Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 1001-1037
    Старонкі: « 1 2 ... 19 20 21

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Грыбы прамыць, заліць халоднай вадой і адварыць. Затым дробна пасекчы. У грыбны адвар пакласці звараную фасоль, нарэзаную, невялікімі кавалачкамі, бульбу, давесці да кіпення, дадаць грыбы, пасаліць і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    З курыных трыбухоў і костак рыхтуюць булён, а мяса дробна сякуць са сметанкавым маслам, вяндлінай, нетлустай ялавічынай, цяляцінай, морквай, пятрушкай, салерай і падсмажваюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Прамыты гарох перабраць і варыць да паўгатовасці, дадаць да яго вычышчаную і нарэзаную кубікамі бульбу і варыць 7-10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарох перабіраюць, прамываюць, замочваюць і вараць да паўгатовасці. Затым апускаюць вычышчаную і нарэзаную кубікамі бульбу, кіпяцяць.

    Першыя стравы | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічныя костачкі прамыць, заліць халоднай вадой і адварыць. Моркву, цыбулю, пятрушку дробна нарэзаць і стушыць са сметанкавым маслам і касцяным булёнам. Затым тушаную гародніну працерці праз сіта і злучыць з касцяным булёнам.

    Першыя стравы | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Фасоль перабіраюць, мыюць, кладуць у халодную ваду, даюць закіпець на павольным агні, а потым вараць пры вельмі слабым кіпенні да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Вараць булён з мяса. Моркву, пятрушку і салеру чысцяць, наразаюць брусочкамі, а цыбулю саломкай і пасеруюць на сметанкавым масле. У кіпячы мясны булён кладуць нарэзаную лустачкамі бульбу, вараць 10 хвілін, дадаюць пасераваную гародніну, перац, лаўровы ліст, соляць і вараць 5-7 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 81 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Моркву і рэпчатую цыбулю чысцяць, мыюць, наразаюць саломкай і пасеруюць на сметанкавым масле. Вычышчаную бульбу наразаюць долькамі, кладуць у кіпячы гароднінны адвар і вараць 15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 79 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Моркву, карані пятрушкі, салеры і цыбулю наразаюць саломкай і пасеруюць са сметанкавым маслам.

    Першыя стравы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Празрысты булён выкарыстоўваюць для падрыхтоўкі аспіка і заліўных. Для гэтай мэты адварваюць свіныя ці ялавічныя ногі, вушы, шкуру, сухажыллі. Гэтыя субпрадукты неабходна папярэдне добра прамыць і вымачыць у вадзе на працягу 2 - 3 гадзін, затым сварыць на слабым агні, зліўшы першую ваду.

    Першыя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваную бульбу наразаюць лустачкамі, кабачкі з выдаленымі семечкамі і скуркай, памідоры - долькамі, моркву, пятрушку і цыбулю рэпчатую - дробнымі кубікамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    З костак прыгатаваць булён і працадзіць. У кіпячы булён пакласці вычышчаную і нарэзаную долькамі бульбу, варыць 3-5 хвіліны, дадаць вычышчаныя і нарэзаныя долькамі кабачкі і варыць яшчэ 5-10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 120 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    З костак падрыхтоўваюць булён і працэджваюць. У кіпячы булён кладуць вычышчаную і нарэзаную долькамі бульбу, вараць 3-5 хвілін, дадаюць вычышчаныя і нарэзаныя долькамі кабачкі і вараць яшчэ 5-10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячы булён пакласці нарэзаную долькамі бульбу, кіпяціць 5-10 хвілін, дадаць кабачкі, нарэзаныя долькамі, і варыць 10-15 хвілін, пасля чаго заправіць соллю, перцам і лаўровым лістом.

    Першыя стравы | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Моркву, пятрушку і рэпчатую цыбулю чысцяць, наразаюць дробнымі кубікамі і пасеруюць на сметанкавым масле.

