Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 51-100
    Старонкі: « 1 2 3 4 ... 20 21 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Трэба спачатку адварыць да поўнай гатовасці наяўнае свіное мяса, нарэзаць яго невялікімі порцыямі, а атрыманы булён старанна працадзіць.

    Першыя стравы | Просмотров: 155 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак ачысціце, нарэжце саломкай, апырскайце воцатам, пасыпце соллю, цукрам, перакладзіце ў рондаль і старанна перамяшайце.

    Першыя стравы | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак наразаеце, стамляеце да гатовасці з даданнем солі, цукру, воцату. Карэнні і цыбулю злёгку абсмажваеце, змешваеце з мукой.

    Першыя стравы | Просмотров: 154 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Рабрынкі прамыць, заліць халоднай вадой і паставіць на агонь. У кіпячы касцяны булён кладуць свініну, вараць яе да гатовасці, вымаюць і наразаюць на порцыі.

    Першыя стравы | Просмотров: 158 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячую ваду пакласці нашаткаваную свежую капусту. Бурак нарэзаць габлюшкай, патушыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 150 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    2 л вады ці мяснога булёна даводзім да кіпення, закладваем 3 бульбіны, парэзаныя кубікамі, падсольваем па густу і варым да гатовасці бульбы.

    Першыя стравы | Просмотров: 156 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячы булён ці ваду пакладзіце 100 г бульбы, нарэзанай долькамі, 150 г нашаткаванай капусты і праварыце на працягу 15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву і рэпчатую цыбулю наразаюць лустачкамі, лісце і хвосцікі бацвіння бурака разразаюць па часткі. Хвосцікі бацвіння бурака і фасоль папярэдне адварваюць, моркву да цыбулю пасеруюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву і цыбулю наразаюць лустачкамі, лісце бацвіння разразаюць на часткі. Фасоль папярэдне адварваюць, моркву і цыбулю пасеруюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 154 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Нашаткаваную капусту закладваюць у кіпячы булён і вараць 10 хвілін, затым кладуць падрыхтаваны тушаны бурак, пасераваную гародніну: моркву, корань пятрушкі, рэпчатую цыбулю; таматавае пюрэ, а таксама нарэзаны дзягіль.

    Першыя стравы | Просмотров: 132 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак (240 г) і моркву (200 г), нарэзаныя саломкай, палову порцыі вычышчанага і нарэзанага брусочкамі рабарбара (100 г) патушыць з даданнем невялікай колькасці булёна ці вады.

    Першыя стравы | Просмотров: 137 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву, корань пятрушкі, бурак і рэпчатую цыбулю нарэзаць саломкай, скласці ў сатэйнік, дадаць алею, 0,5 шклянкі вады і тушыць на працягу 15-20 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваную паляндвіцу рыбы (аргентыны, зубана, луфара, макруруса, рыбы-капітана, трэскі) адварыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячы булён ці ваду пакласці рэзаную кавалачкамі бульбу і варыць да паўгатовасці, пасля чаго дадаць пасераваныя ў масле моркву, цыбулю і корань пятрушкі, кансерваваную фасоль.

    Першыя стравы | Просмотров: 144 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак нарэзаць саломкай, апырскаць воцатам, пасаліць, дадаць булён і тушыць, пакуль ён не стане мяккім.

    Першыя стравы | Просмотров: 136 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак нарэзаць саломкай, пасыпаць соллю, дадаць воцат, змяшаць, пакласці ў посуд, дадаць тлушч, сабраны з булёна, тамат-пюрэ, цукар, соль, воцат і тушыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 139 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячы булён пакласці здробненую зеляніну макрычніку - 100 г,

    Першыя стравы | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу ачысціць, нарэзаць саломкай і адварыць. Шчаўе і лебяду дробна парэзаць, пасераваць разам з нашаткаванай рэпчатай цыбуляй і морквай на алеі 2 хвіліны, закласці ў бульбяны адвар і пракіпяціць 1-2 хвіліны.

    Першыя стравы | Просмотров: 120 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Капусту дробна пасекчы. Траву дробна нарэзаць. Моркву і корань пятрушкі, калі ён свежы, а таксама цыбулю парэзаць і злёгку абсмажыць у алеі, бесперапынна памешваючы.

    Першыя стравы | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак, моркву, рэпчатую цыбулю нашаткаваць саломкай, дадаць раслінны алей, воцат, уліць трохі вады і тушыць пад зачыненым вечкам каля 5 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 156 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваную маладую крапіву варыць 1-3 хвіліны, адкінуць на сіта, парэзаць, макрыцу, шчаўе (ці рабарбар) дробна нашаткаваць.

    Першыя стравы | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Шчаўе перабраць, дбайна прамыць, дробна пасячы. Бульбу ачысціць, адварыць у падсоленай вадзе, дадаць шчаўе, пракіпяціць 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Прыпушчаную крапіву здрабніць у пюрэ, пакласці у кіпячы булён, давесці да кіпення, затым дадаць нарэзанае шчаўе, бульбу, нарэзаную кубікамі, рыс, пасераваныя карэнні і рэпчатую цыбулю, таматавае пюрэ.

    Першыя стравы | Просмотров: 147 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    На патэльні растапіць сметанкавае масла, прыпусціць на ім цыбулю-парэй і адразу ж апусціць у кіпячае малако разам з нарэзанай бульбай.

