Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 1037
    Паказана матэрыялаў: 401-450
    Старонкі: « 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 20 21 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Грыбы перабраць, вымыць, дробна нарэзаць, абсмажыць на алеі. Моркву вымыць, ачысціць, нашаткаваць тонкай саломкай. Цыбулю рэпчатую ачысціць, дробна нарэзаць, спасераваць на алеі разам з нашаткаванай морквай.

    Першыя стравы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыце грыбны булён і працэдзіце яго. Адвараныя грыбы дробна нарэжце, пакладзіце ў булён, туды ж дадайце дробна нарэзаную, папярэдне абсмажаную рэпчатую цыбулю, паніровачныя сухары ці муку (абсмажаную на топленым масле і разведзеную некалькімі сталовымі лыжкамі булёна).

    Першыя стравы | Просмотров: 216 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Пакласці грыбы ў вялікі рондаль, заліць вадой і варыць да гатовасці. Затым пакласці бульбу, парэзаную кубікамі. Пагатаваць 5-7 хвілін. Пасля гэтага ўвесці цёртую на буйнай тарцы ці парэзаную кубікамі моркву.

    Першыя стравы | Просмотров: 239 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сушоныя грыбы старанна прамыйце і замачыце на 4 гадзіны ў вадзе, потым у гэтай жа вадзе адварыце. Булён адцэдзіце, а адвараныя грыбы дробна нарэжце і зноў апусціце ў булён.

    Першыя стравы | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сушоныя грыбы замачыць на 3 - 4 гадзіны і варыць у той жа вадзе да мяккасці. Гатовы булён працадзіць, а грыбы прамыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 201 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Спачатку прыгатаваць галушкі. Для гэтага ў міску высыпаць прасеяную муку, заліць яе крутым кіпенем і адразу перамяшаць, затым дадаць алей, соль і замясіць цеста.

    Першыя стравы | Просмотров: 225 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыце грыбны булён і адцэдзіце яго. Адвараныя грыбы дробна нарэжце, абсмажце з дробна нарэзанай рэпчатай цыбуляй на топленым масле.

    Першыя стравы | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы старанна вымыць, заліць халоднай вадой, дадаць цыбуліну і паставіць варыць. У сярэдзіне варкі пакласці агародніну.

    Першыя стравы | Просмотров: 213 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Бурак і моркву ачысціць і нацерці на буйнай тарцы. Цыбулю тонка нашаткаваць і абсмажыць на алеі, дадаць нацёрты бурак, моркву і тушыць 15-20 хвілін, перыядычна памешваючы.

    Першыя стравы | Просмотров: 213 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Гарох сварыць асобна. Вычышчаныя і прамытыя свежыя грыбы адварыць, затым адкінуць на друшляк, даць вадзе сцячы (адвар не выліваць).

    Першыя стравы | Просмотров: 217 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Ножкі грыбоў дробна пасекчы і спасераваць на масле (ці тлушчы). Капялюшыкі парэзаць і варыць у кіпячай вадзе 30-40 хвілін. Карэнні парэзаць саломкай, цыбулю - паўколамі і ўсё разам спасераваць.

    Першыя стравы | Просмотров: 220 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы замачыць у халоднай вадзе на некалькі гадзін (лепш на ноч). Затым прыгатаваць грыбны булён.

    Першыя стравы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Салёныя рыжакі адварыце, ваду зліце, грыбы дробна нарэжце і складзіце ў рондаль.

    Першыя стравы | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Капялюшыкі свежых грыбоў ці адвараныя сушоныя грыбы шаткуюць і вараць у вадзе ці булёне. Ножкі свежых грыбоў шаткуюць, абсмажваюць з цыбуляй.

    Першыя стравы | Просмотров: 224 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць грыбны булён. Вараныя і прамытыя грыбы нашаткаваць. Рэпчатую цыбулю дробна нарэзаць, пасераваць на алеі да мяккасці. Дадаць прасеяную пшанічную муку і працягваць пасераваць, памешваючы, 5-8 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Пасмажыць буйна нарэзаныя грыбы на сметанкавым масле. Перакласці ў рондаль. Калі выкарыстоўваць алкаголь, то ўліць партвэйн ці шэры. Тушыць яшчэ 5 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 163 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы замачыць на 30 хвілін ў цёплай вадзе. Прамыць капусту і грыбы.