    Першыя стравы | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Галовы, хвасты, косткі ад разабранай рыбы разам з нарэзанымі бульбай, цыбуляй, морквай і пятрушкай пакласці ў падсолены кіпень і варыць на слабьм агні 20-30 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Курыцу прамыць, вытрыбушыць і адлучыць мяса ад костак. З курыных трыбухоў, костак і шыйкі сварыць булён з даданнем лаўровага ліста і чорнага перцу і працадзіць яго.

    Першыя стравы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу ачысціць, нарэзаць невялікімі кавалачкамі, заліць халоднай вадой і паставіць на агонь.

    Першыя стравы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Акуні і яршы пачысціць, прамыць, зрэзаць мякаць. Костачкі заліць халоднай вадой, варыць 1 гадзіну, затым дадаць цыбулю, перац, лаўровы ліст, соль і варыць яшчэ паўгадзіны.

    Першыя стравы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Шчупака пачысціць, прамыць, выдаліць костачкі, мякаць нарэзаць невялікімі кавалачкамі і адварыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 125 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    З прасеянай кукурузнай мукі прыгатаваць вадкую масу. Павольна ўліць яе ў рондаль з кіпячым малаком,

    Першыя стравы | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Курыныя трыбухі сварыць да гатовасці. Дадаць у булён проса, кубікі бульбы, спасераваныя карэнні, шпік і цыбулю, дагатаваць.

    Першыя стравы | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    З мукі, яйкаў, солі і вады замясіць крутое цеста. Нацерці яго на тарцы так, каб стыранка не зліпалася.

    Першыя стравы | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Трыбухі адварыць, у кіпячы булён пакласці нарэзаную кубікамі бульбу, проса і варыць 15-20 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Свініну прамыць, заліць халоднай вадой і адварыць на слабым агні, дадаўшы моркву, цыбулю, пятрушку, салодкі перац, соль і часнык.

    Першыя стравы | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Вараць грыбны булён. Вараныя грыбы шаткуюць, дадаюць дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю і пасеруюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 126 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю падрумяніць з маслам, дадаць кавалачак сала, муку. Загадзя адвараную бульбу перамяшаць з цыбуляй і салам. Дадаць чырвоны перац.

    Першыя стравы | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Юшка - суп ці поліўка украінскай кухні. Першапачаткова 'юхой' звалі вадкую частку юхі, але з часам перайначаная назва

    Першыя стравы | Просмотров: 146 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Часнык і каляндру расцерці з соллю, перамяшаць з астатнімі кампанентамі, заліць таматавым сокам

    Першыя стравы | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Ўсе кампаненты, акрамя смятаны, перамяшаць раўнамерна ў эмаляваным посудзе, заліць квасам і заправіць смятанай

    Першыя стравы | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Ўсе кампаненты перамяшаць, заліць квасам.

    Першыя стравы | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Рэдзьку ачысціць, нацерці на буйнай тарцы, змяшаць з квасам, дадаць сечаную цыбуліну,
    Першыя стравы | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Рэдзьку адлучыць ад лісцяў, ачысціць, вымыць і нацерці на буйнай тарцы. Лісце і зялёную цыбулю дробна пасекчы асобна адзін ад аднаго.

    Першыя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць, як і цюру з хрэнам.

    Першыя стравы | Просмотров: 121 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Лісце парэчкі прамыць і дробна пасекчы, заліць кіпячай салёнай вадой, давесці да кіпення і астудзіць у адвары.

    Першыя стравы | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Капусту дробна пасячыце. Цыбулю ачысціце і дробна нарэжце, хлеб натрыце на тарцы.

    Першыя стравы | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Цюра - гэта вадкая халодная страва, прыгатаваная без дапамогі агню, спехам. Тое, што цюра простая ў параўнанні з астатнімі супамі, а таксама адсутнасць у цюрах мяса і тлушчаў стварыла ім "славу" стравы для беднякоў, а гэта, у сваю чаргу, прывяло да таго, што цюр стала чужацца рэстаранная кухня.

    Першыя стравы | Просмотров: 133 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-100 ... 901-950 951-1000 1001-1037