Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 951-1000
    Старонкі: « 1 2 ... 18 19 20 21 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    У кіпячы булён з дробнай рыбы пакласці цэлымі невялікія клубні бульбы і дробныя цыбуліны. У канцы варкі дабавіць соль, лаўровы ліст, перац.

    Першыя стравы | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    З рыбнай дробязі ці харчовых рыбных адыходаў (голавы, косткі) сварыць булён, працадзіць, пасаліць, пакласці ў яго вычышчаную, нарэзаную буйнымі долькамі бульбу, вычышчаную рэпчатую цыбулю і паставіць варыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Булён, звараны з дробнай рыбы і харчовых адыходаў ментуза і судака, працадзіць, пакласці ў яго цэлыя клубні вычышчанай бульбы, вычышчаныя галоўкі рэпчатай цыбулі, пятрушку і варыць 20-25 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Дробную рыбу ачысціць, вытрыбушыць, адрэзаць голавы і хвасты, пакласці ў кіпячае малако ці ў малако, разведзенае вадой, падсаліць і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Макрэль чысцяць, выдаляюць голавы і хвасты, наразаюць і вараць у кіпені 7 хвілін, паклаўшы папярэдне ў ваду дробна нарэзаную цыбулю, лаўровы ліст, лустачкі цытрыны і соль.

    Першыя стравы | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу ачысціць, вытрыбушыць, выдаліць жабры, прамыць, нарэзаць кавалкамі і пакласці ў рондаль з халоднай вадой.

    Першыя стравы | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу нарэжце буйнымі кавалкамі. У цыбуліну ўстаўце бутоны гваздзікі. Закіпеціце 1,5 л вады, пасаліце, пакладзіце цыбулю, зеляніну, спецыі, востры перац, уліце аліўкавы алей, варыце 10 хвілін, затым пакладзіце рыбу і варыце яшчэ 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 104 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    З паляндвіцы рыбы (са скурай і рэбернымі косткамі) сварыць булён. Моркву нарэзаць саломкай і спасераваць на масле. У працэджаны кіпячы булён пакласці пасераваную моркву, бульбу, цыбулю і пятрушку, нарэзаныя буйнай саломкай, і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ўзяць дробнай рыбы і сварыць з яе булён. Варыць на лёгкім агні датуль, пакуль рыба канчаткова не разварыцца, злёгку пасаліць. Працадзіць скрозь caлфетку.

    Першыя стравы | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    У працэджаны булён з рыбных костак закласці бульбу, цыбулю, пятрушку, нарэзаныя долькамі, і варыць на працягу 20-25 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Галаву, скуру і косткі рыбы сварыць на працягу 30 хвілін у 2,25 літрах злёгку падсоленай вады. Бульбу нарэзаць кубікамі, цыбулю дробна пасекчы і заліць працэджаным скрозь сіта булёнам.

    Першыя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Пры падрыхтоўцы патройнай юхі, у адрозненне ад адзінарнай, робяцца дзве падрыхтоўчыя закладкі. Чацвярную юху не робяць, бо атрымліваецца шмат адыходаў рыбы, ды і юха пачынае прыкметна гаркавіць.

    Першыя стравы | Просмотров: 79 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Двайная юха рыхтуецца аналагічна адзінарнай з розніцай толькі на пачатковым этапе.

    Першыя стравы | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу разрабіць, падзяліць на порцыі, вымыць і пасаліць. Нарэзаную кружочкамі цыбулю падсмажыць у алеі, дадаць рыбу і нарэзаныя кавалачкамі памідоры, заліць мясным булёнам ці вадой.

    Першыя стравы | Просмотров: 78 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рассекчы на 4 часці асетровую галаву. У рондаль наліць вады, пасаліць, пакласці лаўровы ліст, перац, цыбулю, асетровую галаву і варыць на слабым агні.

