Статыстыка |
Анлайн усяго: 2 Гасцей: 2 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 797 Паказана матэрыялаў: 651-700 |
Старонкі: « 1 2 ... 12 13 14 15 16 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
З вішань выдаліць костачкі, дадаць карыцу, заліць воцатам, настойваць 2 дні. Затым прафільтраваць. |
Рэцэпт гэты адзін з самых вядомых і найлепшых выкарыстоўваемых у Партугаліі. |
З пакінутых пасля прасавання вінаграда выцісканняў (жамерын) можна прыгатаваць вінаградны воцат. |
З не занадта якаснага, пераспелага вінаграда можна прыгатаваць добры воцат. |
Адвары бурака і яблычнай лупіны змешваюць і вытрымліваюць 2-3 дні пры пакаёвай тэмпературы. |
У чыстую бутэльку ўкладваюць нарэзаную палоскамі цэдру 1 апельсіна і галінкі базіліка. |
Размарын памыць і добра прасушыць. Лісце зняць са сцябла. Кожны зубок часныку разрэзаць напалову ўздоўж. У чыстым шкляным посудзе змяшаць часнык і размарын. |
Пакласці базілік у шкляную чыстую ёмістасць і падушыць іх драўлянай лыжкай. Дадаць карыцу і воцат і пакінуць настойвацца, зачыніўшы вечкам у прахалодным цёмным месцы ад 4 дзён да 2 тыдняў. |
Развядзіце воцатную эсэнцыю кіпячонай вадой, пакладзіце лаўровыя лісцікі, гваздзічку, карыцу і закіпеціце. Заліце гэтым воцатам здробненую сумесь з салеры, пятрушкі, эстрагону. |
Такі воцат надасць вашым салатам і стравам непаўторныя пікантнасць і водар. Сама падрыхтоўка зойме не больш за 10 хвілін. |
Прамываюць сушоную лупіну апельсіна ці цытрыны, змяшчаюць у літровы слоік і напаўняюць яе воцатам, накрыўшы зверху вечкам. |
У сталовы воцат (9%) дадаем апельсінавую лупіну, нарэзаную доўгімі палоскамі. |
Нацёртую ці дробна пасечаную цэдру ад вялікага апельсіна заліць 0,5 л воцату-асновы з вадой ці з віном і паставіць на некалькі дзён. |
Ажыну вымыць, ачысціць і патаўчы. |
Ачысціць і тонка насекчы 8 дробных агурочкаў і 3 цыбуліны. |
Падрыхтаваць слоікі. Памідоры вымыць і разрэзаць на 4 ці 8 частак, выразаць месца пладаножак. Імбір ачысціць і нацерці. Разынкі вымыць і абсушыць. |
Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Таматавы кетчуп". |
Памідоры дробна нарэзаць, выкласці ў рондаль, паставіць на агонь і ўварыць на траціну, не зачыняючы вечка. Затым дадаць цукар, праварыць 10 хвілін, усыпаць соль і варыць яшчэ 3 хвіліны. |
Падрыхтаваць слоікі. Слівы вымыць, разрэзаць напалову, выняць костачкі. Яблыкі вымыць, ачысціць і разрэзаць на 4 часці, пры гэтым выразаць насенныя гнёзды. Слівы і яблыкі парэзаць на сярэднія кавалачкі. |
Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Слівовы кетчуп з піментам і імбірам". |
Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Слівовы кетчуп з піментам і імбірам". |
Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Слівовы кетчуп з піментам і імбірам". |
Слівы вызваліць ад костачак, паварыць 10-15 хвілін, затым працерці праз друшляк, дадаць часнык, чырвоны пякучы перац, прапушчаны праз мясасечку, соль і цукар. |
Слівы парэзаць напалову і выняць костачкі. Костачкі разбіць і некалькі ядраў завязаць у марлю. Слівы і марлевы мяшочак пакласці ў рондаль, дадаць часнык, перац "Чылі" і ваду, закіпяціць. Памешваючы варыць 15-20 хвілін на ціхім агні, пакуль слівы стануць мяккімі. |
Памідоры вымыць, парэзаць, скласці ў эмаляваны посуд. Рэпчатую цыбулю ачысціць і здрабніць, дадаць у памідоры і распарыць усё пад вечкам. |
Усё прапусціць праз мясасечку. Варыць 1,5 гадзіны на павольным агні, увесь час памешваючы. |
Са спелых памідораў зняць скурку, плады працерці для атрымання соку (здрабніць блендарам). Паставіць яго на суткі адстойвацца. |
Памідоры ачысціць ад скуркі, нарэзаць, варыць 30 хвілін з соллю ў сатэйніку, затым працерці праз сіта. У атрыманае пюрэ ўвесці ўсе рэзкія затаўкі і воцат і варыць на павольным агні яшчэ 30-45 хвілін без вечка. |
Прыгатаваць густое таматавае пюрэ так, як сказана ў рэцэпце "Сіцылійская таматавая паста" ці іншым спосабам. |
