Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Усяго матэрыялаў ў каталогу: 7783 Паказана матэрыялаў: 7701-7750 |
Старонкі: « 1 2 ... 153 154 155 156 » |
У місцы старанна перамяшаць фарш з бараніны і каўбасы, мякіш хлеба, замочаны ў вадзе і адціснуты, цыбулю, яйка, пятрушку, цёрты сыр, соль, перац. |
Свіную карэйку (з косткай) нарэзаць кавалкамі так, каб кожны апынуўся з костачкай, адбіць, костачку зачысціць. |
Мяса нарэзаць на парцыённыя кавалачкі, адбіць, пасаліць, паперчыць, нацерці |
Тклапі здрабніце і развядзіце ў 50-70 мл цёплай вады. Частку цыбулі (500 г) і часнык прапусціце праз мясасечку. Зялёны перац ачысціце ад насення і дробна пасечыце. |
Гэтыя інгрэдыенты як след перамяшаць, накрыць сурвэткай і пакінуць у супакоі на паўгадзіны. |
Прапусціць праз мясасечку варанае мяса, вяндліну і зеляніну пятрушкі, старанна перамяшаць з тварогавай масай, мякішам хлеба, яйкам, соллю і паніровачнымі сухарамі. |
Прапусціць гародніну 2 разы праз мясасечку, змяшаць з мясным фаршам, дадаць яйка, малако, спецыі, пасечаную зеляніну і добра вымесіць. |
Яйкі злёгку ўзбіць у місачцы з соллю і перцам. |
Вычышчаны часнык варыць у падсоленай вадзе 5 хвілін, затым выняць з рондаля. Маленькія лустачкі вяндліны абсмажыць з дробна нарэзанай цыбуляй у разагрэтым алеі на слабым агні. |
Мяса дробна нарэзаць, перасыпаць перцам і дробна нарэзанай цыбуляй, пасаліць па густу і пакінуць на 2-3 гадзіны, |
Цыбулю дробна пасекчы і злёгку абсмажыць на сметанкавым масле. Затым дадаць таматавую пасту, пасаліць, паперчыць, дадаць трохі мяснога булёна (можна дадаць таксама невялікую колькасць вады) і |
У місачцы ўзбіць відэльцам 1 яйка, дробку солі, дробку перцу, 1 сталовую лыжку халоднай вады. |
750 г бараніны прапусціць праз мясасечку, пасаліць. Дадаць чорны перац па густу, 2 нацёртыя на тарцы сырыя бульбіны, |
Цыбулю і хлеб дробна пасячэм (можна ў блендары, нават лепш), каб атрымаліся маленькія дробкі і размешваем з астатнімі прадуктамі. |
Свіную карэйку разрэжце па шырыні косткі на 8 катлет. Зачысціце костачкі, мякаць, зрэзаўшы пры неабходнасці лішні тлушч, злёгку адбіце. |
Падрыхтаваную бульбу наразаюць лустачкамі, кабачкі з выдаленымі семечкамі і скуркай, памідоры - долькамі, моркву, пятрушку і цыбулю рэпчатую - дробнымі кубікамі. |
З костак прыгатаваць булён і працадзіць. У кіпячы булён пакласці вычышчаную і нарэзаную долькамі бульбу, варыць 3-5 хвіліны, дадаць вычышчаныя і нарэзаныя долькамі кабачкі і варыць яшчэ 5-10 хвілін. |
З костак падрыхтоўваюць булён і працэджваюць. У кіпячы булён кладуць вычышчаную і нарэзаную долькамі бульбу, вараць 3-5 хвілін, дадаюць вычышчаныя і нарэзаныя долькамі кабачкі і вараць яшчэ 5-10 хвілін. |
Ў кіпячы булён пакласці нарэзаную долькамі бульбу, кіпяціць 5-10 хвілін, дадаць кабачкі, нарэзаныя долькамі, і варыць 10-15 хвілін, пасля чаго заправіць соллю, перцам і лаўровым лістом. |
Моркву, пятрушку і рэпчатую цыбулю чысцяць, наразаюць дробнымі кубікамі і пасеруюць на сметанкавым масле. |
Галовы, хвасты, косткі ад разабранай рыбы разам з нарэзанымі бульбай, цыбуляй, морквай і пятрушкай пакласці ў падсолены кіпень і варыць на слабьм агні 20-30 хвілін. |
