Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 797
    Паказана матэрыялаў: 651-700
    Старонкі: « 1 2 ... 12 13 14 15 16 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    З вішань выдаліць костачкі, дадаць карыцу, заліць воцатам, настойваць 2 дні. Затым прафільтраваць.

    Прыправы | Просмотров: 196 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэцэпт гэты адзін з самых вядомых і найлепшых выкарыстоўваемых у Партугаліі.

    Прыправы | Просмотров: 201 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    З пакінутых пасля прасавання вінаграда выцісканняў (жамерын) можна прыгатаваць вінаградны воцат.

    Прыправы | Просмотров: 194 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    З не занадта якаснага, пераспелага вінаграда можна прыгатаваць добры воцат.

    Прыправы | Просмотров: 188 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Адвары бурака і яблычнай лупіны змешваюць і вытрымліваюць 2-3 дні пры пакаёвай тэмпературы.

    Прыправы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    У чыстую бутэльку ўкладваюць нарэзаную палоскамі цэдру 1 апельсіна і галінкі базіліка.

    Прыправы | Просмотров: 199 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Размарын памыць і добра прасушыць. Лісце зняць са сцябла. Кожны зубок часныку разрэзаць напалову ўздоўж. У чыстым шкляным посудзе змяшаць часнык і размарын.

    Прыправы | Просмотров: 211 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Пакласці базілік у шкляную чыстую ёмістасць і падушыць іх драўлянай лыжкай. Дадаць карыцу і воцат і пакінуць настойвацца, зачыніўшы вечкам у прахалодным цёмным месцы ад 4 дзён да 2 тыдняў.

    Прыправы | Просмотров: 202 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Развядзіце воцатную эсэнцыю кіпячонай вадой, пакладзіце лаўровыя лісцікі, гваздзічку, карыцу і закіпеціце. Заліце гэтым воцатам здробненую сумесь з салеры, пятрушкі, эстрагону.

    Прыправы | Просмотров: 194 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Такі воцат надасць вашым салатам і стравам непаўторныя пікантнасць і водар. Сама падрыхтоўка зойме не больш за 10 хвілін.

    Прыправы | Просмотров: 160 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Прамываюць сушоную лупіну апельсіна ці цытрыны, змяшчаюць у літровы слоік і напаўняюць яе воцатам, накрыўшы зверху вечкам.

    Прыправы | Просмотров: 185 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    У сталовы воцат (9%) дадаем апельсінавую лупіну, нарэзаную доўгімі палоскамі.

    Прыправы | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Нацёртую ці дробна пасечаную цэдру ад вялікага апельсіна заліць 0,5 л воцату-асновы з вадой ці з віном і паставіць на некалькі дзён.

    Прыправы | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ажыну вымыць, ачысціць і патаўчы.

    Прыправы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць і тонка насекчы 8 дробных агурочкаў і 3 цыбуліны.

    Прыправы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваць слоікі. Памідоры вымыць і разрэзаць на 4 ці 8 частак, выразаць месца пладаножак. Імбір ачысціць і нацерці. Разынкі вымыць і абсушыць.

    Прыправы | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Таматавы кетчуп".

    Прыправы | Просмотров: 169 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Памідоры дробна нарэзаць, выкласці ў рондаль, паставіць на агонь і ўварыць на траціну, не зачыняючы вечка. Затым дадаць цукар, праварыць 10 хвілін, усыпаць соль і варыць яшчэ 3 хвіліны.

    Прыправы | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваць слоікі. Слівы вымыць, разрэзаць напалову, выняць костачкі. Яблыкі вымыць, ачысціць і разрэзаць на 4 часці, пры гэтым выразаць насенныя гнёзды. Слівы і яблыкі парэзаць на сярэднія кавалачкі.

    Прыправы | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Слівовы кетчуп з піментам і імбірам".

    Прыправы | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Слівовы кетчуп з піментам і імбірам".

    Прыправы | Просмотров: 168 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Слівовы кетчуп з піментам і імбірам".

    Прыправы | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Слівы вызваліць ад костачак, паварыць 10-15 хвілін, затым працерці праз друшляк, дадаць часнык, чырвоны пякучы перац, прапушчаны праз мясасечку, соль і цукар.

    Прыправы | Просмотров: 178 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Слівы парэзаць напалову і выняць костачкі. Костачкі разбіць і некалькі ядраў завязаць у марлю. Слівы і марлевы мяшочак пакласці ў рондаль, дадаць часнык, перац "Чылі" і ваду, закіпяціць. Памешваючы варыць 15-20 хвілін на ціхім агні, пакуль слівы стануць мяккімі.

    Прыправы | Просмотров: 190 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Памідоры вымыць, парэзаць, скласці ў эмаляваны посуд. Рэпчатую цыбулю ачысціць і здрабніць, дадаць у памідоры і распарыць усё пад вечкам.

    Прыправы | Просмотров: 156 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё прапусціць праз мясасечку. Варыць 1,5 гадзіны на павольным агні, увесь час памешваючы.

    Прыправы | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Са спелых памідораў зняць скурку, плады працерці для атрымання соку (здрабніць блендарам). Паставіць яго на суткі адстойвацца.

    Прыправы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Памідоры ачысціць ад скуркі, нарэзаць, варыць 30 хвілін з соллю ў сатэйніку, затым працерці праз сіта. У атрыманае пюрэ ўвесці ўсе рэзкія затаўкі і воцат і варыць на павольным агні яшчэ 30-45 хвілін без вечка.

    Прыправы | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць густое таматавае пюрэ так, як сказана ў рэцэпце "Сіцылійская таматавая паста" ці іншым спосабам.

