Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 651-700
    Старонкі: « 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 20 21 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Замочаную фасоль кладуць у рондаль з халоднай вадой і вараць да паўгатовасці. Пасля гэтага дадаюць нарэзаную лустачкамі бульбу і зноў даводзяць да паўгатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса заліце вадой і адварыце да гатовасці. Моркву, корань пятрушкі, бульбу вымыйце, ачысціце, нарэжце саломкай. Цыбулю ачысціце, нарэжце паўколамі, зеляніну пятрушкі, кропу і пёры цыбулі дробна пасечыце.

    Першыя стравы | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць мясны булён, працадзіць. Салёныя агуркі ачысціць ад скуркі і насення, нарэзаць і прыпусціць 5-7 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Сала нарэзаць, растапіць, спасераваць у ім рэпчатую цыбулю і моркву, дадаць тамат-пюрэ і працягваць пасераванне да афарбоўвання тлушчу ў адзін колер.

    Першыя стравы | Просмотров: 348 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Яршоў скласці ў марлю, завязаць яе ў вузельчык і апусціць у рондаль з вадой. Дадаць корань пятрушкі, соль і сварыць юху. Калі юха сварыцца, выдаліць з яе марлю з яршамі і працадзіць.

    Першыя стравы | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць 1,5 л вады, пасаліць па густу. Бульбу, моркву і корань салеры ачысціць, нарэзаць кубікамі сярэдняга памеру і пакласці ў рондаль з кіпячай вадой. Рыхтаваць 7 хвілін. Дадаць рыс.

    Першыя стравы | Просмотров: 167 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу, моркву, цыбулю ачысціць, вымыць і нарэзаць дробнымі кубікамі. Салёныя агуркі ачысціць ад скуркі і нашаткаваць.

    Першыя стравы | Просмотров: 154 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ныркі абрэзаць ад плёнак і тлушчу, замачыць у вадзе на 6 - 8 гадзін, змяняючы ваду, адварыць на працягу 20 - 30 хвілін у кіпені, выняць, нарэзаць невялікімі лустачкамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя ныркі закласці ў кіпень (350-400 мл), праварыць 25-30 хвілін, дадаць нарэзаныя карэнні, распараныя крупы, праз 10-15 хвілін - бульбу, дробна нарэзаную цыбулю і варыць да гатовасці бульбы на ўмераным агні.

    Першыя стравы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ныркі добра прамыць, заліць вадой і пакінуць на некалькі гадзін.

    Першыя стравы | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячы булён пакласці вычышчаныя і саломкай нарэзаныя салёныя агуркі. Праз 10-15 хвілін дадаць пасераваныя на сметанкавым масле белыя карэнні і цыбулю і варыць яшчэ 15-20 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 158 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Фасоль замачыць на ноч у гарачай вадзе (калі бяром сырую). На наступны дзень паставіць варыць. Як толькі закіпіць, кладзём пупкі, лаўрушку, солім і варым да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю і моркву нарэзаць саломкай, спасераваць на масле. Агурок ачысціць ад скуркі і насення, нарэзаць саломкай і прыпусціць у расоле 10-15 хвілін. Шчаўе нарэзаць палоскамі, апарыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 166 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Вараць злёгку падсолены ялавічны булён, працэджваюць, мяса наразаюць на порцыі. Ўсыпаюць у булён распараную груцу, вараць 40 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць рыбны булён і на ім прыгатаваць расольнік. Ён рыхтуецца сапраўды гэтак жа, як ленінградскі.

    Першыя стравы | Просмотров: 135 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Сушоныя грыбы замачыць, а затым адварыць да гатовасці і нарэзаць саломкай. Цыбулю нашаткаваць паўколамі, корань пятрушкі ці салеры саломкай і злёгку абсмажыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Для фрыкадэлек мякаць свежага і вэнджанага селядца прапусціць праз мясасечку, дадаць дробна насечаную сырую (але лепш абсмажаную цыбулю), соль, чорны молаты перац, сырое яйка, муку, дробна нарэзаную зеляніну.

    Першыя стравы | Просмотров: 152 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя грыбы прамыць і пачысціць, салёныя (марынаваныя) прамыць ад расола. Нарэзаць лустачкамі. Абсмажыць нарэзаную цыбулю, грыбы і корань пятрушкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 154 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу, пятрушку, моркву ачысціць, прамыць, нарэзаць долькамі, рэпчатую цыбулю - паўколамі. Карэнні і гародніну абсмажыць і закласці ў кіпячы булён.

