Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 801-850
    Старонкі: « 1 2 ... 15 16 17 18 19 20 21 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Піва закіпяціць з карыцай і дробна накрышанай мякаццю булкі. У асобным посудзе ўзбіць смятану з 4 жаўткамі, цукрам і соллю.

    Першыя стравы | Просмотров: 170 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    У піва кладуць цытрынавую скарынку (ці кавалачак імбіра), ставяць на агонь і даводзяць яго да кіпення.

    Першыя стравы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць піва, малако і сліўкі. Адлучыць пару лыжак, змесціць ў асобны кубак і засыпаць крухмалам. Дадаць да малочна-піўной сумесі соль, цукар і вымытыя разынкі, выліць у вялікі рондаль і паставіць на агонь.

    Першыя стравы | Просмотров: 178 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Жаўткі расцерці з цукрам і соллю. Дадаць смятану і ўзбіць у аднастайную сумесь.

    Першыя стравы | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    У рондалі распусціць сметанкавае масла, дадаць у яго муку і грэць 5 хвілін, змешваючы.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Гэты суп далікатней, чым граматка і валодае прыемным рэзкім водарам.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Светлае піва змяшаць з гваздзікай, карыцай, цэдрай цытрыны і невялікай колькасцю цукру, паставіць на агонь. Ўтвараючаеся шумавінне трэба ўвесь час здымаць.

    Першыя стравы | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў сатэйніку растапіце 100 г сметанкавага масла, пасля чаго пакладзіце нарэзаны маленькімі брусочкамі ці палоскамі бекон. Як толькі кавалачкі падрумяняцца, перакладзіце іх шумоўкай на талерку.

    Першыя стравы | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Жаўткі расцерці з цукрам і соллю, ўзбіць са смятанай у аднастайную сумесь.

    Першыя стравы | Просмотров: 163 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Піва з ялавічным булёнам наліць у рондаль і нагрэць да кіпення. Смятану расцерці з жаўтком і сметанкавым маслам і ўзбіць у аднастайную масу.

    Першыя стравы | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць гваздзіку, карыцу, цытрынавую цэдру, муку і ўсыпаць у рондаль з півам.

    Першыя стравы | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць піва з рэзкімі затаўкамі і цукрам, павольна ўсыпаць крупы і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 167 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць піва з цукрам пры памешванні, зняць з агню. Добра перамяшаць жаўток са сліўкамі ці смятанай і ўліць у піва. Дадаць карыцу, соль, перац і тосты.

    Першыя стравы | Просмотров: 186 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Хлеб (па густу злёгку саладкавы) пакрышыць на невялікія кавалачкі. Пакласці іх у рондаль і заліць півам з вадой. Пакінуць настаяцца на ноч, ці прынамсі на 3 гадзіны.

    Першыя стравы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    У эмаляваны посуд наліць піва і закіпяціць з мякішам, дадаўшы сметанкавае масла, кмен, дробку солі і цукар. Калі суп ўскіпіць, працерці яго скрозь сіта і развесці 1/2 л кіпеню.

    Першыя стравы | Просмотров: 186 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Выліць у рондаль піва і віно, разагрэць да кіпення. Масла, жаўткі і цукар расцерці і ўліць тонкім струменьчыкам у кіпячы суп, увесь час памешваючы.

    Першыя стравы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Змешваюць муку, смятану, жаўткі і растопленае масла. Дадаюць злёгку летняе піва і хутка даводзяць сумесь да кіпення.

    Першыя стравы | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэжам цыбулю на аднолькавыя кубікі. Зараз рэжам каўбаскі.

    Першыя стравы | Просмотров: 211 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Хлеб накрышыць ці дробна нарэзаць, заліць півам і даць настаяцца ад 2 да 10 гадзін.

    Першыя стравы | Просмотров: 154 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэпчатую цыбулю, моркву, памідоры наразаюць кубікамі і пасеруюць на тлушчы да мяккасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса заліваецца кіпенем, потым добра адбіваецца абапал. Прамываецца, заліваецца халоднай вадой і варыцца да гатовасці (ялавічына 3 гадзіны, цяляціна 2 гадзіны, свініна 1 гадзіну).

