Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы

    Усяго матэрыялаў ў каталогу: 7783
    Паказана матэрыялаў: 7451-7500
    Старонкі: « 1 2 ... 148 149 150 151 152 ... 155 156 »

    ПІКО-ДЭ-ГАЛО (PICO DE GALLO) (ісп. "пеўневая дзюба") - вельмі пякучая вострая мексіканская прыправа з сечаных апельсінаў,

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 264 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ПЕРСІЙЯД (PERSILLADE) (ад франц. persil - "пятрушка") - французская сумесь з сечанай пятрушкі і часныку, звычайна яе дадаюць у самым канцы падрыхтоўкі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 302 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ПАНЧ-ПХОРАН (PANCH PKORON) (даслоўна: "пяць семян") - класічная бенгальская рэзкая сумесь з роўных частак куміна, фенхеля, шамбалы, насення чорнай гарчыцы і нігелы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 309 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ОФФАК (OFFAK) - туніская рэзкая сумесь, ёю "ўніверсальна" абмешваюць амаль усе стравы. Звычайна складаецца з молатага насення каляндры, куміна, зялёнага аніса, карыцы, бутонаў ружы і цёртага кораня куркумы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 366 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    НІЁІ (M'OI) - распаўсюджаная на Гаваях найпростая сталовая прыправа з настаянага на вадзе перцу чылі з невялікім дадаткам солі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 237 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    МІНЬЁНЕТ (MIGNONETTE) – даўно у Францыі так звалі маленькі мяшочак з тканіны, яго напаўнялі гарошынкамі перцу і гваздзічкі і ўжывалі для араматызацыі супоў і рагу.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 317 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    МЕСКЛЕН (MESCLUN) - гатовая салатная сумесь са свежай маладой зеляніны, на Захадзе часта прадаецца ў пакаваннях у вялікіх супермаркетах ці спецыялізаваных крамах;

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 318 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    МАТЫНЬЁН (MATIGNON) - прынятая ў французскай кухні сумесь нарэзаных кубікамі вяндліны ці бекону (1 частка), морквы (2 часткі), цыбулі (1 частка), салеры (1 частка) і цыбулі-парэя (1 частка); часам дадаюць грыбы (1 частка). Матыньён, гэтак жа як і мірпуа, звычайна выкарыстоўваюць як запраўку да соусаў, булёнаў і рагу.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 357 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    МАСАЛА (MASALA) - агульная назва любой індыйскай рэзкай сумесі; так можа звацца і самая простая сумесь з 2-3 кампанентаў (напрыклад, кардамону, каляндры і мушкатавых кветак), і складаная сумесь "гарам-масала", у якую ўваходзіць да 12 спецый.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 329 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ЛУМІ (LOOMI) - папулярная на Блізкім Усходзе (Ірак, Турцыя) прыправа з пладоў лайма, адвараных у салёнай вадзе, а затым завяленых на сонцы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 268 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ЛА-ХАМА (LA HA'MA) - арабская рэзкая сумесь, яна часцей за ўсё асацыюецца з Марока (асабліва з горадам Танжэр) і выкарыстоўваецца ў супах і рагу. У яе склад звычайна ўваходзяць: чорны перац, карыца, імбір, мушкатавы арэх і куркума.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 327 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    КАЛОМБО (COLOMBO) - распаўсюджаная ў кухні Карыбскіх выспаў парашковая рэзкая сумесь з каляндры, перцу чылі, карыцы, мушкатавага арэха, шафрана і часныку. З ёй звычайна рыхтуюць рагу Colombo

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 285 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ёсць мноства варыянтаў гэтай сумесі рэзкіх затавак. 20-30% любой сумесі кэры складае куркума.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 260 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ЗАХТАР (ZAHTAR) - іярданская сумесь здробненага кунжутнага семені, парашка сумаха і цім’яна.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 261 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ДУККА (DUKKA) - распаўсюджаная ў егіпецкай кухні сумесь спецый, куды ўваходзяць смажаныя арэхі і насенне (іх камбінацыю кожны раз вызначае сам кухар).

