Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 751-800
    Старонкі: « 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 20 21 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Вычышчаную рыбу нарэзаць кавалкамі, пакласці ў халодную ваду і варыць на слабым агні да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю, моркву дробна нарэзаць і злёгку абсмажыць, дадаць тамат і абсмажыць усё разам. Затым пакласці квашаную капусту, падліць трохі вады ці булёна і тушыць да гатовасці, дадаць па густу воцат і цукар.

    Першыя стравы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Вараную марскую капусту наразаюць, цыбулю шаткуюць. На нагрэтую патэльню з невялікай колькасцю тлушчу кладуць свініну, цыбулю, нашаткаваную моркву і падсмажываюць, у канцы прысыпаюць мукой.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэпчатую цыбулю нарэзаць паўколамі, абсмажыць з тлушчам, дадаць тамат-пасту і давесці да гатовасці. Мяса марскога грабешка пакласці ў кіпячую салёную ваду, дадаць моркву, корань пятрушкі, чорны перац гарошкам і варыць на працягу 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу разрэжце напалову (дробную можна пакінуць цэлай). Кветкавую капусту падзеліце на суквецці, спаржу нарэжце кавалачкамі, моркву - кружочкамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 193 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтоўваецца ў сатэйніку: Дробна парэзанае сала падсмажваецца, кладзецца парэзанае мяса, 15 хвілін падсмажваецца, затым грыбы, ізноў якія падсмажываюцца (усё робіцца на павольным агні).

    Першыя стравы | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Капусту нашаткаваць, пакласці ў рондаль, дадаць масла, трохі вады, апырскаць воцатам, тушыць каля гадзіны. За 15-20 хвілін дабавіць таматавую пасту, нарэзаны агурок, цукар, соль, перац. лаўровы ліст.

    Першыя стравы | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса, вяндліну і сасіскі сварыць у мясным булёне, парэзаць саломкай, агуркі парэзаць саломкай і прыпусціць у невялікай колькасці булёна.

    Першыя стравы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Паляндвіцу рыбы без скуры і костак нарэзаць кавалачкамі і адварыць з даданнем рэпчатай цыбулі, морквы, кораня пятрушкі, лаўровага ліста, чорнага перцу гарошкам і солі.

    Першыя стравы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць тушаную капусту. Дробна нашаткаваць цыбулю і злёгку абсмажыць у масле, у канцы смажання дадаць тамат і, пасыпаўшы мукой, працягваць смажанне яшчэ 3-5 хвілін, пасля чаго дадаць кансервы з сайры разам з сокам і асцярожна перамяшаць, паварыць і дадаць каперсы.

    Першыя стравы | Просмотров: 219 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Парэзаць галовы на 4 часці, выдаліць жабры, сварыць булён. Вады наліць 2-2,5 літра. Выняць галовы, у гэтым жа булёне сварыць тое, што ў вас застанецца ад сёмгі і асятрыны, ад парэзанае кубікамі паляндвіцы (шкуры, косці, плаўнікі, абразанні).

    Першыя стравы | Просмотров: 183 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць у вадзе рэпчатую цыбулю, корань пятрушкі. У кіпячы адвар пакласці салёныя агуркі, нарэзаныя кубікамі, давесці да кіпення, дадаць здробненую рэпчатую цыбулю, абсмажаную з таматам-пастай, соль, чорны молаты перац, зялёны гарошак, рыбныя кансервы і варыць 5-10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 196 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Паляндвіцу гарбушы нарэзаць на кавалачкі. Цыбулю дробна парэзаць, пасераваць на масле, дадаць тамат-пюрэ і смажыць памешваючы 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 202 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя і памытыя кальмары злёгку адбіць, нарэзаць дробнымі кавалачкамі і абсмажыць у масле.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэпчатую цыбулю нашаткаваць і спасераваць на сметанкавым масле, дадаць тамат-пюрэ і працягваць пасераванне 5-8 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэпчатую цыбулю, струкавы перац нарэзаць саломкай і пасераваць па асобнасці да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць амаль да гатовасці сушоныя грыбы, нарэзаць лустачкамі ці саломкай, апусціць ізноў у працэджаны булён, пакласці нашаткаваную капусту, моркву, корань пятрушкі, алівы, салёныя грыбы і варыць 30 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 208 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Сушоныя грыбы адварыць, адцадзіць і нарэзаць саломкай. Папярэдне адвараныя на працягу 4-5 хвілін і нарэзаныя саломкай свежыя грыбы пакласці ў кіпячы адвар з сушоных грыбоў і варыць 12-15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Прамытыя сушоныя грыбы замачыць у халоднай вадзе на 3-4 гадзіны, затым адварыць да гатовасці, астудзіць, нарэзаць дробнымі кубікамі і абсмажыць на сметанкавым масле з даданнем тамата-пасты.

