Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Закускі

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 80
    Паказана матэрыялаў: 51-80
    Старонкі: « 1 2

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Бяруць салёны, звараны, вэнджаны язык і наразаюць тонкімі лустачкамі.

    Закускі | Просмотров: 151 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Ад цэлай свіной тушы бяруць падбрушша, галавізну і лёгкія, заліваюць вадой і ставяць на агонь гадзіны на паўтары. Потым кідаюць туды печань і яшчэ паўгадзіны гатуюць.

    Закускі | Просмотров: 132 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Па-рознаму называюць гэту старадаўнюю страву на Беларусі: кіндзюк, сальцісон, зэльц.

    Закускі | Просмотров: 128 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Пакрышанае дробна мяса і вантробы сырымі і пасоленамі паставіць на агонь.

    Закускі | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Сала соляць асобна ад іншай свініны.. На кожны фунт сала, з якога абрэзана ўсё мяса, даюць 2 лота пражанай солі.

    Закускі | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Сала пакласці ў салёную ваду (на 1 літар вады 100-120 грам солі) на 15 сутак. Потым выняць, спаласнуць у цёплай вадзе, пакінуць прасоxнуць. Потым намачыць у ялавічавай крыві, ці нашмараваць патаўсцей карамеллю. Вэндзіць да цёмнага, чорнага колеру.

    Закускі | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    На яго прыгатаванне выкарыстоўваюць зрэзы паверхневага сала з хрыбтовай і бакавой частак. Сала з брушной часткі лепш скарыстоўваць на прыгатаванне каўбас або на ператопку.

    Закускі | Просмотров: 130 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    У класічным рэцэпце выкарыстоўваецца слабасалёнае сала нашпігаванае часныком. Калі няма з часныком не бяда - таксама смачна, пальчыкі абліжаш

    Закускі | Просмотров: 143 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Свіное сала рэжам на кавалкі, памер якіх вы бачыце на фота, складваем ў рондаль, вытрымліваем 12 гадзін у халадзільніку пад вечкам.

    Закускі | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Горшае сала і тонкія кавалачкі лепшага перасыпаюць соллю ў дастатковай колькасці альбо загортваюць у плеўку са здору ці абалонку свінога страўніка, зашываюць і вешаюць у халаднаватым сухім месцы або складываюць у скрыні, перасыпаючы пражанай соллю, і шчыльна накрываюць.

    Закускі | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Пасля раздзелкі свіной тушы са спінной часткі або з бакоў здымаюць сала са скуркай (для пасола лепш выкарыстаць сала са спінной часткі, у якім амаль не бывае праслоек мяса).

    Закускі | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Такое сала можна прыгатаваць за 2-3 гадзіны.

    Закускі | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Сала нарэзаць невялікімі кавалкамі. Бяром вялікі посуд - таз ці рондаль, на дно насыпаем трохі спецый.

    Закускі | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Яго соляць ахалоджанным. На дно ачышчанага і прасушанага кубельца насыпаюць слой сухой солі да 0,5 см.

    Закускі | Просмотров: 139 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Сала астудзіць (лепш у маразільніку), нарэзаць тонкімі лустачкамі. Чарамшу нарэзаць кавалачкамі даўжынёй 6-8 см, кожны кавалак абгарнуць лустачкай сала. Падаваць з ржаным хлебам.

    Закускі | Просмотров: 116 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Купіць сала, свежае і разрэзаць на квадрацікі, але каб скурка засталася цэлая.

    Закускі | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    З кавалкаў салёнага сала здымаюць пласт солі і пасыпаюць здробненым чырвоным перцам (папрыка) (можна ў папрыку дадаць трохі вострага чырвонага перцу).

    Закускі | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Сала - высокакаларыйны прадукт, яно ўтрымоўвае каля 770 ккал на 100 грамаў. Таму ўжываць яго трэба вельмі асцярожна і ва ўмераных колькасцях.

    Закускі | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Паверхню вяндліны, бужаніны і языка трэба зачысціць нажом, зняць скуру, скарыначкі.

    Закускі | Просмотров: 130 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Свініну вымыць, нацерці соллю, абкласці гарошынамі перцу, дробна насечаным часныком, лаўровым лістом, пакласці ў посуд і накрыць вечкам.

    Закускі | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Кавалак свініны вымыць, пакласці (не разразаючы) на марлю ці льняную сурвэтку і акуратна завязаць. Змясціць скрутак у невялікі рондаль (каб па баках не заставалася шмат месца) і заліць халоднай вадой.

    Закускі | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Буйны кавалак свінога кумпяка ачысціць ад жыл і плёнак, прамыць, пасаліць і абсмажыць на добра разагрэтым смальцы ці сметанкавым масле; затым яго перакласці ў рондаль, дадаць нарэзаныя моркву, пятрушку, цыбулю, перац гарошкам, лаўровы ліст, сухую мяту, заліць півам і тушыць да гатовасці.

    Закускі | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Свіны кумпяк вымыць, абсушыць сурвэткай. Абрэзаць скуру, пакінуўшы тонкі пласт сала.

    Закускі | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Свініну (цэлы кавалак) абмыць у халоднай вадзе і не абсушваючы пакласці на бляху. Каб свініна не дакраналася бляхі, яе дно папярэдне выкласці бярозавымі лучынамі.

    Закускі | Просмотров: 153 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць, вымыць, нарэзаць кружочкамі. Корань салеры ачысціць, вымыць, буйна нарэзаць, апырскаць воцатам. Цыбулю нарэзаць кольцамі.

    Закускі | Просмотров: 199 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Часнык разрэжце на палоўкі. Мякаць свініны вышмаруйце маслам, пасаліце, паперчыце, зрабіце праколы ў некалькіх месцах.

    Закускі | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Свініну пакласці ў керамічны ці эмаляваны посуд, дадаць лаўровы ліст, чырвоны струкавы перац, гваздзічку, нарэзаную кольцамі рэпчатую цыбулю, заліць хлебным квасам і на двое сутак паставіць у халоднае месца.

    Закускі | Просмотров: 156 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Свіны кумпяк нашпігуйце тонкімі брусочкамі морквы, сала і часныку - раўнамерна з усіх бакоў і абатрыце соллю і свежазмеленым чорным перцам.

    Закускі | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    Мяса кавалкам абсмажыць з усіх бакоў да румянай скарыначкі ў невялікай колькасці тлушчу ці без яго (калі патэльня з тэфлонавым пакрыццём).

    Закускі | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    ЗАКУСКАМІ прынята зваць невялікія порцыі больш ці меньш вострых ці салёных страў, з якіх звычайна пачынаюць абед ці вячэру (радзей сняданак).

    Закускі | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.06.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-80