Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1083
    Паказана матэрыялаў: 701-750
    Старонкі: « 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 21 22 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Маслёнка (збіванне, сколбціна) - нетлустая частка слівак, якая атрымліваецца пры вытворчасці масла, бывае салодкая і кіслая (у залежнасці ад віду атрымоўванага масла). І тая, і другая маслёнка прыдатныя ці для непасрэднага ўжывання, ці ў якасці сыравіны для вытворчасці іншых малочных прадуктаў, што істотна павялічвае рэнтабельнасць вытворчасці масла.

    Напоі | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Маслёнка - гэта абястлушчаная вадкасць, якая застаецца пасля таго, як сліўкі ўзбілі ў масла.Для нас маслёнка не занадта звыклая. У некаторых жа нацыянальных кухнях яна з'яўляецца надзвычай папулярным інгрэдыентам: дадаецца ў салаты і супы замест смятаны ці маянэза, служыць асновай, на якой выпякаюцца пірогі і пірожныя.

    Напоі | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Прапусціце бурак праз мясасечку, пакладзіце ў марлю і як след выкруціце, каб выціснуць з яе сок. Змяшайце сок з маслёнкай, дадайце трохі цытрынавага соку і цукар ці мёд па густу.

    Напоі | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць цытрынавы сок і малако, перамяшаць і пакінуць на 20 хвілін. Маслёнка гатовая да ўжывання.

    Напоі | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Семена папаі акуратна абраць лыжкай. Затым ачысціць плод ад лупіны, нарэзаць невялікімі кавалачкамі і буйна пасекчы. Выкласці лустачкі папаі ў чару міксера ці ў блендэр, дадаць кляновы сіроп ці мёд (што больш падабаецца) і сок лайма, здрабніць у пюрэ.

    Напоі | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Маслёнку перамяшаць з фруктовым нектарам ці смятанай і клубнічным пюрэ, дадаць па густу цукар, астудзіць.

    Напоі | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Усе кампаненты пермешаць і багата заправіць. Напой пераліць у куфлі, астудзіць і пасыпаць зелянінай пятрушкі.

    Напоі | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    У маслёнку ўліць бурачны квас, узбіваючы калатоўкай. Дадаць па густу соль і цукар, сечаную зеляніну, перамяшаць.

    Напоі | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Прамыць чарнасліў, замачыць у 1/2 шклянкі вады на 10-15 хвілін. Не зліваючы ваду, варыць 1-2 хвіліны. Адвар працадзіць. У чарнасліва выдаліць костачкі і зноў пакласці ў адвар.

    Напоі | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Маслёнку злучым з цытрынавым сокам, соллю і мушкатавым арэхам.

    Напоі | Просмотров: 192 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Талакно развесці ў халоднай маслёнцы, дадаць цукар, давесці да кіпення пры перыядычным памешванні.

    Напоі | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Кветкі рамонка заліць кіпячай вадой і настаяць 20-30 хвілін.

    Напоі | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Сечанае лісце крапівы і шчаўя змяшаць з маслёнкай і ўзбіць.

    Напоі | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Сушоную мяту заліць кіпячай вадой, даць настаяцца 1,5-2 гадзіны, працадзіць.

    Напоі | Просмотров: 169 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Шалвею заліць кіпячай вадой, пакінуць для настою на 45-60 хвілін, працадзіць. Адвар шалвеі змяшаць з маслёнкай, мёдам і ўзбіць.

    Напоі | Просмотров: 166 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Апельсін вымыць гарачай вадой і абсушыць сурвэткай. Выразаць з яго адну тонкую лустачку і пакінуць яго для ўпрыгожвання. Астатнюю частку апельсіна ачысціць ад лупіны і, трымаючы над міскай, выдаліць белую скурку. Вострым нажом выразаць мякаць паміж сценкамі кожнай долькі. Вылучаны пры гэтым сок сабраць у міску. Пакінутую скурку адціснуць рукамі.

