Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 381
    Паказана матэрыялаў: 301-350
    Старонкі: « 1 2 ... 5 6 7 8 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Агуркі вымыць, пагрузіць на 2-3 секунды ў кіпячую ваду, затым паскладаць у трохлітровы слоік.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 237 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраныя агуркі вымыць, абліць крутым кіпенем, а затым прамыць халоднай вадой. Кожны агурок загарнуць у вінаградны ліст і шчыльна паскладаць у трохлітровы слоік.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 274 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Раствор для залівання гэтых агуркоў можна прыгатаваць з яблыкаў-ападкаў і адбракаваных ці перарослых агуркоў. Яблыкі і агуркі перабраць, вымыць, адлучыць сок праз сокавыціскалку.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 272 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі памыць. Нарэзаць кружочкамі (прыблізна 3 -4 мм таўшчынёй). Скласці ў міску. Цыбулю ачысціць. Нарэзаць паўколамі тонка.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі ачысціць, разрэзаць уздоўж, лыжачкай выняць насенне, затым нарэзаць тонкімі долькамі таўшчынёй з палец. Яблыкі ачысціць, разрэзаць на 4 часці, выняць асяродак, нарэзаць долькамі таўшчынёй прыкладна 1 см. 0,5 л вады закіпяціць з воцатам і цукрам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Усё закіпяціць, астудзіць, дадаць адну траціну шклянкі воцату. У слоікі ўліць 1 ст. лыжку алею, паскладаць нарэзаныя долькамі агуркі, зверху пакласці 2 кружочка цыбулі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 274 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі памыць, абліць кіпенем і пагрузіць у халодную ваду. Раскласці шчыльна па слоіках, на дно паскладаць заправы. Рэзкую зеляніну варта выбіраць на свой густ.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 293 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя невялікіх памераў агуркі мыюць і замочваюць у халоднай вадзе на 2-3 гадзіны, затым прамываюць праточнай вадой і абразаюць з двух бакоў канцы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 289 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    У стэрыльны слоік пакласці агуркі і іншыя кампаненты, заліць, закатаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 293 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі вымыць, заліць кіпенем і даць ім астыць. Заліць агуркі халодным расолам, праз суткі давесці яго да кіпення, заліць у слоікі і закаркаваць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Перад сушкай бурак старанна вымыць, пасартаваць на дробны, сярэдні і буйны, потым праварыць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 368 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць бурак да гатовасці (лепш браць дробны цемна-пафарбаваны), парэзаць на долькі ці кружочкі, хораша паскладаць у слоік, а паміж шэрагамі - сліву.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 267 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Для кансерваваньня бярэцца малады сталовы бурак без бацвіньня, круглай формы, з цёмна-чырвонай мякацьцю. Непрыдатны бурак млявы, з механічнымі пашкоджаннямі ці пашкоджаны шкоднікамі і хваробамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 354 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць бурак, выдаліць рэшткі бацвіньня, абрэзаць верхнюю частку карняплодаў, выразаць пашкоджаныя месцы і пасартаваць па памеру, пасля гэтага прамыць, апусціць у кіпячую ваду і варыць 20-45 хвілін, у залежнасці ад памеру бурака.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 283 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць, прамыць і нарэзаць на кавалачкі бурак. Падрыхтаваць качан капусты - зачысціць, прамыць і разрэзаць на 4 часці.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 249 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак падрыхтаваць для марынавання, як у рэцэпце “Бурак марынаваны з капустай”, паскладаць у тару, перасыпаючы кменам, затым заліць халоднай вадой.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 275 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежы малады бурак старанна вымыць халоднай вадой, абрэзаць карані і лісце, бланшаваць у кіпячай вадзе 10-15 хвілін, ачысціць ад скуркі, прамыць у халоднай вадзе і нарэзаць кубікамі ці пласцінкамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 312 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак мыюць, сартуюць, бланшуюць да паўгатовасці, затым адлучаюць скурку і пашкоджаныя месцы, здрабняюць на кубікі ці лустачкі. Іх адразу ўкладваюць у слоікі і заліваюць марынадам, нагрэтым да кіпення.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 249 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак ачысціць ад бацвіньня, абрэзаць верхнюю частку галоўкі і пасартаваць па памеру, пасля гэтага прамыць, апусціць у кіпячую ваду і варыць 20-45 хвілін, у залежнасці ад памеру бурака.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 322 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў такім выглядзе бурак добры для баршча. Прычым выкарыстоўваюць не толькі сам бурак, але і расол.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 312 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць бурак да гатовасці (лепш браць дробны цемна-пафарбаваны), парэзаць на долькі ці кружочкі, хораша паскладаць у слоік, а паміж шэрагамі – парэзаныя яблыкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 338 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны прамыць, зрэзаць пладаножкі, разрэзаць уздоўж, можна ачысціць ад унутранай мякаці, кіпяціць 2-3 хвіліны ў 10-адсоткавым расоле (100 г солі на 1 л вады).

