Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 4
    Гасцей: 4
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 797
    Паказана матэрыялаў: 601-650
    Старонкі: « 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Усе кампаненты пакласці ў посуд, заліць воцатам і падагрэць. Пераліць у бутлю, добра закаркаваць і паставіць на 2-3 тыдні.

    Прыправы | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Карані хрэна мыюць, чысцяць і наразаюць. Кладуць у прастэрылізаваныя слоікі, напалову напоўненыя воцатам. Зачыняюць вечкам і ставяць у халоднае месца на шэсць тыдняў.

    Прыправы | Просмотров: 282 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Тапінамбур старанна вымыць, абліць кіпенем і адціснуць з яго сок.

    Прыправы | Просмотров: 235 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць.

    Прыправы | Просмотров: 282 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У бутэлькі паскладаць галінкі квітнеючага эстрагону, чырвоны пякучы перац і парасонікі кропу.

    Прыправы | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтоўваюць прадукты, складаюць у літровы слоік, заліваюць воцатам і адстаўляюць у прахалодным месцы на тры-чатыры тыдні. Па заканчэнні часу воцат зліваюць, фільтруюць.

    Прыправы | Просмотров: 262 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Вазьміце 100 г пялёсткаў руж. Выдаліце ніжнюю частку кожнага пялёстка (гэта горкая частка). Затым вымыйце і абсушыце.

    Прыправы | Просмотров: 275 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Разліць у падрыхтаваныя бутэлечкі воцат і дадаць спецыі, якія вам па душы.

    Прыправы | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Разліць у падрыхтаваныя бутэлечкі воцат і дадаць спецыі.

    Прыправы | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Прамываюць, чысцяць і дробна наразаюць карані пятрушкі, салеры і пастарнака, складаюць у посуд з тоўстага шкла.

    Прыправы | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Траву асцярожна спаласнуць, абсушыць і разам з воцатам пакласці ў падрыхтаваныя чыстыя бутэлькі.

    Прыправы | Просмотров: 262 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Пучок мелісы змясціць у паў-літровую бутэльку з воцатам. Настойваць 2-3 тыдні ў цёмным месцы. Мелісу выняць.

    Прыправы | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Цёплай сонечнай раніцай сабраць маладое лісце і сцеблы мацярдушкі, пакласці іх у шкляны слоік, злёгку ўшчыльніць, заліць воцатам з сідру ці белага віна, добра закаркаваць і паставіць на 1 тыдзень на сонечны падваконнік.

    Прыправы | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Маліну пажадана выкарыстоўваць толькі што сабраную. Ягады мыць не трэба. Скласці ягады ў бутэльку ці слоік. Лісце шалвеі, мяты і перачнай мяты ( прашу не блытаць гэтыя дзве разнавіднасці мяты) памыць і пакласці ў слоік да ягад маліны.

    Прыправы | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Любісту пакласці ў бутлю, уліць воцатную эсэнцыю, віно і ваду. Бутлю закаркаваць і паставіць настойвацца на 2 тыдні.

    Прыправы | Просмотров: 249 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Такі воцат надасць вашым салатам і стравам непаўторныя пікантнасць і водар. Сама падрыхтоўка зойме не больш за 10 хвілін. Трэба будзе толькі пачакаць некалькі дзён, каб водары перамяшаліся.

    Прыправы | Просмотров: 219 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У гарачай мыльнай вадзе вымыць некалькі бутэлек ёмістасцю 675-900 мл з коркамі (ці слоікаў з пластмасавымі вечкамі).

    Прыправы | Просмотров: 237 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    На 0,5 л воцату пакласці шклянку кветак настуркі, настойваць 7 дзён . Воцат для салатаў.

    Прыправы | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Кветкі бузіны асцярожна вымыць і добра прасушыць. Кветкі бузіны з ядлоўцавымі ягадамі выкласці ў стэрыльныя бутэлькі, заліць воцатам і закаркаваць.

    Прыправы | Просмотров: 215 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Бяром суквецці бузіны,прамываем пад бруёй цёплай вады, кветачкі не абрываем ,а цэлымі закладваем у бутэлечкі ці слоічкі.

    Прыправы | Просмотров: 268 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя карані любісты памыць, саскрэбці і нацерці на тарцы ці перакруціць на мясасечцы. Карані заліць кіпячым воцатам, пагатаваць.

    Прыправы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Слоік (3-х літровы) памыць і прастэрылізаваць. Ягады прамыць, растаўчы (па магчымасці, каб усе ягады лопнулі), і пакласці ў слоік, чаргуючы з мытым парэчкавым лістом. Цукар, заліць вадой, размяшаць да растварэння крышталяў і заліць ягады. Накрыць марлевай сурвэткай.

    Прыправы | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Ягады мыюць, размінаюць, заліваюць кіпячонай астуджанай вадой, дадаюць цукровы пясок і пакідаюць для заквашвання.

    Прыправы | Просмотров: 239 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Струкі перцу разрэзаць напалову, выняць насенне, парэзаць на палоскі і пакласці ў бутлю. Яблычны воцат закіпяціць з цукрам і заліць перац.

    Прыправы | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    300 г спелых вішань без костачак, 5 г карыцы заліце 800 г воцату, настойвайце 2 дні і працэдзіце. Выкарыстоўвайце для шашлыкоў і да смажанага мяса.