    Першыя стравы | Просмотров: 160 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Шкембе па-балгарску - страўнік, а чорба - суп. Гэты суп мае востры і апальваеючы густ (абавязкова есць гарачым). Яго часта ўжываюць з пахмелля - асвяжае. Перад ужываннем пакладзіце лыжку-другую заправы, суп павінен быць злёгку кіслым ад воцату. Дадайце і востры перац па густу.

    Першыя стравы | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Гэту чорбу звычайна рыхтуюць з аднаго кавалка цяляціны. Капусту наразаюць буйнымі квадратамі, укладваюць на дно рондаля (лепш казана), дадаюць нарэзаныя бульбу, цыбулю, моркву, пятрушку, зверху кладуць кавалак цяляціны, заліваюць 1-1,5 шклянкамі кіпеню, шчыльна зачыняюць і ставяць у духоўку.

    Першыя стравы | Просмотров: 168 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Капусту ачысціць ад верхняга лісця, разрэзаць напалову, затым нарэзаць буйнымі квадратамі, выкласці на дно глінянага вогнетрывалага гаршка, дадаць нарэзаную кубікамі бульбу, здробненую цыбулю, моркву, карэнні пятрушкі і салеры.

    Першыя стравы | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Капусту, бульбу, цыбулю, моркву, пятрушку насечыце кубікамі ці буйнымі долькамі і паскладайце на дно рондаля з тоўстымі сценкамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса наразаюць невялікімі кубікамі, прыкладна гэтак жа - гарбуз і памідоры, цыбулю шаткуюць. Мяса абсмажваюць ва ўласным тлушчы, калі трэба дадаюць масла, затым кладуць падрыхтаваную гародніну і цыбулю, тушаць разам 20-25 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Дробна нарэзаную цыбулю спасераваць у сметанкавым масле. Перабранае і вымытае шчаўе апарыць салёным кіпенем, адкінуць на сіта, змяшаць з пасераванай. у разагрэтым у рондалі масле, цыбуляй, ўліць мясны булён ці цёплую ваду і варыць на павольным агні.

    Першыя стравы | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Прамыць халоднай вадой лісце шпінату і крапівы, насекчы, як капусту для капусты, пакласці ў рондаль, пасаліць, заліць шклянкай вады і патушыць 10 хвілін на маленькім агні пад шчыльна зачыненым вечкам.

    Першыя стравы | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Шпінат перабраць і старанна прамыць, сварыць у падсоленай вадзе, адкінуць на друшляк і працерці праз друшляк.

    Першыя стравы | Просмотров: 169 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Шпінат перабраць, памыць у вялікай колькасці вады, дробна нарэзаць, пакласці ў рондаль, дадаць масла, здробненую зялёную цыбулю і тушыць, пакуль шпінат не стане мяккім. Затым пасаліць, ўліць ваду і давесці да кіпення.

    Першыя стравы | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Шпінат перабіраюць і добра прамываюць, дробна наразаюць, прыпускаюць са сметанкавым маслам, заліваюць вадой і вараць да мяккасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 160 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    На алеі пасеруюць дробна нарэзаную цыбулю, здробненыя на тарцы моркву і салеру.

    Першыя стравы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Шпінат перабраць, добра прамыць, дробна нарэзаць, прыпусціць з маслам, заліць вадой і варыць да мяккасці. Заправіць яйкам, узбітым з кіслым малаком, пасыпаць дробна нарэзанай зелянінай і перцам. Падаваць з грэнкамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 145 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Струкавую фасоль чысцяць, прамываюць, наразаюць і вараць да мяккасці ў падсоленай вадзе. Абсмажваюць у алеі дробна нарэзаную зялёную цыбулю, дадаюць муку і зноў абсмажваюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Струкавую фасоль чысцяць, прамываюць, наразаюць і вараць да мяккасці ў падсоленай вадзе. Абсмажваюць у алеі дробна нарэзаную зялёную цыбулю, дадаюць муку і зноў абсмажваюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    На алеі пасеруюць дробна нарэзаную цыбулю, моркву і салеру, нарэзаныя кубікамі, і заліваюць булёнам ці гарачай вадой.