    Першыя стравы | Просмотров: 150 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Абсмажаную булку расцерці. Размяшаць яйкі з цёртым сырам. Пластамі выкласці ў супавую міску размятую булку і сумесь яйкаў з сырам, чаргуючы пласты не меней двух разоў, затым міску змясціць на вадзяную лазню.

    Першыя стравы | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяцім падсоленае малако з вадой, ўсыпаем цёртае цеста і варым 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    У падсоленую ваду, якая кіпіць, пакласці локшыну (гл. «Локшына курыная»), варыць яе да напаўгатоўнасці, затым адкінуць на друшляк, перакласці ў кіпячае малако і варыць да гатоўнасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 145 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Крухмал развесці вадой, дадаць яйка, соль, цукар, перамяшаць. Цеста павінна быць вадкім, як для блінцоў. Выпечы на патэльні тонкія бліны, нарэзаць іх саломкай, злёгку падсушыць, затым пакласці ў ваду, якая кіпіць, зварыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Прасеяную пшанічную муку падсмажыць на патэльні без масла да светла-карычневага колеру, дадаць трошкі вады, яйка, масла, соль, старанна перацерці.

    Першыя стравы | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Яйкі ўзбіць. Уліваць іх у малако, якое кіпіць, праз друшляк, увесь час памешваючы. Дадаць соль і цукар, падаць са сметанкавым маслам.

    Першыя стравы | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Шчаўе перабраць, старанна прамыць, пасячы. Малако з вадой уліць у рондаль, даць закіпець.

    Першыя стравы | Просмотров: 160 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Малако падагрэць, уліць, памешваючы ўзбітыя яйкі, павольна давесці да кіпення, пасля чаго ўсыпаць дробна сечаную цыбулю, дадаць сметанкавае масла, соль, перац і праварыць на працягу 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    1 л малака закіпяціць разам з ванілінам, дадаць жаўткі, расцёртыя з цукрам і разведзеныя вяршкамі, прагрэць да 70°, пакласці старанна прамытыя разынкі, соль.

    Першыя стравы | Просмотров: 139 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Хлеб нарэзаць кубікамі, падсушыць з маслам у духоўцы. Малако ўскіпяціць, перамяшаць з жаўткамі, заліць гэтай сумессю грэнкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 144 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    З тварагу, мукі, яйка і солі замясіць мяккае цеста, скачаць яго каўбаскай і парэзаць на кавалачкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Наліць у рондаль малако і ваду, закіпяціць. Пакласці нарэзаную кольцамі цыбулю, скрылькі бульбы.

    Першыя стравы | Просмотров: 135 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Рэпу і пастарнак вымыць, ачысціць, нашаткаваць і пасераваць разам з нашаткаванай цыбуляй 1 хвіліну.

    Першыя стравы | Просмотров: 131 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    У 2 л тлустага малака пакласці 8 жаўткоў, узбітых з цукрам. Паставіць на агонь і ўвесь час памешваць - хай маса награваецца, гусцее, але не кіпяціць, інакш жаўткі сварацца.

    Першыя стравы | Просмотров: 123 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Аскрэбаную і памытую моркву нашаткаваць, заліць халоднай вадой і прыпусціць на слабым агні.

    Першыя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Ускіпяціць шклянку малака, пакласці масла, усыпаць муку і, размешваючы, трымаць на невялікім агні 4-5 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 104 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Рэпу і бульбу нарэзаць брусочкамі даўжынёй 3-4 см, шырынёй каля 0.5 см. Цыбулю-парэй (белую частку) нашаткаваць. Гародніну ўсю разам злёгку пасераваць на тлушчы.

    Першыя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Вараную бульбу прапусціць праз мясарубку, дадаць муку, соль, жаўткі, усё добра перамяшаць.

    Першыя стравы | Просмотров: 96 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Нашаткаваныя капусту і моркву, зялёны гарошак, парэзаныя скрылькамі гарбуз і бульбу заліць халоднай вадой і варыць да напаўгатоўнасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Ускіпяціць малако з ванільным цукрам. Бялкі, дасыпаючы цукар, узбіць у пену.

    Першыя стравы | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Сырую бульбу працерці праз дробную тарку, адціснуць праз марлю, дадаць яйка.

    Першыя стравы | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаную долькамі бульбу пакласці ў гарачае малако і варыць 10 хвілін, дадаць кабачкі, нарэзаныя лустачкамі, соль і варыць пры слабым кіпенні да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 79 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Гарох адварыць у вадзе да мяккасці разам з крупой, дадаўшы яе некалькі пазней. Затым уліць малако, закіпяціць, пасаліць і дадаць масла.

    Першыя стравы | Просмотров: 104 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Капусту разабраць на суквецці і адварыць да мяккасці ў гароднінным булёне.

    Першыя стравы | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Малако змяшаць з вадой і давесці да кіпення, пакласці змельчаную на буйной тарцы моркву, соль, варыць да гатоўнасці морквы.

    Першыя стравы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі сварыць у малацэ да гатовасці, дадаць цукровы пясок і трускаўку, перамяшаць, вытрымаць 5 хвілін і падаваць да стала ў гарачым ці халодным выглядзе.

    Першыя стравы | Просмотров: 69 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.08.2014 | Комментарии (0)