Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 381 Паказана матэрыялаў: 101-150 |
Старонкі: « 1 2 3 4 5 ... 7 8 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Націраем на буйнай тарцы моркву (а лепш купіць для гэтага адмысловую тарку, каб морква выходзіла доўгімі прастакутнымі саломінкамі). |
Свежую моркву націраем на адмысловай тарцы, або наразаем тонкай саломкай пры дапамозе нажа. Падрыхтаваную моркву кладзём у эмаляваны ці шкляны посуд. |
Свежасабраную моркву старанна вымыць, скласці яе ў рондаль, абрэзаўшы галоўкі, дадаць прамытую зеляніну кропу, лаўровы ліст і горкі перац. |
Карняплоды дыяметрам 2-3 см бяруць цалкам, буйнейшыя наразаюць. Падрыхтаваную моркву бланшуюць 2-3 хвіліны у гарачай 90 град. вадзе і адразу ж астуджаюць у халоднай. |
Для кансервавання адбіраюць далікатную, маладую памяранцава-чырвонага колеру моркву з невялікім асяродкам жоўтага колеру даўжынёй да 10 см. |
Маладыя карняплоды вымыць, ачысціць, апусціць у кіпячую падсоленую ваду на 2-5 хвілін. |
Моркву ачысціць ад скуркі, 3-5 хвілін бланшуюць у кіпячай вадзе. |
Свежасабраную моркву, вымыць, разрэзаць на кубікі і змяшаць з дробна нарэзаным часныком. |
Вымытую, вычышчаную моркву нарэзаць кружочкамі таўшчынёй 8-10 см, бланшаваць 3-4 хвіліны у кіпячай вадзе. |
Маладыя далікатныя карняплоды старанна мыюць (з дапамогай шчотак), адразаюць рэшткі бацвіньня і зялёныя часткі, чысцяць ад скуркі, выразаюць пашкоджаныя месцы і бланшуюць у кіпячай падсоленай вадзе 2-5 хвілін (у залежнасці ад таўшчыні карняплода). |
Моркву пачысціць, выдаляючы пры гэтым зялёныя часткі галовак, затым апусціць на некалькі хвілін у кіпячую ваду. |
Адабраць здаровыя, роўныя, сакавітыя карняплоды з дыяметрам верхняй часткі не больш за 4 см. |
Моркву старанна ачысціць, добра прамыць, нашаткаваць, перамяшаць з цукрам і сольлю. |
Цыбулю парэзаць паўкольцамі і ледзь-ледзь падсмажыць на нішчымным алею. Моркву парэзаць кубікамі ( на тарцы не падыходзіць ) і ледзь - ледзь прыпусціць. |
Нарэзаць моркву кавалкамі, бланшаваць у кіпячай вадзе 3-5 хвілін, астудзіць, зняць скурку раскласці па слоіках. |
Падрыхтаваную моркву разрэзаць на кружочкі таўшчынёй 2-3 см і бланшаваць у кіпячай салёнай вадзе (на 1 л вады - 20 г солі) на працягу 5 хвілін, затым пакласці ў падрыхтаваныя слоікі і заліць заліваньнем. |
Для кансерваваньня прыдатна маладая свежая морква. У яе адразаюць бацвіньне, карані, старанна сартуюць, выдаляючы пашкоджаныя часткі, мыюць, даюць сцячы вадзе, наразаюць кружочкамі і бланшуюць у кіпячай вадзе на працягу 5 хвілін, дадаўшы на кожны літр вады 20 г солі. |
Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Папая з яблыкамі і вінаградным сокам". |
Моркву ачысціць, нарэзаць кольцамі. Яблыкі кіслых гатункаў разрэзаць на долькі, выдаліць асяродак. Моркву і яблыкі, чаргуючы, паскладаць у слоікі. |
Моркву ачысціць, нарэзаць кольцамі. Дробную цыбулю ачысціць. Паскладаць усё пластамі ў слоік. |
Моркву і фенхель ачысціць, парэзаць на кружочкі і 8-10 хвілін варыць у салёнай вадзе. Шумоўкай выняць з вады і пакласці ў слоікі. |
Моркву і карані пятрушкі вымыць, ачысціць, прыгожа нарэзаць кольцамі і бланшаваць 30 секунд. |
Моркву ачысціць і нацерці кружочкамі. Яблыкі ачысціць, выняць насенныя гнёзды і парэзаць на кавалачкі. |
Моркву нашаткаваць, крута пасаліць і даць настаяцца хвілін 10, затым прамыць і пакласці ў эмаляваны посуд, паперчыць, дадаць воцату 2, у крайнім выпадку 3, ст. лыжкі, раздушыць часнык, рэпчатую цыбулю дробна нарэзаць і пасмажыць на алеі да залацістага колеру і дадаць у моркву. |
