Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 87
    Паказана матэрыялаў: 51-87
    Старонкі: « 1 2

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Грыбы падрыхтаваць і адварыць у салёнай вадзе на працягу 3-5 хвілін з моманту закіпання. Выцягнуць. Даць астыць

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Для пачатку грыбы трэба добранька прамыць і замачыць гадзін на 6-8. Па сканчэнні гэтага часу грыбы выняць з вады і яшчэ раз прамыць.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы 2-3 хвіліны бланшаваць, затым вытрымаць у халоднай вадзе да астывання і паскладаць у бочку пластамі, з дадаткам рэзкіх затавак і паваранай солі з разліку 500 г на 10 кг грыбоў.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 116 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы памыць, пачысціць. Маленькія капялюшыкі пакінуць цэлымі, буйныя парэзаць. Заліць халоднай вадой і варыць з моманту закіпання 20-30 хвілін, здымаючы пену. З гатовых груздоў зліць ваду.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя і вымытыя грыбы пакласці ў эмаляваны рондаль з кіпячай вадой і бланшаваць на працягу 2-3 хвілін, пасля чаго адкінуць іх на друшляк і апусціць на некалькі хвілін у халодную ваду.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 126 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы пасартаваць і ачысціць, абрэзаць ножкі і 2-4 дні вымочваць у халоднай вадзе. Ваду змяняць не радзей разу ў суткі, Пасля вымочвання адкінуць на рэшата ці друшляк і паскладаць у бочку, перапластоўваючы рэзкімі затаўкамі і соллю,

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грузды і ваўнянкі ўтрымоўваюць пякучы млечны сок, які пры няправільнай папярэдняй апрацоўцы можа выклікаць атручванне. Гэтыя грыбы можна выкарыстоўваць толькі пасля іх салення.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 96 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя грыбы бланшаваць 5 хвілін у кіпячай падсоленай вадзе, здымаючы пену.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 133 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Замачыць і вытрымаць 1-2 гадзіны, прыгатаваць спецыі, можна выкарыстоўваць розную заправу, яе можна выкарыстоўваць і для марынавання грыбоў.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 116 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя дробныя капялюшыкі гаркушак адварыць 20 хвілін, адкінуць на рэшата, прамыць халоднай вадой і адціснуць.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Пры гарачым засоле грыбы або вараць ужо ў расоле, або спачатку адварваюць у прэснай вадзе, а затым соляць.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы мыюць халоднай вадой, валуі вымочваюць 3 дня. На 1 кілаграм грыбоў бяруць 1/2 шклянкі вады, ваду кіпяцяць у рондалі, сыплюць туды 2 сталовыя лыжкі солі, у кіпячы расол апускаюць грыбы.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Трубчастыя і пласціністыя грыбы добра засаліць гарачым спосабам. У гэтым выпадку вымочванне замяняюць адварваннем.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 121 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы добра прамыць, варыць у падсоленай вадзе 10 хвілін. Перакласці ў друшляк, прамыць халоднай вадой.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы пачысціць, абрэзаць ножкі. Часнык ачысціць, разрэзаць напалову ці на 4 часці. Воцат разам з 250 мл вады, соллю, рэзкімі затаўкамі і часныком закіпяціць, дадаць грыбы і на слабым агні варыць 10 хвілін.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Марынаваць лепш не перарослыя, не развярнуўшыяся грыбы. Дробныя выкарыстоўваюць цалкам, буйныя наразаюць у выглядзе локшыны.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 133 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы адварыць у падсоленай вадзе (1%-вы раствор солі) 20 хвілін, лічачы з моманту закіпання.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Хрумсткія салёныя белыя грузды - гэта хвацкая закуска да разнастайнай ежы, напрыклад з бульбы.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць воцат з невялікай колькасцю солі, апусціць у яго маладыя вычышчаныя баравікі;

