Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 351-400
    Старонкі: « 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 20 21 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Сушоныя грыбы прамыць, замачыць на 2-3 гадзіны ў халоднай вадзе, затым сварыць у той жа вадзе да гатовасці. Булён працадзіць, грыбы здрабніць.

    Першыя стравы | Просмотров: 273 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць булён з костак, перад гатовасцю пакласці ў яго цыбулю і гародніну. Папярэдне замочаную фасоль сварыць, працерці праз сіта і развесці працэджаным булёнам з костак.

    Першыя стравы | Просмотров: 287 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Замачыце сухія грыбы, прамыйце іх. Ачысціце карані пятрушкі і цыбулі-парэі. Пакладзіце ў рондаль і наліце вады. Ні ў якім разе не кладзіце адразу соль. Кіпеціце датуль, пакуль грыбы не стануць мяккімі.

    Першыя стравы | Просмотров: 304 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбоў павінна быць шмат, суп павінен быць густым. Па жаданні можна разам з зелянінай пакласці ў суп вычышчаную і парэзаную памідорку.

    Першыя стравы | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціце і дробна насечыце часнык. Цыбулю ачысціце і нарэжце дробнымі кубікамі. Шампіньёны ачысціце, адкладзіце 8 штук для ўпрыгожвання, а астатнія разрэжце на 4 часці.

    Першыя стравы | Просмотров: 313 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Парэжце капялюшыкі грыбоў саломкай, засыпце ў кіпень і варыце 15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 285 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы перабраць, адрэзаць загрубеўшыя часткі, вымыць, нарэзаць дробнымі кавалачкамі, пакласці ў рондаль, дадаць рэпчатую цыбулю, заліць вадой і варыць каля гадзіны.

    Першыя стравы | Просмотров: 303 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя і прамытыя свежыя грыбы нарэзаць лустачкамі, пакласці ў кіпячую ваду і варыць 10-15 хвілін. Затым дадаць злёгку падсмажаную цыбулю, соль, перац; лаўровы ліст і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 241 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя грыбы прамыць, нарэзаць саломкай, пакласці ў рондаль, дадаць сметанкавае масла, пасаліць, заліць вадой і цытрынавым сокам і варыць 20 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 264 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя маладыя грыбы патушыце са сметанкавым маслам і зелянінай пятрушкі, затым дадайце перац і тушыце з мясам.

    Першыя стравы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы прамыць, нарэзаць лустачкамі і тушыць 30-40 хвілін у сметанкавым масле з дробна сечанай зелянінай пятрушкі, пасля чаго дадаць соль і перац па густу.

    Першыя стравы | Просмотров: 216 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя, маладыя, вычышчаныя і прамытыя грыбы нарэзаць лустачкамі і тушыць на палове лыжкі сметанкавага масла і з дробна насечанай зелянінай пятрушкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 242 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы перабраць, абрэзаць ножкі, вымыць, дробна нарэзаць, пакласці ў рондаль і варыць 30-40 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 216 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціце і дробна нарэжце рэпчатую цыбулю. Грыбы прамыйце і нарэжце.

    Першыя стравы | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя грыбы абліць кіпенем, адціснуць, парэзаць і варыць разам з карэннямі каля 30 хвілін. Затым суп пасаліць, пакласці нарэзаную кубікамі бульбу, падсмажаную на масле нашаткаваную цыбулю, дадаць перац гарошкам, лаўровы ліст, варыць да гатоўнасці бульбы.

    Першыя стравы | Просмотров: 241 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Сечаную цыбулю спасераваць у масле, дадаўшы шаткаваныя карэнні морквы, пятрушкі і салеры, адвараныя грыбы і грыбны адвар, патушыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 226 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Дробна нарэзаныя карэнні і цыбулю пасаліць і патушыць некалькі хвілін у патэльні з алеем. Дадаць кавалачкі рыбнай паляндвіцы, перавярнуць іх праз 5 – 6 хвілін і працягваць тушэнне яшчэ 5 - 6 хвілін, пасля чаго паляндвіцы выняць.