    Напоі | Просмотров: 166 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Мякаць вычышчанага банана здрабніць відэльцам і змяшаць з мёдам.

    Напоі | Просмотров: 163 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць міксерам маслёнку, мёд, соладавы экстракт і жаўткі. Разліць сумесь у чатыры куфля і пасыпаць зверху пшанічным вотруб'ем.

    Напоі | Просмотров: 168 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Вымыць і ачысціць 200 г агрэста. Ягады раздушыць, пасыпаць 5-6 сталовымі лыжкамі цукровага пяску, заліць шклянкай гарачай вады. працерці праз частае сіта разам з вымытай і перабранай чарніцай (400 г), перамяшаць з 1 шклянкай маслёнкі.

    Напоі | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Маслёнку перамяшаць з гароднінным сокам ці таматавай пастай, дадаць соль, цукар і дробна нарэзаную зеляніну.

    Напоі | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Чарніцу, цэдру цытрыны, сок цытрыны, мёд і ванільны цукар перамяшаць міксерам. Да ягаднага пюрэ ўліць маслёнку і паўторна ўзбіць міксерам да атрымання аднастайнай масы. Разліць у прыгожыя шклянкі.

    Напоі | Просмотров: 159 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Маслёнку старанна змяшаць у міксеры з яблычным сіропам. Яблыкі разрэзаць папярок, адрэзаць дзве лустачкі і пакласці іх у цытрынавы сок.

    Напоі | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Ягады, цэдру, сок цытрыны, мёд і ванільны цукар ўзбіць у блендэры да аднастайнага пюрэ, дадаць маслёнку і ўзбіць яшчэ раз. Разліць па шклянках і падаць

    Напоі | Просмотров: 154 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў вялікай місцы змяшайце цукар з цытрынавым сокам, памешваючы, пакуль цукар не растворыцца, дадайце маслёнку, бесперапынна памешваючы.

    Напоі | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Ягады ачысціць і вымыць, заліць маслёнкай, дадаць мёд. Узбіць да утварэння аднастайнай масы.

    Напоі | Просмотров: 201 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Напоі сыроватачныя вырабляюцца на аснове малочнай сыроваткі. Малочная сыроватка атрымліваецца падчас вырабу тварагу і сыра.

    Напоі | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Персікі вымыць пад бруёй цёплай вады, абсушыць і крыжападобна надрэзаць. Ненадоўга апусціць у гарачую ваду і затым ачысціць ад скуркі. Плады разрэзаць напалову, увыдаліць костачкі, мякаць нарэзаць невялікімі кубікамі.

    Напоі | Просмотров: 155 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Астуджаную сыроватку змяшаць з астуджаным расолам, дадаць дробна нарэзаную зеляніну і падаць.

    Напоі | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Для атрымання фруктовага пюрэ бяром яблыка сярэдняга памеру і запякаем яго ў СВЧ пры max магутнасці 1 хвіліна (да гатовасці - СВЧ таксама ва ўсіх розныя).

    Напоі | Просмотров: 150 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Пакінутую ад падагрэву кіслага малака сыроватку змяшаць з хлебным квасам, дадаць сечаныя кроп і пяро зялёнай цыбулі, пасаліць, астудзіць, можна дадаць некалькі лыжак смятаны.

    Напоі | Просмотров: 171 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Маркоўны сок і сок з парэчкі лепш за ўсё адціснуць з дапамогай сокавыціскалкі. Вычышчаную і нарэзаную моркву трэба прапусціць, перамяжоўваючы з парэчкай, а затым змыць рэшткі соку, уліўшы ў адтуліну сокавыціскалкі шклянку кіпячонай вады.

    Напоі | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць і нацерці на дробнай тарцы. Да нацёртай морквы дадаць малочную сыроватку, старанна размяшаць, працадзіць праз марлю і пакласці цукар па густу.

