Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 797
    Паказана матэрыялаў: 551-600
    Старонкі: « 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 16 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    100-175 г свежага маладога лісця мяты (без сцеблаў) вымыць і прасушыць. Пакласці іх у слоік і заліць 1 л віннага воцату, зачыніць і настойваць 3 тыдні. Працадзіць, выкарыстоўваць у воцатна-алейных салатных запраўках.

    Прыправы | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    2-3 галінкі зеляніны мяты настойвайце ў 1 л воцату 10 дзён. Працадзіце. Выкарыстоўвайце для запраўкі салатаў.

    Прыправы | Просмотров: 227 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Пакласці мяту ў вялікі шкляны слоік і падушыць яе. Дадаць маліну і расцерці ўсё разам драўлянай лыжкай.

    Прыправы | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Запоўніць паў-літровы слоік лісточкамі маярану, заліць іх бясколерным вінным воцатам, зачыніць і настаяць 4 тыдні.

    Прыправы | Просмотров: 233 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць усе інгрэдыенты ў вялікім шкляным слоіку. Зачыніць яго і паставіць на сонцы.

    Прыправы | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі невялікай колькасці воцату ў шкляны слоік кладуць адзін кубак маліны, дадаюць злёгку нагрэтыя паўтары кубкі сталовага воцату.

    Прыправы | Просмотров: 218 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Маліну вымыць і абсушыць на папяровым ручніку. З травой паступіць гэтак жа.

    Прыправы | Просмотров: 272 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Вазьміце жменю свежай маліны. Не мыйце яе. Пакладзіце прама ў шкляную бутлю.

    Прыправы | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    100 г маліны перабраць. Дадаць цукровы пясок.

    Прыправы | Просмотров: 239 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    У цёплую сонечную раніцу сабраць верхавіны і лісце любісты. Паскладаць у шкляны слоік, злёгку ўшчыльніць, заліць воцатам,

    Прыправы | Просмотров: 202 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Фруктовы воцат закіпяціць, заліць кветкі ліпы, дадаць і размяшаць мёд.

    Прыправы | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Сабраць у цёплае надвор'е ліпавыя кветкі. У кветак нажніцамі абрэзаць пладаножкі і прылеглыя да іх лісточкі, асцярожна спаласнуць і добра абсушыць.

    Прыправы | Просмотров: 250 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    2-3 парасоніка кропу заліце 1 л 9%-го воцату, настойвайце 10 дзён і працадзіце. Выкарыстоўвайце для салатаў і марынадаў.

    Прыправы | Просмотров: 250 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Кроп асцярожна спаласнуць, добра абсушыць, каб не было кропелек вады і разам з белым вінным воцатам пакласці ў падрыхтаваную бутлю.

    Прыправы | Просмотров: 199 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Трускаўку вымыць, адарваць у яе хвасты і парэзаць чвэртачкамі. Перакласці у шкляную міску, заліць яблычным воцатам і пакінуць настойвацца, пад вечкам, на 2 гадзіны.

    Прыправы | Просмотров: 209 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Трускаўку добра вымыць, ачысціць і разрэзаць напалову/на чвэртачкі.

    Прыправы | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Трускаўку памыць, пачысціць і прасушыць. Нарэзаць кавалачкамі і заліць яблычным воцатам з разведзеным у ім цукрам.паставіць на 2 дні ў прахалоднае цёмнае месца.

    Прыправы | Просмотров: 248 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Зеляніну мыюць, абсушваюць, закладваюць у посуд з коркам (графін, бутэльку) і заліваюць воцатам-асновай, пакідаючы на некалькі дзён.

    Прыправы | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Імбір і часнык ачысціць, разрэзаць на 4 часці. Усе спецыі ўсыпаць у ёмістасць са шчыльна зачыняючым вечкам, заліць воцатам. Настойваць не меней 3 дзён.

    Прыправы | Просмотров: 230 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Яго вельмі лёгка прыгатаваць. Дадайце ў вінны воцат (у шкляной бутэльцы з герметычным вечкам) розныя араматычныя травы і натуральныя дадаткі.