    Першыя стравы | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціце ад скуркі і насення салёныя агуркі і нарэжце іх саломкай. Затым дадайце да іх нацёртую на буйнай тарцы моркву, рэпу, нарэзаную цыбулю і алей.

    Першыя стравы | Просмотров: 194 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Белакачанную капусту нашаткаваць і тушыць з вычышчанымі ад скуркі і насення, нарэзанымі ромбікамі салёнымі агуркамі, абсмажанай дробна нарэзанай рэпчатай цыбуляй і таматам-пюрэ.

    Першыя стравы | Просмотров: 202 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежы селядзец, сардзіны без костак нарэзаць роўнымі лустачкамі вагай 25-35 г. Паляндвіцу вымачанага салёнага селядца са скурай нарэзаць тонкімі лустачкамі вагай 5-10 г.

    Першыя стравы | Просмотров: 171 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Белакачанную капусту нашаткаваць і тушыць з вычышчанымі ад скуркі і насення, нарэзанымі ромбікамі, салёнымі агуркамі, абсмажанай, дробна нарэзанай, рэпчатай цыбуляй і таматам-пюрэ.

    Першыя стравы | Просмотров: 182 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Трэску, акуня ці судака разрабіць на паляндвіцу (без костак), нарэзаць невялікімі кавалачкамі і адварыць у невялікай колькасці вады.

    Першыя стравы | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічыну адварыць выняць і парэзаць на невялікія кавалачкі. На аліўкавым масле абсмажыць цыбулю і салёныя агуркі ў самым канцы дадаць таматавую пасту і тушыць 5 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Баравікі ці шампіньёны ачысціць, нарэзаць лустачкамі і сварыць да паўгатовасці. Нашаткаваць і спасераваць рэпчатую цыбулю.

    Першыя стравы | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Гэту салянку рыхтуюць, як правіла ўжо 1 студзеня. Нішто раніцай не можа параўнацца са сподачкам гарачэй саляначкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Дробна парубленую цыбулю пакласці ў рондаль і абсмажыць на масле. Усыпаць у гэты ж рондаль муку, уліць булён і агурочны расол, добранька перамяшаць і давесці да кіпення.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць булён з гусака, мяса астудзіць і нарэзаць лустачкамі. Агуркі ачысціць ад насення, парэзаць саломкай і прыпусціць у дзвюх сталовых лыжках булёна.

    Першыя стравы | Просмотров: 200 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэпчатую цыбулю нашаткаваць, злёгку падсмажыць і тушыць з таматам і маслам, уліць трохі булёна. Агуркі ачысціць ад скуркі, разрэзаць на дзве часткі і нарэзаць лустачкамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаны ад скуркі і насення агурок нарэжце лустачкамі і прыпускайце ў невялікай колькасці булёна 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 218 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Хлебны мякіш тушыць на сметанкавым масле, пакуль ён не ператворыцца ў густую кашу, якой трэба заправіць звычайны ялавічны булён.

