Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 901-950
    Старонкі: « 1 2 ... 17 18 19 20 21 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Добра вычышчаныя і прамытыя грыбы паставіць варыць у 1,5 л вады (сушоныя грыбы заліць вадой на 2-3 гадзіны перад гатаваннем), пакласці дробна нарэзаную гародніну, цыбулю, соль і варыць на павольным агні да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажан ачысціць ад скуркі, нарэзаць на кубікі і на гадзіну пакінуць у падсоленай вадзе, каб сышла гарката. Перац і салеру нашаткаваць, змяшаць з баклажанам, пасаліць і спасераваць на алеі.

    Першыя стравы | Просмотров: 209 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічыну ці бараніну і субпрадукты (сэрца, печань, ныркі, лёгкія) сварыць на павольным агні з даданнем нарэзанай паўколамі рэпчатай цыбулі.

    Першыя стравы | Просмотров: 200 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячы булён закладваюць шаткаваную капусту, бульбу, нарэзаную лустачкамі, і вараць да паўгатовасці, затым дадаюць салодкі перац, нарэзаны паўколамі, і зялёны гарошак, ізноў даводзяць да кіпення, дадаюць нарэзаныя лустачкамі падсмажаныя памідоры і вараць.

    Першыя стравы | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Як звычайна варым булён, здымаючы падчас варкі пену. Не забываем пасаліць. Пакуль варыцца булён рыхтуем гародніну. Чысцім бульбачку.

    Першыя стравы | Просмотров: 214 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў гатовы мясны булён кладуць нарэзаныя саломкай моркву, пятрушку, салеру, цыбулю, парэзаную на кавалачкі струковую фасоль, вараць 15 хвілін, дадаюць нарэзаныя локшынай капусту, долькамі бульбу і памідоры.

    Першыя стравы | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячы ялавічны булён пакласці струковую фасоль, нарэзаную на кавалкі даўжынёй 2-2,5 см. Праз 5 хвілін пакласці нарэзаную саломкай капусту і яшчэ праз 5 - дробныя кубікі бульбы.

    Першыя стравы | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Гатуюць як вясковую чорбу.

    Першыя стравы | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічыну наразаюць невялікімі кавалкамі, заліваюць вадой і ставяць на агонь. Зняўшы пену, соляць і кладуць дробна насечаныя карэнні і нарэзаную кавалачкамі струковую фасоль. Затым уводзяць капусту, бульбу і памідоры ці тамат-пюрэ, даюць супу пракіпець, сочачы за тым, каб гародніна не разварылася.

    Першыя стравы | Просмотров: 193 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Сачавіцу прамываем і ставім варыць. Наогул сачавіцы 3 віда: чырвоная, жоўтая і зялёная. Нам патрэбна менавіта чырвоная, з зялёнай таксама можна прыгатаваць суп, але там іншы рэцэпт

    Першыя стравы | Просмотров: 192 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціце і нарэжце бульбу і моркву і пакладзіце ў рондаль з халоднай вадой, адразу ж паклаўшы туды салеру, цыбулю і салодкі перац.

    Першыя стравы | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Бараніну сякуць (па 2-3 кавалачка з костачкай на порцыю), злёгку абсмажваюць, заліваюць вадой і вараць разам з гарохам і перцам.

    Першыя стравы | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Бараніну сякуць (па 2-3 кавалачка з костачкай на порцыю), заліваюць вадой і вараць разам з гарохам і перцам. Цыбулю дробна наразаюць, пасеруюць і кладуць у суп за 15-20 хвілін да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Пячонку адварыць. Мяса нарэзаць невялікімі кавалкамі, заліць 5-6 шклянкамі вады і варыць да паўгатовасці разам з зялёнай цыбуляй і часткай дробна нарэзаных памідораў.