    Першыя стравы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць булён са свініны ці ялавічыны з карэннямі. Мяса выняць з булёна, парэзаць на кавалачкі. У кіпячы булён пакласці нарэзаную бульбу, праварыць хвілін 10 і пакласці нацёртыя на дробнай тарцы агурочкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 130 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць цыбулю і здрабніць на тарцы моркву. Вешанкі нарэзаць адвольна. Цыбулю і моркву патушыць на масле на працягу 5-10 хвілін. Дадаць вешанкі і бульбу, нарэзаную кубікамі. Заліць кіпячым булёнам ці вадой і варыць да гатовасці бульбы.

    Першыя стравы | Просмотров: 158 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць кубікамі моркву, бручку, корань пятрушкі, салеру. Цыбулю нашаткаваць і абсмажыць разам з гароднінай, дадаўшы 2 г. лыжкі мукі. У падсоленую ваду апусціць абсмажаную гародніну і нарэзаную бульбу.

    Першыя стравы | Просмотров: 137 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Сушоныя грыбы на ноч заліць вадой і пакінуць брыняць (для паскарэння працэсу можна грыбы заліць кіпенем, гэта значна скароціць час).

    Першыя стравы | Просмотров: 149 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваную асятрыну нарэзаць парцыённымі кавалкамі, варыць у злёгку салёнай вадзе з цыбуляй, спецыямі, затым булён працадзіць.

    Першыя стравы | Просмотров: 159 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    З падрыхтаванай асятрыны, цыбулі, спецый і солі вараць булён каля гадзіны.

    Першыя стравы | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваны кавалак асятрыны заліць халоднай вадой, пасаліць, варыць да гатовасці. Затым выняць рыбу, перакласці ў іншы посуд і заліць невялікай колькасцю булёна.

    Першыя стравы | Просмотров: 156 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячую ваду пакласці нашаткаваную капусту і нарэзаную долькамі бульбу, а праз 5 хвілін - абсмажаныя кубікі карэнняў і рэпчатую цыбулю.

    Першыя стравы | Просмотров: 149 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Расольнік прыгатаваць звычайным спосабам. Марскую капусту спасераваць разам з гароднінай, пакласці ў кіпячы булён і варыць некалькі хвілін да размякчэння капусты.

    Першыя стравы | Просмотров: 166 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Груцу адварыць да гатовасці. У вялікі рондаль уліць ваду і давесці да кіпення. Пакласці парэзаную кубікамі бульбу. Варыць да паўгатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 182 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Груцу прамыць і адварыць у вадзе на працягу 15 хвілін. Загадзя абсмажыць у масле цыбулю, апусціць яе ў суп разам з нарэзанай саломкай морквай і нарэзанай кубікамі бульбай.

    Першыя стравы | Просмотров: 156 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Перабраную і прамытую груцу заліць кіпенем ('/2 шклянкі) і адварыць да гатовасці, пасля чаго адвар зліць. У мясны булён апусціць гатовыя крупы, нарэзаную брусочкамі бульбу і даць ёй праварыцца. Незадоўга да гатовасці бульбы ўвесці нарэзаныя тонкімі лустачкамі і прыпушчаныя асобна салёныя агуркі, злёгку абсмажаныя з таматам карэнні, а таксама соль, спецыі і ўсё пракіпяціць.

    Першыя стравы | Просмотров: 153 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Засыпаем у кіпячы булён (у нас яго атрымалася каля 2 літраў) нарэзаныя кубікамі 4 бульбіны, замочаную ці папярэдне адвараную пярлоўку, затым дзве цыбуліны, пасераваныя разам з нарэзанымі саломкай трыма агуркамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Груцу перабраць, добра прамыць, заліць 0,5 шклянкі кіпеню, паставіць на слабы агонь і распарыць да размякчэння. Адвар зліць, а крупу прамыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Курыцу рассекчы на кавалачкі, сварыць булён. Бульбу парэзаць кубікамі і кінуць у булён. Моркву і корань пятрушкі пацерці на буйнай тарцы, дробна парэзаць цыбулю і спасераваць гародніну на сметанкавым масле.

    Першыя стравы | Просмотров: 167 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Расольнік дамашні падрыхтоўваюць на мясным булёне з ялавічынай, свінінай, баранінай, а таксама на рыбным булёне ці на вадзе. Капусту, карэнні і цыбулю нашаткаваць. Карэнні і цыбулю спасераваць на тлушчы.

