Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 6
    Гасцей: 6
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 381
    Паказана матэрыялаў: 251-300
    Старонкі: « 1 2 ... 4 5 6 7 8 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Адбіраюць маленькія агурочкі памерам да 7 см (карнішоны), мыюць, пасля чаго апускаюць у кіпячую ваду, адразу ж вымаюць, астуджаюць у халоднай вадзе і ўкладваюць у бочку роўнымі шэрагамі,

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    1 літр вады давесці да кіпення, дадаць соль, цукар, парэзаны востры перчык, часнык, кроп, лаўрушку і кіпяціць 2 хвілінкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 215 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Усё старанна памыць. На дно ёмістасці выкладваем палову зялёнага букета. Далей агурочкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 249 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Памыць агуркі, паскладаць вертыкальна, шчыльна ў слоік з лісцем і зелянінай на хлеб.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 237 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Зрабіць марынад і даць яму трошкі астыць каб не быў кіпенем. На дно слоіка кладзем кроп і часнык.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    На дно рондаля (эмаляванага) ці шклянога слоіка пакласці кроп і парэзаны кружочкамі часнык, можна ліст парэчкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Калі жадаеце мець маласольныя агуркі на наступны дзень, іх варта заліць кіпячым расолам. Каб агуркі засталіся дужымі, на дно слоіка і зверху трэба пакласці 2-3 жмені дубовага лісця.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 230 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя агуркі наразаюцца кружочкамі і кладуцца ў зачыняючуюся ёмістасць. Пасудзіна павінна быць такой, каб агуркі ў ёй займалі 1/3 аб'ёму.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    У слоік напіхваеце гэтых самых агурочкаў. Каб хутчэй прасаліліся - можна іх кончыкі абрэзаць. Туды ж - часнык.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 213 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Агурочкі вымыць, ачысціць, разрэзаць напалову па даўжыні, выняць зерні.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Са свежай сыроваткі прыгатаваць расол. Закіпяціць 3 л вады з соллю і варыць да растварэння солі. Зняць з пліты і астудзіць да пакаёвай тэмпературы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 239 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    Для залівання давесці да кіпення ваду з воцатам, дадаць цукар, нарэзаныя кольцамі цыбулю і перац. Кроп прамыць у праточнай вадзе і дробна нарэзаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    1. Старанна прамыць агуркі ў даць абсохнуць.

    2. Нагрэць у рондалі ваду з соллю, давесці да кіпення. Выключыць агонь і давесці да пакаёвай тэмпературы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 213 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.08.2014 | Комментарии (0)

    На дно стэрылізаванага слоіка пакласці 2 - 3 долькі вычышчанага часныку, 1 галінку кропу з насеннем. Слоік запоўніць старанна прамытымі свежымі агуркамі (без папярэдняга замочвання), зверху пакласці ліст хрэна з галінкай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 209 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў слоік пакласці агуркі, зеляніну. Ваду, воцат, соль і цукар давесці да кіпення, заліць агуркі, пакінуць да астывання. Зліць pасол, давесці да кіпення, заліць у слоік, пакінуць да астывання.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Не ўсякія агуркі падыходзяць для кансервавання. Выбірайце маладыя, цвёрдыя, ярка-зялёныя і перапрацоўвайце іх адразу ж, як купіце ці зніміце з градкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраныя агуркі мыюць і замочваюць у халоднай вадзе на 6-8 гадзін. За гэты час 2-3 разы змяняюць ваду. Зеляніну перад кладкай у слоікі

