Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 381
    Паказана матэрыялаў: 201-250
    Старонкі: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Цыбулю парэзаць кольцамі, агуркі- кружкамі, моркву - дробнымі кубікамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 251 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць агуркі: папярок, напалову і ўздоўж на 4 часткі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 272 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Пакрышыць 7 кг агуркоў, 2 кг цыбулі і 1 кг морквы. Крышыць дробна.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі вымыць, заліць халоднай вадой і пакінуць на 30 хвілін, затым нарэзаць тонкімі кружочкамі. Цыбулю ачысціць, нарэзаць кольцамі ці паўколамі (залежыць ад велічыні цыбулі).

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 230 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць агуркі ў даўжыню на чатыры часткі. Моркву і папрыку - тонкімі палоскамі. Востры перчык - дробнымі кавалачкамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 213 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Ўсё нарэзаць буйнымі кавалкамі ў вялікі таз і перамяшаць. Салодкі перац нарэзаць вялікімі кавалкамі, пакласці ў кіпень і адразу выняць, моркву нарэзаць вялікімі кавалкамі і праварыць 5 хвілін

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі і цыбулю парэзаць кружочкамі прыкладна ў сантыметр таўшчынёй (ці ледзь танчэй). Рэзаную цыбулю разабраць на асобныя кольцы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Памідоры і агуркі бяром у суадносінах 5:1. Памідоры павінны быць дужымі і злёгку недаспелымі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 256 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Бяром сярэднія па памеру агуркі, адразаем ад іх "попкі" і рэжам кольцамі па паў-сантыметру ці сантыметру. Дадаем нарэзаную тонкай саломкай цыбулю і дробна наразаем часнык.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 217 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі павінны быць здаровымі, зялёнымі, свежазнятымі, дыяметрам 30...40 мм. Непрыдатнымі з'яўляюцца агуркі мяккія, жоўтыя, з вялікім насеннем, звяўшыя ці ялкавыя.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Уварыць памідорную масу, дадаць соль, цукар, алей. Даць закіпець, дадаць агуркі нашаткаваныя дробнымі кубікамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 276 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Нашаткаваць агуркі кружочкамі, прыкладна пару міліметраў таўшчынёй.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 265 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Да воцату дадаем вады да поўнай шклянкі, усё змешваем і даводзім да кіпення.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 256 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі вымыць са шчоткай у праточнай вадзе, накалоць палачкай і пакласці ў рондаль. 60 г солі перамяшаць з вадой, заліць агуркі, каб яны былі пакрыты, накрыць і пакінуць на 24 гадзіны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    У пpастэpылізаваныя 3- літровыя слоікі на дно паскладаць спецыі, затым маленькія агурочкі, заліць кіпенем і пакінуць на 30 хвілін.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 224 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    У падрыхтаваныя слоікі паскладаць спецыі па густу і прамытыя агуркі. У халодную ваду дадаць соль, добра перамяшаць, заліць агуркі і пакінуць на 3 дня.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Заправы кладуць на дно, а потым па-над. Заліць халоднай, некіпячонай, салёнай вадой, зачыніць вечкам і паставіць у склеп. На 1 л вады кладуць 1 ст. лыжку без верха солі

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 204 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Буйныя, але не пераспелыя агуркі старанна мыюць у халоднай вадзе, чысцяць ад скуркі і разразаюць напалову ўздоўж.

     

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 298 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Ва Ўкраіне і ў Малдавіі агуркі часта соляць з даданнем салодкага перцу, вельмі багатага вітамінамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 277 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі 1 хвіліну бланшаваць у кіпячай вадзе. Агуркі, часнык, кроп і лаўровы ліст паскладаць у стэрыльныя слоікі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 211 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    1) Агуркі замачыць у халоднай вадзе на суткі.

    2) На дно стэрылізаванага слоіка паскладаць: 4-5 лісцікаў парэчкі, 4-5 лісцікаў вішні, 1 лісцік хрэна, 4-5 долек вычышчанага часныку, 1 галінку кропу.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 251 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    На адну меру агуркоў варта ўзяць 1 1/2 ф. солі, якую развесці ў сырой халоднай вадзе ў колькасці, неабходнай, каб пакрыць агуркі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 259 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Мыем слоікі, мыем агуркі (памідоры), зразаем у агуркоў "попкі" з двух бакоў, закладваем у слоікі зеляніну, часнык, перац горкі, і шчыльна ўкладваем агуркі (памідоры),

