Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы

    Усяго матэрыялаў ў каталогу: 7783
    Паказана матэрыялаў: 7601-7650
    Старонкі: « 1 2 ... 151 152 153 154 155 156 »

    Ў кіпячую ваду ўсыпаць здробненыя карані аеру, давесці да кіпення, зняць з агню і пакінуць на 1 суткі для настойвання.

    Напоі | Просмотров: 280 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Курагу адварыць, вадкасць зліць, астудзіць і піць на працягу дзвюх-трох дзён. Напой багаты мікраэлементамі і вітамінамі.

    Напоі | Просмотров: 211 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Адварыце шампіньёны 5 хвілін у кіпячай вадзе (цалкам). Не злівайце булён - ён яшчэ спатрэбіцца. Спасіруйце ў алеі дробна нарэзаную цыбулю і муку да залацістага колеру.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 303 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    З капялюшыкаў грыбоў акуратна зніміце скурку, прамыйце, парэжце на кавалачкі. Дробна парэжце рэпчатую цыбулю, абсмажце яе на масле, дадайце грыбы

    Грыбныя стравы | Просмотров: 291 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы вымыць, пакрышыць на кавалкі, абліць варам. Злажыць у рондаль, дадаць цыбулю, масла, троху вады і тушыць. Пасаліць, папярчыць, уліць смятану.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 322 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Мяса нарэзаць кавалачкамі, як для гуляшу. Грыбы здрабніць. Засыпаць мяса грыбамі, рэзкімі затаўкамі

    Грыбныя стравы | Просмотров: 290 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Сырую бульбу нарэзаць долькамі, пакласці ў гліняны посуд, засыпаць рэзкімі затаўкамі і грыбамі

    Грыбныя стравы | Просмотров: 289 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Вымачаныя сухія грыбы (50 г) прапусціць праз мясасечку, перамяшаць з песцікамі хвашчу (200 г), пасаліць, пакласці ў металічныя формачкі, паліць смятанай (40 г) і запекчы ў духоўцы.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 283 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Апрацаваныя і прамытыя грыбы пакласці ў разагрэты сланечнікавы алей, заправіць па густу соллю, цукрам, цытрынавым сокам і, даўшы 5 хвілін пакіпець

    Грыбныя стравы | Просмотров: 372 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Нашаткаваную цыбулю злёгку падсмажце ў масле. Затым пакладзіце вымытыя, запаніраваныя ў муце свежыя рыжыкі

    Грыбныя стравы | Просмотров: 276 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Старанна прагледзіце грыбы на прадмет прысутнасці ў іх чарвякоў. Добра прамыйце, нарэжце сярэднімі кавалачкамі і адварыце ў падсоленай вадзе

    Грыбныя стравы | Просмотров: 301 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Папярэдне замочаныя грыбы адварыць, нарэзаць саломкай. Пасераваную муку развесці невялікай колькасцю ахалоджанага грыбнога адвару

    Грыбныя стравы | Просмотров: 308 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Парэжце кавалачкамі мяса, моцна адбіце - каб атрымаліся тонкія мясныя лісты. Грыбы абсмажце з цыбуляй, дадайце смятаны, патушыце да густога стану.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 330 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Маслякі прамыйце, ачысціце, выражце пашкоджаныя месцы. Парэжце на зручныя кавалачкі, маленькія грыбочкі можна пакінуць цэлымі. Абсмажце грыбы на патэльні.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 329 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы тушаныя ў сліўках рыхтуюцца даволі доўга, але яно таго варта. Гэта найсмачны рэцэпт з грыбоў, тушаных у сліўках у духоўцы.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 287 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць да паўгатоўнасці баравікі. Здробненую цыбулю і нарэзаныя дробна карані пятрушкі падсмажыць у рондалі з раслінным алеем

    Грыбныя стравы | Просмотров: 276 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы ачысціць, абліць кіпенем, прамыць, нарэзаць, выкласці на патэльню. Калі з грыбоў выпарыцца амаль ўся вадкасць, пакласці масла

    Грыбныя стравы | Просмотров: 282 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Вараную бульбу пакрышыць на скрылікі і падсмажыць з цыбуляй на масле.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 344 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы ачысціць, старанна прамыць, абліць кіпенем, затым парэзаць, пасаліць, злёгку абсмажыць.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 263 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы дунькі перабярыце, добра прамыйце, вымачыце і толькі потым варыце ў горка-салёным расоле 30-40 хвілін.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 307 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя грыбы абліць кіпенем, нарэзаць брусочкамі, пакласці ў рондаль. Нарэзаць паўколамі цыбулю, падсмажыць на сметанкавым масле, змяшаць з вешанкай

    Грыбныя стравы | Просмотров: 325 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы парэзаць, тушыць у патэльні, дадаць цыбулю, заліць паловай колькасці смятаны.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 322 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Клубні фенхеля разрэзаць напалову і на працягу 5-6 хвілін бланшаваць у кіпячай вадзе з цытрынавым сокам. Затым адкінуць на друшляк і даць сцячы.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 312 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу наразаюць лустачкамі ці долькамі, абсмажваюць і складаюць у посуд для тушэння.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 321 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Адварыце ў падсоленай вадзе бульбу ў мундзіры. Ачысціце яе, нарэжце лустачкамі і абсмажце ў масле.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 310 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Перабраныя і прамытыя грыбы адварыць у падсоленай вадзе, затым дробна парэзаць, дадаць нашаткаваную цыбулю

    Грыбныя стравы | Просмотров: 289 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя грыбы (лепш масляк) ачысціць, старанна прамыць, апусціць на 2-3 хвіліны ў кіпень, зліць ваду.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 311 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Вымыць баранавую ножку, пасаліць і злёгку нацерці мукой. Растапіць сметанкавае масла ў вялікім рондалі для тушэння і абсмажыць мяса з усіх бакоў.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Нагрэць вялікую патэльню, у ёй растапіць алей і злёгку абсмажыць моркву, цыбулю і грыбы, нарэзаныя кубікамі

    Грыбныя стравы | Просмотров: 306 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы ачысціць, адлучыць капялюшыкі ад ножак, прамыць і адварыць. Цыбулю дробна нашаткаваць і злёгку абсмажыць на алеі, злучыць з грыбамі і смажыць 10-15 хвілін.

