Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 381
    Паказана матэрыялаў: 351-381
    Старонкі: « 1 2 ... 6 7 8

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Баклажаны вымыйце і спячыце ў духоўцы, ачысціце лупіну. Вычышчаныя баклажаны складзіце ў слоікі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя цёмна-фіялетавыя шчыльныя баклажаны абмыць, даць сцячы вадзе і спячы на жалезным лісце ці патэльні з вечкам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 252 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя баклажаны парэзаць на кавалачкі ці кружочкі таўшчынёй да 1,5 см, на 10-15 хвілін пагрузіць у трохпрацэнтны раствор солі для выдалення гаркаты.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 225 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны сварыць да гатовасці, парэзаць кубікамі. Дадаць чырвоны перац і цыбулю, парэзаныя тоненькімі паўколамі, струкавы горкі перац, кроп, часнык.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 186 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны аднолькавай цыліндрычнай формы мыюць, выдаляюць пладаножкі, разразаюць на кружочкі таўшчынёй 15-20 мм. Кружкі змяшчаюць не больш чым на 5 хвілін у раствор солі 12%-най канцэнтрацыі (на 1 л вады 120 г солі), пасля чаго іх вымаюць, даюць расолу сцячы і абсмажваюць кружкі да раўнамернай залаціста-жоўтай афарбоўкі ў загартаваным алеі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны разрэзаць напалову, пасыпаць сольлю і паставіць на 4 гадзіны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    1 кг баклажанаў нарэзаць кубікамі, пасаліць, настаяць, сок зліць. Падсмажыць на сланечнікавым алею, скласці ў эмаляваны рондаль, дадаць цыбулю, часнык, горкі перац, салодкі перац, моркву, усё па-густу. Зеляніну дадаваць у гатовы прадукт.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя баклажаны сярэдняй велічыні мыюць, зразаюць пладаножку, надразаюць па даўжыні ў 3-4 месцах, пасыпаюць соллю і адстаўляюць на 2 гадзіны для выдалення гаркаты.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны мыюць, адварваюць да паўгатовасці, папярэдне насекшы іх відэльцам і зрабіўшы падоўжны разрэз на кожным. Затым баклажаны выкладваюць на стол, накрываюць іх дошкай, а зверху прэсам, каб сышлі гарката і вада.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 262 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны сварыць у кіпячай вадзе, не дапушчаючы моцнага размякчэння. Астудзіць у халоднай вадзе.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 241 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя маладыя баклажаны старанна мыюць, выдаляюць пладаножку з чашалісцікамі і прылеглай часткай плоду, робяць бакавы надрэз.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 252 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Мытыя цэлыя баклажаны печыце ў духоўцы да гатовасці, дастаньце, пачысціце і паскладайце ў слоікі (стэрыльныя) гарачымі. На кожны паўлітровы слоік дадайце 10 г солі і 1,5 ст. лыжкі 5% воцату (ці 1 - 9%).

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя маладыя баклажаны старанна мыюць, выдаляюць пладаножку з чашалісцікамі і прылеглай часткай плоду, робяць бакавы надрэз.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё гэта трэба закіпяціць. У кіпячы марынад пакладзіце порцыямі нарэзаныя кружочкамі баклажаны і варыце іх 4-6 хвілін. Калі кавалачкі ўжо гатовыя, то яны становяцца, як бы празрыстымі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Вымыць баклажаны, зрэзаць канцы, лыжкай выдаліць мякаць, пасаліць знутры, пакінуць на гадзіну, каб прапіталіся соллю, затым апусціць на 5 хвілін у кіпень, асцярожна адціснуць, даць астыць і нафаршаваць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя, цёмна-фіялетавыя, з недаразвітым насеннем, аднастайныя па велічыні і колеру баклажаны даўжынёй не больш за 8-10 см сартуюць, выдаляюць пладаножку і чашалісцікі з прылеглай часткай плоду, мыюць, затым бланшуюць 20-25 хвілін у 3%-вым солевым растворы да размякчэння.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 250 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны памыць і прарэзаць уздоўж (не наскрозь), недаразаючы да канцоў 2~3 см. Разрэзы павінны выглядаць як кішэні.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 258 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Для квашэння лепш браць познія гатункі баклажанаў. Плады мыюць у цёплай вадзе, вызваляюць ад пладаножак, бланшуюць 5 хвілін і астуджаюць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 182 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Дробныя спелыя баклажаны вымыць, абрэзаць пладаножкі і чашалісцікі, зрабіць падоўжаны надрэз і адварыць у салёнай вадзе (60 г солі на 1 л вады), затым выняць і пакласці пад гнёт. Часнык расцерці з соллю і начыніць баклажаны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 232 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Для засолкі бяруць цэлыя баклажаны, дробныя і сярэдніх памераў. Плады бланшуюць у кіпячым 5%-вым расоле (500 г солі на 12 л вады) на працягу 3...5 хвілін.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 199 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны вымыць, нарэзаць кружочкамі 0,5 см, пасаліць, праз 30 хвілін адціснуць сок і спаласнуць вадой.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя свежыя баклажаны з недаразвітым насеннем мыюць, выдаляюць пладаножкі з некаторай часткай плоду, здымаюць скурку вострым нержавеючым нажом.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 205 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны ачысціце і варыце 10-15 хвілін у падсоленай вадзе да паўгатовасці. Затым выньце з вады і астудзіце. Астыўшыя баклажаны нарэжце кружочкамі, пасыпце перцам і абсмажце на алеі да гатовасці.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 197 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Цэлыя баклажаны ачысціце і варыце 10-15 хвілін у падсоленай вадзе да паўгатовасці. Затым выміце з вады і астудзіце. Астыўшыя баклажаны нарэжце кружочкамі, пасыпце перцам і абсмажце да гатовасці.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 225 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Сумесь абсмажанай гародніны змяшчаюць у посуд і старанна змешваюць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 200 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя спелыя доўгія баклажаны мыюць, выдаляюць пладаножку і рэжуць на роўныя кружкі таўшчынёй 1,5-2 см. Укладваюць у тазік з салёнай вадой (1 ст. лыжка солі на 1 л. вады ).

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 205 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Сінія памыць, абрэзаць хвасты, разрэзаць уздоўж на 4 часці і кожную яшчэ на 2-3 кавалка ўпоперак. Закіпяціць у эмаляваным посудзе 4 літра вады з соллю, апусціць сінія і варыць 5 хвілін з моманту закіпання, затым адкінуць баклажаны на друшляк.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 216 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны нарэзаць кольцамі па 0,5 см таўшчынёй, паскладаць у вялікую пасудзіну, пасыпаючы кожны пласт соллю. Прыціснуць вялікім цяжарам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны нарэзаць кольцамі па 0,5 см таўшчынёй, паскладаць у вялікую пасудзіну, пасыпаючы кожны пласт соллю. Прыціснуць вялікім цяжарам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 225 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Плады баклажана памыць, выдаліць пладаножкі, зрабіць скразны надрэз па даўжыні, адступіўшы ад канцоў на 2-3 см, і варыць у салёнай вадзе (30 г солі на 1 л вады на працягу 30-40 хвілін).

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны нарэзаць кубікамі і кінуць у кіпячую ваду. Кіпяціць 3-4 хвіліны, затым адцадзіць і кінуць у кіпячы алей (сланечнікавы). Кіпяціць 2-3 хвіліны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-100 ... 251-300 301-350 351-381