    Прыправы | Просмотров: 235 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі любога гатунку прамыць, нарэзаць кавалачкамі (у справу падыходзіць і лупіна, бо яна надае такому воцату большы водар і канцэнтрацыю), змясціць у прастэрылізаваную шкляную тару з шырокім горлам, заліць халоднай кіпячонай вадой з мёдам ці цукрам, прычыніць зверху марляй і паставіць у цёплае месца пры пакаёвай тэмпературы для зброджвання.

    Прыправы | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежае лісце чорнай парэчкі, сабранае ў чэрвене-ліпені, спаласнуць халоднай вадой і туга паскладаць у шкляную тару (прыкладна на 1/3).

    Прыправы | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Вырабляюць з бракованых груш. Адціснуты сок кіпяцяць у катле. Калі выпарыцца адна чацвёртая соку, рэштку зліваюць у бочку, куды дадаюць піўных дрожджаў.

    Прыправы | Просмотров: 252 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Мятны, ружовы і лавандавы воцаты падыходзяць да фруктовых дэсертаў. Фенхелевы дадасць нотку аніса, пурпурны базілік надасць воцату выдатны пурпурны каралеўскі колер. Базілік - кароль травы!

    Прыправы | Просмотров: 244 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Зрэзаныя сцеблы квітнеючага святаянніка разам з кветачкамі і суквеццямі змясціць у бутэльку ў выглядзе друзлага снопіка, запоўніўшы ўвесь аб'ём бутэлькі, дадаць туды ж галінкі эстрагону.

    Прыправы | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Зрэзаныя сцеблы квітнеючага святаянніка разам з лісточкамі і суквеццямі змясціць у прастэрылізаваную бутэльку ў выглядзе друзлага снопіка, запоўніць увесь яе аб'ём, дадаць туды ж галінкі эстрагону, заліць фруктовым воцатам.

    Прыправы | Просмотров: 237 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Чысты базілік, лепш фіялетавы, укладваюць у бутэльку (не ўтрамбоўваючы, колькі ўвойдзе) і заліваюць фруктовым воцатам.

    Прыправы | Просмотров: 194 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Пучок зрэзаных пабегаў эстрагону з лісточкамі, кветкамі і пладамі прамыць, абсушыць і змясціць у прастэрылізаваную бутэльку друзлым снопікам, заліць фруктовым воцатам даверху, каб зеляніна была пагружана ў вадкасць.

    Прыправы | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Часнык чысцяць, долькамі запаўняюць прастэрылізаваную бутэльку прыкладна на 1/5, дадаюць нарэзаную цытрыну, 1 струк пякучага перцу.

    Прыправы | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Галоўку часныку разабраць на зубчыкі і ачысціць ад шалупіны. Цытрыну вымыць і нарэзаць долькамі.

    Прыправы | Просмотров: 257 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У чыстую прастэрылізаваную бутэльку апусціць парасонікі кропу з насеннем, колькі ўвойдзе, заліць любым дамашнім воцатам.

    Прыправы | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Верхнюю частку сцеблаў манарды з лісцем і кветкамі прамыць і змясціць у пракіпячоныя чыстыя бутэлькі зрэзам уніз, расправіць асцярожна лісцікі і кветкі, заліць фруктовым ці прыдатным воцатам так, каб усе часткі расліны былі цалкам пагружаны ў вадкасць.

    Прыправы | Просмотров: 232 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Верхнюю частку сцеблаў манарды з лісцем і кветкамі прамыць і змясціць у пракіпячоныя чыстыя бутэлькі зрэзам уніз, расправіць акуратна лісцікі і кветкі, заліць фруктовым ці ягадным воцатам так, каб усе часткі расліны былі цалкам пагружаны ў вадкасць.

    Прыправы | Просмотров: 214 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Тры-чатыры зрэзаных сцябла крываўніка з лісточкамі і суквеццямі прамыць і змясціць у прастэрылізаваную бутэльку па адным.