    Грыбныя стравы | Просмотров: 302 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Малочнакіслыя культуры пакладзіце на паверхню малака і дайце яму пастаяць каля 5 хвілін для згортвання. Карыстаючыся шумоўкай, рухамі зверху ўніз перамесціце культуры на дно, не ўзбоўтваючы малако. Накрыйце малако ручніком і вытрымайце 45 хвілін. Фарбавальнік развядзіце ў адлітым малацэ і ўліце ў рондаль з малаком.

    Малочныя стравы | Просмотров: 294 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Вялікі рондаль з малаком пастаўце на гарачую вадзяную лазню. Злёгку памешваючы, нагрэйце малако на сярэднім агні да 32 °С. Выключыце агонь.

    Малочныя стравы | Просмотров: 314 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Добра размяшаць тварог з малаком і кіпяціць гэту сумесь у эмаляваным рондалі на працягу 5 хвілін. Гарачую масу выкласці ў друшляк, пакрыты марляй.

    Малочныя стравы | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць свежае малако і падчас кіпення павольна ўліць халодны кісляк, збіваючы пену, пакуль сыроватка не адскочыць ад малака і не паднімецца ўгару (хвіліны праз тры).

    Малочныя стравы | Просмотров: 256 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Сычужную закваску развядзіце у 1/4 шклянкі (50 мл) халоднай вады і дадайце ў малако. Рухамі зверху ўніз перамесціце закваску на дно і добра перамяшайце сумесь. Накрыйце малако ручніком і вытрымайце пры пакаёвай тэмпературы каля 30 хвілін, пакуль тварог не ўшчыльніцца.

    Малочныя стравы | Просмотров: 327 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Тварог ўкладваем ў шырокі посуд і перасыпаем дробнай соллю з разліку 30-35 г на 1 кг масы. Змешваем і прапускаем 2-3 разы праз мясасечку.

    Малочныя стравы | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Развядзіце сычужную закваску 1 сталовай лыжкай (15 мл) халоднай вады. Дадайце закваску ў малако, тымі ж рухамі зверху ўніз, перамесціце яе на дно і добра перамяшайце сумесь. Накрыйце ручніком і вытрымайце пры пакаёвай тэмпературы каля 24 гадзін.

    Малочныя стравы | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Бяром тварог і зачыняем яго вечкам. Ён павінен пастаяць у такім выглядзе 3-4 дня. За гэты час ён пакрыецца цвіллю, якая ў далейшым надасць страве характэрны густ. Пасля гэтага прапускаем тварог праз мясасечку, дадаём да масы смятану, соль, кмен.

    Малочныя стравы | Просмотров: 359 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Кісляк выкарыстоўвайце толькі свежы, не больш за 3-6 гадзін з моманту яго атрымання (пры больш працяглым захоўванні ў ім развіваюцца шкодныя бактэрыі). У кубку змяшайце ваду, цытрынавы сок і соль.

    Малочныя стравы | Просмотров: 256 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Сычужную закваску развядзіце ў 1/4 шклянкі (50 мл) халоднай вады і дадайце ў малако. Рухамі зверху ўніз перамесціце закваску на дно і добра перамяшайце сумесь. Накрыйце малако ручніком і вытрымайце каля 30 хвілін, падтрымліваючы тэмпературу 33 °С.

    Малочныя стравы | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Варыцца , як манная каша , але даўжэй - 20-30 хвілін. Не забываем памешваць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 248 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Ў 2-літровы смажыльны неметалічны рондаль наліць ваду і пакласці соль. Рондаль павінен быць вялікі, бо каша значна павялічыцца ў аб'ёме.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Крупу заліць вадой і варыць на слабым агні да выварвання вады і поўнага загусцення кашы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 218 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Ў 2-х літровы гарачатрывалы рондаль наліць гарачую ваду і пакласці соль. Рондаль павінен быць вялікі, бо каша значна павялічыцца ў аб'ёме.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 186 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Крупу заліць вадой і варыць на слабым агні да выварвання вады і поўнага загусцення, затым у два прыёма даліць гарачым малаком і, працягваючы памешваць, варыць да загусцення, пасаліўшы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 225 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Дробна нашаткуйце мяса вострым нажом. Давядзіце падсоленую ваду да кіпення ў вялікім рондалі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 197 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Ў злёгку падсоленай вадзе разварыць "Геркулес" да глейкай кашы, здымаючы ўвесь час пену, якая з'яўляецца на паверхні, нават калі яшчэ не пачне кіпець.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 208 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Старанна размяшаць усе інгрэдыенты, акрамя сухафруктаў, у вялікай місцы. Роўна раскласці на вялікай патэльні.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 202 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Рэжым магутнасці - поўная магутнасць. Засыпаць аўсяныя шматкі ў посуд, дадаць трохі вады і грэць 8 хвілін, памешваючы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 196 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Апельсіны памыць. Адзін апарыць кіпенем і нацерці цэдру гэтага апельсіна на дробнай тарцы, выціснуць з яго сок. Ачысціць другі апельсін, падзяліць яго на долькі і адкласці.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 186 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)