Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 301-350
    Старонкі: « 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 20 21 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Сушоныя грыбы прамыць, сварыць і нашаткаваць. Карэнні і цыбулю нарэзаць дробнымі кубікамі і спасераваць на тлушчы.

    Першыя стравы | Просмотров: 233 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць грыбны булён. Грыбы нарэзаць і абсмажыць з рэпчатай цыбуляй і памідорамі. Аўсяныя крупы перабраць, прамыць у халоднай вадзе і адварыць асобна.

    Першыя стравы | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сушоныя грыбы прамыць, сварыць, нашаткаваць. Карэнні і цыбулю нарэзаць дробнымі кубікамі і спасераваць на тлушчы.

    Першыя стравы | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Крупы засыпаюць у кіпячую ваду і вараць пры слабым кіпенні да поўнай гатовасці. Атрыманы адвар працэджваюць, і крупу праціраюць.

    Першыя стравы | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    -Моркву нарэзаць саломкай і прыпусціць у невялікай колькасці вады з маслам.

    Першыя стравы | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Перабраныя і прамытыя крупы ўсыплем у кіпячую ваду і варым на слабым агні да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 204 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы добранька прамыць у халоднай вадзе некалькі разоў. Паставіць рондаль з вадой на агонь і, калі вада закіпіць, падсаліць яе, ўсыпаць аўсянку, дадаўшы трохі цытрынавай скарынкі, і варыць, па меры патрэбы падліваючы кіпень.

    Першыя стравы | Просмотров: 211 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячую падсоленую ваду дадаць бульбу, нарэзаную брусочкамі, праз 10 хвілін дадаць дробна рэзаную цыбулю і працёртую на тарцы ці нарэзаную саломкай моркву, давесці да кіпення і дадаць аўсяныя шматкі і дробна сечаную свежую ці сушоную зеляніну.

    Першыя стравы | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву і цыбулю наразаем і абсмажваем, у канцы смажання дадаем нарэзаныя кубікамі памідоры і яшчэ трошкі смажым.

    Першыя стравы | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі насыпаць у кіпячую ваду. Варыць амаль да гатовасці, ўліць кіпячонае малако. Закіпяціць суп, дадаць масла, соль і цукар па густу.

    Першыя стравы | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварым аўсяныя крупы ў падсоленай кіпячай вадзе (варыцца, як звычайна), потым ўліваем гарачае малако, і даводзім да кіпення, дадаем цукар і соль.

    Першыя стравы | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Ўскіпяціць малако, дадаць дробку солі і ўсыпаць аўсянку. варыць на маленькім агні 10 хвілін (у залежнасці ад круп, глядзіце рэкамендацыі на пакаванні), адставіць, каб суп трохі астыў

    Першыя стравы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы адварыць да мяккасці ў вадзе, працадзіць, працерці праз сіта, заліць аўсяным адварам, дадаць малако, сметанкавае масла, чарнасліў.

    Першыя стравы | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя шматкі лепш замачыць за некалькі гадзін да падрыхтоўкі ў вадзе (можна і на ноч). Дадаць яшчэ трохі вады і паставіць ёмістасць са шматкамі на агонь.

    Першыя стравы | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    1. Трускаўку прамыць. 2. Малако паставіць на пліту, дадаць аўсяныя шматкі і давесці да кіпення.

    Першыя стравы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Пасеруем гародніну на маленькім кубіку сметанкавага масла з даданнем лыжкі аліўкавага алею.

    Першыя стравы | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Цыбуліну ачысціць і нарэзаць маленькімі кубікамі, моркву ачысціць і нарэзаць лустачкамі. Зялёную цыбулю нарэзаць кольцамі, разагрэць топленае масла і абсмажыць у ім гародніну на працягу 2 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Суп атрымліваецца вельмі далікатным, ледзь саладкавым за кошт кансерваванага гарошку. З падрыхтоўкай ніякіх складанасцяў: насыпаем у кружку ці рондальчык шматкі і гарошак, заліваем вадой, даводзім змесціва да кіпення.

    Першыя стравы | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Закладваем у блендэр салеру, цыбулю, часнык, аліўкавы алей, падліваем ваду і перамолваем, затым дадаем прарослыя зерні аўса.

    Першыя стравы | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Здрабніць цыбуліну, дадаць у ваду (лепш папярэдне яе трошкі абсмажыць, а яшчэ лепш - разам з морквай).

    Першыя стравы | Просмотров: 215 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Уключыце духоўку на 180 градусаў, хай грэецца. Пастаўце рондаль з булёнам на пліту на павольны агонь, хай паволі закіпае. Можна замест булёна выкарыстоўваць вычышчаную ваду - суп атрымаецца лягчэйшым, але з-за аўсяных шматкоў не будзе вадкім.

    Першыя стравы | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз ачысціць ад скуркі, вымыць і парэзаць невялікімі кубікамі. Нарэзаны гарбуз скласці ў рондаль, заліць халоднай вадой (ў 2 разы больш па аб'ёму і варыць да паўгатовасці).

    Першыя стравы | Просмотров: 232 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Мясны булён і малако давесці да кіпення, усыпаць аўсяныя шматкі. Варыць, увесь час памешваючы, каля 5 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 205 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Чарнасліў прамыць і замачыць на 2-3 гадзіны. Затым сварыць яго ў той жа вадзе.

    Першыя стравы | Просмотров: 210 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Вымыць здробненыя аўсяныя крупы і за 2 гадзіны да пачатку варкі заліць іх халоднай вадой (замачыць).