    Першыя стравы | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу памыць, нарэзаць кубікамі і кінуць у рондаль з кіпенем. Моркву і пятрушку нашаткаваць і пакласці ў рондаль, услед за імі і рэпу, нашаткаваную саломкай. Зеляніну цыбулі-парэі дробна нарэзаць і ўвесці ў расольнік.

    Першыя стравы | Просмотров: 151 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса памыць, пакласці ў рондаль, заліць халоднай вадой, прыкладна 3-4 л. Давесці ваду да кіпення, зняць пену. Пакласці ў рондаль 1 моркву і 1 цыбуліну, лаўровы ліст і перац гарошкам.

    Першыя стравы | Просмотров: 140 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса адварыць да гатовасці і выняць. Бурак нарэзаць саломкай, пасаліць, апырскаць воцатам, дадаць тлушч з булёна, тамат-пюрэ і тушыць да гатовасці. Моркву і пятрушку нашаткаваць саломкай, цыбулю нарэзаць долькамі і абсмажыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 136 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Боршч аднолькава смачны і пажыўны як на мясным булёне, так і на звычайнай вадзе. У першым выпадку адварваем костачкі з мясам паўтара гадзіны, не забываем здымаць перыядычна пену з паверхні.

    Першыя стравы | Просмотров: 192 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Бурак нашаткаваць і адварыць у падсоленай вадзе. Асобна адварыць капусту і бульбу, злучыць з бураком і яго адварам. Дадаць спасераваную на алеі муку, смятану, сечаны кроп, пятрушку, тамат-пюрэ і прагрэць.

    Першыя стравы | Просмотров: 152 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Бурак наразаюць саломкай і тушаць з даданнем тлушчу, тамат-пюрэ, солі, цукру, воцату да гатовасці. Карэнні і цыбулю, нарэзаныя саломкай, пасеруюць. У кіпячы булён кладуць капусту, затым бульбу, нарэзаную кубікамі, дадаюць тушаны бурак, пасераваныя карэнні і цыбулю, спецыі, вараную фасоль і даводзяць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 155 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Бурак нарэзаць саломкай і тушыць з соллю, воцатам, тлушчам, знятым з булёна, таматам-пюрэ і цукрам. Асобна адварыць фасоль.

    Першыя стравы | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Боршч рыхтаваць на мясакосным булёне. Бурак тушыць на маслі. Лоевай запраўкі ў гэтым баршчы няма.

    Першыя стравы | Просмотров: 153 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць мясны булён, гатовае мяса нарэзаць порцыямі, булён працадзіць. Нарэзаны саломкай бурак патушыць з памідорамі (можна замяніць таматавай пастай).

    Першыя стравы | Просмотров: 145 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаныя саломкай буракі патушыць з таматам-пюрэ. Змельчаныя пятрушку, моркву, цыбулю абсмажыць на маслі, кабачкі нарэзаць кубікамі і таксама абсмажыць. Асобна зварыць фасолю.

    Першыя стравы | Просмотров: 153 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Сушаныя снеткі адварыць і адкінуць на друшляк. На гэтым булёне зварыць боршч з квашанай капустай. Пры падачы на стол пакласці снеткі, смятану, пасыпаць зелянінай

    Першыя стравы | Просмотров: 151 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Бурак адварыць у падкісленай вадзе да паўгатовасці, нарэзаць саломкай, дадаць соль, воцат, тлушч, цукар і тушыць да гатовасці. Цыбулю, нарэзаную паўколамі, і карэнні, нарэзаныя саломкай, спасераваць з тлушчам і таматам-пюрэ.

    Першыя стравы | Просмотров: 132 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Бурак адварыць у падкісленай вадзе да паўгатовасці, нарэзаць саломкай, дадаць соль, воцат, тлушч, цукар і тушыць да гатовасці. Цыбулю, нарэзаную паўколамі, і карэнні, нарэзаныя саломкай, спасераваць з тлушчам і таматам-пюрэ.

    Першыя стравы | Просмотров: 138 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Боршч палтаўскі рыхтуюць на булёне з хатняй птушкі, ад іншых украінскіх баршчоў ён адрозніваецца яшчэ тым, што яго запраўляюць не толькі гароднінай, але і галушкамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 137 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць булён з птушкай. Бульбу нарэзаць кубікамі, капусту, бурак, цыбулю рэпчатую, карэнні - саломкай. Бурак стушыць да гатовасці з квасам або кіслатой і булёнам. Моркву, цыбулю, карэнні спасераваць з даданнем тамата. У кіпячы булён пакласці бульбу і капусту.

    Першыя стравы | Просмотров: 132 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.07.2014 | Комментарии (0)