Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037 Паказана матэрыялаў: 351-400 |
Старонкі: « 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 20 21 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Сушоныя грыбы прамыць, замачыць на 2-3 гадзіны ў халоднай вадзе, затым сварыць у той жа вадзе да гатовасці. Булён працадзіць, грыбы здрабніць. |
Сварыць булён з костак, перад гатовасцю пакласці ў яго цыбулю і гародніну. Папярэдне замочаную фасоль сварыць, працерці праз сіта і развесці працэджаным булёнам з костак. |
Замачыце сухія грыбы, прамыйце іх. Ачысціце карані пятрушкі і цыбулі-парэі. Пакладзіце ў рондаль і наліце вады. Ні ў якім разе не кладзіце адразу соль. Кіпеціце датуль, пакуль грыбы не стануць мяккімі. |
Грыбоў павінна быць шмат, суп павінен быць густым. Па жаданні можна разам з зелянінай пакласці ў суп вычышчаную і парэзаную памідорку. |
Ачысціце і дробна насечыце часнык. Цыбулю ачысціце і нарэжце дробнымі кубікамі. Шампіньёны ачысціце, адкладзіце 8 штук для ўпрыгожвання, а астатнія разрэжце на 4 часці. |
Парэжце капялюшыкі грыбоў саломкай, засыпце ў кіпень і варыце 15 хвілін. |
Грыбы перабраць, адрэзаць загрубеўшыя часткі, вымыць, нарэзаць дробнымі кавалачкамі, пакласці ў рондаль, дадаць рэпчатую цыбулю, заліць вадой і варыць каля гадзіны. |
Вычышчаныя і прамытыя свежыя грыбы нарэзаць лустачкамі, пакласці ў кіпячую ваду і варыць 10-15 хвілін. Затым дадаць злёгку падсмажаную цыбулю, соль, перац; лаўровы ліст і варыць да гатовасці. |
Свежыя грыбы прамыць, нарэзаць саломкай, пакласці ў рондаль, дадаць сметанкавае масла, пасаліць, заліць вадой і цытрынавым сокам і варыць 20 хвілін. |
Свежыя маладыя грыбы патушыце са сметанкавым маслам і зелянінай пятрушкі, затым дадайце перац і тушыце з мясам. |
Грыбы прамыць, нарэзаць лустачкамі і тушыць 30-40 хвілін у сметанкавым масле з дробна сечанай зелянінай пятрушкі, пасля чаго дадаць соль і перац па густу. |
Свежыя, маладыя, вычышчаныя і прамытыя грыбы нарэзаць лустачкамі і тушыць на палове лыжкі сметанкавага масла і з дробна насечанай зелянінай пятрушкі. |
Грыбы перабраць, абрэзаць ножкі, вымыць, дробна нарэзаць, пакласці ў рондаль і варыць 30-40 хвілін. |
Ачысціце і дробна нарэжце рэпчатую цыбулю. Грыбы прамыйце і нарэжце. |
Падрыхтаваныя грыбы абліць кіпенем, адціснуць, парэзаць і варыць разам з карэннямі каля 30 хвілін. Затым суп пасаліць, пакласці нарэзаную кубікамі бульбу, падсмажаную на масле нашаткаваную цыбулю, дадаць перац гарошкам, лаўровы ліст, варыць да гатоўнасці бульбы. |
Сечаную цыбулю спасераваць у масле, дадаўшы шаткаваныя карэнні морквы, пятрушкі і салеры, адвараныя грыбы і грыбны адвар, патушыць. |
Дробна нарэзаныя карэнні і цыбулю пасаліць і патушыць некалькі хвілін у патэльні з алеем. Дадаць кавалачкі рыбнай паляндвіцы, перавярнуць іх праз 5 – 6 хвілін і працягваць тушэнне яшчэ 5 - 6 хвілін, пасля чаго паляндвіцы выняць. |
