Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 315
    Паказана матэрыялаў: 151-200
    Старонкі: « 1 2 3 4 5 6 7 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Лісце маладой люцэрны старанна прамыць і адварыць у салёнай вадзе на працягу 15 хвілін, адкінуць на сіта, прамыць халоднай вадой, даць сцячы і дробна нарэзаць.

    Запяканка | Просмотров: 257 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Лісце прамыць і адварыць у кіпячай вадзе 5-7 хвілін. Яйка ўзбіць, дадаўшы малако і спецыі.

    Запяканка | Просмотров: 242 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы прагрэць на сухой патэльні да выпарэння вадкасці, затым дадаць масла і дробна нарэзаную цыбулю, усё злёгку абсмажыць. Трохі астудзіць і змяшаць з кукурузай.

    Запяканка | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Старанна прамытую лебяду адварыць у кіпячай салёнай вадзе на працягу 10 хвілін, адкінуць на сіта, астудзіць пад бруёй халоднай вады, даць вадзе сцячы і дробна нарэзаць.

    Запяканка | Просмотров: 264 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Старанна прамытую лебяду адварыць у кіпячай салёнай вадзе на працягу 10 хвілін, адкінуць на сіта, астудзіць пад бруёй халоднай вады, даць сцячы і дробна нарэзаць.

    Запяканка | Просмотров: 263 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Шпінат адварыць, адціснуць ваду, прапусціць праз мясасечку, змяшаць з цытрынавым сокам і цэдрай, узбіць яйкі, усыпаць цукар і моцна ўзбіць.

    Запяканка | Просмотров: 256 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Запоўніць вялікі рондаль вадой на 3/4, дадаць алей і лыжку солі. Давесці да кіпення.

    Запяканка | Просмотров: 242 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Наліце ў вялікі рондаль ваду і 1 сталовую лыжку алею, давядзіце да кіпення.

    Запяканка | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Курыную паляндвіцу нарэзаць небуйнымі брусочкамі, саломкай нарэзаць перац, дробна пасекчы цыбулю.

    Запяканка | Просмотров: 242 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыс змяшайце з нарэзанай кавалачкамі курыцай, яйкам, зелянінай, пасаліце. Моркву нарэжце кружочкамі.

    Запяканка | Просмотров: 274 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Сала нарэзаць кавалачкамі і падрумяніць. Абсмажыць у ім цыбулю і пасечаныя курыныя трыбухі, першым чынам страўнічкі, затым сэрца, у апошнюю чаргу пячонку, бо яна прасмажваецца найболей хутка.

    Запяканка | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    З аднаго кумпячка, абавязкова замарожанага, нажом згаблёўваецца ўсё мяса.

    Запяканка | Просмотров: 290 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    Награваем духоўку да сярэдняй тэмпературы. Распускаем масла ў невялікім рондальчыку. Кладзем туды ж муку і размешваем да атрымання аднастайнай масы.

    Запяканка | Просмотров: 280 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.08.2014 | Комментарии (0)

    У змельчаныя белыя сухары ўліць працэджаную кроў, дадаць топленае сала, змельчаныя ягады ядлоўцу, соль, перац, перамяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 262 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    0,5 кг крапівы нарэзаць, патушыць са сметанкавым маслам.

    Запяканка | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Лісце маладой крапівы старанна прамыць і заліць кіпенем, адкінуць на сіта, прамыць халоднай вадой, даць сцячы і дробна нарэзаць.

    Запяканка | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Спаласківаем кветкавую капусту, падзяляем на суквецці і варым ў рондалі сярэдняй велічыні, дадаўшы ваду і малако, да паўгатовасці.

    Запяканка | Просмотров: 295 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Сухары падсмажыць да залацістага колеру на сухой патэльні. Пырнік адварыць і здрабніць у блендэры ці пракруціць на мясасечцы.

    Запяканка | Просмотров: 294 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    200 г адваранай бульбы працерці. У падсоленай вадзе адварыць 250 г лісцяў канюшыны, адкінуць на друшляк, нарэзаць.

    Запяканка | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Кабачкі мыем і дробна шаруем. Старанна адціскаем кабачкі ад залішняй вадкасці.

    Запяканка | Просмотров: 235 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Тушку зайца вытрыбушыць, вымачыць, вызваліць ад усіх костак, нарэзаць кавалачкамі. Прапусціць праз мясасечку ялавічную пячонку, палову сала, дадаць соль, перац, смятану, яйка.

    Запяканка | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Зеляніну дзьмухаўца і крапівы (шчаўя) прамыць і дробна парэзаць. Вермішэль сварыць, прамыць халоднай вадой, зліць ваду, дадаць некалькі кропель масла і перамяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 287 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуецца з мяса дзікіх птушак. Узяць толькі грудкі птушынай дзічыны і абсмажыць хвілін дзесяць з усіх бакоў.

    Запяканка | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Духоўку разагрэць да 250 гр С. Пасмажце грыбы з цыбуляй. Вазьміце глыбокую форму, вышмаруйце сметанкавым маслам, нарэжце пласцінкамі бульбу, выкладзіце на дно (каб дно было зачынена).

    Запяканка | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць духоўку да 200°С. Разрэзаць браколі на суквецці і адварыць у салёнай вадзе 5 хвілін. Нарэзаць папрыку і баклажан.

    Запяканка | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Пачысціць і парэзаць кубікамі гарбуз, адварыць у падсоленай вадзе 10 хвілін, адцадзіць. Пачысціць і парэзаць цыбулю, абсмажыць у масле.