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць воцат з соллю, лаўровым лістом і ангельскім перцам, пакласці ў яго адвараныя ўжо ў вадзе грыбы, даць ускіпець яшчэ 2 разы; калі астынуць, пакласці ў шкляныя слоікі і, каб не сапсаваліся, заліць зверху растопленым маслам.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 120 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя, вымытыя маладыя баравікі апусціць у салёны кіпень, закіпяціць 2-3 разы, адкінуць на рэшата, калі абсохнуць, скласці ў слоік, заліць астыўшым моцным воцатам, ўскіпячоным з соллю, лаўровым лістом і ангельскім перцам, завязаць

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы старанна прамыць, засыпаць соллю, пакінуць на 1 суткі. Затым сок зліць, злёгку падагрэць і заліць ім ізноў грыбы. Паўтарыць працэдуру 2-3 разы.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Узяць свежыя баравікі, сабраныя ўвосень, скласці іх у гаршок, пасаліць, даць пастаяць 1 суткі, часта іх памешваючы.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя баравікі апусціць у кіпень; потым 1-2 разы ўскіпяць, адкінуць іх на рэшата і пераліваць халоднай вадой, пакуль не астынуць; тады даць ім абсохнуць на тых жа самых рэшатах, перагортваючы іх на ўсе бакі.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы пачысціць, памыць, буйныя грыбы парэзаць на часткі. Варыць з лаўровым лістом 30 хвілін на малым агні.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць воцат з соллю, з лаўровым лістом і духмяным перцам, пакласці ў яго адвараныя ўжо ў вадзе грыбы, даць ўскіпець яшчэ 2 разы.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Добра чысцім баравікі, прамываем іх. Потым складваем грыбы ў рондальчык, уліваем да іх паўшклянкі вады і ставім на сярэдні агонь, даём вадзе закіпець.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Баравікі ці рыжыкі пачысціце, нарэжце невялікімі кавалачкамі і хутка вымыйце ў халоднай вадзе, каб грыбы не паспелі насыціцца вадкасцю.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваць грыбы, вымыць спецыі. Грыбы адварыць да гатовасці, 1.5-2 гадзіны.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Апенькі па памерах не сартаваць. Ножкі адлучыць ад капялюшыкаў, нарэзаць локшынай таўшчынёй 1-2 см, змяшаць яе з капялюшыкамі,

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Трохі падсушыўшы, грэчку ашатроўваюць у жорнах, правейваюць на рэшаце і зноў усыпаюць у скрыню, лёгка пускаючы камень.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 147 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Пасля таго як жытні хлеб дастануць з печы, пшанічную муку тонкім слоем насыпаюць на бляху, падпражваюць да прыгожага залаціста-румянага колеру.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Добра прмытую на рашотах пшаніцу мочаць у рачной вадзе, пакуль яна зусім не размякне і не пачне расцірацца і ператварацца у малочны сок, што настане праз некалькі дзён.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Ужываецца яна не толькі як кухонная прыправа, але як і горшы крухмал. Добра вымытую бульбу абіраюць і труць на тарцы, потым кладуць у рэшата, паліваюць вадой над пасудзінай, перамешваючы і выціскаючы, пакуль будзе ліцца вада.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Крыху падсушваюць грэчку і, абадраўшы часткова шалупінне ў жорнах, правейваюць на рашотах, а тады зноў усыпаюць у скрыню і лёгка пускаюць камяні.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Яна павінна быць жаўтаватай, а не белай. Купляючы яе, неабходна спрабаваць, ці не патыхае кіслатой ці тухляцінай. Калі рабіць самім муку, то усё робяць так, як з жытняй.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Збожжа ачышчаюць ад іншага зерня і насення: веюць і паддзімаюць або апускаюць яго ў ваду, на паверхню якой усплывуць непатрэбныя лёгкія зярняткі і смецце, што потым выдаляюцца пры дапамозе сіта.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 169 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-87