Падрыхтаваныя грыбы (сушоныя) вараць. У працэджаны булён закладваюць папярэдне звараную груцу, нарэзаныя пасераваныя моркву, пятрушку і рэпчатую цыбулю, дробна нарэзаныя падсмажаныя грыбы і вараць да гатовасці. |
Адабраць для гарніру дробныя капялюшыкі свежых баравікоў ці шампіньёнаў і прыпусціць у булёне. Астатнія грыбы пачысціць, прамыць, прапусціць праз мясасечку. |
Фасоль, перабраную і прамытую, заліць вадой, пасаліць і варыць да гатовасці, пасля чаго працерці праз сіта разам з адварам. Заправіць маслам і сліўкамі, пакласці свежы зялёны гарошак, асобна адвараны ў вадзе, і свежыя грыбы, адвараныя і нарэзаныя кубікамі. |
Вычышчаныя і прамытыя грыбы (смаржкі папярэдне адварыць 10-15 хвілін, адвар зліць) прапусціць праз мясасечку, пакласці ў рондаль, ўліць туды ж сталовую лыжку масла, пакласці разрэзаную ўздоўж на 2 палоўкі моркву, вычышчаную цэлую цыбуліну, зачыніць вечкам і тушыць 40-45 хвілін. |
Сушоныя грыбы добра прамыць і заліць крутым кіпенем, патрымаць 30-40 хвілін, каб яны распарыліся. |
Каплун варыцца да гатовасці ў 3-х літрах вады, вымаецца з рондаля і прыбіраецца. Булён працэджваецца, асвятляецца цыбуляй, затым у ім варыцца стэрлядзь. |
Сварыць мясны булён. За 30 хвілін да гатовасці мяса пакласці ў яго нарэзаную кубікамі бульбу, наструганую саломкай моркву і салеру і варыць да гатовасці гародніны. |
Бульбу нарэзаць і адварыць у мясным булёне ці вадзе. Грыбы падсмажыць з цыбуляй да гатовасці, затым пакласці ў булён і варыць 10 хвілін. |
Сечаную цыбулю спасераваць у сметанкавым масле, дадаўшы нашаткаваныя адвараныя грыбы і белыя карэнні, прыпусціць, злучыць з гароднінным і грыбным адварамі, закіпяціць, пакласці дробна нарэзаную бульбу, соль і давесці да кіпення. |
Капуста для гэтага супу можа быць узята свежая ці квашаная. Адварваюць у падсоленай вадзе розныя нашаткаваныя карэнні (моркву, пятрушку, пастарнак, салеру і г. д.). Сухія грыбы трэба стаўчы ў парашок у ступцы. |
Пакласці ў халодную ваду 185 г добра вымытых і нарэзаных тонкімі пласцінкамі шампіньёнаў (здыманне скуркі памяншае водар) і варыць з хлебным мякішам пры слабым нагрэве 1 гадзіну. |
Нашаткуйце часнык, цыбулю парэжце на дробныя кубікі. Вычышчаныя і прамытыя шампіньёны парэжце на 4 часці. |
Растапіць сметанкавае масла, распусціць у ім палову ст. лыжкі мукі, развесці сумесь гарачай вадой (1,5 л), давесці да кіпення. Шампіньёны нарэзаць на пласцінкі, апусціць у булён, варыць 5-7 хвілін на слабым агні. |
Парэзаць цыбулю і часнык, грыбы нашаткаваць і абсмажыць на алеі. Выняць грыбы і на гэтым жа масле патушыць цыбулю, часнык і цукіні. Дадаць цытрынавы сок, гароднінны булён, 200 мл вады, лаўровы ліст, мушкатавы арэх, варыць 10 хвілін. |
Звараную фасоль ці звараны гарох злучыць з грыбным булёнам, дадаць дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю, падсмажаную на тлушчы, соль, нашаткаваныя грыбы і варыць 10-15 хвілін. |
