Статыстыка |
Анлайн усяго: 2 Гасцей: 2 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037 Паказана матэрыялаў: 851-900 |
Старонкі: « 1 2 ... 16 17 18 19 20 21 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
1. Мяса парэзаць кубікамі і пасмажыць. Можна і адварыць, але лепшы варыянт - хуткаварка. Адкласці ў бок.
2. Грыбы раскрышыць рукамі, заліць трохі вадой і сварыць да гатовасці. |
Цыбулю-парэю ачысціць, дробна нарэзаць, пакласці ў кіпячую падсоленую ваду, давесці да мяккасці. Спасераваць муку з маслам. Пасіроўку развесці і дадаць да цыбулі. |
Сварыць булён з костак (каля 1,5 л). У булён пакласці дробна нарэзаныя цыбулю і салеру, вымыты рыс і варыць 30 хвілін. |
1. Нарэзаць мяса невялікімі кавалачкамі.
2. У вялікім рондалі, дзе будзе варыцца суп, абсмажыць кавалачкі мяса ў алеі з усіх бакоў, пакуль мяса не стане белым. |
Ў кіпячы касцяны булён кладзём пасераваную гародніну, дадаем пракіпячоны квас, які варыцца 5 хвілін і запраўляем смятанай ці сліўкамі. |
Пакінутую ад мяса костку паставіць варыць з дробна нарэзанымі морквай, пятрушкай і цыбуляй. Даць добра праварыцца. Уліць асобна ўскіпячоны і працэджаны борш, пасаліць і дадаць дробна насечаную зеляніну і разрэзаныя на кавалачкі памідоры, якія папярэдне трэба ачысціць ад насення. |
Ў кіпячы мясны ці курыны булён апусціць папярэдне звараную белую фасоль і сырую бульбу, нарэзаную долькамі. Праварыць 10-15 хвілін, затым дадаць спасераваныя з таматам моркву, пятрушку, салеру і цыбулю, нарэзаныя саломкай. |
Перабраную і прамытую фасоль на працягу 3-4 гадзін. вымачыць у халоднай вадзе. Затым ваду зліць, фасоль заліць дзесяццю шклянкамі халоднай вады і сварыць да мяккасці. |
Перабраную фасоль замочваюць у халоднай вадзе на працягу 3-4 гадзін. Пасля гэтага заліваюць булёнам ці халоднай вадой, дадаюць частку алею і на слабым агні пад вечкам разам з часткай цыбулі, нарэзанай долькамі, морквы і салеры, нарэзаных кубікамі, і салодкага перцу, нарэзанага кавалачкамі, вараць фасоль да мяккасці. |
Маладыя бабы, апускаюць у падсолены кіпень і вараць, пакуль яны не стануць мяккімі. Наразаюць і абсмажваюць у падсоленым масле пёры цыбулі і часныку, пасля чаго злучаюць іх з бабамі, дадаюць муку і чырвоны молаты перац, разведзеныя вадой. |
Бульбу, моркву і цыбулю нацерці на дробнай тарцы. У рондалі змяшаць масла з мукой і паставіць на агонь. Дадаць астатнія інгрэдыенты, паступова дадаючы ваду. Пасля закіпання дадаць нарэзаную зеляніну, спецыі і соль. |
Фасоль перабраць ,прамыць у некалькіх водах і заліць вадой на 5-6 гадзін. Мяса прамыць,нарэзаць на невялікія кавалачкі(40-60 г),заліць вадой і варыць на слабым агні 20 хвілін, выдаляючы пену. |
Калі капусны расол занадта кіслы - развесці вадой. Варыць разам з дробна насечанымі карэннямі і цыбуляй. |
У кіпячую ваду пакласці 1 моркву, 1 карэньчык пятрушкі і дробна нарэзаную цыбуліну. Дадаць нарэзаную кавалачкамі фасоль, дробна нарэзаную зялёную цыбулю, салодкі перац, зеляніну і нарэзаныя кавалачкамі і вычышчаныя ад насення памідоры. |
