Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 797
    Паказана матэрыялаў: 501-550
    Старонкі: « 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 15 16 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Ваду паставіць на слабы агонь, дадаць цукар, соль, карыцу, лаўровы ліст. Варыць, пакуль не растворацца соль і цукар. Астудзіць, дадаць воцат.

    Прыправы | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Давесці да кіпення воцат, віно і цукар. Дадаць эстрагон, соль, парашок і зерне гарчыцы.

    Прыправы | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарчычны парашок размяшаць з 250 мл вады і пакінуць на 30 хвілін. Часнык ачысціць і парэзаць на кружочкі. Шалвею вымыць, абсушыць і здрабніць.

    Прыправы | Просмотров: 197 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтаваць гэтак жа, як у рэцэпце "Смачная гарчыца з шалвеяй".

    Прыправы | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваць слоікі. Зерне гарчыцы, перцу і пімента здрабніць на электракофемолке.

    Прыправы | Просмотров: 232 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі марынаду пакласці ў ваду спецыі, давесці да кіпення, праварыць 5-8 хвілін. Пасля чаго астудзіць, працадзіць, дадаць воцат.

    Прыправы | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Парашок гарчыцы старанна расцерці да пылупадобнага стану, заліць кіпенем, размяшаць у густую масу, заліць 2 шклянкамі гарачай вады і настаяць на працягу 20 - 24 гадзін.

    Прыправы | Просмотров: 248 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухую гарчыцу заліць крутым кіпенем, размяшаць і пакінуць на 4-8 гадзін.

    Прыправы | Просмотров: 256 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Жаўткі вараных яйкаў працерці скрозь сіта і дабяла расцерці з гарчыцай, цукрам, соллю, паступова дадаючы раслінны алей. Затым развесці воцатам.

    Прыправы | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю-шалот і часнык ачысціць і парэзаць на тоненькія кружочкі. Гародніну разам з лаўровым лістом, гваздзікай, каляндрай, фенхелем, воцатам, соллю, цукрам і 200 мл вады закіпяціць і варыць 2-3 хвіліны.

    Прыправы | Просмотров: 208 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухую гарчыцу развесці кіпенем да кансістэнцыі кашы, дадаць цукар, соль на кончыку нажа, воцат і алей.

    Прыправы | Просмотров: 215 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    У гарачую ваду дадаюць цукар, соль, карыцу, гваздзічку, лаўровы ліст і кіпяцяць. Марынад зліваюць, астуджаюць і дадаюць воцат.

    Прыправы | Просмотров: 258 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю і часнык ачысціць, разрэзаць напалову. Яблыкі ачысціць, разрэзаць на 4 часці, выдаліць насенне.

    Прыправы | Просмотров: 244 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухую гарчыцу высыпаць у глыбокую талерку і расцерці лыжкай, каб не было камячкоў.

    Прыправы | Просмотров: 196 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Парашок гарчыцы дбайна расцерці да пылупадобнага стану, заліць кіпенем, размяшаць у густую масу, заліць 2 шклянкамі гарачай вады і настаяць на працягу 20 - 24 гадзін.

    Прыправы | Просмотров: 252 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Ваду паставіць на слабы агонь, дадаць цукар, соль, карыцу, лаўровы ліст. Варыць, пакуль не растворацца соль і цукар. Астудзіць, дадаць воцат.

    Прыправы | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухую гарчыцу заліць крутым кіпенем, размяшаць і пакінуць на 4-8 гадзін. Затым лішак вады зліць, дадаць соль, перац, раслінны алей і воцат.

    Прыправы | Просмотров: 214 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухую гарчыцу развесці кіпенем да кансістэнцыі кашы, дадаць цукар, соль на кончыку нажа, воцат і раслінны алей.

    Прыправы | Просмотров: 256 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі марынада пакласці ў ваду спецыі, давесці да кіпення, праварыць 5-8 хвілін.

    Прыправы | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарчычны парашок старанна расціраюць, заліваюць кіпенем, добра размешваюць.

    Прыправы | Просмотров: 226 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Для разбаўлення сухіх кампанентаў да кансістэнцыі густой смятаны ўжываюць 2-адсоткавы воцат.

    Прыправы | Просмотров: 225 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Парашок гарчыцы прасейваюць праз сіта і заварваюць кіпенем пры старанным перамешванні, каб атрымалася густое цеста. Затым цеста заліваюць кіпенем і настойваюць на працягу 12-24 гадзін.

    Прыправы | Просмотров: 251 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі, у тым ліку і ападкі, мыюць, выдаляюць пашкоджаныя месцы і чарвяточыны, рэжуць, заліваюць астуджанай кіпячонай вадой, дадаюць цукровы пясок і пакідаюць на зброджванне.

    Прыправы | Просмотров: 218 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі воцату ўзяць кіслыя яблыкі, якія непрыдатныя для іншых відаў перапрацоўкі, а таксама абіркі, выцісканні. Яблыкі старанна вымыць, выдаліць пашкоджаныя часткі, здрабніць.

