Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 797 Паказана матэрыялаў: 501-550 |
Старонкі: « 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 15 16 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Ваду паставіць на слабы агонь, дадаць цукар, соль, карыцу, лаўровы ліст. Варыць, пакуль не растворацца соль і цукар. Астудзіць, дадаць воцат. |
Давесці да кіпення воцат, віно і цукар. Дадаць эстрагон, соль, парашок і зерне гарчыцы. |
Гарчычны парашок размяшаць з 250 мл вады і пакінуць на 30 хвілін. Часнык ачысціць і парэзаць на кружочкі. Шалвею вымыць, абсушыць і здрабніць. |
Рыхтаваць гэтак жа, як у рэцэпце "Смачная гарчыца з шалвеяй". |
Падрыхтаваць слоікі. Зерне гарчыцы, перцу і пімента здрабніць на электракофемолке. |
Для падрыхтоўкі марынаду пакласці ў ваду спецыі, давесці да кіпення, праварыць 5-8 хвілін. Пасля чаго астудзіць, працадзіць, дадаць воцат. |
Парашок гарчыцы старанна расцерці да пылупадобнага стану, заліць кіпенем, размяшаць у густую масу, заліць 2 шклянкамі гарачай вады і настаяць на працягу 20 - 24 гадзін. |
Сухую гарчыцу заліць крутым кіпенем, размяшаць і пакінуць на 4-8 гадзін. |
Жаўткі вараных яйкаў працерці скрозь сіта і дабяла расцерці з гарчыцай, цукрам, соллю, паступова дадаючы раслінны алей. Затым развесці воцатам. |
Цыбулю-шалот і часнык ачысціць і парэзаць на тоненькія кружочкі. Гародніну разам з лаўровым лістом, гваздзікай, каляндрай, фенхелем, воцатам, соллю, цукрам і 200 мл вады закіпяціць і варыць 2-3 хвіліны. |
Сухую гарчыцу развесці кіпенем да кансістэнцыі кашы, дадаць цукар, соль на кончыку нажа, воцат і алей. |
У гарачую ваду дадаюць цукар, соль, карыцу, гваздзічку, лаўровы ліст і кіпяцяць. Марынад зліваюць, астуджаюць і дадаюць воцат. |
Цыбулю і часнык ачысціць, разрэзаць напалову. Яблыкі ачысціць, разрэзаць на 4 часці, выдаліць насенне. |
Сухую гарчыцу высыпаць у глыбокую талерку і расцерці лыжкай, каб не было камячкоў. |
Парашок гарчыцы дбайна расцерці да пылупадобнага стану, заліць кіпенем, размяшаць у густую масу, заліць 2 шклянкамі гарачай вады і настаяць на працягу 20 - 24 гадзін. |
Ваду паставіць на слабы агонь, дадаць цукар, соль, карыцу, лаўровы ліст. Варыць, пакуль не растворацца соль і цукар. Астудзіць, дадаць воцат. |
Сухую гарчыцу заліць крутым кіпенем, размяшаць і пакінуць на 4-8 гадзін. Затым лішак вады зліць, дадаць соль, перац, раслінны алей і воцат. |
Сухую гарчыцу развесці кіпенем да кансістэнцыі кашы, дадаць цукар, соль на кончыку нажа, воцат і раслінны алей. |
Для падрыхтоўкі марынада пакласці ў ваду спецыі, давесці да кіпення, праварыць 5-8 хвілін. |
Гарчычны парашок старанна расціраюць, заліваюць кіпенем, добра размешваюць. |
Для разбаўлення сухіх кампанентаў да кансістэнцыі густой смятаны ўжываюць 2-адсоткавы воцат. |
Парашок гарчыцы прасейваюць праз сіта і заварваюць кіпенем пры старанным перамешванні, каб атрымалася густое цеста. Затым цеста заліваюць кіпенем і настойваюць на працягу 12-24 гадзін. |
Яблыкі, у тым ліку і ападкі, мыюць, выдаляюць пашкоджаныя месцы і чарвяточыны, рэжуць, заліваюць астуджанай кіпячонай вадой, дадаюць цукровы пясок і пакідаюць на зброджванне. |
Для падрыхтоўкі воцату ўзяць кіслыя яблыкі, якія непрыдатныя для іншых відаў перапрацоўкі, а таксама абіркі, выцісканні. Яблыкі старанна вымыць, выдаліць пашкоджаныя часткі, здрабніць. |