    Першыя стравы | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    З мяса і костак вараць булён. Вычышчаныя і нарэзаныя кружочкамі моркву, пятрушку, салеру і цыбулю пасеруюць на свіным сале. У кіпячы працэджаны булён кладуць капусту, нарэзаную квадрацікамі, даводзяць да кіпення, дадаюць вычышчаную, нарэзаную долькамі бульбу і вараць 10-15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячую ваду пакласці моркву, корань пятрушкі, цыбулю і варыць да гатовасці. Затым дадаць пачышчаную рыбу, пасаліць, паперчыць і варыць 45 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу ачысціць ад лускі, выпатрашыць, пакласці ў рондаль, заліць халоднай вадой. Калі вада закіпіць, дадаць нарэзаныя кубікамі моркву, бульбу, цыбулю, соль, перац, варыць на невялікім агні да гатоўнасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 125 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Дробную рыбу памыць, выпатрашыць (жывую рыбу іншы раз не патрашаць). З гэтай рыбы зварыць булён, працадзіць яго. У булён, які кіпіць, пакласці нарэзаную кавалкамі буйную рыбу, а таксама цыбулю, перац, лаўровы ліст, пасаліць і варыць да гатоўнасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы прамываюць, заліваюць 8 шклянкамі халоднай вады і вараць да гатовасці. Звараныя грыбы прамываюць, наразаюць дробнымі кубікамі, а адвар працэджваюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Курыныя трыбухі сварыць да гатовасці. Затым у булён пакласці проса, нарэзаную кубікамі бульбу, злёгку спасераваныя карэнні і цыбулю, давесці булён да кіпення, дадаць духмяны перац, лаўровы ліст і варыць да гатовасці, пасыпаць зялёнай цыбуляй і зелянінай пятрушкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Добра вычышчаныя і прамытыя курыныя трыбухі вараць да гатовасці, кладуць прамытае проса, нарэзаную буйнымі кубікамі бульбу, моркву, пятрушку і цыбулю, нарэзаныя дробнымі кубікамі і пасераваныя на свіным сале, і вараць 10-15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Курыныя трыбухі сварыць да гатовасці. Затым у булён пакласці проса, нарэзаную кубікамі бульбу, злёгку спасераваныя карэнні і цыбулю, давесці булён да кіпення, дадаць духмяны перац, лаўровы ліст і варыць да гатовасці, пасыпаць зялёнай цыбуляй і зелянінай пятрушкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Курыныя трыбухі сварыць да гатовасці, у булён усыпаць перабранае і добра прамытае проса, нарэзаную буйнымі кубікамі бульбу, спасераваныя з салам рэпчатую цыбулю, моркву, корань пятрушкі і варыць суп да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыс добра прамыць, адкінуць на друшляк, калі вада сцячэ, пакласці рыс у кіпячае малако, дадаць соль, цукар і варыць 30 хвілін. Пры падачы да стала пакласці масла.

    Першыя стравы | Просмотров: 80 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаную ад лупіны садавіну нарэзаць долькамі і тушыць з цукрам. У кіпячае малако дадаць яечныя жаўткі, ўзбіць сумесь, астудзіць, злучыць з сіропам, садавінай.

    Першыя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Прамытыя крупы сварыць, праз 15 хвілін дадаць нарэзаную кубікамі бульбу, затым гарошак і соль. Калі яны стануць мяккімі, дадаць малако, праварыць, пакласці масла і дробна нарэзаную зеляніну.

    Першыя стравы | Просмотров: 97 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Кабачкі ачысціць, нарэзаць, дадаць масла, ваду і тушыць пад вечкам да поўнага разварвання.

    Першыя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць і нарэзаць бульбу, моркву, рэпу, падзяліць на асобныя суквецці кветкавую капусту. Моркву, цыбулю і рэпу злёгку абсмажыць на масле.

    Першыя стравы | Просмотров: 97 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Здрабніць гарбуз, прыпусціць да мяккасці з вадой і сметанкавым маслам, працерці праз сіта.

    Першыя стравы | Просмотров: 75 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Раздрабніць гарбуз, прыпусціць да мяккасці з вадой і сметанкавым маслам, працерці праз сіта.

    Першыя стравы | Просмотров: 90 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    З мукі, яйкаў, сметанкавага масла і вады замясіць цеста. Гарбатнай лыжкай фармуюць з яго невялікія галушкі і кладуць іх у разведзенае вадой кіпячае малако.

    Першыя стравы | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Звараную працёртую бульбу, сырыя яечныя жаўткі і муку змяшаць, пасаліць, затым дадаць ўзбітыя яечныя бялкі і зноў перамяшаць.

    Першыя стравы | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу нарэзаць буйнымі долькамі, моркву - дробнымі. Моркву адварыць у невялікай колькасці падсоленай вады на працягу 5-10 хвілін, пакласці нарэзаную бульбу і працягваць варку да гатовасці, а затым зліць ваду.