    Прыправы | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі мыюць, выдаляюць пашкоджаныя часткі, шаруюць на буйнай тарцы. Сырую яблычную кашыцу кладуць у шкляную пасудзіну і разводзяць цёплай кіпячонай вадой (на 800 г яблычнай кашыцы 1 л вады).

    Прыправы | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Парэзаць яблык кавалачкамі, заліць яго сталовым воцатам, дадаць абраную траву, шчыльна зачыніць посуд з воцатам і даць настаяцца 2 тыдні.

    Прыправы | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Лісце эстрагону сабраць напачатку красавання, заліць воцатам, дадаць дробна здробненую цыбулю, соль, цытрынавую цэдру.

    Прыправы | Просмотров: 237 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Памытыя і дробна нарэзаныя сцеблы свежага маладога эстрагону, заліваюць воцатам (9%) і настойваюць 2-3 дні.

    Прыправы | Просмотров: 226 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    50 г часныку, заліць 600 г 9% воцату, настаяць два тыдні.

    Прыправы | Просмотров: 261 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціце 2-3 зубчыка часныку. Парэжце на долькі. Наліце ў шкляную бутэльку 1 літр белага ці чырвонага віннага воцату.

    Прыправы | Просмотров: 217 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    На 1 л воцату кладуць тры сярэдніх зубчыка часныку, растоўчаных у ступцы ці здробненых на тарцы.

    Прыправы | Просмотров: 224 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціце 2-3 зубчыка часныку. Парэжце на долькі. Наліце ў шкляную бутэльку 1 літр белага ці чырвонага віннага воцату.

    Прыправы | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Памытую свежую ці сушоную лупіну апельсінаў ці цытрын заліваюць воцатам і вытрымліваюць 6-8 дзён. Фільтруюць.

    Прыправы | Просмотров: 249 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    На 1 л воцату (9%) бяруць вычышчаную і нарэзаную цыбуліну сярэдняй велічыні і лаўровы ліст.

    Прыправы | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Здробненыя ягады агрэста, вінаграда, чырвонай ці белай парэчкі (1,5 кг) змяшчаюць у трохлітровы слоік, заліваюць 1,5 л вады, дадаюць 200 г цукру.

    Прыправы | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Пакласці пялёсткі фіялак у шкляную бутэльку, заліць воцатам, зачыніць бутэльку коркам і пакінуць яе на сонцы ці ў цёплым месцы на 2-3 тыдні.

    Прыправы | Просмотров: 278 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    У крамах звычайна прадаецца трохадсодкавы воцат.

    Прыправы | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Воцат разам з сокам пакласці ў чысты рондаль, закіпяціць, зняць пену. Усе пакінутыя кампаненты пакласці ў марлевы мяшэчак і завязаць,

    Прыправы | Просмотров: 226 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Воцат пакласці ў чысты рондаль, закіпяціць і варыць 1-2 хвіліны пры моцным кіпенні. Затым зняць з пліты і астудзіць да 40 градусаў.

    Прыправы | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Каля 50 г лісця рэзкіх раслін асцярожна вымыць і старанна прасушыць.

    Прыправы | Просмотров: 213 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю пачысціць, здрабніць, дадаць спецыі і рэзкія затаўкі, уліць воцат, шчыльна зачыніць і пакінуць у цёплым памяшканні на 3-4 тыдні.

    Прыправы | Просмотров: 252 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваць бутлю. Імбір ачысціць і парэзаць на тоненькія кружочкі. Цытрынавую траву вымыць. Зрэзаць вонкавае лісце. Абрэзаць корань і парэзаць на кавалачкі.

    Прыправы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтоўваецца змяшчэннем 1 кубка ружовых пялёсткаў і 2 галінак свежага эстрагону ў 1 літр белага салатнага воцату.

    Прыправы | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Бутэльку ў якой будзем рыхтаваць воцат прастэрылізаваць. Воцат нагрэць да 40 градусаў.

    Прыправы | Просмотров: 260 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Разрэзаць напалову 50 г вострага перцу, заліць літрам воцату і настаяць 4-6 тыдняў

    Прыправы | Просмотров: 219 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Заліць воцатам так, каб былі пакрыты ўсе ягады. Прычыніўшы няшчыльна вечкам, вытрымаць тры дні ў цёплым месцы. Затым воцат зліць, адціснуць сок з ягад.

    Прыправы | Просмотров: 242 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Парэчкавы воцат можна атрымаць іншым спосабам. Спачатку нарыхтоўваюць парэчкавы сок.

    Прыправы | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Ягады мыюць, абсушваюць і размінаюць. Склаўшы ў гліняны посуд, заліваюць воцатам так, каб усе ягады былі пакрыты.

    Прыправы | Просмотров: 244 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    На падрыхтоўку прыкладна 1 літра хатняга воцату патрабуецца 1 шклянка цукровага пяску ці мёда, невялікі кавалак кіслага ржанога хлеба, 15-20 грамаў свежых дрожджаў і некалькі разыначак.

    Прыправы | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)

    Пакласці ўсе інгрэдыенты ў невялікія бутэлькі, раўнамерна размеркаваўшы рэзкія затаўкі, і шчыльна іх закаркаваць.

    Прыправы | Просмотров: 219 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.07.2014 | Комментарии (0)