Падрыхтаваць прадукты. Фасоль перабраць, прамыць і заліць халоднай вадой на 8 гадзін. Затым ваду зліць, заліць чыстай вадой і варыць на слабым агні да паўгатовасці. Ўліць алей. |
Прамыць кукурузныя крупы і паставіць варыць. Дадаць усякай, дробна нарэзанай зеляніны і, калі ўсё сварыцца, уліць ўскіпеўшый асобна борш і пасаліць па густу |
Цялячы рубец добра прамыць, апусціць у халодную ваду, давесці да кіпення. Яшчэ раз прамыць, ізноў заліць халоднай вадой і давесці да кіпення. |
Качку можна ўзяць замарожаную. Заліць яе халоднай вадой, давясці да кіпення, варыць хвілін 45. Затым дадаць нарэзаную кубікамі бульбу, моркву і салеру. |
Апрацаваную тушку пеўня заліць халоднай вадой і сварыць да мяккасці, дадаўшы ў канцы варкі лаўровы ліст і духмяны перац. Затым пеўня выняць і выкарыстоўваць для падрыхтоўкі другіх страў, а булён працадзіць. |
Бараніну, ныркі, сэрца, лёгкае сварым і дробна нарэжам. Пры варцы ў булён дадамо соль, спецыі, тамат-пюрэ. |
Ў моцны булён з пеўня апускаюць нарэзаныя саломкай і абсмажаныя цыбулю, моркву, пятрушку, салеру, даюць пакіпець 5-7 хвілін, затым кладуць нарэзаную долькамі бульбу і вараць яшчэ 10-12 хвілін. |
У моцны булён з пеўня апусціць нарэзаныя саломкай і абсмажаныя цыбулю, моркву, пятрушку, салеру, даць пакіпець 5-7 хвілін, затым пакласці нарэзаную долькамі бульбу і варыць яшчэ 10-12 хвілін. |
Нарэзаць мяса і адварыць у падсоленай вадзе разам з дробна насечанай морквай і салерай. Асобна прыпусціць з маслам і невялікай колькасцю вады дробна нарэзаную цыбулю, змяшаны з мукой і таматавым пюрэ. |
Вытрыбушаную курыцу прамыць, нарэзаць маленькімі кавалачкамі, пасаліць і абсмажыць у патэльні з разагрэтым сметанкавым маслам. Затым перакласці яе ў вогнетрывалыя гліняныя збанкі, заліць халоднай вадой, паставіць у нагрэтую духоўку і варыць на працягу 40-60 хвілін да мяккасці мяса. |
Дробна нарэзаную цыбулю заліць кіпенем (1 літр), дадаць старанна прамытае і дробна нарэзанае лісце лебяды. |
Рыс старанна прамыць і адварыць у літры вады 15 хвілін. Лебяду ці мар перабраць, прамыць, дробна пасекчы, дадаць у рондаль з рысам і варыць пасля закіпання яшчэ 3-5 хвілін. |
У кіпячы моцны курыны булён закладваюць прамыты рыс і вараць да паўгатовасці. Пасля гэтага запраўляюць пасераванымі карэннямі, за 5 хвілін да канца варкі дадаюць борш ці цытрынавую кіслату. |
У кіпячую ваду пакласці моркву, карэньчык пятрушкі і дробна нарэзаную цыбулю. Калі закіпіць, пакласці разробленае кураня разам з лапкамі, галоўкай, пупком і пячонкай. |
Кукурузную муку адварваюць у вадзе, дадаўшы дробна нарэзаную зеляніну, да гатовасці. Затым ўліваюць ўскіпячоны асобна кіслы настой з пшанічнага вотруб'я і соляць па густу. |
Крапіву перабіраюць і прамываюць, заліваюць падсоленай вадой і вараць 15 хвілін, памешваючы драўлянай лыжкай. |
Крапіву перабіраюць і прамываюць, заліваюць падсоленай вадой і вараць 15 хвілін, памешваючы драўлянай лыжкай. |