Яблыкі мыюць, выдаляюць пашкоджаныя часткі, шаруюць на буйнай тарцы. Сырую яблычную кашыцу кладуць у шкляную пасудзіну і разводзяць цёплай кіпячонай вадой (на 800 г яблычнай кашыцы 1 л вады). |
Парэзаць яблык кавалачкамі, заліць яго сталовым воцатам, дадаць абраную траву, шчыльна зачыніць посуд з воцатам і даць настаяцца 2 тыдні. |
Лісце эстрагону сабраць напачатку красавання, заліць воцатам, дадаць дробна здробненую цыбулю, соль, цытрынавую цэдру. |
Памытыя і дробна нарэзаныя сцеблы свежага маладога эстрагону, заліваюць воцатам (9%) і настойваюць 2-3 дні. |
50 г часныку, заліць 600 г 9% воцату, настаяць два тыдні. |
Ачысціце 2-3 зубчыка часныку. Парэжце на долькі. Наліце ў шкляную бутэльку 1 літр белага ці чырвонага віннага воцату. |
На 1 л воцату кладуць тры сярэдніх зубчыка часныку, растоўчаных у ступцы ці здробненых на тарцы. |
Ачысціце 2-3 зубчыка часныку. Парэжце на долькі. Наліце ў шкляную бутэльку 1 літр белага ці чырвонага віннага воцату. |
Памытую свежую ці сушоную лупіну апельсінаў ці цытрын заліваюць воцатам і вытрымліваюць 6-8 дзён. Фільтруюць. |
На 1 л воцату (9%) бяруць вычышчаную і нарэзаную цыбуліну сярэдняй велічыні і лаўровы ліст. |
Здробненыя ягады агрэста, вінаграда, чырвонай ці белай парэчкі (1,5 кг) змяшчаюць у трохлітровы слоік, заліваюць 1,5 л вады, дадаюць 200 г цукру. |
Пакласці пялёсткі фіялак у шкляную бутэльку, заліць воцатам, зачыніць бутэльку коркам і пакінуць яе на сонцы ці ў цёплым месцы на 2-3 тыдні. |
У крамах звычайна прадаецца трохадсодкавы воцат. |
Воцат разам з сокам пакласці ў чысты рондаль, закіпяціць, зняць пену. Усе пакінутыя кампаненты пакласці ў марлевы мяшэчак і завязаць, |
Воцат пакласці ў чысты рондаль, закіпяціць і варыць 1-2 хвіліны пры моцным кіпенні. Затым зняць з пліты і астудзіць да 40 градусаў. |
Каля 50 г лісця рэзкіх раслін асцярожна вымыць і старанна прасушыць. |
Цыбулю пачысціць, здрабніць, дадаць спецыі і рэзкія затаўкі, уліць воцат, шчыльна зачыніць і пакінуць у цёплым памяшканні на 3-4 тыдні. |
Падрыхтаваць бутлю. Імбір ачысціць і парэзаць на тоненькія кружочкі. Цытрынавую траву вымыць. Зрэзаць вонкавае лісце. Абрэзаць корань і парэзаць на кавалачкі. |
Падрыхтоўваецца змяшчэннем 1 кубка ружовых пялёсткаў і 2 галінак свежага эстрагону ў 1 літр белага салатнага воцату. |
Бутэльку ў якой будзем рыхтаваць воцат прастэрылізаваць. Воцат нагрэць да 40 градусаў. |
Разрэзаць напалову 50 г вострага перцу, заліць літрам воцату і настаяць 4-6 тыдняў |
Заліць воцатам так, каб былі пакрыты ўсе ягады. Прычыніўшы няшчыльна вечкам, вытрымаць тры дні ў цёплым месцы. Затым воцат зліць, адціснуць сок з ягад. |
Парэчкавы воцат можна атрымаць іншым спосабам. Спачатку нарыхтоўваюць парэчкавы сок. |
Ягады мыюць, абсушваюць і размінаюць. Склаўшы ў гліняны посуд, заліваюць воцатам так, каб усе ягады былі пакрыты. |
На падрыхтоўку прыкладна 1 літра хатняга воцату патрабуецца 1 шклянка цукровага пяску ці мёда, невялікі кавалак кіслага ржанога хлеба, 15-20 грамаў свежых дрожджаў і некалькі разыначак. |
Пакласці ўсе інгрэдыенты ў невялікія бутэлькі, раўнамерна размеркаваўшы рэзкія затаўкі, і шчыльна іх закаркаваць. |
|