Статыстыка |
Анлайн усяго: 4 Гасцей: 4 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 797 Паказана матэрыялаў: 601-650 |
Старонкі: « 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Усе кампаненты пакласці ў посуд, заліць воцатам і падагрэць. Пераліць у бутлю, добра закаркаваць і паставіць на 2-3 тыдні. |
Карані хрэна мыюць, чысцяць і наразаюць. Кладуць у прастэрылізаваныя слоікі, напалову напоўненыя воцатам. Зачыняюць вечкам і ставяць у халоднае месца на шэсць тыдняў. |
Тапінамбур старанна вымыць, абліць кіпенем і адціснуць з яго сок. |
У бутэлькі паскладаць галінкі квітнеючага эстрагону, чырвоны пякучы перац і парасонікі кропу. |
Падрыхтоўваюць прадукты, складаюць у літровы слоік, заліваюць воцатам і адстаўляюць у прахалодным месцы на тры-чатыры тыдні. Па заканчэнні часу воцат зліваюць, фільтруюць. |
Вазьміце 100 г пялёсткаў руж. Выдаліце ніжнюю частку кожнага пялёстка (гэта горкая частка). Затым вымыйце і абсушыце. |
Разліць у падрыхтаваныя бутэлечкі воцат і дадаць спецыі, якія вам па душы. |
Разліць у падрыхтаваныя бутэлечкі воцат і дадаць спецыі. |
Прамываюць, чысцяць і дробна наразаюць карані пятрушкі, салеры і пастарнака, складаюць у посуд з тоўстага шкла. |
Траву асцярожна спаласнуць, абсушыць і разам з воцатам пакласці ў падрыхтаваныя чыстыя бутэлькі. |
Пучок мелісы змясціць у паў-літровую бутэльку з воцатам. Настойваць 2-3 тыдні ў цёмным месцы. Мелісу выняць. |
Цёплай сонечнай раніцай сабраць маладое лісце і сцеблы мацярдушкі, пакласці іх у шкляны слоік, злёгку ўшчыльніць, заліць воцатам з сідру ці белага віна, добра закаркаваць і паставіць на 1 тыдзень на сонечны падваконнік. |
Маліну пажадана выкарыстоўваць толькі што сабраную. Ягады мыць не трэба. Скласці ягады ў бутэльку ці слоік. Лісце шалвеі, мяты і перачнай мяты ( прашу не блытаць гэтыя дзве разнавіднасці мяты) памыць і пакласці ў слоік да ягад маліны. |
Любісту пакласці ў бутлю, уліць воцатную эсэнцыю, віно і ваду. Бутлю закаркаваць і паставіць настойвацца на 2 тыдні. |
Такі воцат надасць вашым салатам і стравам непаўторныя пікантнасць і водар. Сама падрыхтоўка зойме не больш за 10 хвілін. Трэба будзе толькі пачакаць некалькі дзён, каб водары перамяшаліся. |
У гарачай мыльнай вадзе вымыць некалькі бутэлек ёмістасцю 675-900 мл з коркамі (ці слоікаў з пластмасавымі вечкамі). |
На 0,5 л воцату пакласці шклянку кветак настуркі, настойваць 7 дзён . Воцат для салатаў. |
Кветкі бузіны асцярожна вымыць і добра прасушыць. Кветкі бузіны з ядлоўцавымі ягадамі выкласці ў стэрыльныя бутэлькі, заліць воцатам і закаркаваць. |
Бяром суквецці бузіны,прамываем пад бруёй цёплай вады, кветачкі не абрываем ,а цэлымі закладваем у бутэлечкі ці слоічкі. |
Свежыя карані любісты памыць, саскрэбці і нацерці на тарцы ці перакруціць на мясасечцы. Карані заліць кіпячым воцатам, пагатаваць. |
Слоік (3-х літровы) памыць і прастэрылізаваць. Ягады прамыць, растаўчы (па магчымасці, каб усе ягады лопнулі), і пакласці ў слоік, чаргуючы з мытым парэчкавым лістом. Цукар, заліць вадой, размяшаць да растварэння крышталяў і заліць ягады. Накрыць марлевай сурвэткай. |
Ягады мыюць, размінаюць, заліваюць кіпячонай астуджанай вадой, дадаюць цукровы пясок і пакідаюць для заквашвання. |
Струкі перцу разрэзаць напалову, выняць насенне, парэзаць на палоскі і пакласці ў бутлю. Яблычны воцат закіпяціць з цукрам і заліць перац. |