Старанна прамыйце цёплай вадой сушоныя грыбы і замачыце іх у халоднай вадзе на 2 гадзіны. Потым перакладзіце ў збанкі, заліце гэтай жа вадой і пастаўце ў разагрэтую духоўку. |
Чыста разробленыя грыбы і марскую капусту, папярэдне вымачаныя ў вадзе, дробна нарэзаць, пасмажыць на масле да паўгатовасці, заправіць соевым соусам (Сэн Сой - Класічны Часнык). |
Моркву, лук і карэнні пачысціць, вымыць і дробна нашаткаваць. Сушоныя грыбы прамыць. Падрыхтаваную тушку курыцы заліць халоднай вадой, давесці на моцным агні да кіпення, паменшыць полымя, зняць шумавінне, дадаць гародніну, сушоныя грыбы, лаўровы ліст і чорны перац і варыць да гатовасці. |
У кіпячую ваду ўсыпаць проса (рыс ці іншыя крупы), дадаць цыбулю і варыць да паўгатовасці круп, затым пакласці бульбу і варыць да гатовасці, пасаліць, заправіць маслам. |
Нарэзаць і стаўчы сала і тушыць у ім дробна нарэзаную цыбулю датуль, пакуль яна не стане паўмяккай. Лісічкі прамыць, змяшаць з цыбуляй і тушыць каля 45 хвілін, пасля чаго заліць грыбы 3 л кіпеню, заправіць соллю і кіпяціць 30 хвілін. |
Прыгатаваць суп, як апісана звычайна. Звараныя грыбы нашаткаваць і пакласці ў суп пры закладцы лапшы і цыбулі. Заправіць соллю па густу. |
Бульбу і кабачкі нарэзаць лустачкамі таўшчынёй каля 0,5 см. Карэнні, нарэзаныя лустачкамі, спасераваць на тлушчы і за 2-3 хвіліны да канчатка пасеравання дадаць зялёную цыбулю, нарэзаную кавалачкамі па 2-2,5 см. |
Пятрушку, моркву, цыбулю рэпчатую нашаткаваць саломкай і злёгку падсмажыць у невялікай колькасці тлушчу, перад канчаткам смажання дадаць зялёную цыбулю. |
Бурак і моркву нацерці на тарцы. Цыбулю тонка нашаткаваць і абсмажыць на алеі. Усё злучыць і тушыць 5-10 хвілін, памешваючы. |
Пакладзіце ў вялікі рондаль фасоль, зялёны і жоўты здробнены гарох, пярлоўку, рэпчатую цыбулю, моркву, салеру, бульбачку, грыбы і часнык. Наліце ў рондаль вады. |
Нарэзаныя маленькімі кубікамі грыбы, цыбулю і пятрушку тушыць у алеі. Гарбуз і бульбу нарэзаць брусочкамі, апусціць у гарачы булён ці ваду і варыць амаль да поўнай гатовасці. |
Сварыць грыбы, выняць, у адвар ўсыпаць 2 ст. л. мукі, пракіпяціць і заправіць воцатам ці цытрынавым сокам. З вараных грыбоў і цыбулі прыгатаваць фарш. |
Нарэзаныя кружочкамі цыбулю, корань пятрушкі і моркву адварыць у вадзе ці булёне. |
Сушоныя грыбы замачыць на 3 - 4 гадзіны, затым адварыць у гэтай жа вадзе, перыядычна памешваючы. |
Грыбы прамыць, дробна нарэзаць, пакласці ў рондаль, заліць вадой і кіпяціць 30-40 хвілін. |
Сушаныя грыбы прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 3-4 гадзіны, затым яшчэ раз прамыць і варыць у вадзе, у якой яны набухалі, 1-1,5 гадзіны без солі. |
Закіпеціце 4 шклянкі вады, дадайце груцу. Паменшыце агонь, накрыйце і варыце 30 хвілін. Ваду зліце. Буйна парэжце грыбы. Нарэжце моркву. |
Груцу прамыць, заліць шклянкай вады і распарыць. З грыбоў сварыць булён. |
|