    Першыя стравы | Просмотров: 170 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Бараніну, ныркі, сэрца, лёгкае вараць з даданнем солі, перцу, памідораў ці тамата; затым мясапрадукты вымаюць і дробна наразаюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Бараніну наразаюць кавалачкамі і смажаць на моцным агні да утварэння румянай скарыначкі, кладуць нашаткаваную рэпчатую цыбулю (1/3 нормы) і смажаць разам з баранінай, затым мяса з цыбуляй перакладаюць у глыбокі посуд, заліваюць вадой ці булёнам, дадаюць памідоры, нарэзаныя долькамі (ці тамат-пюрэ) і вараць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя бабы адварыць у падсоленай вадзе.

    Першыя стравы | Просмотров: 163 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухую фасоль замачыць на ноч. Раніцай зліць ваду, прамыць, заліць чыстай вадой і паставіць варыць да мяккасці (2-3 гадзіны). Кансерваваная варыцца хутчэй - 1,5-2 гадзіны. Можна рыхтаваць на мясным булёне ці з падсмажанай каўбасой.

    Першыя стравы | Просмотров: 153 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Адсякаем галаву, праводзім нажом уздоўж хрыбетніка і здымаем паляндвіцу. Калі трапіліся косткі - зразаем, пакідаем толькі бескасцёвую частку. Шмаццё адпраўляем у рондальчык.

    Першыя стравы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну (моркву, корань пятрушкі, кальрабі, бульбу, рэпчатую цыбулю, фасоль, струкавы перац, гарох, гарбуз, кветкавую капусту) ачысціць і дробна нарэзаць. Дадаць кіслую капусту і паставіць тушыць у збанку.

    Першыя стравы | Просмотров: 200 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Карэнні, нарэзаныя саломкай, злёгку спасераваць з тлушчам, дадаць да іх воцат.

    Першыя стравы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячы касцяны булён кладзём пасераваную гародніну, дадаем пракіпячоны квас, які варым 5 хвілін і запраўляем смятанай ці сліўкамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Моркву і пятрушку (корань) нарэзаць саломкай. Рэпчатую цыбулю нашаткаваць, гародніну спасераваць да мяккасці, дадаць 3%-вы сталовы воцат і праварыць яго пры хуткім памешванні.

    Першыя стравы | Просмотров: 166 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Гліняны посуд на 4 - 6 л напаўняюць да 1/4 аб'ёму пшанічным вотруб'ем, змяшаным са жменяй кукурузнай мукі, злёгку змочваюць халоднай вадой, затым заліваюць крутым кіпенем, каб посуд напоўніўся на 3/4, добра размешваюць і дадаюць 1,5 - 2 шклянкі закіслага вотруб'я ад ранейшага квасу.

    Першыя стравы | Просмотров: 193 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Чорба - кіслы суп з мясам ці птушкай, у склад якога ўваходзіць квас з вотруб'я, заменены зараз звычайным хлебным квасам. Суадносіны квасу і вады ў чорбе ўвесь час - 1:2 (г. зн. на кожны літр вады - паўлітра квасу).

    Першыя стравы | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Шчупака нарэзаць на парцыённыя кавалкі, пасаліць, паставіць на холад на 30 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 209 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтаваць гэтак жа, як юху радавую, але з салёнай і правяленай рыбы, распластанай уздоўж.

    Першыя стравы | Просмотров: 163 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць рыбны булён, пасаліць, паперчыць, працадзіць.

    Першыя стравы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Дробную рыбу ачысціць, скласці ў рондаль, пасыпаць сечанай рэпчатай цыбуляй, зелянінай і спецыямі, заліць халоднай вадой так, каб яна пакрыла прадукты, і варыць на павольным агні 15-20 хвілін, здымаючы пену.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу адварыць у невялікай колькасці вады 10 хвілін пасля закіпання, затым выняць на талерку. У адвар пакласці нарэзаную саломкай бульбу, дробна парэзаныя цыбулю і корань пятрушкі, пасаліць і варыць 10-12 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 160 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    З галавізны сварыць булён і працадзіць. Затым у гэтым булёне адварыць парцыённыя кавалкі рыбы.

    Першыя стравы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу ачысціць, вытрыбушыць, прамыць, нарэзаць на кавалкі вагой каля 50 г, пасаліць.