Алей разагрэць у рондалі, пакласці цыбулю, часнык, імбір і перац "Чылі" і тушыць 5 хвілін, пакуль цыбуля не стане румянай. Дадаць таматы і тушыць 15 хвілін, пакуль не стануць мяккімі. |
Падрыхтаваныя ягады чырвонай парэчкі пакласці ў рондаль і засыпаць цукрам. Дадаць рэзкія затаўкі і воцат, варыць 20-25 хвілін (здымаць пену абавязкова) да гушчыні. |
Струкі перцу патрымаць над агнём і зняць скурку. Добра спаласнуць, выняць зерні і разам з цыбуляй, яблыкамі і вострым перцам здрабніць у кухоннай машыне. Масу разам з вадой, букетам травы і мяшочкам рэзкіх затавак пакласці ў рондаль, закіпяціць і на слабым агні варыць 25 хвілін. |
6 кг памідораў прапусціць праз мясасечку, варыць 2 гадзіны на слабым агні, каб засталося трохі больш паловы. Затым дадаць 10 зубкоў часныку, стоўчаных з 6 г. л. солі, 13 ст. л. цукру, па 1 г. л. карыцы, гваздзічкі, горкага перцу. |
Сок з памідораў уварыць напалову. Дадаць цыбулю, балгарскі перац, пракручаныя праз мясасечку. Пакласці цукар, соль, гарчыцу, чырвоны перац. |
Спелыя памідоры памыць, разрэзаць на долькі, змяшаць з дробна нарэзанай цыбуляй, соллю, цукрам, молатым чырвоным перцам, молатай карыцай і чорным перцам. |
Памідоры вымыць, выдаліць аснову у пладаножак, цыбулю пачысціць і парэзаць. Варыць памідоры з цыбуляй 15-20 хвілін, пасля чаго прапусціць праз сіта. |
Трускаўку прамыць, абсушыць, прыбраць лісточкі, пюрыраваць. Змяшаць у рондалі ўсе кампаненты. Увесь час памешваючы, даць закіпець, зменшыць агонь, варыць памешваючы 4-5 хвілін. |
Памідоры нарэзаць долькамі і разам са здробненай цыбуляй распарыць пад вечкам. Працерці праз сіта. Атрыманы сок уварыць напалову. |
Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Кетчуп з каляндры". |
У персікаў зняць скурку і пакласці ў сіта, сабраць сок і вымераць 125 мл. Персікі парэзаць на маленькія кавалачкі. Манга вымыць, ачысціць, выняць костачкі і парэзаць на кавалачкі. |
Персікі вымыць, даць сцячы вадзе, разрэзаць напалову, выняць костачкі, парэзаць на кавалачкі і ўзважыць 500 г. Усе падрыхтаваныя кампаненты разам з воцатам, персікавым нектарам і цукрам пакласці ў рондаль, пры бесперапынным памешванні, закіпяціць і варыць 5 хвілін. |
Персікі і ананасы падрыхтаваць і парэзаць на кавалачкі. Усе кампаненты пакласці ў рондаль, перамяшаць. Соль, перац і папрыку пакласці па густу. |
Усю садавіну разам з цыбуляй-шалотам, часныком, імбірам і воцатам пакласці ў рондаль, закіпяціць і варыць на слабым агні 25 хвілін, пакуль яблыкі і цыбуля стануць мяккімі і празрыстымі. Дадаць цукар і мешаць да поўнага растварэння. |
Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Кетчуп з каляндры". |
Манга, ліметы ці цытрыны і перац "Чылі" разам з воцатам пакласці ў рондаль і варыць на слабым агні 10-15 хвілін, пакуль манга не стане мяккім. |
Манга ачысціць, з мякаці выняць костачкі, парэзаць на кавалачкі. Цыбулю і імбір ачысціць. Струкі вострага перцу разрэзаць уздоўж, выняць зерні і парэзаць на палоскі. |
Разынкі замачыць на ноч у вадзе, затым працадзіць скрозь сіта. Манга ачысціць, парэзаць на кавалачкі, пакласці ў таз, перамяшаць з соллю і адставіць на 2 гадзіны ў бок. Імбір ачысціць і нацерці на тарцы. З вострага перцу выняць зерні і пасекчы. |
Манга ачысціць, выняць зерні і парэзаць на кавалкі. Кумкватс памыць, парэзаць на кавалачкі і выняць зерні. Перац памыць і парэзаць на кольцы, калі перац вельмі востры выняць зерні. |
Падрыхтаваць слоікі. Манга ачысціць. З мякаці манга выняць костачкі, парэзаць на кавалачкі ці тоненькія слупкі. Цыбулю, часнык і імбір ачысціць і здрабніць. Цытрынавую траву вымыць, вонкавае лісце абрэзаць, адрэзаць карані і парэзаць на кавалачкі, сцябло пасячы. |
Памідоры бланшаваць, абліць халоднай вадой, зняць скурку, разрэзаць напалову. Перац ачысціць, выняць зерні і парэзаць на кружочкі. |
|