Моркву ачысціць, нарэзаць на кавалачкі і адварыць, затым працерці праз сіта, выкласці ў эмаляваны рондаль, дадаць сок абляпіхі і цукар, давесці да кіпення, пракіпяціць на працягу 5 хвілін. |
Моркву пачысціць і нацерці на буйнай тарцы. Моркву пасаліць, апырскаць воцатам, перамяшаць і даць пастаяць хвілін 30-40. |
Падрыхтоўка карняплодаў рыхтуецца як звычайна. Вычышчаную моркву націраюць на буйнай тарцы і абсмажваюць у алеі да гатовасці. |
Адабраць моркву аднолькавага памеру, прастакутнай формы з круглымі канцамі. Ачысціць, бланшаваць у кіпячай падсоленай вадзе 2-3 хвіліны. |
Агрэст перабраць, прамыць, адварыць у невялікай колькасці вады, працерці. |
Прамыць і пачысціць моркву. Прамыць цытрыны. Прапусціць моркву і цытрыны (з лупінай і костачкамі) праз мясасечку. |
Карняплоды сярэдняй велічыні адварыць да паўгатовасці 20-30 хвілін. На 3-5 кг морквы вазьміце 1 ст. лыжку цукру, 1 г. лыжку солі. |
Моркву ачысціць, разрэзаць на 4 часткі па даўжыні. Пёры лука ачысціць, разрэзаць на 4 часткі. Часнык і лаўровы ліст падагрэць у сланечнікавым алеі да з'яўлення водару. |
Моркву ачысціць, вымыць і парэзаць на тоненькія кружочкі. Ваду, воцат, цукар, рэзкія затаўкі і цытрынавую цэдру закіпяціць. |
Моркву вымыць і ачысціць. Яблыкі вымыць, выдаліць асяродак і разрэзаць на 4 часткі. |
Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Кісла-салодкі бурак". |
Падрыхтаваць слоікі. Моркву ачысціць, вымыць. Нажом па даўжыні выразаць канаўкі. Шампіньёны ачысціць, абсушыць і ў цытрынавы сок пакласці. |
Моркву ачысціць і пацерці на буйнай тарцы. З цытрыны зняць тоненька, без белага ўнутранага пласта, цэдру. |
Для засолкі адбіраюць карняплоды сталовых гатункаў з добра развітай каровай часткай памяранцавага колеру і невялікім асяродкам. |
Адбіраюць маладыя карняплоды сталовых гатункаў (Вітамінавая 6, Нанцкая 4, Ласінавастроўская 13) з чырвона-памяранцавай афарбоўкай і невялікім асяродкам. |
Прамыць моркву, адварыць. Вараную моркву працерці праз сіта. У маркоўнае пюрэ дадаць масла. |
Вымытую моркву пачысціць, нацерці ці парэзаць на кавалачкі, дадаць трохі вады, каб не папрыгарала, і паставіць на павольны агонь. |
1/2 кг цёртай на дробнай тарцы морквы перасыпаць такой жа колькасцю цукру і варыць на павольным агні да утварэньня кашыцы. |
Моркву трэба пачысціць і вымыць. Затым нарэзаць кружкамі ці долькамі, скласці ў рондаль. Заліць халоднай вадой, паставіць на агонь. |
Для цукатаў адбіраюць маладую моркву. Моркву старанна прамыць, ачысціць, разрэзаць кавалачкамі і бланшаваць 8-10 хвілін, пасля чаго адразу астуджаюць у халоднай вадзе. |
Для цукатаў адбіраюць свежую зеленаватую моркву яркай памяранцавай афарбоўкі. Яе старанна мыюць, чысцяць ад лупіны, спаласківаюць праточнай вадой і рэжуць кавалачкамі ці кружкамі таўшчынёй 15-20 мм. |
Моркву для джэма падрыхтоўваюць гэтак жа, як і для варкі варэння. Пасля мыйкі, бланшоўкі і абчысткі, карняплоды наразаюць на кавалачкі, якія вараць у невялікай колькасці вады да размякчэння. |
Адабраць маладыя карняплоды сталовых гатункаў з маленькім асяродкам, старанна вымыць. |
Узяць буйную, салодкую, жоўтую (але не чырвоную) моркву, вымыць, добра ачысціць, затым разрэзаць уздоўж і выразаць асяродак, пакінутую моркву нарэзаць даўгаватымі кавалачкамі, накшталт макарон, скласці ў таз, заліць вадой і варыць, пакуль не стане мяккай. |
Для варэння ўзяць моркву з далікатнай тканінай, яркай памяранцавай афарбоўкі і без грубага асяродку. |
Для варэньня выкарыстоўваюць лепшыя гатункі морквы - нанцкую, карацель. |
|