    Запяканка | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Вышмараваць форму для выпякання:1 ст. л. алею, 2 ст.л. мукі. Гарбуз нарэзаць тонкай саломкай, яблыка і курагу здрабніць, тварог працерці скрозь сіта.

    Запяканка | Просмотров: 257 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць духоўку да 230°С. Перамяшаць гарбуз з аліўкавым алеем у вялікім рондалі, і пакласці на бляху. Запякаць да гатовасці, прыблізна 30 хвілін, перамяшаўшы адзін раз.

    Запяканка | Просмотров: 311 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Яйкі, цукар, тварог - добра размяшаць. Дадаць малако. Калі тварог круты - 100 мл, калі вадкаваты - 50-70 мл. Дадаць яблыка, парэзанае не тоўстымі пласцінамі.

    Запяканка | Просмотров: 268 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    На патэльню наліваем ваду, толькі каб пакрыла дно і ўліваем 1 ст.л. сланечнікавага (аліўкавага) алею, кладзем цыбулю і моркву і тушым да мяккасці гародніны.

    Запяканка | Просмотров: 264 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць макароны, прамыць, даць вадзе сцячы. Гарбуз дробна нарэзаць, пасаліць, злёгку абсмажыць на алеі. Макароны злучыць з гарбузом і перамяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    З манных круп сварыць на малацэ глейкую кашу. Вычышчаны гарбуз нарэзаць кавалачкамі і пасмажыць на сметанкавым масле ці маргарыне да гатовасці.

    Запяканка | Просмотров: 248 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаны кубікамі гарбуз варыць у падсоленай вадзе 20 хвілін. Асобна сварыць бульбу.

    Запяканка | Просмотров: 231 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў прыпушчаны і працёрты гарбуз дадаць яйкі, пакласці на парцыённую патэльню, змазаную маслам, і запекчы. Перад падачай паліць маслам.

    Запяканка | Просмотров: 275 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Апрацаваны гарбуз нарэзаць дробнымі кавалачкамі і прыпусціць з маслам да гатовасці.

    Запяканка | Просмотров: 281 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаны гарбуз нарэзаць кавалачкамі і прыпусціць на масле да гатовасці.

    Запяканка | Просмотров: 250 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў вычышчаны дробна нарэзаны гарбуз дадаць цукар і прыпусціць з малаком і маслам. Затым засыпаць крупу і варыць да гатовасці. Пакласці яйкі і соль па густу.

    Запяканка | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаны ад лупіны і насення гарбуз нарэзаць долькамі, адварыць у малацэ, расцерці таўкушкай, дадаць загадзя замочаны хлеб, звараную курагу ці разынкі, цукар.

    Запяканка | Просмотров: 233 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Локшыну адварыць. Гарбуз нарэзаць саломкай, пасаліць і падсмажыць у растопленым масле (не накрываючы вечкам); затым змяшаць з локшынай, ўбіць яйкі, ўсыпаць цукар, карыцу, перамяшаць і запекчы.

    Запяканка | Просмотров: 257 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Пачысціць і парэзаць кубікамі гарбуз, абварыць у падсоленай вадзе на працягу 10 хвілін.

    Запяканка | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаны гарбуз нацерці дробнай габлюшкай. Адлучыць жаўткі ад бялкоў. Масла змяшаць з цукрам і яечнымі жаўткамі, дадаць цёртую цытрынавую цэдру, карыцу, сечаныя арэхі, цёрты гарбуз, рысавую кашу.

    Запяканка | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваны гарбуз прыпусціць з маслам, змяшаць з пшоннай кашай, зваранай на малацэ, і дадаць яйкі.

    Запяканка | Просмотров: 284 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    З мукі, яйка, солі і невялікай колькасці вады прыгатаваць цеста, тонка раскачаць яго і нарэзаць квадрацікамі 3х3 см.

    Запяканка | Просмотров: 316 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    У рондаль выліць малако, пакласці цыбулю, разрэзаўшы на 4 часці, лаўровы ліст і зерне чорнага перцу, давесці да кіпення, павялічыць агонь і накрыць вечкам.

    Запяканка | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу адварыце, ачысціце і нарэжце кружочкамі. Цыбулю-парэю ачысціце, вымыйце, нарэжце палоскамі і некалькі хвілін бланшуйце ў вялікай колькасці кіпячай вады (падсоленай).

    Запяканка | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу ачысціць, вымыць і сварыць у падсоленай вадзе да паўгатовасці. Затым ваду зліць, бульбу абсушыць і нарэзаць кружочкамі.

    Запяканка | Просмотров: 258 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу зварыць, абабраць, парэзаць кружкамі, абсмажыць на тлушчы, выкласці на патэльню, змазаную тлушчам.

    Запяканка | Просмотров: 281 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.08.2014 | Комментарии (0)

    Тварог працерці праз сіта, дадаць соль, яйка, малако, перамяшаць. Бульбу абабраць, зварыць, нарэзаць скрылькамі, перамяшаць з тварагом.

    Запяканка | Просмотров: 267 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.08.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць з проса кашу. Бульбу абабраць, зварыць, патаўчы, змяшаць з кашай, дадаць масла, сырыя яйкі, дробна парэзаную і падсмажаную да светла-залацістага колеру цыбулю, соль, перамяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.08.2014 | Комментарии (0)

    Курыную грудку прамыць, нарэзаць кубікамі, выкласці ў міску, вымешаць з маянэзам.

    Запяканка | Просмотров: 286 | Добавил: wawkalaki | Дата: 21.08.2014 | Комментарии (0)