Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 381 Паказана матэрыялаў: 351-381 |
Старонкі: « 1 2 ... 6 7 8 |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Баклажаны вымыйце і спячыце ў духоўцы, ачысціце лупіну. Вычышчаныя баклажаны складзіце ў слоікі. |
Спелыя цёмна-фіялетавыя шчыльныя баклажаны абмыць, даць сцячы вадзе і спячы на жалезным лісце ці патэльні з вечкам. |
Падрыхтаваныя баклажаны парэзаць на кавалачкі ці кружочкі таўшчынёй да 1,5 см, на 10-15 хвілін пагрузіць у трохпрацэнтны раствор солі для выдалення гаркаты. |
Баклажаны сварыць да гатовасці, парэзаць кубікамі. Дадаць чырвоны перац і цыбулю, парэзаныя тоненькімі паўколамі, струкавы горкі перац, кроп, часнык. |
Баклажаны аднолькавай цыліндрычнай формы мыюць, выдаляюць пладаножкі, разразаюць на кружочкі таўшчынёй 15-20 мм. Кружкі змяшчаюць не больш чым на 5 хвілін у раствор солі 12%-най канцэнтрацыі (на 1 л вады 120 г солі), пасля чаго іх вымаюць, даюць расолу сцячы і абсмажваюць кружкі да раўнамернай залаціста-жоўтай афарбоўкі ў загартаваным алеі. |
Баклажаны разрэзаць напалову, пасыпаць сольлю і паставіць на 4 гадзіны. |
1 кг баклажанаў нарэзаць кубікамі, пасаліць, настаяць, сок зліць. Падсмажыць на сланечнікавым алею, скласці ў эмаляваны рондаль, дадаць цыбулю, часнык, горкі перац, салодкі перац, моркву, усё па-густу. Зеляніну дадаваць у гатовы прадукт. |
Маладыя баклажаны сярэдняй велічыні мыюць, зразаюць пладаножку, надразаюць па даўжыні ў 3-4 месцах, пасыпаюць соллю і адстаўляюць на 2 гадзіны для выдалення гаркаты. |
Баклажаны мыюць, адварваюць да паўгатовасці, папярэдне насекшы іх відэльцам і зрабіўшы падоўжны разрэз на кожным. Затым баклажаны выкладваюць на стол, накрываюць іх дошкай, а зверху прэсам, каб сышлі гарката і вада. |
Баклажаны сварыць у кіпячай вадзе, не дапушчаючы моцнага размякчэння. Астудзіць у халоднай вадзе. |
Спелыя маладыя баклажаны старанна мыюць, выдаляюць пладаножку з чашалісцікамі і прылеглай часткай плоду, робяць бакавы надрэз. |
Мытыя цэлыя баклажаны печыце ў духоўцы да гатовасці, дастаньце, пачысціце і паскладайце ў слоікі (стэрыльныя) гарачымі. На кожны паўлітровы слоік дадайце 10 г солі і 1,5 ст. лыжкі 5% воцату (ці 1 - 9%). |
Спелыя маладыя баклажаны старанна мыюць, выдаляюць пладаножку з чашалісцікамі і прылеглай часткай плоду, робяць бакавы надрэз. |
Усё гэта трэба закіпяціць. У кіпячы марынад пакладзіце порцыямі нарэзаныя кружочкамі баклажаны і варыце іх 4-6 хвілін. Калі кавалачкі ўжо гатовыя, то яны становяцца, як бы празрыстымі. |
Вымыць баклажаны, зрэзаць канцы, лыжкай выдаліць мякаць, пасаліць знутры, пакінуць на гадзіну, каб прапіталіся соллю, затым апусціць на 5 хвілін у кіпень, асцярожна адціснуць, даць астыць і нафаршаваць. |
Свежыя, цёмна-фіялетавыя, з недаразвітым насеннем, аднастайныя па велічыні і колеру баклажаны даўжынёй не больш за 8-10 см сартуюць, выдаляюць пладаножку і чашалісцікі з прылеглай часткай плоду, мыюць, затым бланшуюць 20-25 хвілін у 3%-вым солевым растворы да размякчэння. |
Баклажаны памыць і прарэзаць уздоўж (не наскрозь), недаразаючы да канцоў 2~3 см. Разрэзы павінны выглядаць як кішэні. |
Для квашэння лепш браць познія гатункі баклажанаў. Плады мыюць у цёплай вадзе, вызваляюць ад пладаножак, бланшуюць 5 хвілін і астуджаюць. |
Дробныя спелыя баклажаны вымыць, абрэзаць пладаножкі і чашалісцікі, зрабіць падоўжаны надрэз і адварыць у салёнай вадзе (60 г солі на 1 л вады), затым выняць і пакласці пад гнёт. Часнык расцерці з соллю і начыніць баклажаны. |
Для засолкі бяруць цэлыя баклажаны, дробныя і сярэдніх памераў. Плады бланшуюць у кіпячым 5%-вым расоле (500 г солі на 12 л вады) на працягу 3...5 хвілін. |
Баклажаны вымыць, нарэзаць кружочкамі 0,5 см, пасаліць, праз 30 хвілін адціснуць сок і спаласнуць вадой. |
Маладыя свежыя баклажаны з недаразвітым насеннем мыюць, выдаляюць пладаножкі з некаторай часткай плоду, здымаюць скурку вострым нержавеючым нажом. |
Баклажаны ачысціце і варыце 10-15 хвілін у падсоленай вадзе да паўгатовасці. Затым выньце з вады і астудзіце. Астыўшыя баклажаны нарэжце кружочкамі, пасыпце перцам і абсмажце на алеі да гатовасці. |
Цэлыя баклажаны ачысціце і варыце 10-15 хвілін у падсоленай вадзе да паўгатовасці. Затым выміце з вады і астудзіце. Астыўшыя баклажаны нарэжце кружочкамі, пасыпце перцам і абсмажце да гатовасці. |
Сумесь абсмажанай гародніны змяшчаюць у посуд і старанна змешваюць. |
Маладыя спелыя доўгія баклажаны мыюць, выдаляюць пладаножку і рэжуць на роўныя кружкі таўшчынёй 1,5-2 см. Укладваюць у тазік з салёнай вадой (1 ст. лыжка солі на 1 л. вады ). |
Сінія памыць, абрэзаць хвасты, разрэзаць уздоўж на 4 часці і кожную яшчэ на 2-3 кавалка ўпоперак. Закіпяціць у эмаляваным посудзе 4 літра вады з соллю, апусціць сінія і варыць 5 хвілін з моманту закіпання, затым адкінуць баклажаны на друшляк. |
Баклажаны нарэзаць кольцамі па 0,5 см таўшчынёй, паскладаць у вялікую пасудзіну, пасыпаючы кожны пласт соллю. Прыціснуць вялікім цяжарам. |
Баклажаны нарэзаць кольцамі па 0,5 см таўшчынёй, паскладаць у вялікую пасудзіну, пасыпаючы кожны пласт соллю. Прыціснуць вялікім цяжарам. |
Плады баклажана памыць, выдаліць пладаножкі, зрабіць скразны надрэз па даўжыні, адступіўшы ад канцоў на 2-3 см, і варыць у салёнай вадзе (30 г солі на 1 л вады на працягу 30-40 хвілін). |
Баклажаны нарэзаць кубікамі і кінуць у кіпячую ваду. Кіпяціць 3-4 хвіліны, затым адцадзіць і кінуць у кіпячы алей (сланечнікавы). Кіпяціць 2-3 хвіліны. |
|