    Першыя стравы | Просмотров: 239 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы наразаюць брусочкамі і абсмажваюць у алеі, затым дадаюць цыбулю і муку, злёгку падрумяньваюць. Заліваюць гарачай вадой, запраўляюць і вараць 10-15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Мяса нарэзаць кавалачкамі (2x4) і добра перамяшаць са здробненым часныком, цукрам, соллю, перцам і зелянінай. Прычыніць вечкам і пакінуць на 1 гадзіну.

    Першыя стравы | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць масла ў рондалі, абсмажываць цыбулю 3-4 хвіліны да залацістага колеру. Падрыхтаваць грыбы і нарэзаць буйныя на невялікія кавалачкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 208 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Адлучыць ножкі грыбоў ад капялюшыкаў, парэзаць і падзяліць па розных місках.

    Першыя стравы | Просмотров: 193 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Вымыць шампіньёны, парэзаць на дзве часткі і варыць у салёнай вадзе 35 хвілін. Выняць грыбы, дадаць кубік булёна з дзічыны і працягваць варыць булён яшчэ 10 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 232 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Пракіпяціць на павольным агні моцны курыны булён з нарэзаным свежым коранем імбіра і нацёртым часныком на працягу 30 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 262 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Для пачатку сварым грыбны булён. Для гэтага ў халодную падсоленую ваду пакласці падрыхтаваныя грыбы і паставіць на агонь; калі вада закіпіць, грыбы выняць, нарэзаць лустачкамі, ізноў пакласці і варыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць свежыя ножкі на працягу 1-2 гадзін, прапусціць праз мясасечку, патушыць з цыбуляй на алеі. З атрыманага фаршу зрабіць пельмені, якія пакласці ў грыбны адвар, папярэдне дадаўшы 2 ст. лыжкі мукі.

    Першыя стравы | Просмотров: 215 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Стаўчы імбір, абсмажыць яго і сечанае мяса 10 хвілін, падліць вады і варыць на моцным агні ялавічны булён, пакуль ён не выкіпіць напалову, затым працадзіць і дадаць грыбы і кальрабі. Ізноў давесці суп да кіпення, заправіць соллю і перцам, накрыць вечкам і даць яму пагатавацца 15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 205 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы адварыць, булён працадзіць. Да дробна парэзаных грыбоў дадаць нашаткаваную цыбулю, абсмажыць сумесь на шмальцу, ўліць трохі грыбнога булёна і давесці да гатовасці на павольным агні

    Першыя стравы | Просмотров: 214 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць грыбны булён. Моркву, салеру і цыбулю нарэзаць саломкай, пакласці ў рондаль, дадаць памідоры, цукар і трохі булёна, зачыніць вечкам і тушыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 214 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць усе кампаненты акрамя гародніны ў кіпячай вадзе і кіпяціць 5 хвілін, выцягнуць імбір, дадаць булённыя кубікі і ўсю гародніну, акрамя зялёнага гарошку.

    Першыя стравы | Просмотров: 179 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Заліць грыбы кіпячай вадой і варыць на працягу 15 хвілін, адставіць. Змяшаць кукурузны крухмал з 0,25 кубка халоднай вады і таксама адставіць.

    Першыя стравы | Просмотров: 203 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць булён з грыбоў. Бульбу, моркву і памідоры нарэзаць кубікамі і разам з фасоллю пакласці ў кіпячы булён. Варыць да гатовасці.

    Першыя стравы | Просмотров: 230 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы прамыць, парэзаць на дробныя кубікі і абсмажыць у алеі з паловай дробна парэзанай цыбулі.

