Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 381
    Паказана матэрыялаў: 101-150
    Старонкі: « 1 2 3 4 5 ... 7 8 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Націраем на буйнай тарцы моркву (а лепш купіць для гэтага адмысловую тарку, каб морква выходзіла доўгімі прастакутнымі саломінкамі).

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 127 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежую моркву націраем на адмысловай тарцы, або наразаем тонкай саломкай пры дапамозе нажа. Падрыхтаваную моркву кладзём у эмаляваны ці шкляны посуд.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежасабраную моркву старанна вымыць, скласці яе ў рондаль, абрэзаўшы галоўкі, дадаць прамытую зеляніну кропу, лаўровы ліст і горкі перац.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Карняплоды дыяметрам 2-3 см бяруць цалкам, буйнейшыя наразаюць. Падрыхтаваную моркву бланшуюць 2-3 хвіліны у гарачай 90 град. вадзе і адразу ж астуджаюць у халоднай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Для кансервавання адбіраюць далікатную, маладую памяранцава-чырвонага колеру моркву з невялікім асяродкам жоўтага колеру даўжынёй да 10 см.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя карняплоды вымыць, ачысціць, апусціць у кіпячую падсоленую ваду на 2-5 хвілін.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць ад скуркі, 3-5 хвілін бланшуюць у кіпячай вадзе.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежасабраную моркву, вымыць, разрэзаць на кубікі і змяшаць з дробна нарэзаным часныком.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Вымытую, вычышчаную моркву нарэзаць кружочкамі таўшчынёй 8-10 см, бланшаваць 3-4 хвіліны у кіпячай вадзе.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя далікатныя карняплоды старанна мыюць (з дапамогай шчотак), адразаюць рэшткі бацвіньня і зялёныя часткі, чысцяць ад скуркі, выразаюць пашкоджаныя месцы і бланшуюць у кіпячай падсоленай вадзе 2-5 хвілін (у залежнасці ад таўшчыні карняплода).

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву пачысціць, выдаляючы пры гэтым зялёныя часткі галовак, затым апусціць на некалькі хвілін у кіпячую ваду.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць здаровыя, роўныя, сакавітыя карняплоды з дыяметрам верхняй часткі не больш за 4 см.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву старанна ачысціць, добра прамыць, нашаткаваць, перамяшаць з цукрам і сольлю.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 71 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю парэзаць паўкольцамі і ледзь-ледзь падсмажыць на нішчымным алею. Моркву парэзаць кубікамі ( на тарцы не падыходзіць ) і ледзь - ледзь прыпусціць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць моркву кавалкамі, бланшаваць у кіпячай вадзе 3-5 хвілін, астудзіць, зняць скурку раскласці па слоіках.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваную моркву разрэзаць на кружочкі таўшчынёй 2-3 см і бланшаваць у кіпячай салёнай вадзе (на 1 л вады - 20 г солі) на працягу 5 хвілін, затым пакласці ў падрыхтаваныя слоікі і заліць заліваньнем.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Для кансерваваньня прыдатна маладая свежая морква. У яе адразаюць бацвіньне, карані, старанна сартуюць, выдаляючы пашкоджаныя часткі, мыюць, даюць сцячы вадзе, наразаюць кружочкамі і бланшуюць у кіпячай вадзе на працягу 5 хвілін, дадаўшы на кожны літр вады 20 г солі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Папая з яблыкамі і вінаградным сокам".