    Прыправы | Просмотров: 218 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Напоўніце бутэльку 3 шклянкамі белага віннага воцату і запоўніце яе да канца вішнямі з костачкамі.

    Прыправы | Просмотров: 233 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Прамыць вінаграднае лісце, заліць астуджанай кіпячонай вадой, дадаць цукар, паставіць на заквашванне ў шкляным слоіку з шырокім горлам, зверху накрыць марляй.

    Прыправы | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    У вялікі шкляны слоік заліць бярозавік, дадаць гарэлку, мёд. Усё гэта паставіць у цёплае месца, шчыльна не зачыняючы.

    Прыправы | Просмотров: 199 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё гэта закіпяціць, потым астудзіць. Для кіслых ягад трэба браць 2 шклянкі цукру. Усё гэта расходуецца на чвэрць фунта гародніны ці ягад.

    Прыправы | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Мыюць, падтрасаюць і раскладваюць у адзін пласт для прасушкі ў цені.

    Прыправы | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Мыюць, падтрасаюць і раскладваюць у адзін пласт для прасушкі ў цені.

    Прыправы | Просмотров: 467 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.07.2014 | Комментарии (0)

    Узяць лісце бядрынца, сарванае ў цёплую сонечную раніцу, пакласці ў шкляны слоік, трохі ўшчыльніць і заліць воцатам з сідру ці белага віна.

    Прыправы | Просмотров: 201 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Памытыя, вычышчаныя і дробна нарэзаныя карані пятрушкі, салеры і пастарнака заліваюць воцатам і вытрымліваюць у цёмным прахалодным месцы, лепш у халодным склепе ці халадзільніку.

    Прыправы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Цёплай сонечнай раніцай сабраць верхавіны і лісце баркуну, пакласці ў шкляны слоік, заліць іх воцатам з сідру ці белага віна, добра закаркаваць і на 1 тыдзень паставіць на сонечнае месца.

    Прыправы | Просмотров: 154 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    У гарачай мыльнай вадзе вымыць некалькі бутэлек ёмістасцю 675-900 мл з коркамі (ці слоікаў з пластмасавымі вечкамі). Для стэрылізацыі змясціць бутэлькі ў вялікі рондаль (а коркі - у маленькі), заліць вадой і давесці да кіпення на моцным агні.

    Прыправы | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Вазьміце жменю свежага лісця базіліка. Пратрыце іх вільготнай губкай (не мыйце пад кранам з вадой).

    Прыправы | Просмотров: 173 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Базілік асцярожна спаласнуць, абсушыць і пакласці ў бутлю. Уліць у воцат і добра закаркаваць.

    Прыправы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Воцат з агрэста ўтрымоўвае ўсе карысныя рэчывы агрэста. Захоўваць вітамінавы воцат варта ў цёмным месцы пры нулявой тэмпературы.

    Прыправы | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Базілік памыць, абрываем лісточкі і кладзем у бутэлечку для воцату.

    Прыправы | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Цытрынавую траву памыць і прасушыць. Дробна парэзаць. Долькі часныку разрэзаць на палоўкі.

    Прыправы | Просмотров: 182 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Кроп памыць і прасушыць.

    Прыправы | Просмотров: 186 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Галінкі эстрагону асцярожна спаласнуць, абсушыць і разам з воцатам пакласці ў падрыхтаваныя чыстыя бутэлькі. Добра закаркаваць і на 14 дзень паставіць у цёмнае халоднае месца.

    Прыправы | Просмотров: 178 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    У бутэльку з воцатам пакласці эстрагон і даць настаяцца 2-3 тыдні ў цёмным месцы, затым эстрагон дастаць.

    Прыправы | Просмотров: 186 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць 25 штофаў воцату, 1 штоф вады, 1,5 шклянкі цукру, 0,25 ст. лыжкі салетры, 0,25 ст. лыжкі солі, 2 лаўровых ліста, 1 вяршок карыцы, 10 штук гваздзікі.

    Прыправы | Просмотров: 178 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Абраную вамі свежую зеляніну, напрыклад, экстрагон, мелісу, базілік, настурку, кроп, размарын ці чабор трэба не мыць, а толькі папрамакаць вільготным ручніком.

    Прыправы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    У бутэльку з воцатам пакласці нарэзаныя эстрагон, цыбулю і перац. Даць настаяцца 2 тыдні, затым працадзіць. Выкарыстоўваць для салатаў і маянэза.

    Прыправы | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    У воцат дадаць нарэзаны эстрагон, перац, здробненую цыбулю. Праз 14 дзён працадзіць. Воцат выкарыстоўваць для салатаў і маянэза.

    Прыправы | Просмотров: 135 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Вішні спелыя мыюць, чысцяць ад костачак. Карыцу ці базілік настойваюць на воцаце (9%) 1-2 дні, пасля чаго фільтруюць.

    Прыправы | Просмотров: 162 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    300 г спелых вішань без костачак, 5 г карыцы заліце 800 г воцату, настойвайце 2 дні і працадзіце. Выкарыстоўвайце для шашлыкоў і да смажанага мяса.

    Прыправы | Просмотров: 163 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Папярэдне размарозіць ягады. Заліць вішню яблычным воцатам і пакінуць на 2-3 гадзіны.

    Прыправы | Просмотров: 149 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)