    Прыправы | Просмотров: 192 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У бутэльку акуратна паскладаць галінкі ісопа (на паў-літровую бутэльку варта класці 5 шт. квітнеючых галінак), заліць яблычным воцатам.

    Прыправы | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Прастэрылізаваную прыгожую бутэльку з шырокім горлачкам запоўніць базілікам, заліць дамашнім воцатам.

    Прыправы | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Для зброджвання ў дамашні воцат можа спатрэбіцца лупіна яблыкаў і груш, нізкаякасная суцэльная садавіна, якія непрыдатная для кансервавання і марынавання.

    Прыправы | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У гарачай мыльнай вадзе вымыць некалькі бутэлек ёмістасцю 675-900 мл з коркамі (ці слоікаў з пластмасавымі вечкамі). Для стэрылізацыі змясціць бутэлькі ў вялікі рондаль (а коркі - у маленькі), заліць вадой і давесці да кіпення на моцным агні.

    Прыправы | Просмотров: 248 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Воцатам з водарам маліны вельмі добра запраўляць гароднінныя і фруктовыя салаты. Яго часта дадаюць у соусы і марынады для мяса і птушкі.

    Прыправы | Просмотров: 242 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Настойка багуна на яблычным воцаце

    Прыправы | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У бутэльку ўкладваюць 1-2 галінкі квітнеючага эстрагону, 1 струк чырвонага пякучага перцу, парасонікі кропу і заліваюць фруктовым воцатам.

    Прыправы | Просмотров: 233 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Лісце эстрагону і мятнай мелісы вымыць і добра прасушыць. Зеляніну разам са здробненай цыбуляй і ўсімі рэзкімі затаўкамі, акрамя сцеблаў эстрагону пакласці ў бутлю.

    Прыправы | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Галінкі эстрагону асцярожна спаласнуць, абсушыць і разам з воцатам пакласці ў падрыхтаваныя чыстыя бутэлькі. Добра закаркаваць і на 14 дзён паставіць у цёмнае халоднае месца.

    Прыправы | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У бутэльку з воцатам пакласці эстрагон і даць настаяцца 2-3 тыдні ў цёмным месцы, затым эстрагон дастаць.

    Прыправы | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежае лісце і ягады шыпшыны (узяць у роўных долях), зялёныя верхавінныя пабегі паскладаць у шкляны слоік з шырокім горлачкам.

    Прыправы | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У гарачай мыльнай вадзе вымыць некалькі бутэлек ёмістасцю 675-900 мл з коркамі (ці слоікаў з пластмасавымі вечкамі). Для стэрылізацыі змясціць бутэлькі ў вялікі рондаль (а коркі - у маленькі), заліць вадой і давесці да кіпення на моцным агні.

    Прыправы | Просмотров: 232 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    2 маленькіх цыбуліны чырвонай цыбулі пачысціць і разам з 250 мл воцату пакласці ў бутлю. Бутлю закаркаваць і паставіць на 1 тыдзень настойвацца.

    Прыправы | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Ягады прамыць, скласці ў міску і стаўчы песцікам, а затым скласці масу ў стэрыльны 3-х літровы слоік, чаргуючы з вішнёвым лістом. У астуджанай, кіпячонай вадзе, растварыць цукар і заліць парэчкавую масу.

    Прыправы | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У гарачай мыльнай вадзе вымыць некалькі бутэлек ёмістасцю 675-900 мл з коркамі (ці слоікаў з пластмасавымі вечкамі).

    Прыправы | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У гарачай мыльнай вадзе вымыць некалькі бутэлек ёмістасцю 675 - 900 мл з коркамі (ці слоікаў з пластмасавымі вечкамі). Для стэрылізацыі змясціць бутэлькі ў вялікі рондаль (а коркі - у маленькі), заліць вадой і давесці да кіпення на моцным агні.

    Прыправы | Просмотров: 227 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)