    Першыя стравы | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    ½ л белага сухога віна закіпяціць з 1/2 л вады. Асобна расцерці 4 сырых жаўтка са 100 г цукру, дадаць у суп, зняты з агню, і злёгку ўзбіць венцам да з'яўлення апетытнай пены. Суп падаваць ў кубачках з бісквітамі

    Першыя стравы | Просмотров: 171 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Ўліць у рондаль 1 л светлага піва, дадаць дробна тоўчаную гваздзічку, карыцу ў парашку, нацёртую на тарцы цэдру цытрыны і муку, папярэдне разведзеную невялікай колькасцю піва.

    Першыя стравы | Просмотров: 195 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць 1 л піва, пакласці туды цукар па густу, 6 ўзбітых жаўткоў, можна дадаць імбір. Падаваць суп з грэнкамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    На 2 бутэлькі добрага піва ўліць 2 шклянкі вады, пакласці 1 шклянку цукру ці патакі, гарбатную лыжачку кмена ці цытрынавай цэдры, закіпяціць, падаваць з грэначкамі з кісла-салодкага хлеба з разынкамі і апельсінавай скарынкай.

    Першыя стравы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Піва з карыцай і гваздзікай давесці да кіпення, працадзіць. У гарачае піва ўліць смятану, размешаную з жаўткамі. Асобна падаць тварог.

    Першыя стравы | Просмотров: 204 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Яйка ўзбіваюць з цукрам, змешваюць яго з півам і ўліваюць у гарачае кіпячонае малако.

    Першыя стравы | Просмотров: 178 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    У 0,5 л вады пакласці падсушаны чорны хлеб, карыцу, апельсінавую скарынку, паварыць 15-20 хвілін, затым працадзіць, уліць піва, падагрэць, заправіць смятанай, узбітай з жаўткамі, расцёртымі з цукрам і соллю.

    Першыя стравы | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Піва выліць у рондаль, дадаць цытрынавыя скарыначкі і закіпяціць. Палову мукі размяшаць з 1 лыжкай халоднага малака і выліць у кіпячае піва.

    Першыя стравы | Просмотров: 194 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    У піва дадаць нарэзаную тонкімі лустачкамі цытрыну, цукар, прамытыя разынкі, нацёрты на тарцы хлеб. Усё добра перамяшаць.

    Першыя стравы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Яйкі ўзбіваюць з цукрам. Затым змешваюць з півам і ўліваюць сумесь у гарачае кіпячонае малако.

    Першыя стравы | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Вымыйце і ачысціце салеру і цыбулю-парэю. Даволі дробна іх пасечыце, пасля чаго злучыце з дробна нарэзанай рэпчатай цыбуляй і патушыце ў глыбокім сатэйніку з невялікай колькасцю масла.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Піва закіпяціць з гваздзікай і кавалачкам карыцы. Працадзіць і злучыць са ўзбітай сумессю са смятаны і жаўткоў. Асобна падаць грэнкі і тварог кубікамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць піва з верхняй падгарэлай скарынкай хлеба. Асобна расцерці смятанy з жаўткамі і цукрам.

    Першыя стравы | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    2-3 шклянкі смятаны, лыжку сметанкавага масла, 5-6 кавалачкаў цукру, 1/2 гарбатнай лыжкі солі размяшаць, развесці 1,5 бутэлькі піва (тыпу "Жыгулеўскае") і варыць, не даючы ўскіпець. Адразу ж выліць у міску на грэначкі з хлеба. Асобна падаваць свежы сыр.

    Першыя стравы | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Піва злучыце з вадой, запраўце па густу соллю, дайце вадкасці закіпець, пасля чаго паменшыце агонь і варыце каля паўгадзіны.

    Першыя стравы | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Піва наліць у рондаль, дадаць вады, гваздзічку і перац, нагрэць да закіпання.

    Першыя стравы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Піва закіпяціць са спецыямі, працадзіць і трымаць на слабым агні.

    Першыя стравы | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)

    Гэты суп падаваўся на сняданак, пакуль яго не выцесніла на польскім стале кава.

    Першыя стравы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.07.2014 | Комментарии (0)