Крапіву прамыць і варыць 15-20 хвілін у 1 шклянцы падсоленай вады, затым расцерці драўлянай лыжкай. Дадаць алей і пасераваную без тлушчу муку. |
Крапіву перабраць, прамыць, нарэзаць, заліць гарачай падсоленай вадой і варыць 15 хвілін, памешваючы драўлянай лыжкай. |
У кіпячую салёную ваду пакласці падрыхтаваную крапіву і варыць 15 хвілін, дадаць раслінны алей, падсушаную муку, варыць 5 хвілін. Пры падачы на стол пакласці цёртую брынзу. |
Лісце маладой крапівы перабраць, прамыць і апусціць у кіпячую падсоленую ваду (1,5 л), варыць на слабым агні. |
Сварыць гародніну і працадзіць адвар, пакласці ў яго кавалкі каўбасы, уліць расол і варыць 20 хвілін. |
Моркву, корань пятрушкі, рэпчатую цыбулю наразаюць дробнымі кубікамі і пасеруюць. Рыс адварваюць да паўгатовасці. |
Паставіць варыць дробна нарэзаныя моркву, пятрушку, цыбулю. Дадаць перабраны і прамыты рыс. |
З вычышчаных кабачкоў выняць мякаць, дробна яе пасячы і спасераваць разам з нарэзанай зялёнай цыбуляй, мукой, чырвоным молатым перцам. |
Паставіць варыць дробна нарэзаную цыбулю, цэлую моркву і цэлую пятрушку. Калі гародніна сварыцца, ўліць асобна ўскіпячоны борш і пакласці вычышчаныя ад скуркі і нарэзаныя невялікімі лустачкамі кабачкі. |
Курыцу разрабіць і пасекчы на 5 частак, прамыць і пакласці ў халодную ваду. Дадаць разрэзаныя напалову памідоры, вычышчаны ад зерняў салодкі перац, супавую гародніну (пятрушку, салеру, моркву, цыбулю рэпчатую), трохі солі. |
Для падрыхтоўкі чорбы з трыбухоў борш, які звычайна выкарыстоўваецца ў падрыхтоўцы чорбы, замяняецца капусным расолам. |
Варыць дробна нарэзаныя трыбухі, у тым ліку шыйку, крылцы, пупок, лапкі, дадаць дробна нашаткаваныя карэнні, цыбулю, моркву і рыс. |
Грыбы перабраць, ачысціць, прамыць, нарэзаць і сварыць у падсоленай вадзе. Спасераваць дробна нарэзаную цыбулю разам з маслам і мукой. |
Гэту чорбу можна прыгатаваць як са свежых, так і з сушоных грыбоў. Сварыць карэнні з кропам і цыбуляй. Перабраць грыбы, каб не трапіліся чарвівыя, разрэзаць на палоўкі ці яшчэ драбней і пакласці ў рондаль, у якім варыліся карэнні. |
Белую фасоль замачыць у халоднай вадзе і пакінуць на 5-8 гадзін. Свіную грудзінку нарэзаць кавалачкамі, абсмажыць, разам з фасоллю пакласці ў рондаль, заліць вадой і варыць да гатовасці прадуктаў. |
Мяса заліць 1,5 л халоднай вады, дадаць воцат і соль. Давесці да кіпення і варыць 2 гадзіны. |
Паставіць варыць цэлую моркву і дробна нарэзаную цыбулю. Калі вада закіпіць, пакласці вычышчаную і нарэзаную невялікімі лустачкамі бульбу, пасаліць, дадаць дробна сечаную зеляніну пятрушкі, кропу, зялёнай цыбулі. |
Бурак ачысціць, нарэзаць дробнай саломкай і варыць з адной цэлай морквай і дробна нарэзанай цыбулінай амаль да поўнай гатовасці. |
Падрыхтаваны бурак шаткуюць тонкай саломкай, кладуць у кіпячую ваду і вараць да паўгатовасці. Затым дадаюць нарэзаныя струкі фасолі, салодкага перцу, нарэзаныя цыбулю і моркву. |
|