    Першыя стравы | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя грыбы (сушоныя) вараць. У працэджаны булён закладваюць папярэдне звараную груцу, нарэзаныя пасераваныя моркву, пятрушку і рэпчатую цыбулю, дробна нарэзаныя падсмажаныя грыбы і вараць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 258 | Добавил: wawkalaki | Дата: 03.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць для гарніру дробныя капялюшыкі свежых баравікоў ці шампіньёнаў і прыпусціць у булёне. Астатнія грыбы пачысціць, прамыць, прапусціць праз мясасечку.

    Першыя стравы | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Фасоль, перабраную і прамытую, заліць вадой, пасаліць і варыць да гатовасці, пасля чаго працерці праз сіта разам з адварам. Заправіць маслам і сліўкамі, пакласці свежы зялёны гарошак, асобна адвараны ў вадзе, і свежыя грыбы, адвараныя і нарэзаныя кубікамі.

    Першыя стравы | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя і прамытыя грыбы (смаржкі папярэдне адварыць 10-15 хвілін, адвар зліць) прапусціць праз мясасечку, пакласці ў рондаль, ўліць туды ж сталовую лыжку масла, пакласці разрэзаную ўздоўж на 2 палоўкі моркву, вычышчаную цэлую цыбуліну, зачыніць вечкам і тушыць 40-45 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 244 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сушоныя грыбы добра прамыць і заліць крутым кіпенем, патрымаць 30-40 хвілін, каб яны распарыліся.

    Першыя стравы | Просмотров: 234 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Каплун варыцца да гатовасці ў 3-х літрах вады, вымаецца з рондаля і прыбіраецца. Булён працэджваецца, асвятляецца цыбуляй, затым у ім варыцца стэрлядзь.

    Першыя стравы | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць мясны булён. За 30 хвілін да гатовасці мяса пакласці ў яго нарэзаную кубікамі бульбу, наструганую саломкай моркву і салеру і варыць да гатовасці гародніны.

    Першыя стравы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу нарэзаць і адварыць у мясным булёне ці вадзе. Грыбы падсмажыць з цыбуляй да гатовасці, затым пакласці ў булён і варыць 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сечаную цыбулю спасераваць у сметанкавым масле, дадаўшы нашаткаваныя адвараныя грыбы і белыя карэнні, прыпусціць, злучыць з гароднінным і грыбным адварамі, закіпяціць, пакласці дробна нарэзаную бульбу, соль і давесці да кіпення.

    Першыя стравы | Просмотров: 265 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Капуста для гэтага супу можа быць узята свежая ці квашаная. Адварваюць у падсоленай вадзе розныя нашаткаваныя карэнні (моркву, пятрушку, пастарнак, салеру і г. д.). Сухія грыбы трэба стаўчы ў парашок у ступцы.

    Першыя стравы | Просмотров: 275 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Пакласці ў халодную ваду 185 г добра вымытых і нарэзаных тонкімі пласцінкамі шампіньёнаў (здыманне скуркі памяншае водар) і варыць з хлебным мякішам пры слабым нагрэве 1 гадзіну.

    Першыя стравы | Просмотров: 228 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Нашаткуйце часнык, цыбулю парэжце на дробныя кубікі. Вычышчаныя і прамытыя шампіньёны парэжце на 4 часці.

    Першыя стравы | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Растапіць сметанкавае масла, распусціць у ім палову ст. лыжкі мукі, развесці сумесь гарачай вадой (1,5 л), давесці да кіпення. Шампіньёны нарэзаць на пласцінкі, апусціць у булён, варыць 5-7 хвілін на слабым агні.

    Першыя стравы | Просмотров: 241 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Парэзаць цыбулю і часнык, грыбы нашаткаваць і абсмажыць на алеі. Выняць грыбы і на гэтым жа масле патушыць цыбулю, часнык і цукіні. Дадаць цытрынавы сок, гароднінны булён, 200 мл вады, лаўровы ліст, мушкатавы арэх, варыць 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Звараную фасоль ці звараны гарох злучыць з грыбным булёнам, дадаць дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю, падсмажаную на тлушчы, соль, нашаткаваныя грыбы і варыць 10-15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 197 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Старанна прамыйце цёплай вадой сушоныя грыбы і замачыце іх у халоднай вадзе на 2 гадзіны. Потым перакладзіце ў збанкі, заліце гэтай жа вадой і пастаўце ў разагрэтую духоўку.