    Першыя стравы | Просмотров: 68 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячую ваду ўсыпаць грачаныя крупы і варыць да паўгатовасці. Ўліць малако і варыць 10-15 хвілін. У гатовую юшку дадаць цукар, соль і сметанкавае масла.

    Першыя стравы | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Кураціну вараць разам з ялавічнымі косткамі. Затым курыную мякаць адлучаюць ад костак, складаюць у міску, а косткі працягваюць варыць разам з ялавічнымі косткамі яшчэ 1,5 гадзіны пры слабым кіпенні. Атрыманы булён працэджваюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічыну і цяляціну адлучаюць ад костак, якія здрабняюць, заліваюць халоднай вадой і вараць разам з падрыхтаванай курыцай. Звараную курыцу вымаюць з булёна, адлучаюць мяса ад костак, якія працягваюць варыць разам з іншымі косткамі 2-3 гадзіны, пасля чаго булён працэджваюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 81 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Судака і дробную рыбу (ярша, акуня і інш.) ачысціць, прамыць і зрэзаць мякаць з костак. Косці заліць халоднай вадой і варыць 1 гадзіну.

    Першыя стравы | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць мяса, булён працадзіць, пакласці ў яго загадзя замочаную ў халоднай вадзе фасолю. За 10-15 хвілін да канца варкі апусціць вермішзль, дадаць абсмажаныя на масле моркву, пятрушку і цыбулю. Заправіць юшку соллю і лаўровым лістом.

    Першыя стравы | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Спачатку адварыце мяса з косткамі да гатовасці. Затым мяса выміце і нарэжце порцыямі, а булён працадзіце. Фасоль пасля замочвання ў халоднай вадзе пакладзіце ў працэджаны кіпячы булён і адварыце.

    Першыя стравы | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    У падсоленую ваду, якая кіпіць, пакласці бульбу, нарэзаную вялікімі кавалкамі, галовы і хвасты рыбы, нашаткаваную цыбулю, нарэзаныя саломкай моркву і корань пятрушкі і варыць на слабым агні каля 20 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць юшку з патрашкоў дамашняй птушкі, булён працадзіць, пакласці ў яго нарэзаную бульбу, злёгку падсмажаныя нарэзаныя моркву, корань пятрушкі, цыбулю і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічыну адварыць да паўгатовасці, дадаць моркву, пятрушку, цыбулю, пасаліць і варыць на слабым агні. Памідоры парэзаць, стушыць са сметанкавым маслам і мясным булёнам. Працерці праз сіта і ўліць у мясны булён.

    Першыя стравы | Просмотров: 73 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    У падсоленую ваду, якая кіпіць, пакласці нарэзаныя бульбу, моркву, пятрушку, пакрышаную цыбулю і варыць да напаўгатоўнасці бульбы. Затым пакласці перац, лаўровы ліст, праз 3 хвіліны - кавалкі рыбы і варыць яшчэ 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Замешваюць прэснае цеста, раскочваюць таўшчынёй 2-2,5 см і наразаюць галушкі ў выглядзе квадрацікаў. У кіпячы булён кладуць нарэзаную кубікамі бульбу, вараць 3-5 хвілін, уводзяць галушкі і вараць яшчэ 15-20 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Вельмі папулярныя ва ўкраінскай кухні юшкі, якія рыхтуюцца з бульбы, макаронных вырабаў, бабовых, гародніны, круп, грыбоў. Для падрыхтоўкі юшак выкарыстоўваюць булёны (мясны, касцяны, грыбны, рыбны), агароднінныя адвары, малако. Да юшак падаюць смятану, піражкі, галушкі, вушкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу ачысціць, парэзаць і адварыць. Затым у адвар пакласці галушкі, пасераваную цыбулю, перац, соль, лаўровы ліст і варыць 10-15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ныркі і салёныя агуркі падрыхтуйце, як для расольніку. Прамытыя сушоныя грыбы заліце халоднай вадой, адварыце да гатовасці, прамыйце і нарэжце саломкай.

    Першыя стравы | Просмотров: 75 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Сушоныя грыбы добра прамыць, заліць халоднай вадой і сварыць. Затым дробна нарэзаць і падсмажыць з цыбуляй на сметанкавым масле.

    Першыя стравы | Просмотров: 74 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы прамыйце, заліце халоднай вадой і варыце да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)