Статыстыка |
Анлайн усяго: 6 Гасцей: 6 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 381 Паказана матэрыялаў: 251-300 |
Старонкі: « 1 2 ... 4 5 6 7 8 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Адбіраюць маленькія агурочкі памерам да 7 см (карнішоны), мыюць, пасля чаго апускаюць у кіпячую ваду, адразу ж вымаюць, астуджаюць у халоднай вадзе і ўкладваюць у бочку роўнымі шэрагамі, |
1 літр вады давесці да кіпення, дадаць соль, цукар, парэзаны востры перчык, часнык, кроп, лаўрушку і кіпяціць 2 хвілінкі. |
Усё старанна памыць. На дно ёмістасці выкладваем палову зялёнага букета. Далей агурочкі. |
Памыць агуркі, паскладаць вертыкальна, шчыльна ў слоік з лісцем і зелянінай на хлеб. |
Зрабіць марынад і даць яму трошкі астыць каб не быў кіпенем. На дно слоіка кладзем кроп і часнык. |
На дно рондаля (эмаляванага) ці шклянога слоіка пакласці кроп і парэзаны кружочкамі часнык, можна ліст парэчкі. |
Калі жадаеце мець маласольныя агуркі на наступны дзень, іх варта заліць кіпячым расолам. Каб агуркі засталіся дужымі, на дно слоіка і зверху трэба пакласці 2-3 жмені дубовага лісця. |
Свежыя агуркі наразаюцца кружочкамі і кладуцца ў зачыняючуюся ёмістасць. Пасудзіна павінна быць такой, каб агуркі ў ёй займалі 1/3 аб'ёму. |
У слоік напіхваеце гэтых самых агурочкаў. Каб хутчэй прасаліліся - можна іх кончыкі абрэзаць. Туды ж - часнык. |
Агурочкі вымыць, ачысціць, разрэзаць напалову па даўжыні, выняць зерні. |
Са свежай сыроваткі прыгатаваць расол. Закіпяціць 3 л вады з соллю і варыць да растварэння солі. Зняць з пліты і астудзіць да пакаёвай тэмпературы. |
Для залівання давесці да кіпення ваду з воцатам, дадаць цукар, нарэзаныя кольцамі цыбулю і перац. Кроп прамыць у праточнай вадзе і дробна нарэзаць. |
1. Старанна прамыць агуркі ў даць абсохнуць.
2. Нагрэць у рондалі ваду з соллю, давесці да кіпення. Выключыць агонь і давесці да пакаёвай тэмпературы. |
На дно стэрылізаванага слоіка пакласці 2 - 3 долькі вычышчанага часныку, 1 галінку кропу з насеннем. Слоік запоўніць старанна прамытымі свежымі агуркамі (без папярэдняга замочвання), зверху пакласці ліст хрэна з галінкай. |
Ў слоік пакласці агуркі, зеляніну. Ваду, воцат, соль і цукар давесці да кіпення, заліць агуркі, пакінуць да астывання. Зліць pасол, давесці да кіпення, заліць у слоік, пакінуць да астывання. |
Не ўсякія агуркі падыходзяць для кансервавання. Выбірайце маладыя, цвёрдыя, ярка-зялёныя і перапрацоўвайце іх адразу ж, як купіце ці зніміце з градкі. |
Адабраныя агуркі мыюць і замочваюць у халоднай вадзе на 6-8 гадзін. За гэты час 2-3 разы змяняюць ваду. Зеляніну перад кладкай у слоікі |
Да кладкі ў бочку салодкі перац апускаюць у кіпячую ваду на 2-3 хвіліны. |
Свежыя агуркі невялікага памеру і аднолькавай падоўжанай формы прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 4-6 гадзін і яшчэ раз прамыць. |
У свежых агуркоў адрэзаць кончыкі з двух бакоў і пакласці іх у халодную ваду на 6 гадзін (можна і больш). На 1-літровы слоік: у стэрылізаваны слоік пакласці на дно 5 лісцяў чорнай парэчкі і адну парэзаную галінку квітнеючага кропу. |
Агуркі перабраць, вымыць. На дно слоіка паскладаць лісце парэчкі, вішні, хрэна. |
Свежыя, толькі сабраныя агуркі невялікага памеру і аднолькавай падоўжанай формы прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 4-6 гадзін і яшчэ раз прамыць. |
Для кансервавання адбіраюць свежыя зялёныя, толькі што сабраныя агуркі невялікіх памераў і аднолькавай падоўжанай формы. |
Адабраць агуркі невялікага памеру і аднолькавай падоўжанай формы, прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 4-6 гадзін і яшчэ раз прамыць. |