    Першыя стравы | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Зеляніну і часнык памыць, ачысціць, скласці ў коўш блендэра дадаць рэзкія затаўкі прапюрыраваць. Дадаць трохі вады, з зеляніны зрабіць пюрэ.

    Першыя стравы | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    1. Сварыць булён з коранем салеры і морквай, працадзіць.

    2. Патушыць цыбулю з памідорамі на масле з вадой.

    Першыя стравы | Просмотров: 283 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    У рондаль, у якім будзем варыць суп, сыплем аўсянку, заліваем 4 шклянкамі вады. Пакідаем хвілін на 20.

    Першыя стравы | Просмотров: 263 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу чысцім і рэжам не буйнымі кубікамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 236 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатуйце неабходныя прадукты для супу. Фасоль пажадана напярэдадні замачыць у вадзе цёплай і пакінуць, пакуль яна не зморшчыцца.

    Першыя стравы | Просмотров: 290 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы заліць 4 шклянкамі вады, кіпяціць, пакуль крупы не разварацца, пасаліць, працерці праз сіта, паліць маслам, развесці кіпенем.

    Першыя стравы | Просмотров: 297 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы добра прамыйце ў халоднай вадзе некалькі разоў. Пастаўце рондаль з вадой на агонь.

    Першыя стравы | Просмотров: 306 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Заліць геркулес вадой і давесці да кіпення, праварыць каля 5 хвілін. Радыску памыць, ачысціць і нашаткаваць разам з зелянінай.

    Першыя стравы | Просмотров: 281 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    У гарачую ваду ўсыпаць аўсяныя шматкі і пакласці дробна нарэзаную бульбу. Награваць 8 хвілін на поўнай магутнасці. Асобна спасераваць у масле моркву і цыбулю і дадаць у суп.

    Першыя стравы | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць курыны булён. Варыць яго трэба з лаўровым лістом і сумессю перцаў гарошкам, пасаліць. Курыцу выцягнуць з булёна, астудзіць і адлучыць ад костак. Хто жадае супчык патлусцей, пакіньце скуру.

    Першыя стравы | Просмотров: 276 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу нарэзаць кубікамі, карэнні саломкай, аўсяныя шматкі прамыць. Пакласці ўсё ў падсолены кіпень і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 261 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Кураня вымыем і адварым у вадзе (саліць не будзем). Кураня варыцца хутка, хвілін 20. Пасля гэтага адлучым мяса кураняці ад костак і скуры.

    Першыя стравы | Просмотров: 262 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Перш за ўсё рыхтуем аўсянае малако. Заліваем шматкі 200 мл вады, пакідаем на ноч у прахалодным месцы (калі будзе занадта цепла, шматкі проста закіснуць).

    Першыя стравы | Просмотров: 259 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Геркулес прамыць і кінуць у рондаль з кіпячай вадой. Дробна парэзаць цыбулю, нацерці на тарцы моркву, абсмажыць. Пасаліць.

    Першыя стравы | Просмотров: 307 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Пастаўце варыць 1 вычышчаную цыбуліну і, калі яны ў вас ёсць, жменю сухіх карэнняў (морква, корань пятрушкі ці салеры) і дзясятак зярняткаў чорнага перцу.

    Першыя стравы | Просмотров: 277 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    1. Сварыць 1 сталовую лыжку круп да мяккасці.

    2. Пакуль варацца крупы сварыць яйка ўкрутую, 10-12 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 304 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    1. Закіпеціце малако з маслам.

    2. Пакладзіце аўсяныя шматкі, асафетыду, соль і чорны перац.

    Першыя стравы | Просмотров: 266 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Шклянку добра прамытых аўсяных круп варыць у зачыненым рондалі з 10 шклянкамі вады, здымаючы шумавінне, дадаць 1-2 ст. лыжкі сметанкавага масла і трохі солі.

    Першыя стравы | Просмотров: 249 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Абсмажыць аўсяныя шматкі і падрыхтаваныя супавыя карэнні ў сметанкавым масле да залаціста-жоўтага колеру. Дадаць соль і ваду і тушыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 277 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Замачыць у злёгку прысоленым кіпені гэтулькі аўсяных шматкоў, каб атрымаць суп жаданай гушчыні. За сталом змяшаць з малаком ці сліўкамі і дадаць па густу цукар.

    Першыя стравы | Просмотров: 277 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы прамыць у праточнай вадзе, пакласці ў рондаль, заліць вадой і паставіць варыць да гатовасці. Адвар працадзіць. Вараныя грыбы нарэзаць саломкай.

    Першыя стравы | Просмотров: 252 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы добранька прамываем, замочваем на 2-3 гадзіны у халоднай вадзе, а затым, не зліваючы ваду, варым.

    Першыя стравы | Просмотров: 269 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць 1 ст. л. імбіра, 2 ст. л. соевага соусу (Сэн Сой Класічныя Грыбы), 1 г. л. віна і вінны воцат і часнычны парашок у вадкую пасту і дадаць пакінуты імбір.

    Першыя стравы | Просмотров: 266 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамыць 50 г грыбоў і замачыць у халоднай вадзе на 1 гадзіну. Грыбы дробна насекчы, заліць гарачай вадой і давесці да кіпення.

    Першыя стравы | Просмотров: 272 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць грыбы і груцу па асобнасці. У грыбны булён дадаць соль, перац, астудзіць.

    Першыя стравы | Просмотров: 249 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)