    Першыя стравы | Просмотров: 198 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэйце духоўку да 200С. Пакладзіце муку ў глыбокую міску і запраўце. Дадайце тлушч і насенне фенхеля. Зрабіце ў цэнтры студню і дадайце 100-150 мл вады.

    Першыя стравы | Просмотров: 197 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы адварыць і затым нашаткаваць. Захаваць булён. Адварыць лапшу на працягу 2-3 хвілін ў кіпені, зліць і прамыць.

    Першыя стравы | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя грыбы прамыць, дробна нарэзаць, апусціць у кіпячую падсоленую ваду і кіпяціць каля 30 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 196 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Адварыце нарэзаную кубікамі бульбу, дадайце грачаныя крупы, замочаныя сушаныя грыбы, падсмажаную рэпчатую цыбулю, соль. Варыце да гатовасці. Гатовы суп пасыпце зелянінай.

    Першыя стравы | Просмотров: 233 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы вешанкі мыюць і наразаюць брусочкамі, тушаць у тлушчы. Пасыпаюць мукой, змешваюць, затым дадаюць ваду, соляць і вараць 10 - 15 хвілін.

    Першыя стравы | Просмотров: 233 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Зрэзаць з хлеба скарынкі, разламаць яго на кавалачкі. Нагрэць масла ў вялікім рондалі, абсмажыць грыбы і часнык да мяккасці. Дадаць хлеб, булён і мушкатавы арэх.

    Першыя стравы | Просмотров: 235 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць грыбны булён, адвараныя грыбы дробна нарэзаць і абсмажыць на масле.

    Першыя стравы | Просмотров: 221 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць духоўку да 200С. У рондалі абсмажыць грыбы на працягу некалькіх хвілін, затым дадаць пакінутую гародніну.

    Першыя стравы | Просмотров: 230 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Крупу замачыць на ноч, давесці да кіпення. Грыбы адварыць, нарэзаць і дадаць у крупы.

    Першыя стравы | Просмотров: 204 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы прамыць, нарэзаць лустачкамі, заліць гарачай вадой, варыць 15-20 хвілін. Грыбы выняць шумоўкай, абсмажыць з цыбуляй і морквай у алеі.

    Першыя стравы | Просмотров: 213 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Шампіньёны вымыць і прапусціць праз мясасечку, затым патушыць у масле разам з нацёртай цыбуляй на працягу 10 хвілін на павольным агні.

    Першыя стравы | Просмотров: 194 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Каб прыгатаваць булён для супу, проста змяшайце ўсе кампаненты ў рондалі з вадой і сварыце. Пры гэтым яблыкі і цыбуліну нарэжце на чвэртачкі, часнык падзеліце на зубчыкі.

    Першыя стравы | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Злучыць у вялікім рондалі гарбуз, цыбулю, рыс, моркву і гарачы булён. Дадаць спецыі, заправіць соллю і перцам па густу і кіпяціць 45 хвілін да гатовасці рысу.

    Першыя стравы | Просмотров: 224 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз і бульбачку парэзаць на кубікі. Цыбулю - тонкімі кольцамі. У рондалі разагрэць аліўкавы алей, дадаць усю гародніну і абсмажыць сцісла, увесь час, памешваючы (цыбуля павінна стаць празрыстай).

    Першыя стравы | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Мяса карэйкі прамыць, нарэзаць дробнымі кавалачкамі, апусціць у ваду і давесці да кіпення.

    Першыя стравы | Просмотров: 222 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну нарэзаць саломкай, бульбу і гарбуз - брусочкамі, памідоры-кружочкамі, моркву , рэпу, салеру і цыбулю злёгку спасераваць з тлушчам.

    Першыя стравы | Просмотров: 224 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціце гарбуз і кабачкі, нарэжце кубікамі, нашаткуйце цыбулю, здрабніце часнык, растаўчыце насенне каляндры.

    Першыя стравы | Просмотров: 345 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз, кабачкі, бульбу дробна рэжуць і прыпускаюць (бульбу - у асобным посудзе).

    Першыя стравы | Просмотров: 215 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.08.2014 | Комментарии (0)