    Першыя стравы | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу пакласці ў курыны булён і варыць да паўгатовасці, затым дадаць апрацаваную сцерлядзь ці іншую рыбу, нарэзаную парцыённымі кавалкамі (кругляшом), рэпчатую цыбулю і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 171 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу ачысціць, вытрыбушыць, выдаліць жабры, прамыць, нарэзаць кавалкамі і пакласці ў рондаль з халоднай вадой.

    Першыя стравы | Просмотров: 178 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтаваць гэтак жа, як і юху радавую але з сушонай на сонцы дробнай рыбы ці з сушчыка. У яе можна дадаваць сухія ці свежыя грыбы

    Першыя стравы | Просмотров: 155 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэцэпт, які дазваляе дамагчыся эфекту элегантнасці на пустым практычна месцы.

    Першыя стравы | Просмотров: 192 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтаваць гэтак жа, як юху радавую з рачной рыбы, але замест бульбы пакласці 2 ст. лыжкі прамытага рысу.

    Першыя стравы | Просмотров: 166 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Яршоў не чысцяць,а толькі выдаляюць вантробы нажніцамі, адстаўляючы на тушках луску з пакрываючай яе сліззю. Разам з вынімаемымі вантробамі лёгка адлучаюцца і жабры.

    Першыя стравы | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Падзеліце рыбу. Хрыбетнікі і хвасты пакладзіце ў рондаль. Заліце халоднай вадой, давядзіце да кіпення, зніміце пену і варыце 30 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 193 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    З харыуса юха робіцца наступным чынам. Бяруцца голавы, хрыбет, плаўнікі, карацей кажучы, тое, што засталося ад падрыхтоўкі маласола.

    Першыя стравы | Просмотров: 163 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячы рыбны булён кладуць нарэзаную долькамі бульбу і вараць яго да паўгатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць рыбу, выняць, адлучыць мякаць ад костак. Нарэзаць і пакласці ў супніцу.

    Першыя стравы | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Апрацаваную (апаленую, вытрыбушаную, прамытую) курыцу заліце халоднай вадой і пастаўце на агонь. Калі закіпіць, пакладзіце моркву, пятрушку, салеру і цыбуліну, разрэзаную напалову. Пасаліце. Зніміце пену, пагатуйце.

    Першыя стравы | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Мойву, добра прамытую і вычышчаную, адварыць з даданнем лаўровага ліста, чорнага перцу гарошкам, рэпчатай цыбулі, кораня пятрушкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 200 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Кальмары старанна прамыць у халоднай вадзе і парэзаць на кавалкі. Заліць халоднай вадой, дадаць соль, перац, лаўровы ліст і варыць 5-10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 192 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Выдаліць жабры і вочы, старанна прамыць голавы ў халоднай вадзе. Апусціць іх у кіпячую ваду, пасля паўторнага закіпання зняць пену і пасаліць. Пакласці цыбулю, перац і варыць 8-10 хвілін, за некалькі хвілін да гатовасці пакласці лаўровы ліст.

    Першыя стравы | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваную рыбу заліць вадой і варыць да гатовасці, у гэтым жа булёне яе расцерці і працадзіць.

    Першыя стравы | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Дробную разробленую рыбу без жабраў і вачэй прамыць, заліць халоднай вадой і варыць з даданнем абсмажанай без тлушчу рэпчатай цыбулі, кораня пятрушкі і салеры да разварвання рыбы.

    Першыя стравы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаную рыбу пакласці ў посуд, заліць вадой і паставіць на агонь. Калі вада закіпіць, апусціць у яе чырвоныя, нарэзаныя долькамі памідоры.

    Першыя стравы | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Дробную рыбку, хвасты і голавы ад буйнай рыбы заліваю халоднай вадой і давожу да кіпення. Здымаю плеўку, памяншаю агонь, кладу соль, цукар з разліку кавалачак на два літра вады, перац гарошкам, пару цыбулін і вару адну гадзіну.

    Першыя стравы | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)