    Першыя стравы | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Чыста разробленыя грыбы і марскую капусту, папярэдне вымачаныя ў вадзе, дробна нарэзаць, пасмажыць на масле да паўгатовасці, заправіць соевым соусам (Сэн Сой - Класічны Часнык).

    Першыя стравы | Просмотров: 223 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву, лук і карэнні пачысціць, вымыць і дробна нашаткаваць. Сушоныя грыбы прамыць. Падрыхтаваную тушку курыцы заліць халоднай вадой, давесці на моцным агні да кіпення, паменшыць полымя, зняць шумавінне, дадаць гародніну, сушоныя грыбы, лаўровы ліст і чорны перац і варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 272 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячую ваду ўсыпаць проса (рыс ці іншыя крупы), дадаць цыбулю і варыць да паўгатовасці круп, затым пакласці бульбу і варыць да гатовасці, пасаліць, заправіць маслам.

    Першыя стравы | Просмотров: 248 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць і стаўчы сала і тушыць у ім дробна нарэзаную цыбулю датуль, пакуль яна не стане паўмяккай. Лісічкі прамыць, змяшаць з цыбуляй і тушыць каля 45 хвілін, пасля чаго заліць грыбы 3 л кіпеню, заправіць соллю і кіпяціць 30 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 277 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць суп, як апісана звычайна. Звараныя грыбы нашаткаваць і пакласці ў суп пры закладцы лапшы і цыбулі. Заправіць соллю па густу.

    Першыя стравы | Просмотров: 259 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу і кабачкі нарэзаць лустачкамі таўшчынёй каля 0,5 см. Карэнні, нарэзаныя лустачкамі, спасераваць на тлушчы і за 2-3 хвіліны да канчатка пасеравання дадаць зялёную цыбулю, нарэзаную кавалачкамі па 2-2,5 см.

    Першыя стравы | Просмотров: 219 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Пятрушку, моркву, цыбулю рэпчатую нашаткаваць саломкай і злёгку падсмажыць у невялікай колькасці тлушчу, перад канчаткам смажання дадаць зялёную цыбулю.

    Першыя стравы | Просмотров: 219 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак і моркву нацерці на тарцы. Цыбулю тонка нашаткаваць і абсмажыць на алеі. Усё злучыць і тушыць 5-10 хвілін, памешваючы.

    Першыя стравы | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Пакладзіце ў вялікі рондаль фасоль, зялёны і жоўты здробнены гарох, пярлоўку, рэпчатую цыбулю, моркву, салеру, бульбачку, грыбы і часнык. Наліце ў рондаль вады.

    Першыя стравы | Просмотров: 245 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаныя маленькімі кубікамі грыбы, цыбулю і пятрушку тушыць у алеі. Гарбуз і бульбу нарэзаць брусочкамі, апусціць у гарачы булён ці ваду і варыць амаль да поўнай гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 214 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць грыбы, выняць, у адвар ўсыпаць 2 ст. л. мукі, пракіпяціць і заправіць воцатам ці цытрынавым сокам. З вараных грыбоў і цыбулі прыгатаваць фарш.

    Першыя стравы | Просмотров: 268 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаныя кружочкамі цыбулю, корань пятрушкі і моркву адварыць у вадзе ці булёне.

    Першыя стравы | Просмотров: 200 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сушоныя грыбы замачыць на 3 - 4 гадзіны, затым адварыць у гэтай жа вадзе, перыядычна памешваючы.

    Першыя стравы | Просмотров: 227 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы прамыць, дробна нарэзаць, пакласці ў рондаль, заліць вадой і кіпяціць 30-40 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 199 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сушаныя грыбы прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 3-4 гадзіны, затым яшчэ раз прамыць і варыць у вадзе, у якой яны набухалі, 1-1,5 гадзіны без солі.

    Першыя стравы | Просмотров: 272 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Закіпеціце 4 шклянкі вады, дадайце груцу. Паменшыце агонь, накрыйце і варыце 30 хвілін. Ваду зліце. Буйна парэжце грыбы. Нарэжце моркву.

    Першыя стравы | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Груцу прамыць, заліць шклянкай вады і распарыць. З грыбоў сварыць булён.

    Першыя стравы | Просмотров: 204 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)