Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 315
    Паказана матэрыялаў: 101-150
    Старонкі: « 1 2 3 4 5 6 7 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Нарэзаную саломкай капусту тушыць у малацэ да мяккасці. Затым, памешваючы, асцярожна ўсыпаць манныя крупы, соль і варыць 10 хвілін.

    Запяканка | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    3-4 ліста капусты нашаткаваць і адварыць у падсоленай вадзе, змяшаць з вараным рысам.

    Запяканка | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Качан капусты разрэзаць уздоўж на часткі, адварыць іх у падсоленай вадзе, затым дробна пасекчы.

    Запяканка | Просмотров: 267 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы заліць халоднай вадой і пакінуць на 2-3 гадзіны, пасля чаго ваду зліць, а грыбы прамыць.

    Запяканка | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу чысцяць, мыюць і вараць у падсоленай вадзе, астуджаюць і рэжуць тоўстымі лустачкамі.

    Запяканка | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Халодную вараную бульбу нарэзаць лустачкамі, абсмажыць да утварэння румянай скарыначкі, астудзіць.

    Запяканка | Просмотров: 213 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаны лустачкамі чэрствы белы хлеб падсушыць у духоўцы. Яйкі развесці малаком і ў гэтай сумесі замачыць хлеб.

    Запяканка | Просмотров: 282 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежую зеляніну чарэмшыны прамыць і абсушыць (марынаваную зліць) і парэзаць.

    Запяканка | Просмотров: 258 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць духоўку да 180 С. Ачысціць і буйна нацерці бульбу (не выкарыстоўвайце кухонны камбайн - бульбачка атрымаецца занадта вільготнай).

    Запяканка | Просмотров: 293 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Плады хурмы вымыць, ачысціць ад лупіны, нарэзаць на невялікія кавалачкі і выдаліць костачкі. Падрыхтаваныя кавалачкі хурмы заліць невялікай колькасцю вады, паставіць на агонь і давесці ваду да кіпення.

    Запяканка | Просмотров: 277 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Лустачкі белага хлеба абсмажыць у сметанкавым масле. Вычышчаны рабарбар нарэзаць кавалачкамі і патушыць у невялікай колькасці сіропу, прыгатаванага з вады і цукру.

    Запяканка | Просмотров: 242 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Песцікі здрабніць, прыгатаваць бульбянае пюрэ і сумесь яйка з малаком.

    Запяканка | Просмотров: 276 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя песцікі хвашчу здрабніць нажом ці сечкай, дадаць бульбяное пюрэ і сумесь яйка з малаком, пасаліць, перамяшаць і запекчы ў духоўцы.

    Запяканка | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Здрабніць песцікі (100 г) нажом ці сечкай, дадаць бульбяное пюрэ (100 г) і сумесь яйка (1 штука) з малаком (1 шклянка).

    Запяканка | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Перш падрыхтоўваюць соус: нарэзаныя кубікамі цыбулю і палову бекону пасеруюць у глыбокім посудзе, пакуль цыбуля не стане шклопадобнай.

    Запяканка | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Звараныя асобна бульбу і фасоль прапусціць праз мясасечку, дадаць соль і перамяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 275 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Каляровую фасоль заліць халоднай вадой на 3-4 гадзіны і адварыць да мяккасці ў невялікай колькасці вады.

    Запяканка | Просмотров: 265 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Фасоль без залівання змяшайце з нарэзанай тонкімі лустачкамі цыбуляй і кабачкамі, таматавым сокам, булёнам і 1 гарбатнай лыжкай чырвонага перцу.

    Запяканка | Просмотров: 257 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць макароны з тушонкай, пакласці масу ў змазаную маслам і абсыпаную молатымі сухарамі патэльню.

    Запяканка | Просмотров: 280 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Тварог перамяшайце з сечаным яйкам, дробна нарэзаным хвашчом, пасаліце, дадайце муку, заліце смятанай і выпякайце ў духоўцы.

    Запяканка | Просмотров: 337 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Змяшайце ўсе інгрэдыенты запяканкі, акрамя смятаны і масла, і выкладзіце ў змазаную маслам форму для запекання.

    Запяканка | Просмотров: 262 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Адвараную бульбу і варанае мяса прапусціць 2 разы праз мясасечку, дадаць спасераваную да гатовасці рэпчатую цыбулю, соль, молаты перац, дробна здробненую зеляніну пятрушкі і ўсё добра вымешаць.

    Запяканка | Просмотров: 274 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Добра вычышчанага судака адварваюць у булёне, выдаляюць скуру і косці.

    Запяканка | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Селядцы вымачыць, ачысціць, зняць скурку, выдаліць косткі, філе пасячы.

    Запяканка | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Тварог, яйкі, цукар старанна перамяшаць, можна дадаць трохі смятаны, затым усыпаць манку.

    Запяканка | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Заліваем рыс вадой і пакідаем на гадзіну Зліць ваду, памыць і перакласці рыс у рондаль.

