Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037 Паказана матэрыялаў: 1001-1037 |
Старонкі: « 1 2 ... 19 20 21 |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Грыбы прамыць, заліць халоднай вадой і адварыць. Затым дробна пасекчы. У грыбны адвар пакласці звараную фасоль, нарэзаную, невялікімі кавалачкамі, бульбу, давесці да кіпення, дадаць грыбы, пасаліць і варыць да гатовасці. |
З курыных трыбухоў і костак рыхтуюць булён, а мяса дробна сякуць са сметанкавым маслам, вяндлінай, нетлустай ялавічынай, цяляцінай, морквай, пятрушкай, салерай і падсмажваюць. |
Прамыты гарох перабраць і варыць да паўгатовасці, дадаць да яго вычышчаную і нарэзаную кубікамі бульбу і варыць 7-10 хвілін. |
Гарох перабіраюць, прамываюць, замочваюць і вараць да паўгатовасці. Затым апускаюць вычышчаную і нарэзаную кубікамі бульбу, кіпяцяць. |
Ялавічныя костачкі прамыць, заліць халоднай вадой і адварыць. Моркву, цыбулю, пятрушку дробна нарэзаць і стушыць са сметанкавым маслам і касцяным булёнам. Затым тушаную гародніну працерці праз сіта і злучыць з касцяным булёнам. |
Фасоль перабіраюць, мыюць, кладуць у халодную ваду, даюць закіпець на павольным агні, а потым вараць пры вельмі слабым кіпенні да гатовасці. |
Вараць булён з мяса. Моркву, пятрушку і салеру чысцяць, наразаюць брусочкамі, а цыбулю саломкай і пасеруюць на сметанкавым масле. У кіпячы мясны булён кладуць нарэзаную лустачкамі бульбу, вараць 10 хвілін, дадаюць пасераваную гародніну, перац, лаўровы ліст, соляць і вараць 5-7 хвілін. |
Моркву і рэпчатую цыбулю чысцяць, мыюць, наразаюць саломкай і пасеруюць на сметанкавым масле. Вычышчаную бульбу наразаюць долькамі, кладуць у кіпячы гароднінны адвар і вараць 15 хвілін. |
Моркву, карані пятрушкі, салеры і цыбулю наразаюць саломкай і пасеруюць са сметанкавым маслам. |
Празрысты булён выкарыстоўваюць для падрыхтоўкі аспіка і заліўных. Для гэтай мэты адварваюць свіныя ці ялавічныя ногі, вушы, шкуру, сухажыллі. Гэтыя субпрадукты неабходна папярэдне добра прамыць і вымачыць у вадзе на працягу 2 - 3 гадзін, затым сварыць на слабым агні, зліўшы першую ваду. |
Падрыхтаваную бульбу наразаюць лустачкамі, кабачкі з выдаленымі семечкамі і скуркай, памідоры - долькамі, моркву, пятрушку і цыбулю рэпчатую - дробнымі кубікамі. |
З костак прыгатаваць булён і працадзіць. У кіпячы булён пакласці вычышчаную і нарэзаную долькамі бульбу, варыць 3-5 хвіліны, дадаць вычышчаныя і нарэзаныя долькамі кабачкі і варыць яшчэ 5-10 хвілін. |
З костак падрыхтоўваюць булён і працэджваюць. У кіпячы булён кладуць вычышчаную і нарэзаную долькамі бульбу, вараць 3-5 хвілін, дадаюць вычышчаныя і нарэзаныя долькамі кабачкі і вараць яшчэ 5-10 хвілін. |
Ў кіпячы булён пакласці нарэзаную долькамі бульбу, кіпяціць 5-10 хвілін, дадаць кабачкі, нарэзаныя долькамі, і варыць 10-15 хвілін, пасля чаго заправіць соллю, перцам і лаўровым лістом. |
Моркву, пятрушку і рэпчатую цыбулю чысцяць, наразаюць дробнымі кубікамі і пасеруюць на сметанкавым масле. |
Галовы, хвасты, косткі ад разабранай рыбы разам з нарэзанымі бульбай, цыбуляй, морквай і пятрушкай пакласці ў падсолены кіпень і варыць на слабьм агні 20-30 хвілін. |
Курыцу прамыць, вытрыбушыць і адлучыць мяса ад костак. З курыных трыбухоў, костак і шыйкі сварыць булён з даданнем лаўровага ліста і чорнага перцу і працадзіць яго. |
Бульбу ачысціць, нарэзаць невялікімі кавалачкамі, заліць халоднай вадой і паставіць на агонь. |
Акуні і яршы пачысціць, прамыць, зрэзаць мякаць. Костачкі заліць халоднай вадой, варыць 1 гадзіну, затым дадаць цыбулю, перац, лаўровы ліст, соль і варыць яшчэ паўгадзіны. |
Шчупака пачысціць, прамыць, выдаліць костачкі, мякаць нарэзаць невялікімі кавалачкамі і адварыць. |
З прасеянай кукурузнай мукі прыгатаваць вадкую масу. Павольна ўліць яе ў рондаль з кіпячым малаком, |
Курыныя трыбухі сварыць да гатовасці. Дадаць у булён проса, кубікі бульбы, спасераваныя карэнні, шпік і цыбулю, дагатаваць. |
З мукі, яйкаў, солі і вады замясіць крутое цеста. Нацерці яго на тарцы так, каб стыранка не зліпалася. |
Трыбухі адварыць, у кіпячы булён пакласці нарэзаную кубікамі бульбу, проса і варыць 15-20 хвілін. |
Свініну прамыць, заліць халоднай вадой і адварыць на слабым агні, дадаўшы моркву, цыбулю, пятрушку, салодкі перац, соль і часнык. |
Вараць грыбны булён. Вараныя грыбы шаткуюць, дадаюць дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю і пасеруюць. |
Цыбулю падрумяніць з маслам, дадаць кавалачак сала, муку. Загадзя адвараную бульбу перамяшаць з цыбуляй і салам. Дадаць чырвоны перац. |
Юшка - суп ці поліўка украінскай кухні. Першапачаткова 'юхой' звалі вадкую частку юхі, але з часам перайначаная назва |
Часнык і каляндру расцерці з соллю, перамяшаць з астатнімі кампанентамі, заліць таматавым сокам |
Ўсе кампаненты, акрамя смятаны, перамяшаць раўнамерна ў эмаляваным посудзе, заліць квасам і заправіць смятанай |
Ўсе кампаненты перамяшаць, заліць квасам. |
Рэдзьку ачысціць, нацерці на буйнай тарцы, змяшаць з квасам, дадаць сечаную цыбуліну, |
Рэдзьку адлучыць ад лісцяў, ачысціць, вымыць і нацерці на буйнай тарцы. Лісце і зялёную цыбулю дробна пасекчы асобна адзін ад аднаго. |
Прыгатаваць, як і цюру з хрэнам. |
Лісце парэчкі прамыць і дробна пасекчы, заліць кіпячай салёнай вадой, давесці да кіпення і астудзіць у адвары. |
Капусту дробна пасячыце. Цыбулю ачысціце і дробна нарэжце, хлеб натрыце на тарцы. |
Цюра - гэта вадкая халодная страва, прыгатаваная без дапамогі агню, спехам. Тое, што цюра простая ў параўнанні з астатнімі супамі, а таксама адсутнасць у цюрах мяса і тлушчаў стварыла ім "славу" стравы для беднякоў, а гэта, у сваю чаргу, прывяло да таго, што цюр стала чужацца рэстаранная кухня. |
|