жамерыны заліце гарачай вадой і кіпеціце на працягу 5 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 163 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Цытрусавыя памыць, здрабніць у блендэры ці на тарцы, затым працадзіць сок (можна адціснуць сок з апельсінаў без папярэдняга здрабнення, а затым іх разам з цэдрай дробна нарэзаць). Выцісканні заліць гарачай вадой, кіпяціць 10-15 хвілін, затым спыніць награванне і настойваць 25-30 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Ажынавы морс - адрозніваецца інтэнсіўнай афарбоўкай, параўнальна духмяным пахам і прыемным густам свежых ягад. Ажыну перабраць, прамыць, расцерці, адціснуць сок, зліць яго ў шкляны посуд, накрыць вечкам і паставіць у халадзільнік.

    Напоі | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Усе кампаненты пакласці не змешваючы ў крэманку.

    Напоі | Просмотров: 182 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    У высокую шклянку ці фужэр кладзём фруктовае марозіва, дадаем грушавы сок, кансерваванаую садавіну асарці, заліваем парэчкавым морсам. Кактэйль падаём з саломінкай і лыжачкай.

    Напоі | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    У высокую шклянку ці фужэр кладзём сметанкавае марозіва, дадаем сунічны сок, свежую спелую суніцу, і заліваем бярозавікам. Кактэйль падаём з саломінкай і лыжачкай.

    Напоі | Просмотров: 152 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    У місцы змяшайце нарэзаную трускаўку, чарніцу, маліну, ажыну, цукар, лікёр, апельсінавую цэдру і здробненую мяту. Накрыйце і студзіце 2 гадзіны.

    Напоі | Просмотров: 156 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    У вазачку пакласці 50 г сунічнага марозіва, 50 г размятай трускаўкі, наліць 20 г сунічнага сіропу і ўпрыгожыць 1-2 ягадамі трускаўкі або маліны.

    Напоі | Просмотров: 152 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    У высокі куфель ці фужэр кладзём фруктова-ягаднае марозіва, дадаем вішнёвы сіроп, журавінавы ці вішнёвы, ці чорнасмародавы сок, наліваем фруктовай вады (вішнёвай, клубнічнай).

    Напоі | Просмотров: 148 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Каб прыгатаваць яблычны сандзі, вымыйце яблыкі, выдаліце асяродак і натрыце садавіну на дробнай тарцы. Потым у куфель, не змешваючы, выкладзіце марозіва і цёртыя яблыкі і акуратна ўліце сок.

    Напоі | Просмотров: 154 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Сандзі - гэта крэмы-напоі, прыгатаваныя ў куфлях. Кампаненты кладуць у куфлі ў той паслядоўнасці, у якой яны паказаны ў рэцэптуры, не змешваючы.

    Напоі | Просмотров: 156 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Растапіць шакалад з кавы на вадзяной лазні. Зняць з агню і дадаць карыцу, сліўкі і сметанкавае масла.

    Напоі | Просмотров: 153 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)