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 256 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ГРЭІЁЛАТА (GREMOLATA) - італьянская рэзкая сумесь з сечанай пятрушкі, часныку і цытрынавай цэдры, яе дадаюць у рагу ў самым канцы падрыхтоўкі для надання страве вастрыні і пікантнасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 263 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ГОМА-СІЁ (GOMA-SHIO, ДОТА SI О) - японская прыправа, сумесь марской солі і падсмажанага кунжутнага семені "гома".

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 296 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ГАРАМ-МАСАЛА (GARAM MASALA) (ад інд. дагат - "цёплы, гарачы" + masala - "рэзкая сумесь") - сумесь падсмажаных і тоўчаных рэзкіх спецый, распаўсюджаная ў кухні халодных раёнаў Паўночнай Індыі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 288 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ГАЛАТ-ДАГГА (GALAT DAG ДА) - туніская рэзкая сумесь, якая спалучае вострыя тоны перцу і райскага зерня з рэзкімі салодкімі танамі карыцы, мушкатавага арэха і гваздзічкі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 239 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ВІНДАЛУ (VINDALOO) - распаўсюджаная ў цэнтральных і паўднёва-заходніх раёнах Індыі складаная пякучая сумесь абсмажаных вострых спецый;

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 295 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    БУМБУ (BUMBU) - агульная назва інданэзійскіх сумесяў здробненых свежых спецый і прыгатаваных з іх рэзкіх паст, кампазіцыя сумесяў падбіраецца адмыслова да пэўнай стравы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 241 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    БУКЕТ ГАРНІ (BOUQUET GARNI) - класічная французская сумесь рэзкай травы, якую кладуць у стравы падчас падрыхтоўкі. У малы букет гарні уваходзяць: лаўровы ліст,

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 329 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    БЕРБЕРУ - класічная эфіёпская рэзкая (вельмі вострая) сумесь, у яе склад уваходзяць часнык, чырвоны пякучы перац, кардамон, каляндра, шамбала і інш.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 219 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    БАХАРАТ (BAHARAT) - пякучая духмяная сумесь рэзкіх затавак і спецый, выкарыстоўваемая ў шматлікіх краінах Персідскага заліва і Паўночнай Афрыкі (Лівіі, Тунісе, Сірыі, Алжыры, Марока, Ліване, Іярданіі і Палестыне) як прыправа да мяса і гародніны.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 312 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Апроч паляпшэння смакавых якасцяў прыгатаваных з дапамогай духмяных спецый страў, яны яшчэ і дабратворна ўплываюць на ўвесь арганізм. Вось некаторыя звесткі пра іх.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 304 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Замачыце міндаль на 2-3 гадзіны. Падсушыце, растаўчыце ў ступцы, перакладзіце ў вялікую міску і змяшайце з вадой.

    Напоі | Просмотров: 163 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Да прапушчаных праз мясасечку ядраў вычышчаных ад скуркі міндальных арэхаў паступова дадаваць цукар, расціраючы масу.

    Напоі | Просмотров: 178 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Зерне ячменю заліваюць 2 шклянкамі вады і вараць на слабым агні 5-7 хвілін, пасля чаго ваду зліваюць і заліваюць такой жа колькасцю новай вады і зноў вараць на слабым агні датуль, пакуль зерне не праварыцца.

    Напоі | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ячмень заліваюць вадой у суадносінах 1: 1 па вазе і вараць датуль, пакуль ён не парэпаецца. Пасля гэтага адвар зліваюць у рондаль, а зерні змяшчаюць у ступку і таўкуць.

    Напоі | Просмотров: 188 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ядры міндальных арэхаў цалкам пакрыць вадой, пакінуць на 3 - 4 гадзіны для набракання. Затым ядры вызваліць ад скуркі, прапусціць праз мясасечку; паступова дадаць у масу цукар, увесь час памешваючы.