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 262 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Пладаножку ў баклажанаў зразаюць, выразаўшы ўздоўж, засыпаюць соллю і вытрымліваюць 3-4 гадзіны. Затым заліваюць 10%-вым расолам, даводзяць да кіпення і бланшуюць 2-3 хвіліны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 252 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны пасартаваць па велічыні, прамыць, абрэзаць хвосцікі і кіпяціць 20-30 хвілін. Зняўшы з агню, прамыць іх у вадзе і паскладаць на стол, адзін канец якога прыпадняць. Пакінуць пад гнётам на 10-12 гадзін.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Бярэм сінія і кідаем іх у кіпячую ваду і ваpым да паў-мяккасці, каб яны лёгка пpатыкаліся, але не pазлазіліся. Пасля вымаем сінія з вады і кладзём іх пад гнёт на нейкі час, каб выйшла гарката і яны астылі. У гэты час пакуль яны ляжаць пад гнётам чысцім шмат моpквы, часныку, мыем шмат пятpушкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 211 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Буйныя баклажаны мыем і наразаем кружочкамі. Апускаем на 10 хвілін у кіпячую ваду, у якую дадаем 1 г. л соды і 1 ст. л солі на 4 л вады.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 288 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць баклажаны, зялёны перац, струкавую фасоль, памідоры і таматавы сок. Прапорцыі любыя.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 264 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць баклажаны не вельмі тонкімі, сярэднімі пласцінкамі (уздоўж), зрабіць прарэз, прыкладна да сярэдзіны пласціны. Павесіць сушыцца ў сухім прахалодным месцы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 194 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Падабраць маладыя, сярэдняй велічыні баклажаны цёмна-фіялетавага колеру, з ледзь ўтварыўшымся насеннем, без унутраных пустэч.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 290 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны надразаюць уздоўж, чысцяць ад насення, засыпаюць соллю і вытрымліваюць 3-4 гадзіны. Заліваюць расолам, даводзяць да кіпення, праварваюць 2-3 хвіліны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 266 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    У баклажанаў зразаюць пладаножку, надразаюць уздоўж, чысцяць ад насення, засыпаюць соллю і вытрымліваюць 3-4 гадзіны. Заліваюць расолам, даводзяць да кіпення і вытрымліваюць 2-3 хвіліны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Моркву нарэзаць саломкай, дробна нарэзаць корань пастарнака і ўсё гэта злёгку абсмажыць. Дробна нарэзаць пятрушку і салеру, а цыбулю парэзаць кольцамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Абсмажваем баклажаны, нарэзаныя кружочкамі, асобна пасіруем ў алеі цыбулю, дадаем да яе дробна рэзаныя памідоры і тушым, пакуль усё не стане мяккім, у канцы дадаем часнык, таксама дробна сечаны, і хвілін праз 5 кладзем туды смажаныя баклажаны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 282 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Спячыце баклажаны ў духоўцы, ачысціце лупіну, "гатовыя" баклажаны складзіце ў падрыхтаваныя слоікі, на дне якіх некалькі долек часныку, лаўровы ліст, перац гарошкам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Для змякчэння перад засолкай баклажаны бланшаваць у кіпячым расоле на працягу 3-5 хвілін.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны вымыць і надрэзаць прыкладна на 2/3 даўжыні, шчыльна паскладаць у рондаль ці слоік. Перакласці баклажаны зелянінай кропу, эстрагону і кожны пласт пасыпаць соллю.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 298 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Добра спелыя але не пераспелыя баклажаны сярэдняга памеру вымыйце і надрэжце ўздоўж прыкладна на дзве траціны па даўжыні.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны вымыць, нарэзаць кружочкамі таўшчынёй 0,5 см, пасаліць, праз 30 хвілін адціснуць сок і спаласнуць вадой. Пасыпаць молатым перцам, запаніраваць у муце і абсмажыць на алеі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны адварыць у салёнай вадзе (на гэта сыдзе палова патрабаванай солі), пакуль не стануць мяккімі. Разрэзаць іх уздоўж і паскладаць пад прэс.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя свежыя баклажаны вытрымаць у падсоленай вадзе на працягу 1 гадзіны. Даць сцячы вадзе і нарэзаць іх на кавалачкі таўшчынёй 1-2 см, затым заліць сланечнікавым алеем так, каб кружочкі плавалі, і смажыць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 252 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя, свежыя, любога памеру і формы баклажаны нарэзаць на кавалачкі шырынёй 1,5-2 см, змясціць у раствор солі (10-20 г солі на 1 л вады).

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны вымыць, абрэзаць пладаножкі і чашалісцікі, зрабіць падоўжны надрэз, адступіўшы ад канцоў на 2-3 см. Адварыць 30-40 хвілін у салёнай вадзе (30 г солі на 1 л вады), затым выняць і пакласці пад гнёт.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Па густу нагадваюць грыбы. Каб запоўніць літровы слоік трэба адзін кілаграм не вельмі буйных і не старых баклажанаў, 5-10 зубчыкаў часныку і пучок пятрушкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 235 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Для засола ўзяць добра выспелыя, але не вельмі буйныя баклажаны. Пасля выдалення пладаножкі вымыць іх, разрэзаць на 3/4 іх даўжыні, але не з боку пладаножкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 264 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць маленькія баклажаны, прамыць у прахалоднай вадзе, адрэзаць пладаножкі і надрэзаць уздоўж наскрозь. Адварыць у салёнай вадзе (2 ст.л. солі на 1 л вады) да мяккасці.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны для засолкі павінны быць дробнымі, спелымі, шчыльнымі, цёмна-фіялетавага колеру. Адсартаваную сыравіну мыюць, даюць сцячы вадзе, адразаюць пладаножкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 257 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Усе заправы перамалоць, дадаць 0.5 л 3% воцату і 0.5 л кіпячонай вады, перамяшаць і пасаліць па густу.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 182 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Памідоры, горкі перац, ратунду і часнык прапусціць праз мясасечку. Дабавіць соль, воцат, цукар, алей і перамяшаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Дробныя цёмна-фіялетавыя баклажаны адсартаваць, памыць, выдаліць пладаножкі, зрабіць скразны надрэз уздоўж і варыць у салёнай вадзе.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 224 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

    Баклажаны вымыйце і спячыце ў духоўцы, ачысціце лупіну.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)