Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 9
    Гасцей: 9
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 251-300
    Старонкі: « 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 20 21 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Дробна нарэзаную цыбулю падрумяніць на сланечнікавым алеі, дадаць аўсяныя шматкі, падсмажыць, заліць вадой ці адварам з костак, пасаліць, дадаць цёртыя моркву, корань пятрушкі, корань салеры, заправу (па жаданні) і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Свіныя рэбры парэзаць, прамыць, калі ёсць лішкі тлушчу - зрэзаць. Затым мяса заліць вадой, давесці да кіпення, ваду зліць.

    Першыя стравы | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі варыць каля 20 хвілін пры сталым памешванні ў малацэ і булёне.

    Першыя стравы | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Заліць шматкі булёнам і малаком, варыць з моманту закіпання 15-20 хвілін, перыядычна памешваючы, пасля чаго працерці праз сіта (можна і без працірання).

    Першыя стравы | Просмотров: 219 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі заліваюць гарачым малаком і булёнам і вараць 15- 20 хвілін, памешваючы, каб яны не прыліплі да дна рондаля, затым шматкі праціраюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 205 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Звычайна немцы падрыхтоўваюць гэты суп наступным чынам: Бяруць 400 г аўсяных круп, разварваюць ў 2 л вады.

    Першыя стравы | Просмотров: 199 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Баклажан парэзаць кружочкамі па 0,5 см і абсмажыць на алеі да паўгатовасці. Цыбулю і моркву парэзаць як на суп і таксама абсмажыць на алеі.

    Першыя стравы | Просмотров: 320 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі пакласці ў гарачае і разведзенае вадой малако, дадаць цукар і варыць 25-30 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі малочнага аўсянага супу з яблыкамі ў кіпячае малако ўсыпце аўсяныя шматкі. Варыце, памешваючы, да гатовасці. Час варкі залежыць ад памолу шматкоў і звычайна паказваецца на пакаванні.

    Першыя стравы | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы адварыць да мяккасці ў вадзе, працадзіць. Затым кашу працерці праз сіта.

    Першыя стравы | Просмотров: 237 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Наліваем у рондаль булён. Гародніну рэжам буйна . Ад цыбулі- парэі адразаем зялёныя пёры, у суп ідзе адбеленая частка. Наразаем цыбулю кольцамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 232 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць у вадзе ў зачыненым рондалі геркулес, пакласці масла і пасаліць, варыць да гушчыні смятаны. Асобна адварыць чарнасліў без костачак і ўліць ў суп.

    Першыя стравы | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячую ваду кінуць аўсяныя шматкі і варыць да паўгатовасці (7 хвілін), дадаць пачышчаную і нарэзаную долькамі бульбу і варыць да гатовасці (20 хвілін).

    Першыя стравы | Просмотров: 218 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаванае мяса качкі пакласці ў рондаль, заліць вадой і адварыць. Праз 40-50 хвілін мяса выняць, адлучыць ад костак, нарэзаць кавалачкамі, булён працадзіць.

    Першыя стравы | Просмотров: 217 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Доўга варыць 2 лыжкі грубых аўсяных круп у 1 літры вады. Працадзіць скрозь сіта, пасаліць, дадаць па густу цукру, развесці ў патрэбнай колькасцю малака і зноў закіпяціць.

    Першыя стравы | Просмотров: 200 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі пасеруюць, заліваюць булёнам і вараць да гатовасці. Затым дадаюць булён, кладуць вычышчаную і дробна нарэзаную пасераваную гародніну, соляць і вараць 20 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 230 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі спасераваць, заліць часткай булёна і сварыць да мяккасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    У салёнай вадзе сварыце кветкавую капусту да мяккага стану.

    Першыя стравы | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Ваду і рэзкія затаўкі закіпяціць, дадаць аўсяныя шматкі і малако. Суп зняць з агню і, разліваючы на порцыі, пакласці ў яго цукар і нацёртыя на буйнай тарцы яблыкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі варыць разам з гароднінай у падсоленай вадзе датуль.

    Першыя стравы | Просмотров: 161 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Жменю аўсяных шматкоў намачыць прыблізна ў 1 літры вады. Потым пасаліць і варыць паўтары гадзіны.

    Першыя стравы | Просмотров: 241 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы прамыць, заліць халоднай вадой і варыць да гатовасці. Атрыманы булён працадзіць, крупу працерці праз сіта, затым зноў змяшаць з адварам, дадаць вызваленую ад костачак, прамытую вішню, алей, соль і варыць яшчэ 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы засыпаць у гарачую ваду, праварыць 13-16 хвілін і працадзіць праз друшляк.

    Першыя стравы | Просмотров: 261 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы засыпаць у гарачую ваду, пагатаваць 13-16 хвілін і працадзіць праз друшляк.

    Першыя стравы | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Курыцу вымыць, насекчы буйнымі кавалкамі і варыць на працягу 1,5-2 гадзін (у залежнасці ад таго, маладое ці старое мяса), пену ўвесь час здымаць.

