Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 12
    Гасцей: 12
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 381
    Паказана матэрыялаў: 51-100
    Старонкі: « 1 2 3 4 ... 7 8 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Адабраць спелыя чырвоныя перцы правільнай формы, абмыць і выдаліць насенне, выразаўшы лязам нажа невялікую круглую адтуліну вакол пладаножкі так, каб не дапусціць парэпання і парываў.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 323 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац вымыць, агрэст перабраць, абрэзаць суквецці і пладаножкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 345 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю рэпчатую ачысціць і нарэзаць кавалкамі. Перац і памідоры вымыць, выдаліўшы пладаножкі. Памідоры насекчы відэльцам з боку пладаножкі, перац нарэзаць нажом уздоўж плоду.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 314 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя спелыя памідоры мыем, наразаем на палоўкі ці чвэртачкі, у залежнасці ад памеру, каб праходзілі ў прыёмную адтуліну мясасечкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 294 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну прамыць, абсушыць. Перац разрэзаць напалову, выдаліць пладаножкі і насенне, нарэзаць саломкай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 336 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац можна марозіць цэлым ці пакрышаным. З пладоў перцу выразаць асяродак з пладаножкай, выдаліць насенне, добра прамыць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 380 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю нарэзаць, моркву нацерці і ўсё патушыць прыкладна 10 хвілін, затым дадаць нарэзаныя памідоры і перац.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 328 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Усё нарэзаць, перамяшаць і варыць на павольным агні 1 гадзіну. Увесь час памешваць, а то папрыгарае!

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 353 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Гагашары - гэта разнавіднасць салодкага перцу з закругленым канцом, з мясістай і далікатнай тоўстай мякаццю, які валодае выдатным густам і тонкім водарам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 434 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац памыць і нарэзаць саломкай. Памідоры вымыць, прапусціць праз мясасечку, адціснуць сок (можна сок не адціскаць, а варыць прама ў густой таматавай масе).

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 325 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Струкі вострага перцу вымыць, адрэзаць пладаножкі на 1-2 см ад асновы і злёгку абсмажыць з усіх бакоў у алеі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 305 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Слоікі памыць і прастэрылізаваць. У іх паскладаць памыты перац (не моцна шчыльна)