    Запяканка | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамыты рыс трохі праварыць на вадзе, затым дадаць малако і варыць рыс да паўгатовасці. Пасаліць.

    Запяканка | Просмотров: 274 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Салодкі перац нарэзаць маленькімі кубікамі. Востры перац дробна насекчы. Адварваць рыс у булёне 10 хвілін.

    Запяканка | Просмотров: 239 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Здробненыя галоўкі цыбулі і 2 шклянкі рысу спасераваць у алеі да празрыстасці рысу і падзяліць на дзве часткі.

    Запяканка | Просмотров: 279 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаную бульбу адварыце ў падсоленай вадзе, разамніце ў пюрэ і ўбіце яйка.

    Запяканка | Просмотров: 231 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Шпінат нарэзаць, тушыць з невялікай колькасцю вады і сметанкавым маслам, спасераваць муку, развесці летнім малаком да кансістэнцыі густога соусу, пасаліць.

    Запяканка | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу раскрыжоўваюць на паляндвіцы са скурай без костак, наразаюць невялікімі кавалачкамі і пасыпаюць соллю і перцам.

    Запяканка | Просмотров: 258 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваную рыбу парэзаць на кавалкі, пасыпаць соллю, перцам, укачаць у муку і абсмажыць на алеі з абодвух бакоў.

    Запяканка | Просмотров: 273 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Выкласці рыбную паляндвіцу ў адзін шэраг у рондаль для запяканак. Растапіць масла ў асобным посудзе на працягу 40 секунд пры поўнай магутнасці. Дадаць муку і ўсё добра перамяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 272 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Раску добра прамыць у праточнай вадзе і адварыць у кіпячай падсоленай вадзе 10 хвілін.

    Запяканка | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Нагрэць духоўку да 200°. Перасыпаць рабарбар нерафінаваным цукрам і пакінуць, пакуль рабарбар не стане мяккім.

    Запяканка | Просмотров: 277 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Рабарбар ачысціць і нарэзаць кавалкамі. Закіпяціць 125 мл вады з цукрам і бланшаваць рабарбар 2 хвіліны.

    Запяканка | Просмотров: 321 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Нагрэць духоўку да 175° С. Размачыць рабарбар, парэзаны на кавалачкі, у невялікай колькасці вады.

    Запяканка | Просмотров: 274 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Карэнішча пырніка (150 г) старанна прамыць, адварыць у падсоленай вадзе, нарэзаць на кавалачкі, прапусціць праз мясасечку.

    Запяканка | Просмотров: 259 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу ачысціць, нарэзаць кружочкамі і варыць у кіпячай падсоленай вадзе 5 хвілін.

    Запяканка | Просмотров: 239 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Булён закіпяціць, павольна ўсыпаць манныя крупы і, памешваючы, варыць прыкладна 15 хвілін.

    Запяканка | Просмотров: 279 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву і яблыкі ачысціць, нацерці на буйнай тарцы.У атрыманую масу дадаць яйкі, манныя крупы, цукар ці мёд і ўсё старанна перамяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Дробна нарэзаную моркву прыпусціць. Асобна сварыць фасоль і працерці. Затым прадукты змяшаць і дадаць яйкі, масла, соль.

    Запяканка | Просмотров: 275 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву нарэзаць на кавалкі і прыпусціць у невялікай колькасці вады. Прыпушчаную моркву дробна пасячы ці здрабніць у мясасечцы, пакласці ў сатэйнік, моцна нагрэць, затым засыпаць тонкім струменем манныя крупы і добра перамяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Дробна насечаную цыбулю і моркву, нарэзаную тонкімі кружкамі, пасаліць і спасераваць на працягу 10 хвілін з алеем.

    Запяканка | Просмотров: 272 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Стаўце кіпяціцца імбрычак. Тым часам памыйце моркву, і верхні пласт з яе саскрабіце ножыкам. Рэжам моркву невялікімі брусочкамі ці ж кружочкамі.

    Запяканка | Просмотров: 306 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    1. Хлеб замачыце ў малацэ.

    2. Сырую моркву для запяканкі пачысціць, нацерці на тарцы з дробнымі адтулінамі. Жаўткі расцерці з цукрам, бялкі ўзбіць у пышную пену.

    Запяканка | Просмотров: 260 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Награваем духоўку да сярэдняй тэмпературы. Кладзем моркву і бульбу ў рондаль, наліваем ваду, каб пакрыла гародніну, і варым да гатовасці. Сцэджваем ваду, перакладаем ў вялікую міску і шаруем на тонкай тарцы.

    Запяканка | Просмотров: 280 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Нагрэць у рондалі малако, дадаць сліўкі, цэдру і карыцу, варыць каля 5 хвілін.

    Запяканка | Просмотров: 289 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Адварыце макароны ў падсоленай вадзе да гатовасці. Адкіньце макароны на друшляк і прамыйце іх.

    Запяканка | Просмотров: 242 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)