    Першыя стравы | Просмотров: 169 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічыну нарэзаць невялікімі кавалкамі і паставіць варыць. Калі закіпіць, зняць 2-3 разы пену. Пасаліць, дадаць дробна насечаныя карэнні, нарэзаны саломкай бурак і нарэзаную кавалачкамі струкавую фасоль.

    Першыя стравы | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Абварыць вычышчаныя ножкі, вушы, хвост і язык, нарэзаць кавалкамі (па 4-6 кавалачкаў на порцыю) і паставіць варыць, заліў халоднай падсоленай вадой.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Бараніну з косткамі заліць халоднай вадой, паставіць па агонь, давесці да кіпення. Дадаць фасоль ці гарох і варыць пры слабым кіпенні 40-50 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    У рондалі на павольным агні растапіце сметанкавае масла. Абсмажце ў ім дробна нарэзаную цыбулю, усыпце муку і, увесь час памешваючы, пасеруйце 2-3 хвіліны. Затым ўліце халодную ваду і размяшайце так, што б не было камякоў.

    Першыя стравы | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Баранавыя рабрынкі абмыць, нарэзаць і насекчы кавалачкамі. Цыбулю рэпчатую ачысціць і нарэзаць дробнымі кубікамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць папярэдне замочаную фасоль, дадаць алей. За 25-30 хвілін да канчатка варкі пакласці дробна нарэзаныя цыбулю, моркву і салеру.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Моркву, пятрушку, цыбулю нарэзаць і злёгку спасераваць, затым дадаць воцат і выпарыць яго.

    Першыя стравы | Просмотров: 185 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць мясны булён. Сушоныя грыбы адварыць і нарэзаць саломкай. Моркву, цыбулю. корань пятрушкі нарэзаць саломкай і злёгку абсмажыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 168 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічыну нарэзаць невялікімі кавалкамі і паставіць варыць. Калі закіпіць, зняць 2-3 разы пену. Пасаліць, дадаць дробна насечаныя карэнні і нарэзаную кавалачкамі струковую фасоль.

    Першыя стравы | Просмотров: 144 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаную тушку кураняці разрэзаць на кавалкі, заліць халоднай падсоленай вадой і варыць разам з цыбуляй да мяккасці мяса. Адлучыць паляндвіцу, а астатняе мяса (без трыбухоў) прапусціць праз мясасечку.

    Першыя стравы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзанае кубікамі мяса паставіць варыць, заліўшы халоднай вадой і пасаліўшы. Калі вада закіпіць, зняць пену і варыць на слабым агні, дадаўшы дробна нарэзаную цыбулю.

    Першыя стравы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    1 кг цялячага рубца і 1 цялячую ножку прамыць у некалькіх водах і церці соллю, пакуль не збялеюць. Варыць на сярэднім агні ў пасоленай вадзе з 1 морквай, 1 пятрушкай, 1 цэлай цыбулінай, лаўровым лістом і перцам.

    Першыя стравы | Просмотров: 159 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў мясную сумесь дададзім трохі дробна сечанай цыбулі і дробна нарэзанай зеляніны, яечныя бялкі, пасолім, паперчым. Атрыманую масу разрабіць на невялікія клёцкі і абкачаць іх у частцы мукі.

    Першыя стравы | Просмотров: 152 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)

    Цялячую грудзінку ці ялавічнае мяса (грудзінку, лапатку ) адварваюць да гатовасці. Сушоныя баравікі перабіраюць, прамываюць і кладуць на 3 - 4 гадзіны у халодную ваду для таго, каб яны набрынялі ( на 1 кг грыбоў 3 - 4 л вады ), затым адварваюць і рэжуць саломкай.

    Першыя стравы | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.07.2014 | Комментарии (0)