Рэцэпт на 13 літровых слоікаў. Слоікі прастэрылізаваць. На дно кожнага пакласці лаўровы ліст, цыбулю рэпчатую, нарэзаную кружкамі, гваздзічку, чорны перац гарошкам. |
Заліць кіпенем на 10-15 хвілін. Зліць. Закіпяціць расол, пагатаваць 10 хвілін, заліць, закатаць, абматаць цёплай коўдрай. |
Прамытыя агуркі паскладаць у падрыхтаваныя слоікі, перапластоўваючы іх эстрагонам. |
Агуркі старанна прамыць, шчыльна паскладайце ў слоікі (стоячы). Для рассола: ў 1 л вады растварыце 1 сталовую лыжку солі з верхам. |
У чысты трохлітровы слоік закласці вымытыя агуркі, у якіх папярэдне зрэзаць кончыкі, перакладаючы іх кропам, пятрушкай і эстрагонам. |
Агуркі памыць, адрэзаць кончыкі. Разрэзаць на 4 часці ўздоўж. |
Агуркі (пажадана невялікія) парэзаць на 4 часці. Прыгатаваць марынад: воцат, алей, молаты чорны перац, цукар, часнык (прапусціць праз прэс), пятрушку і кроп (дробна пасекчы) перамяшаць. |
На дно літровага слоіка паскладаць зеляніну, спецыі. Запоўніць слоік невялікімі агуркамі.Напоўненыя слоікі заліць кіпенем , накрыць вечкамі і пакінуць на 2 хвіліны. |
У стэрылізаваны слоік на дно пакласці травы, часнык і цыбулю парэзаную кольцамі. Агурочкі шчыльна паскладаць. |
У 3-х літровыя слоікі ўкладваем лісце хрэна, кроп, лісце парэчкі, 2-3 зубка часныку. У агуркоў зразаем кончыкі і загортваем кожны агурочак у капусны ліст, складваем ў падрыхтаваныя слоікі. |
Мыем сабраныя агуркі. Солім ў вядры ці баку ці што ёсць. На дно кладзем пласт зеляніны (буйна сечанай і ўсіх відаў). Ўкладваем агуркі. |
Асаблівасцю гэтай рэцэптуры з'яўляецца замена воцатнай кіслаты малочнай. |
Агуркі замочваем у халоднай вадзе на 6 гадзін. У 1 л слоікі пакласці па 2 парэзаных зубка часныку, кроп, па 2 лісціка парэчкі і вішні, трохі хрэна, па 3 гарошыны перцу, лаўровы ліст. |
Агуркі, вымыць, затым пагрузіць на 2-3 секунды ў кіпячую ваду і паскладаць у трохлітровыя слоікі. Для падрыхтоўкі залівання шчаўе перабраць, прамыць, адварыць у вадзе і працерці праз сіта. |
Падрыхтаваны слоік запоўніць агуркамі. Заліць халоднай вадой, затым ваду зліць і замераць аб'ём. |
Агуркі (скурку не абразаць, але памыць-пачысціць), цыбулю, часнык нарэзаць кружочкамі, перамяшаць у эмаляваным рондалі. Дадаць алей, цукар і спецыі. |
Дробныя агуркі вымыць, выцерці насуха. |
Агурочкі памыць і парэзаць уздоўж на 4 ці больш частак( у залежнасці ад таўшчыні агурка). Алей, воцат, цукар, гарчыцу, здробнены часнык і соль перамяшаць і заліць агуркі. |
Невялікія агуркі разрэзаць уздоўж на 4 часці. |
Агуркі нарэзаць брусочкамі, пасаліць, перамяшаць, даць пастаяць хвілін 15-20, вадкасць зліць. |
1. Моркву чысцім, шаруем на карэйскай тарцы.
2. Агуркі мыем, абразаем кончыкі, рэжам кружочкамі. З перарослых лепш зняць скурку. |
Гародніну памыць, парэзаць і скласці ў літровыя слоікі: пласт цыбулі, пласт агуркоў, пласт перцу, пласт памідораў і да канца. |
Агуркі мыюць, абліваюць кіпенем і затым халоднай вадой, укладваюць у слоікі разам з галінкамі эстрагону. |
Невялікія агурочкі добра вымыць, абліць крутым кіпенем, паскладаць у трохлітровыя слоікі. Прыгатаваць заліванне з гарбузовага і яблычнага соку з даданнем солі і цукру. |
Пераспелыя агуркі шаруюць на тарцы, дадаюць соль з разліку 1 сталовая лыжка солі з горкай на 1 л працёртай масы. Калі агуркі для засолкі дробныя, то 1 л хопіць для залівання трохлітровага слоіка. |
Для засолкі адбярыце дробныя агуркі і спелы, шчыльны круглы гарбуз. Пладаножку выражце ў выглядзе вечка, лыжкай выміце з гарбуза насенне, шчыльна паскладайце ўнутр агуркі і заліце слабым расолам - на 1 л вады 40 г солі. |
|