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 224 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Да кладкі ў бочку салодкі перац апускаюць у кіпячую ваду на 2-3 хвіліны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя агуркі невялікага памеру і аднолькавай падоўжанай формы прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 4-6 гадзін і яшчэ раз прамыць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 226 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    У свежых агуркоў адрэзаць кончыкі з двух бакоў і пакласці іх у халодную ваду на 6 гадзін (можна і больш). На 1-літровы слоік: у стэрылізаваны слоік пакласці на дно 5 лісцяў чорнай парэчкі і адну парэзаную галінку квітнеючага кропу.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі перабраць, вымыць. На дно слоіка паскладаць лісце парэчкі, вішні, хрэна.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 285 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя, толькі сабраныя агуркі невялікага памеру і аднолькавай падоўжанай формы прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 4-6 гадзін і яшчэ раз прамыць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 233 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Для кансервавання адбіраюць свежыя зялёныя, толькі што сабраныя агуркі невялікіх памераў і аднолькавай падоўжанай формы.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 244 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць агуркі невялікага памеру і аднолькавай падоўжанай формы, прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 4-6 гадзін і яшчэ раз прамыць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 257 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Рэцэпт на 13 літровых слоікаў. Слоікі прастэрылізаваць. На дно кожнага пакласці лаўровы ліст, цыбулю рэпчатую, нарэзаную кружкамі, гваздзічку, чорны перац гарошкам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 288 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Заліць кіпенем на 10-15 хвілін. Зліць. Закіпяціць расол, пагатаваць 10 хвілін, заліць, закатаць, абматаць цёплай коўдрай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 230 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамытыя агуркі паскладаць у падрыхтаваныя слоікі, перапластоўваючы іх эстрагонам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі старанна прамыць, шчыльна паскладайце ў слоікі (стоячы). Для рассола: ў 1 л вады растварыце 1 сталовую лыжку солі з верхам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 199 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    У чысты трохлітровы слоік закласці вымытыя агуркі, у якіх папярэдне зрэзаць кончыкі, перакладаючы іх кропам, пятрушкай і эстрагонам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 231 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі памыць, адрэзаць кончыкі. Разрэзаць на 4 часці ўздоўж.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі (пажадана невялікія) парэзаць на 4 часці. Прыгатаваць марынад: воцат, алей, молаты чорны перац, цукар, часнык (прапусціць праз прэс), пятрушку і кроп (дробна пасекчы) перамяшаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 252 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    На дно літровага слоіка паскладаць зеляніну, спецыі. Запоўніць слоік невялікімі агуркамі.Напоўненыя слоікі заліць кіпенем , накрыць вечкамі і пакінуць на 2 хвіліны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 241 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    У стэрылізаваны слоік на дно пакласці травы, часнык і цыбулю парэзаную кольцамі. Агурочкі шчыльна паскладаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    У 3-х літровыя слоікі ўкладваем лісце хрэна, кроп, лісце парэчкі, 2-3 зубка часныку. У агуркоў зразаем кончыкі і загортваем кожны агурочак у капусны ліст, складваем ў падрыхтаваныя слоікі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 215 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Мыем сабраныя агуркі. Солім ў вядры ці баку ці што ёсць. На дно кладзем пласт зеляніны (буйна сечанай і ўсіх відаў). Ўкладваем агуркі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Асаблівасцю гэтай рэцэптуры з'яўляецца замена воцатнай кіслаты малочнай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі замочваем у халоднай вадзе на 6 гадзін. У 1 л слоікі пакласці па 2 парэзаных зубка часныку, кроп, па 2 лісціка парэчкі і вішні, трохі хрэна, па 3 гарошыны перцу, лаўровы ліст.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі, вымыць, затым пагрузіць на 2-3 секунды ў кіпячую ваду і паскладаць у трохлітровыя слоікі. Для падрыхтоўкі залівання шчаўе перабраць, прамыць, адварыць у вадзе і працерці праз сіта.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваны слоік запоўніць агуркамі. Заліць халоднай вадой, затым ваду зліць і замераць аб'ём.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 196 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі (скурку не абразаць, але памыць-пачысціць), цыбулю, часнык нарэзаць кружочкамі, перамяшаць у эмаляваным рондалі. Дадаць алей, цукар і спецыі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 208 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Дробныя агуркі вымыць, выцерці насуха.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агурочкі памыць і парэзаць уздоўж на 4 ці больш частак( у залежнасці ад таўшчыні агурка). Алей, воцат, цукар, гарчыцу, здробнены часнык і соль перамяшаць і заліць агуркі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Невялікія агуркі разрэзаць уздоўж на 4 часці.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 267 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі нарэзаць брусочкамі, пасаліць, перамяшаць, даць пастаяць хвілін 15-20, вадкасць зліць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 268 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    1. Моркву чысцім, шаруем на карэйскай тарцы.

    2. Агуркі мыем, абразаем кончыкі, рэжам кружочкамі. З перарослых лепш зняць скурку.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну памыць, парэзаць і скласці ў літровыя слоікі: пласт цыбулі, пласт агуркоў, пласт перцу, пласт памідораў і да канца.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Агуркі мыюць, абліваюць кіпенем і затым халоднай вадой, укладваюць у слоікі разам з галінкамі эстрагону.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Невялікія агурочкі добра вымыць, абліць крутым кіпенем, паскладаць у трохлітровыя слоікі. Прыгатаваць заліванне з гарбузовага і яблычнага соку з даданнем солі і цукру.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 219 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Пераспелыя агуркі шаруюць на тарцы, дадаюць соль з разліку 1 сталовая лыжка солі з горкай на 1 л працёртай масы. Калі агуркі для засолкі дробныя, то 1 л хопіць для залівання трохлітровага слоіка.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)

    Для засолкі адбярыце дробныя агуркі і спелы, шчыльны круглы гарбуз. Пладаножку выражце ў выглядзе вечка, лыжкай выміце з гарбуза насенне, шчыльна паскладайце ўнутр агуркі і заліце слабым расолам - на 1 л вады 40 г солі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.08.2014 | Комментарии (0)