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 347 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац добранька мыем і абразаем хвосцікі. Насенне пакідаем. І шчыльна ўкладваем ў стэрыльныя слоікі прамытыя і высушаныя парасонік кропу, ліст хрэна, вычышчаныя зубчыкі часныку і, уласна, сам перац.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 313 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Струкі перцу любой ступені сталасці мыюць у халоднай вадзе, выдаляюць насенне. Бланшуюць 4-5 хвілін, астуджаюць пад душам, адціскаюць пад прэсам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 342 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць плады ад насення, разрэзаць напалову. Апусціць у кіпячую ваду на 5 хвілін, раскласці па літровых слоіках, заліць заліваннем, стэрылізаваць 15-20 хвілін, закатаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 297 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Чырвоны перац можна сушыць цалкам. Для гэтага раскласці яго на некалькі дзён для падвялівання.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 306 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Памыйце перац. Памыць слоікі, прастэрылізоваць. У перчыка адрэзаць доўгія пладаножкі. Зрабіць праколы ў некалькіх месцах.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 311 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац насекчы ў пладаножкі, шчыльна паскладаць у тару, перамяжоўваючы зелянінай пятрушкі, вішнёвым лісцем і кавалачкамі хрэна і салеры, утрамбаваць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 317 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац спячы ў духоўцы. Астыўшыя плады шчыльна паскладаць у стэрылізаваныя слоікі, перакладаючы зелянінай і часныком, заліць астуджаным расолам і пакласці пад гнёт.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац бланшаваць у кіпені 3-4 хвіліны, паскладаць шчыльна ў стэрылізаваныя слоікі. Заліць кіпячым заліваннем, закатаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 331 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Слоік вымыйце, пакладзіце ў яго спецыі: кроп, часнык, лаўровы ліст, перац гарошкам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 362 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    На дно чыстага стэрыльнага слоіка ўкладваем 4-5 шт. часныку, чорны перац 5-6 шт, лаўровы ліст 2 шт, кроп.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 318 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац прамыць і выдаліць пладаножку. У сатэйнік ці глыбокую патэльню наліць алею, нагрэць і апусціць туды перац, пасаліць, усыпаць цукар і перамяшаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 319 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перцы ачысціце ад насення, разрэжце напалову, памыйце. Сварыце расол, астудзіце. Паскладайце перац у рондаль, заліце расолам, накрыйце фальгой і пакіньце на ноч.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 328 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Вазьміце любую колькасць перцу для гэтага рэцэпту, напрыклад 10 шт. і цыбулю рэпчатую, напрыклад 2 сярэднія галоўкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 373 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перцы пачысціць ад насення,разрэзаць напалову, памыць і паскладаць у слоікі. Варым расол.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 309 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац памыць, выдаліць пладаножкі, бланшаваць у кіпені 3-4 хвіліны. Скласці ў стэрылізаваныя слоікі, дадаць гваздзіку.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 335 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац вымыць і ўкладваць у ёмістасць, перасыпаючы цукрам. Можна трохі пасаліць. Цукар з разліку 100 г на 0, 5 л слоік. Усё заліць воцатам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 312 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Струкі перцу ачысціць, памыць, разрэзаць напалову, абраць зерні і парэзаць на кавалачкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 331 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Выбіраем спелы востры струкавы перац.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 332 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    150 г, парэзанага на кавалачкі, вострага перцу "Чылі" перамяшаць з марской соллю і пакінуць на 30 хвілін. Затым пакласці ў сіта і пакінуць на 12 гадзін сцякаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 321 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац прамыць і даць высахнуць. Тым часам змяшаць воцат, соль, цукар і алей, перамяшаць, каб цукар і соль растварыліся. Зеляніну нарэзаць, часнык ачысціць, моркву нарэзаць кружочкамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 313 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    У карняплодаў адразаюць рэшткі бацвіння. Затым старанна мыюць з дапамогай шчотак да поўнага выдалення забруджванняў.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 313 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву мыюць, на 5 хвілін апускаюць у кіпячую ваду, астуджаюць у халоднай вадзе і чысцяць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 308 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву нарэжце лустачкамі, прыпусціце ў невялікай колькасці вады да гатовасці, затым пратрыце, дадайце соль, растопленае масла і пагрэйце.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 287 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі гэтага пюрэ трэба сварыць моркву і яблычнае пюрэ.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 342 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Жоўтую ці чырвоную моркву пагатаваць у вадзе, каб яна стала мякчэй, затым выняць, хораша нарэзаць зорачкамі, апусціць у густы сіроп, варыць у ім датуль, пакуль не стане празрыстай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 313 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Вельмі важна, як вы натрэце моркву на тарцы. Яна павінна быць вузкай, даўгаватай, досыць тоўстай- 5 мм прыкладна. Такога выніку дазваляе дабіцца нямецкая тарка Broun.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 318 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву ачысціць і разрэзаць на 4 часці. 1 л вады з сольлю, струкамі вострага перцу "Чылі", цукрам і воцатам закіпяціць, пакласці моркву і бланшаваць 3-5 хвілін.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 344 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну вымыць, ачысціць, спаласнуць і змяшаць з сольлю з разліку 150-200 г на 1 кг сумесі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 311 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну вымыць, ачысціць, спаласнуць, здрабніць і змяшаць з сольлю з разліку 150-200 г солі на 1 кг сумесі гародніны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 251 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну ачысціць, памыць, здрабніць на тарку. Дадаць соль з разліку 150-200г солі на 1 кг сумесі, старанна перамяшаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 269 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць моркву, зліць ваду. Змяшаць кляновы сіроп і апельсінавы сок, паліць моркву атрыманай сумесьсю.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 293 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Для сушкі рэкамендуюцца гатункі морквы з яркай памяранцавай афарбоўкай (утрымоўваўшай шмат каратыну, крыніцы вітаміна А) і з невялікім асяродкам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 309 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву пачысціць, нашаткаваць. Цыбулю ачысціць і парэзаць. Хрэн нацерці на тарцы. Усё перамяшаць, дадаць соль і цукар.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 279 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву вымыць, абрэзаць галоўку. Заправы пакласці на дно, а перац паміж пластамі. Заліць халодным заліваннем, пакласці кружок і прыгнёт.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 286 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву лепш браць невялікага памеру і аднолькавую па велічыні.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Адрэзаць у морквы верхавіны, старанна прамыць і паскладаць у бочкі (слоікі), зачыніць шчыльнай тканінай, пакласці кружок, груз і заліць расолам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 260 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Па жаданні моркву можна засаліць цалкам, або парэзаць кавалачкамі. Для гэтага яе трэба добра вымыць, ачысціць, змясціць у посуд з шырокім горлам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 306 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву чысцяць ад скуркі, буйныя карняплоды разразаюць уздоўж напалову. Затым заліваюць невялікай колькасцю вады і вараць да гатовасці.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)