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 104 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць, нарэзаць кольцамі. Яблыкі кіслых гатункаў разрэзаць на долькі, выдаліць асяродак. Моркву і яблыкі, чаргуючы, паскладаць у слоікі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць, нарэзаць кольцамі. Дробную цыбулю ачысціць. Паскладаць усё пластамі ў слоік.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 144 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву і фенхель ачысціць, парэзаць на кружочкі і 8-10 хвілін варыць у салёнай вадзе. Шумоўкай выняць з вады і пакласці ў слоікі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву і карані пятрушкі вымыць, ачысціць, прыгожа нарэзаць кольцамі і бланшаваць 30 секунд.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць і нацерці кружочкамі. Яблыкі ачысціць, выняць насенныя гнёзды і парэзаць на кавалачкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву нашаткаваць, крута пасаліць і даць настаяцца хвілін 10, затым прамыць і пакласці ў эмаляваны посуд, паперчыць, дадаць воцату 2, у крайнім выпадку 3, ст. лыжкі, раздушыць часнык, рэпчатую цыбулю дробна нарэзаць і пасмажыць на алеі да залацістага колеру і дадаць у моркву.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць, нарэзаць на кавалачкі і адварыць, затым працерці праз сіта, выкласці ў эмаляваны рондаль, дадаць сок абляпіхі і цукар, давесці да кіпення, пракіпяціць на працягу 5 хвілін.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву пачысціць і нацерці на буйнай тарцы. Моркву пасаліць, апырскаць воцатам, перамяшаць і даць пастаяць хвілін 30-40.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 96 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтоўка карняплодаў рыхтуецца як звычайна. Вычышчаную моркву націраюць на буйнай тарцы і абсмажваюць у алеі да гатовасці.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць моркву аднолькавага памеру, прастакутнай формы з круглымі канцамі. Ачысціць, бланшаваць у кіпячай падсоленай вадзе 2-3 хвіліны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Агрэст перабраць, прамыць, адварыць у невялікай колькасці вады, працерці.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамыць і пачысціць моркву. Прамыць цытрыны. Прапусціць моркву і цытрыны (з лупінай і костачкамі) праз мясасечку.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Карняплоды сярэдняй велічыні адварыць да паўгатовасці 20-30 хвілін. На 3-5 кг морквы вазьміце 1 ст. лыжку цукру, 1 г. лыжку солі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць, разрэзаць на 4 часткі па даўжыні. Пёры лука ачысціць, разрэзаць на 4 часткі. Часнык і лаўровы ліст падагрэць у сланечнікавым алеі да з'яўлення водару.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 140 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць, вымыць і парэзаць на тоненькія кружочкі. Ваду, воцат, цукар, рэзкія затаўкі і цытрынавую цэдру закіпяціць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву вымыць і ачысціць. Яблыкі вымыць, выдаліць асяродак і разрэзаць на 4 часткі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Кісла-салодкі бурак".

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваць слоікі. Моркву ачысціць, вымыць. Нажом па даўжыні выразаць канаўкі. Шампіньёны ачысціць, абсушыць і ў цытрынавы сок пакласці.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць і пацерці на буйнай тарцы. З цытрыны зняць тоненька, без белага ўнутранага пласта, цэдру.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 121 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Для засолкі адбіраюць карняплоды сталовых гатункаў з добра развітай каровай часткай памяранцавага колеру і невялікім асяродкам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Адбіраюць маладыя карняплоды сталовых гатункаў (Вітамінавая 6, Нанцкая 4, Ласінавастроўская 13) з чырвона-памяранцавай афарбоўкай і невялікім асяродкам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамыць моркву, адварыць. Вараную моркву працерці праз сіта. У маркоўнае пюрэ дадаць масла.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Вымытую моркву пачысціць, нацерці ці парэзаць на кавалачкі, дадаць трохі вады, каб не папрыгарала, і паставіць на павольны агонь.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    1/2 кг цёртай на дробнай тарцы морквы перасыпаць такой жа колькасцю цукру і варыць на павольным агні да утварэньня кашыцы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву трэба пачысціць і вымыць. Затым нарэзаць кружкамі ці долькамі, скласці ў рондаль. Заліць халоднай вадой, паставіць на агонь.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Для цукатаў адбіраюць маладую моркву. Моркву старанна прамыць, ачысціць, разрэзаць кавалачкамі і бланшаваць 8-10 хвілін, пасля чаго адразу астуджаюць у халоднай вадзе.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Для цукатаў адбіраюць свежую зеленаватую моркву яркай памяранцавай афарбоўкі. Яе старанна мыюць, чысцяць ад лупіны, спаласківаюць праточнай вадой і рэжуць кавалачкамі ці кружкамі таўшчынёй 15-20 мм.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 96 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву для джэма падрыхтоўваюць гэтак жа, як і для варкі варэння. Пасля мыйкі, бланшоўкі і абчысткі, карняплоды наразаюць на кавалачкі, якія вараць у невялікай колькасці вады да размякчэння.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць маладыя карняплоды сталовых гатункаў з маленькім асяродкам, старанна вымыць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Узяць буйную, салодкую, жоўтую (але не чырвоную) моркву, вымыць, добра ачысціць, затым разрэзаць уздоўж і выразаць асяродак, пакінутую моркву нарэзаць даўгаватымі кавалачкамі, накшталт макарон, скласці ў таз, заліць вадой і варыць, пакуль не стане мяккай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 116 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Для варэння ўзяць моркву з далікатнай тканінай, яркай памяранцавай афарбоўкі і без грубага асяродку.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)

    Для варэньня выкарыстоўваюць лепшыя гатункі морквы - нанцкую, карацель.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 127 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2014 | Комментарии (0)