Курыцу прамыць, вытрыбушыць і адлучыць мяса ад костак. З курыных трыбухоў, костак і шыйкі сварыць булён з даданнем лаўровага ліста і чорнага перцу і працадзіць яго. |
Бульбу ачысціць, нарэзаць невялікімі кавалачкамі, заліць халоднай вадой і паставіць на агонь. |
Акуні і яршы пачысціць, прамыць, зрэзаць мякаць. Костачкі заліць халоднай вадой, варыць 1 гадзіну, затым дадаць цыбулю, перац, лаўровы ліст, соль і варыць яшчэ паўгадзіны. |
Шчупака пачысціць, прамыць, выдаліць костачкі, мякаць нарэзаць невялікімі кавалачкамі і адварыць. |
З прасеянай кукурузнай мукі прыгатаваць вадкую масу. Павольна ўліць яе ў рондаль з кіпячым малаком, |
Курыныя трыбухі сварыць да гатовасці. Дадаць у булён проса, кубікі бульбы, спасераваныя карэнні, шпік і цыбулю, дагатаваць. |
З мукі, яйкаў, солі і вады замясіць крутое цеста. Нацерці яго на тарцы так, каб стыранка не зліпалася. |
Трыбухі адварыць, у кіпячы булён пакласці нарэзаную кубікамі бульбу, проса і варыць 15-20 хвілін. |
Свініну прамыць, заліць халоднай вадой і адварыць на слабым агні, дадаўшы моркву, цыбулю, пятрушку, салодкі перац, соль і часнык. |
Вараць грыбны булён. Вараныя грыбы шаткуюць, дадаюць дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю і пасеруюць. |
Цыбулю падрумяніць з маслам, дадаць кавалачак сала, муку. Загадзя адвараную бульбу перамяшаць з цыбуляй і салам. Дадаць чырвоны перац. |
Юшка - суп ці поліўка украінскай кухні. Першапачаткова 'юхой' звалі вадкую частку юхі, але з часам перайначаная назва |
Часнык і каляндру расцерці з соллю, перамяшаць з астатнімі кампанентамі, заліць таматавым сокам |
Ўсе кампаненты, акрамя смятаны, перамяшаць раўнамерна ў эмаляваным посудзе, заліць квасам і заправіць смятанай |
Ўсе кампаненты перамяшаць, заліць квасам. |
Рэдзьку ачысціць, нацерці на буйнай тарцы, змяшаць з квасам, дадаць сечаную цыбуліну, |
Рэдзьку адлучыць ад лісцяў, ачысціць, вымыць і нацерці на буйнай тарцы. Лісце і зялёную цыбулю дробна пасекчы асобна адзін ад аднаго. |
Прыгатаваць, як і цюру з хрэнам. |
Лісце парэчкі прамыць і дробна пасекчы, заліць кіпячай салёнай вадой, давесці да кіпення і астудзіць у адвары. |
Капусту дробна пасячыце. Цыбулю ачысціце і дробна нарэжце, хлеб натрыце на тарцы. |
Цюра - гэта вадкая халодная страва, прыгатаваная без дапамогі агню, спехам. Тое, што цюра простая ў параўнанні з астатнімі супамі, а таксама адсутнасць у цюрах мяса і тлушчаў стварыла ім "славу" стравы для беднякоў, а гэта, у сваю чаргу, прывяло да таго, што цюр стала чужацца рэстаранная кухня. |
Невялікі качан капусты, выдаліўшы храпку, дробна нашаткаваць палоскамі, у выглядзе марской капусты, і выкласці ў салатнік, |
Капусту і моркву нашаткаваць саломкай, агуркі нарэзаць тонкімі кружочкамі. |
Капусту трэба нашаткаваць, перацерці з соллю, дадаць здробнены кроп, |
Рэдзьку вымыць, ачысціць і нацерці на буйнай тарцы. |
Капусту нашаткаваць і перацерці з соллю да вылучэння соку. Бульбу адварыць у мундзіры і нарэзаць кубікамі. |
Капусту нашаткаваць, цыбулю парэзаць, кроп дробна пасекчы. Скласці ўсё ў адзін посуд і памяць рукамі. |
Капусту дробна нашаткаваць, свежыя вычышчаныя бурак, моркву і яблыкі нарэзаць саломкай, |
Свежую капусту дробна нашаткаваць, расцерці з соллю. Бульбу адварыць у мундзіры і |
|