    Напоі | Просмотров: 204 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Зерне ячменю заліваюць 2 шклянкамі вады і вараць на слабым агні 5-7 хвілін, пасля чаго ваду зліваюць і заліваюць такой жа колькасцю новай вады і зноў вараць на слабым агні датуль, пакуль зерні не праварацца.

    Напоі | Просмотров: 241 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ядра салодкага міндаля, апараныя кіпенем, вычышчаныя ад скуркі, прапусціць праз мясасечку.

    Напоі | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Міндаль абварваюць кіпенем, чысцяць ад скуркі, укладваюць у ступку і таўкуць яго, дадаючы пры гэтым трохі кіпячонай вады, каб пры таўчэнні з арэхаў не вылучалася масла.

    Напоі | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ядры салодкага міндаля, апараныя кіпенем, вычышчаныя ад скуркі, прапусціць праз мясасечку.

    Напоі | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ячмень заліваюць вадой і разварваюць, пакуль зерне ячменю не праварыцца. Пасля гэтага адвар зліваюць у рондаль

    Напоі | Просмотров: 166 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Масу морквы, нацёртай на дробнай тарцы, змяшанай са здробненымі ядрамі арэхаў (без скуркі), старанна перамяшаць.

    Напоі | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ячмень заліваюць 1 шклянкай вады і вараць, пакуль зерні не праварацца. Затым, зняўшы ячмень з агню і даўшы трохі астыць, расціраюць яго ў адвары, працэджваюць праз сіта.

    Напоі | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ячмень заліваюць 1 шклянкай вады і вараць, пакуль зерні не праварацца. Затым, зняўшы ячмень з агню і даўшы трохі астыць, расціраюць яго ў адвары, працэджваюць праз сіта.

    Напоі | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Слова аршад адбываецца ад французскага огдэ, што азначае "ячмень". Гэты ахаладжальны напой першапачаткова вырабляўся толькі на аснове адвара ячменю.

    Напоі | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У высокі куфель ці шклянку пакласці сметанкавае марозіва, жаўток, заліць астуджаным пастэрызаваным ці кіпячоным малаком, зверху пакласці ўзбітыя сліўкі.

    Напоі | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У шклянку са сметанкавым марозівам ўбіць жаўток, дадаць ўзбітых слівак. Пасля гэтага заліць усё халодным малаком.

    Напоі | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ў высокі куфель ці шклянку пакласці марозіва, дадаць яблычны сок, кансерваваную садавіну асарці і заліць яблычным морсам.

    Напоі | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У шклянку з цытрусавым марозівам пакласці садавіну і заліць ўсё яблычным сокам.

    Напоі | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У 200-грамовую шклянку пакласці марозіва, потым астатнія складовыя часткі паводле рэцэпту. Гэтыя напоі заўсёды падаюцца халоднымі, але лёд у іх не дадаюць.

    Напоі | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Усе кампаненты перамяшаць міксерам. Падаваць у высокіх шклянках з трубачкай. Абавязкова выкарыстоўваць пракіпячоны яблычны сок, каб у напоі не было густой пены.

    Напоі | Просмотров: 153 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У высокі куфель пакласці шакаладнае марозіва. Дадаць згушчанае малако. Пакінутую частку куфля даліць астуджаным малаком. Зверху пакласці ягады трускаўкі ці маліны. Падаць з лыжачкай.

    Напоі | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У высокі куфель пакласці марозіва, дадаць чорнапарэчкавы сіроп, кансерваваную садавіну асарці і заліць астуджаным малаком.

    Напоі | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Сметанкавае марозіва пакрыць раздробленымі ягадамі чарэшні, паліць сіропам і гарніраваць ягадамі чарэшні.

    Напоі | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У куфель пакласці марозіва, заліць чарнічным сокам, пакласці садавіну з узвара асарці і дапоўніць халодным малаком. Не размешваць. Падаць з лыжачкай.

    Напоі | Просмотров: 150 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ў высокі куфель ці шклянку пакласці фруктовае марозіва, уліць чарнічны сок, дадаць кансерваваную садавіну асарці і заліць газаванай вадой.

    Напоі | Просмотров: 182 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)