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 389 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі трэба памыць і замачыць у халоднай вадзе на 6 гадзін. Перабярыце агуркі па памеру. У адну ёмістасць закочвайце агуркі аднаго памеру.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі замачыць, старанна вымыць і нарэзаць кружочкамі таўшчынёй 4-5 мм. Цыбулю ачысціць і нарэзаць кольцамі таўшчынёй 2-3 мм.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі вымыць, пакласці ў салёную ваду і паставіць у халоднае месца. Цыбулю пачысціць. Саскрэбці хрэн, вымыць і разрэзаць кружочкамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 261 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Дробныя агуркі даўжынёй ад 3 да 5 см завуцца карнішонамі. У 1 кг іх можа быць ад 35 да 100 штук. Выкарыстоўваюць іх у марынаваным выглядзе.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 283 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць марынад, дадаўшы ў апошнюю чаргу воцат. Агуркі вымыць, пакласці ў марынад і праварыць пад вечкам 5-7 хвілін, памешваючы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі вымыць і заліць вадой, калі ёсць магчымасць, то гадзін на 8, за гэты час ваду пару разоў змяніць, а няма магчымасці, то хоць-бы гадзіны на дзве.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі старанна прамываюць і замочваюць у халоднай вадзе на працягу 6 гадзін. Ваду трэба змяняць не меней двух разоў. Рыхтуюць рэзкую зеляніну, чысцяць галоўкі часныку.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 231 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Для кансервавання падыходзяць толькі што сабраныя агуркі. Агуркі даўжынёй больш 11 см разразаюць на лустачкі таўшчынёй 2-3 см. У слоік кладуць агуркі аднаго памеру і гатунку.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 257 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Рэзкія затаўкі кладуць на дно слоіка і зверху. Усяго разам іх павінна быць 30-35 г. Агуркі да кансервавання рыхтуюць як звычайна. Кладка агуркоў павінна быць шчыльнай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 277 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Старанна вымытыя агуркі і рэзкія затаўкі (часнык, хрэн, кроп, эстрагон, ліст чорнай парэчкі і г. д. - па густу) і пакласці ў стэрылізаваныя слоікі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі добра вымыць, кончыкі зрэзаць, скласці ў посуд, заліць 1,5 л салёнай вады і трымаць 24 гадзіны, накрыўшы вечкам. Затым 5 хвілін патрымаць у свежай халоднай вадзе, ваду зліць, а агуркі скласці ў стэрыльныя слоікі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Выліць воцат у ррондаль, дадаць цукар, соль - закіпяціць. У кіпячы расол пакласці: агуркі, ліст парэчкі, перац балгарскі, моркву, часнык.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 208 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамытыя агуркі ачысціць ад скуркі, парэзаць уздоўж лустачкамі. Цыбулю парэзаць кольцамі, салодкі перац парэзаць палоскамі, хрэн - кавалачкамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 258 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі апрацаваць як звычайна (памыць, хвосцікі абрэзаць і г.д). Падрыхтаваць кроп, часнык, ліст парэчкі чорнай, ліст хрэна, ліст вішні. Бяром ёмістасць 1,5 літра. Толькі не металічную.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 257 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя зялёныя агуркі (не перарослыя) старанна вымыць, абліць кіпенем і адразу ж акунуць у вельмі халодную ваду. Замочваць 2-3 гадзіны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамытыя агуркі чысцяць, разразаюць на прыгожыя доўгія кавалачкі, асяродак выскрабаюць гарбатнай лыжкай, долькі ўкладваюць у керамічную ці парцалянавую міску і заліваюць гарачым воцатным растворам з рэзкімі затаўкамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 259 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі памыць і нарэзаць тоненькімі брускамі. Пасаліць і адставіць у бок.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 250 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    У халоднай вадзе вымыць агуркі і заправы (кроп, пярынкі ці зубкі часныку, лісце хрэна і чорнай парэчкі), а таксама кавалачкі чырвонага перцу. Падрыхтаваць старанна слоікі. На дно слоіка пакласці кроп, часнык, ліст хрэна.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 252 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Адбіраюць самыя дробныя агуркі, аж да завязі; добра саліць агуркі апошніх збораў, яны бываюць шчыльныя і пругкія. Выбіраюць спелы шчыльны гарбуз, лепш круглы, каб яго можна было паставіць на стол.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 232 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Для засолу трэба браць агуркі позніх збораў. Найлепшая сыравіна для салення - агуркі даўжынёй 8-15 см, гэта значыць зялепухі з невялікімі насеннымі камерамі і недаразвітым насеннем.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамытыя агуркі, падабраныя па памеру, паскладайце ў слоік разам з рэзкімі затаўкамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 281 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі ўкладваюць у бочку і заліваюць расолам (2-3 кг солі на 10 л вады). Зеляні рэзкіх раслін, хрэна, часныку і перцу не кладуць. Перад ужываннем у ежу агуркі вымочваюць у некалькіх водах.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 200 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Паскладаць уперамешку ў 3-х літровы слоік: цыбулю, часнык, кабачкі, агуркі, памідоры, балгарскі перац, моркву, галінку, парасонік кропу, лісце парэчкі, вішні.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 211 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі вымыць, даць сцячы вадзе і насекчы іх кругом відэльцам. Агуркі пакласці ў рондаль, крута пасаліць і пакінуць на 24 гадзіны ў халодным месцы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 208 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі вымыць, даць сцячы вадзе і насекчы іх кругом відэльцам. Агуркі пакласці ў рондаль, крута пасаліць і пакінуць на 24 гадзіны ў халодным месцы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі вымыць, пакласці ў ваду з соллю і паставіць на 24 гадзіны ў халоднае месца. Затым іх старанна памыць са шчоткай і спаласнуць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 239 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі вымыць, пакласці ў рондаль, заліць салёнай вадой і паставіць на 12-24 гадзіны ў халоднае месца. Агуркі памыць шчоткай, спаласнуць, даць сцячы вадзе, выразаць дрэнныя месцы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)