    Першыя стравы | Просмотров: 226 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Крупу аўсянкі прамыць у халоднай вадзе, заліць вадой, варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 201 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі заліць халоднай вадой і варыць да гатовасці (пасля таго як вада закіпіць, зрабіць маленькі агонь і памешваць).

    Першыя стравы | Просмотров: 192 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсянку прамыйце і замачыце на паўгадзіны. Шматкі замочваць не трэба. Зліце ваду, шматкі ці крупу заліце кіпенем, пакладзіце сметанкавае масла і варыце да гатовасці. Гатовую аўсянку пратрыце праз сіта.

    Першыя стравы | Просмотров: 194 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць да гатовасці крупу і нарэзаныя на кавалачкі яблыкі ў 4 шклянках вады, працерці скрозь сіта.

    Першыя стравы | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячую ваду апусціць прасеяныя шматкі і варыць да паўгатовасці, дадаць пачышчаную і нарэзаную долькамі бульбу, варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 232 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Крупу заліць гарачай падсоленай вадой, праварыць да мяккасці і працерці.

    Першыя стравы | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячае малако, разведзенае вадой, пакласці аўсяныя шматкі, дадаць цукар і варыць 30 хвілін. Пры падачы ў талеркі з супам пакласці масла.

    Першыя стравы | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Булён ўліць у рондаль. Бульбу парэзаць небуйнымі кубікамі. Дадаць у булён і паставіць на агонь.

    Першыя стравы | Просмотров: 227 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Суп з аўсяных круп рыхтуюць на мясным булёне (на свежай ялавічыне ці саланіне) ці булёне з птушкі (гусак, качка).

    Першыя стравы | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячую ваду ўсыпаць крупы, варыць пры слабым нагрэве да поўнага разварвання не меней 1 гадзіны, працадзіць праз марлю ці сіта, не праціраючы, давесці да кіпення, дадаць соль, цукар, астудзіць да 70 °С і заправіць льезонам (яечна-малочнай сумессю).

    Першыя стравы | Просмотров: 248 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу ачысціць, нарэзаць долькамі, пасаліць і варыць з аўсянымі крупамі. Калі бульба і крупы амаль сварацца, пакласці рыбу, абсмажаную на масле з цыбуляй, і давесці да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 248 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Крупу сварыць у вадзе да гатовасці, працерці, пракіпяціць, заправіць малаком і сліўкамі, змяшанымі з яйкам і маслам.

    Першыя стравы | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаную бульбу нарэзаць кубікамі ці брусочкамі. Моркву і рэпчатую цыбулю дробна нашаткаваць.

    Першыя стравы | Просмотров: 237 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць булён, дадаць парэзаную кубікамі бульбу, пасераваную на алеі гародніну і аўсяныя шматкі. Соль і спецыі дадаць па густу.

    Першыя стравы | Просмотров: 242 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячы курыны булён апусціць аўсяныя шматкі і варыць да паўгатовасці, дадаць вычышчаную і нарэзаную долькамі бульбу і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    2 шклянкі аўсяных круп перамыць у некалькіх цёплых водах, паставіць варыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 208 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячую ваду апусціць бульбу, нарэзаную брусочкамі. Калі бульба амаль сварыцца, заправіць суп дробна нарэзанай цыбуляй, морквай і сушонай зелянінай.

    Першыя стравы | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву нарэзаць кубікамі, цыбулю - паўколамі,часнык парэзаць дробна, салеру каранёвую на буйнай тарцы - усё гэта змяшаць і на алеі абсмажываць 5 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу ачысціць і адварыць са спецыямі на працягу 15-20 хвілін, выкладзіце на талерку, разбярыце ад костак і нарэжце на кавалачкі. Моркву, бульбу, корань пятрушкі ачысціце, прамыйце, нарэжце кубікамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 225 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Мяса памыць, нарэзаць невялікімі кавалкамі, абсмажыць без дадання масла, затым змясціць у рондаль, заліць вадой і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 230 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну наразаюць саломкай, абсмажваюць на тлушчы, дадаюць нарэзаныя кавалачкамі адвараныя мідыі і абсмажваюць іх з гароднінай 5-10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Ўліць у чыгун тры бутэлькі вады і ўсыпаць паўтары кубка аўсяных круп, якія варта спачатку добранька прамыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 186 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы перабраць, прамыць, заліць вадой і разварыць. Затым працадзіць. Адвар прагрэць і заправіць малаком ці сліўкамі, змяшанымі з яйкам і сметанкавым маслам.

    Першыя стравы | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваную моркву, цыбулю рэпчатую, корань пятрушкі наразаюць дробна і прыпускаюць ў невялікай колькасці адвара гародніннага з даданнем алею на працягу 10-15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 233 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сушоныя грыбы прамыць, сварыць і нашаткаваць. Карэнні і цыбулю нарэзаць дробнымі кубікамі і спасераваць на тлушчы.

    Першыя стравы | Просмотров: 235 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)