    Прыправы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Алей разагрэць у рондалі, пакласці цыбулю, часнык, імбір і перац "Чылі" і тушыць 5 хвілін, пакуль цыбуля не стане румянай. Дадаць таматы і тушыць 15 хвілін, пакуль не стануць мяккімі.

    Прыправы | Просмотров: 190 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя ягады чырвонай парэчкі пакласці ў рондаль і засыпаць цукрам. Дадаць рэзкія затаўкі і воцат, варыць 20-25 хвілін (здымаць пену абавязкова) да гушчыні.

    Прыправы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Струкі перцу патрымаць над агнём і зняць скурку. Добра спаласнуць, выняць зерні і разам з цыбуляй, яблыкамі і вострым перцам здрабніць у кухоннай машыне. Масу разам з вадой, букетам травы і мяшочкам рэзкіх затавак пакласці ў рондаль, закіпяціць і на слабым агні варыць 25 хвілін.

    Прыправы | Просмотров: 185 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    6 кг памідораў прапусціць праз мясасечку, варыць 2 гадзіны на слабым агні, каб засталося трохі больш паловы. Затым дадаць 10 зубкоў часныку, стоўчаных з 6 г. л. солі, 13 ст. л. цукру, па 1 г. л. карыцы, гваздзічкі, горкага перцу.

    Прыправы | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Сок з памідораў уварыць напалову. Дадаць цыбулю, балгарскі перац, пракручаныя праз мясасечку. Пакласці цукар, соль, гарчыцу, чырвоны перац.

    Прыправы | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя памідоры памыць, разрэзаць на долькі, змяшаць з дробна нарэзанай цыбуляй, соллю, цукрам, молатым чырвоным перцам, молатай карыцай і чорным перцам.

    Прыправы | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Памідоры вымыць, выдаліць аснову у пладаножак, цыбулю пачысціць і парэзаць. Варыць памідоры з цыбуляй 15-20 хвілін, пасля чаго прапусціць праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Трускаўку прамыць, абсушыць, прыбраць лісточкі, пюрыраваць. Змяшаць у рондалі ўсе кампаненты. Увесь час памешваючы, даць закіпець, зменшыць агонь, варыць памешваючы 4-5 хвілін.

    Прыправы | Просмотров: 185 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Памідоры нарэзаць долькамі і разам са здробненай цыбуляй распарыць пад вечкам. Працерці праз сіта. Атрыманы сок уварыць напалову.

    Прыправы | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Кетчуп з каляндры".

    Прыправы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    У персікаў зняць скурку і пакласці ў сіта, сабраць сок і вымераць 125 мл. Персікі парэзаць на маленькія кавалачкі. Манга вымыць, ачысціць, выняць костачкі і парэзаць на кавалачкі.

    Прыправы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Персікі вымыць, даць сцячы вадзе, разрэзаць напалову, выняць костачкі, парэзаць на кавалачкі і ўзважыць 500 г. Усе падрыхтаваныя кампаненты разам з воцатам, персікавым нектарам і цукрам пакласці ў рондаль, пры бесперапынным памешванні, закіпяціць і варыць 5 хвілін.

    Прыправы | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Персікі і ананасы падрыхтаваць і парэзаць на кавалачкі. Усе кампаненты пакласці ў рондаль, перамяшаць. Соль, перац і папрыку пакласці па густу.

    Прыправы | Просмотров: 189 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Усю садавіну разам з цыбуляй-шалотам, часныком, імбірам і воцатам пакласці ў рондаль, закіпяціць і варыць на слабым агні 25 хвілін, пакуль яблыкі і цыбуля стануць мяккімі і празрыстымі. Дадаць цукар і мешаць да поўнага растварэння.

    Прыправы | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Кетчуп з каляндры".

    Прыправы | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Манга, ліметы ці цытрыны і перац "Чылі" разам з воцатам пакласці ў рондаль і варыць на слабым агні 10-15 хвілін, пакуль манга не стане мяккім.

    Прыправы | Просмотров: 193 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Манга ачысціць, з мякаці выняць костачкі, парэзаць на кавалачкі. Цыбулю і імбір ачысціць. Струкі вострага перцу разрэзаць уздоўж, выняць зерні і парэзаць на палоскі.

    Прыправы | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Разынкі замачыць на ноч у вадзе, затым працадзіць скрозь сіта. Манга ачысціць, парэзаць на кавалачкі, пакласці ў таз, перамяшаць з соллю і адставіць на 2 гадзіны ў бок. Імбір ачысціць і нацерці на тарцы. З вострага перцу выняць зерні і пасекчы.

    Прыправы | Просмотров: 172 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Манга ачысціць, выняць зерні і парэзаць на кавалкі. Кумкватс памыць, парэзаць на кавалачкі і выняць зерні. Перац памыць і парэзаць на кольцы, калі перац вельмі востры выняць зерні.

    Прыправы | Просмотров: 196 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваць слоікі. Манга ачысціць. З мякаці манга выняць костачкі, парэзаць на кавалачкі ці тоненькія слупкі. Цыбулю, часнык і імбір ачысціць і здрабніць. Цытрынавую траву вымыць, вонкавае лісце абрэзаць, адрэзаць карані і парэзаць на кавалачкі, сцябло пасячы.

    Прыправы | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)

    Памідоры бланшаваць, абліць халоднай вадой, зняць скурку, разрэзаць напалову. Перац ачысціць, выняць зерні і парэзаць на кружочкі.

    Прыправы | Просмотров: 174 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.07.2014 | Комментарии (0)