300 г спелых вішань без костачак, 5 г карыцы заліце 800 г воцату, настойвайце 2 дні і працэдзіце. Выкарыстоўвайце для шашлыкоў і да смажанага мяса. |
Напоўніце бутэльку 3 шклянкамі белага віннага воцату і запоўніце яе да канца вішнямі з костачкамі. |
Прамыць вінаграднае лісце, заліць астуджанай кіпячонай вадой, дадаць цукар, паставіць на заквашванне ў шкляным слоіку з шырокім горлам, зверху накрыць марляй. |
У вялікі шкляны слоік заліць бярозавік, дадаць гарэлку, мёд. Усё гэта паставіць у цёплае месца, шчыльна не зачыняючы. |
Усё гэта закіпяціць, потым астудзіць. Для кіслых ягад трэба браць 2 шклянкі цукру. Усё гэта расходуецца на чвэрць фунта гародніны ці ягад. |
Мыюць, падтрасаюць і раскладваюць у адзін пласт для прасушкі ў цені. |
Мыюць, падтрасаюць і раскладваюць у адзін пласт для прасушкі ў цені. |
Узяць лісце бядрынца, сарванае ў цёплую сонечную раніцу, пакласці ў шкляны слоік, трохі ўшчыльніць і заліць воцатам з сідру ці белага віна. |
Памытыя, вычышчаныя і дробна нарэзаныя карані пятрушкі, салеры і пастарнака заліваюць воцатам і вытрымліваюць у цёмным прахалодным месцы, лепш у халодным склепе ці халадзільніку. |
Цёплай сонечнай раніцай сабраць верхавіны і лісце баркуну, пакласці ў шкляны слоік, заліць іх воцатам з сідру ці белага віна, добра закаркаваць і на 1 тыдзень паставіць на сонечнае месца. |
У гарачай мыльнай вадзе вымыць некалькі бутэлек ёмістасцю 675-900 мл з коркамі (ці слоікаў з пластмасавымі вечкамі). Для стэрылізацыі змясціць бутэлькі ў вялікі рондаль (а коркі - у маленькі), заліць вадой і давесці да кіпення на моцным агні. |
Вазьміце жменю свежага лісця базіліка. Пратрыце іх вільготнай губкай (не мыйце пад кранам з вадой). |
Базілік асцярожна спаласнуць, абсушыць і пакласці ў бутлю. Уліць у воцат і добра закаркаваць. |
Воцат з агрэста ўтрымоўвае ўсе карысныя рэчывы агрэста. Захоўваць вітамінавы воцат варта ў цёмным месцы пры нулявой тэмпературы. |
Базілік памыць, абрываем лісточкі і кладзем у бутэлечку для воцату. |
Цытрынавую траву памыць і прасушыць. Дробна парэзаць. Долькі часныку разрэзаць на палоўкі. |
Галінкі эстрагону асцярожна спаласнуць, абсушыць і разам з воцатам пакласці ў падрыхтаваныя чыстыя бутэлькі. Добра закаркаваць і на 14 дзень паставіць у цёмнае халоднае месца. |
У бутэльку з воцатам пакласці эстрагон і даць настаяцца 2-3 тыдні ў цёмным месцы, затым эстрагон дастаць. |
Закіпяціць 25 штофаў воцату, 1 штоф вады, 1,5 шклянкі цукру, 0,25 ст. лыжкі салетры, 0,25 ст. лыжкі солі, 2 лаўровых ліста, 1 вяршок карыцы, 10 штук гваздзікі. |
Абраную вамі свежую зеляніну, напрыклад, экстрагон, мелісу, базілік, настурку, кроп, размарын ці чабор трэба не мыць, а толькі папрамакаць вільготным ручніком. |
У бутэльку з воцатам пакласці нарэзаныя эстрагон, цыбулю і перац. Даць настаяцца 2 тыдні, затым працадзіць. Выкарыстоўваць для салатаў і маянэза. |
У воцат дадаць нарэзаны эстрагон, перац, здробненую цыбулю. Праз 14 дзён працадзіць. Воцат выкарыстоўваць для салатаў і маянэза. |
Вішні спелыя мыюць, чысцяць ад костачак. Карыцу ці базілік настойваюць на воцаце (9%) 1-2 дні, пасля чаго фільтруюць. |
300 г спелых вішань без костачак, 5 г карыцы заліце 800 г воцату, настойвайце 2 дні і працадзіце. Выкарыстоўвайце для шашлыкоў і да смажанага мяса. |
Папярэдне размарозіць ягады. Заліць вішню яблычным воцатам і пакінуць на 2-3 гадзіны. |
|