    Напоі | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Сыроватку размяшаць з бурачным квасам, узбоўтаць са смятанай, дадаць па густу соль, пасыпаць дробна нарэзанай зелянінай.

    Напоі | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Расол працадзіць і злучыць з сыроваткай, дадаць дробна нарэзаны кроп ці якую-небудзь іншую зеляніну.

    Напоі | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Агурок вымыць, ачысціць, нарэзаць тонкай саломкай ці нацерці на буйнай тарцы.

    Напоі | Просмотров: 166 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Кісляк і сыроватку астудзіць, перамяшаць венцам, дадаць дробна парэзаную радыску і зялёную цыбулю і зноў перамяшаць.

    Напоі | Просмотров: 178 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Размяшаць сыроватку і расол, моцна астудзіць, дадаць зеляніну пятрушкі, цукар па густу. Замест пятрушкі можна дадаць трохі таўчонага кмена.

    Напоі | Просмотров: 158 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Адціскаем сок з салеры, узбіваем з таматавым сокам і даліваем сыроватку. Солім і падаём.

    Напоі | Просмотров: 160 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз нацерці на буйнай тарцы, дадаць мёд, малочную сыроватку ўзбіць.

    Напоі | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Яблыка без скуркі і асяродку нарэзаць саломкай, змяшаць з нацёртаым на буйнай тарцы бураком, разынкамі, мёдам, заліць сумесь малочнай сыроваткай, давесці да кіпення, астудзіць.

    Напоі | Просмотров: 160 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Сушоную мацярдушку заліць шклянкай кіпячай вады, пакінуць на 25-30 хвілін настаяцца. Настой астудзіць, працадзіць, змяшаць з малочнай сыроваткай, дадаць мёд, сечаныя ядры грэцкіх арэхаў, усё ўзбіць.

    Напоі | Просмотров: 159 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Чысцім і буйна наразаем агуркі. Вымываем крэс-салату. Усё кладзём у міксер, заліваем сыроваткай і робім пюрэ.

    Напоі | Просмотров: 147 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Журавіны прамываюць і праціраюць. Рыхтуюць цукровы сіроп. Пюрэ з журавін, сіроп і сыроватку злучаюць, змешваюць і астуджаюць.

    Напоі | Просмотров: 186 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    З гарбуза адціснуць сок (калі гарбуз досыць мяккі, нарэзаць яго лустачкамі і працерці скрозь сіта). Размяшаць сок з дзвюма шклянкамі сыроваткі, астудзіць.

    Напоі | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Шклянку моцнага адвару, прыгатаванага з кілаграма рознай гародніны, астудзіць, размяшаць з чатырма шклянкамі сыроваткі, змяшанай са шклянкай расола, шклянкай смятаны. Заправіць па густу соллю, цукрам.

    Напоі | Просмотров: 160 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухую мацярдушку заліць кіпячай вадой і настаяць 20-30 хвілін. Настой астудзіць, працадзіць і змяшаць з малочнай сыроваткай.

    Напоі | Просмотров: 158 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяту заліць кіпячай вадой і настаяць 25-30 хвілін. Працадзіць, змяшаць з малочнай сыроваткай, дадаць мёд. Усё старанна перамяшаць.

    Напоі | Просмотров: 170 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    У блендэры змяшайце ягады, дадайце ўсе астатнія інгрэдыенты і малочную сыроватку. Кактэйль гатовы!

    Напоі | Просмотров: 159 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    З мякаці кавуна выразаць 16 невялікіх шарыкаў. На шпажкі нанізаць па 3 шарыка. Астатнія шарыкі з мякаці кавуна змясціць прыкладна на 2 гадзіны ў маразільную камеру.

    Напоі | Просмотров: 148 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)

    Ўсе кампаненты, уключаючы здрабнёны шакалад, змяшайце ў шэйкеры і пераліце ў высокі куфель.

    Напоі | Просмотров: 167 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (0)